3.6.2012

Kesäväsy

Ajattelen blogia ja asioita kaikenlaisia on aina, joskus vaan tää kirjoittaminen ei onnistu. Mä yritän nyt pikkusen jotain kuulumisia saada rustattua.

Oltiin ilta mummelilla ja pepellä, sain pestyä ja föönattua siellä koirat kun kotona joitain asioita ei vaan saa aikaiseksi ja kun ne sopii jonkun kanssa niin eihän niissä mitään ongelmaa sen jälkeen oo, sen kun nauttii tekemisestä. Pesu ja föönaus vie reilun tunnin, pitkillä turkeilla jopa parikin tuntia niin ei sitä viitsi aloittaa sillon kun ei ole ketään muuta läsnä jos lapset tarvitsee syliä tms. Nyt Lenni nukkui tän koko ajan ja Lino luttas vedellä ja kiipeili saunassa, kasteli vaatteensa ja föönas puseroonsa Maiskin kans.

Keitettiin niin hyvää kaurapuuroo siel iltapalaks, oikeen kauan, melkein puol tuntia ja sellaista limaista ja hunajalla makeutettua. Mun vatsa ollu tosi kipee eilisen ja tän päivää, itteeni saa syyttää..käytiin eilen lounaalla Senni siskon, mun isin eli isoisän ja muorin eli mun mummun kaa ja lapset, menikö jo ihan sekavaks :) Söin itseni Vallesmannissa niin täyteen, aloittaen alkukeitosta ja siitä sit salaatteja ja lämpimiä ruokia kalaa ja jopa possuakin. Jälkkäriks monta palaa pannukakkua kera hillon. Ja tää tankkaus ei tähän loppunut kun hetkeä myöhemmin istuin anopin kahvipöydässä syömässä neljää sorttia. Lino jäi mummille ja kotona söin happamia hedelmiä kiiviä ja appelsiinia jotka ollu meillä boigotissa jo 1,5v niiden munuaisia heikentävän vaikutuksensa vuoksi, kuten possu ja viiniryp ym.. aikoinaan Linon vatsa reagoi tosi pahasti ja lääkäri ei suositellu niitä aikuisillekaan. Ite ajattelen että ne kuitenkin parempi paha kuin karkkipussi jos tälläinen päivä sattuu olemaan kuin eilinen oli ja huh ei ne herkut siihen loppunu viel.

Loikoilin kotona Lennin kanssa, nukuttiin kai vähän ja hihiteltiin, ei malta olla katsomatta Lenniin kun niin ihanasti killittelee isoilla timmuleillaan. Heti tulee itelle huono fiilis jos keskittyy johonkin muuhun kuin lapseen ja niinhän ne päivät menee nopeaan seurestellessa lasten kanssa ja hoitaen niitä. Jää kaikki muut asiat kakkoseks.

Eilen illalla suunnattiin ystäville, minne aluks Anne oli kutsunut itse itsensä ja suunnitellu poreallas pippaloita ja kaikeks hauskuudeks talon isännällä oli oikeesti synttärit perjantaina, eihän sitä kukaan ollu muistanu ja hiton hauskat kemut saatiin aikaseks melki extempore kivalla pikku porukalla.

Lenni oli tietty mukana ja isin ja toisen kummisetänsä kaa jutteli sen aikaa sisätiloissa kun äiti rillutteli altaassa ystävien sekä Lennin toisen kummisedän kaa. Maistoin Annelta Nokian panimon lasipullo omena siideriä ja ei vitsit hassumpaa. Maistoin myös sommersbyytä, ei hajuukaan miten kirj. mutta se oli liika makiaa. Vajaan tunnin me siinä istuttiin ja juttua saunassa viel jatkettiin. Toi tunti tuntu mielettömän pitkältä ajalta ja todella olin läsnä siinä hetkessä kunnes tajusin et herran jumala miten oonkin ottanu rennosti ja viel noin kauan ja nautin muutenkin eilen koko illasta ihan älyttömästi.

Paikalla oli ystäviä joiden kaa paljon reissattu ja vietetty muutenkin aikaa joten se aitous ja rentous on sillon taattu ja porukan yhteensopivuus ja jutut menee niin yksiin.

Puoliltaöin kun muut hyppäs iltapalan (hodari nakilla, puolikas suklaalevy jne..oli kaikkee ihanaa muutakin Mira kokkaillu mut ite keskityin siihen suklaaseen: ) jälkeen takas pulikoimaan, me lähdettiin kotsaan nukkumaan pojan kans, Espe jo aiemmin kun sil kurssille aikanen herätys, ei me viimeyönä Lennin kaa paljoo nukuttu, yhden ehjän tunnin sain vasta aamulla ja tänään päivällä en oo saanu nukuttuu lainkaan, sydän on hakannu ja äitellä joinkin kristallisuolavettä ja vähän hunajaa että sain kroppaa käyntiin kun huippas ihan todella.

Mun epäsopivaruokavalio ja siitä johtuneet vatsakivut heikentäny olotilaa ja kai Lennikin jostain kärsiny kun ei oo nukkunu vaik kahestaan syliteltiin koko päivä tänään kotosalla, yrittäny on ja aina hetkittäin itkustanu ja vääntäny ja taas nukahtanu ja taas itkustaa jne..ei siinä ite ehdi lepäämään. Mummelille mennessä sitten illalla nukahti ja nukku pitkät reilun tunnin unet ja mä olin niiden koirien kimpus sen aikaa.

Linon unillemeno venyny jo viikon ajan klo 23, sitä tuo valoisuus teettää ja äsken katsottiin sylikkäin nelosen sääkin viel ennen kuin meni iskin kainaloon. Kai se siitä taas ajan myötä korjaantuu tai eipä nyt kesällä niin välikskään kun Esakin jää lomalle pian ja kivempi nukkuu aamul kasiin joskus jopa ysiin asti porukalla.

Voi ei tätä mun oloo, tajuton ruokakrapula, heikottaa, vatsaa kivistää jne..huomen ei mee alas enää sokeri, vehnä tuskin kahvikaan, en tätä oloo enää halua, miks just väsyneenä sitä sit syö kaikkee mahollista kun just sillon olis syytä tankata järkevästi ja tasapainottaa oloo. Eiköhän tästä ota opikseen, just kävin hakeen muutaman maitohapon jos saisin niillä vähän vatsakipuja hellittään. Huh.

Veikkaan että monella muulla huomenna sama olo. Onneks sade hellitti illaks ja valmistuneet ym muut juhlijat kuten eräs polttariporukka jonka mukana Anne on seikkailulla eivät kastu litimäriksi kulkiessaan.

Sateet viel jatkuu puoliviikkoo ja sit se kesä palaa takaisin ja me päästään eräisiin häihin juhlimaan toivottavasti mukavassa säässä ensiviikonloppuna. Ne ovatkin ainoat häät lähipiirissämme tänä kesänä.

Heippa

S