7.6.2012

Perfect day

Jokainen päivä on mukava omalla tavallaan mutta tänään oli sellanen päivä etta asiat loksahteli paikalleen ja olin se ihminen joka haluankin olla. Mulla tapana vaatia itseltäni liikoja ja kun näissä univelkojen kourissa tää arki rullaa niin en tietenkään saa aikaseks sitä vähääkään enkä sitä vaadi itseltäni mutta kyllä se kaikki epäjärjestys mieltä kaihertaa kun tietää et pieni aika niihin juttuihin lopulta vaan menee.

Aloitetaan siis tästä aamusta. Olin ihan pihalla kun Lenni heräs 07, olinhan vasta kahden aikaan päässyt kunnon uneen ja syötän tunnin- parin tunnin välein ja aamuyö menee vartin välein heräten kun vatsaan kerääntyy yön aikana ilmaa kun röyhtäyksiä ei saada aikaseks ja usein nukahdan itsekin kesken syötön.

Mä aattelin et kohta nukahdetaan uudelleen, ihmeekseni Linokin jo pian heräs, huutelee mua aina makkariin, ennen tuli ite sieltä tyynyn kera mut nykyään mä meen sinne hetkeks sen viereen ja kannan sit sylussäni tyynyn kera sen sohvalle. Katsellaan usein porukalla peiton alla edellispäivän pikkukakkonen ja sen jälkeen mennään valmistaan aamupalaa.

Linolla on omat muumisakset ja niillä käydään hakemassa terassilta yrttejä aamupuuroomme, ite leikkaa kaikkee mitä millonkin, eniten persiljaa, varsinkin aamupalalla. Lenni nukku pikku-unet ja ehdittiin hääräillä kaikenlaista Linon kaa sillä välin, pyykkiä koneeseen jne. Pirtelöt pyöräytettiin ja Linolle turvotan sen puuroksi esim hirssi tai tattarileseillä, pellavarouheella, siemenillä. Lisään mukavaks suuntuntumaks omenan tai päärynän pilkottuna niin on jokaiseen lusikkaan suupala, tykkää paljon enemmän sillain kun ihan pelkästä sileestä puurosta.

Muovailuvahat oli tän aamun juttu. Vieteään usein tunti joskus parikin aamupalan merkeissä ja aina joku eri teema on aamuissa. Muori käveli meille ja auttoi meidät lähtemään pihalle ja autoon. 11 jälkeen startattiin käyttään muoria kukkaostoksilla Meijerillä. Siel tietty Lino halus koneeseen ja mentiin heittään rundia pojan kans koneella, vietiin lava paikasta toiseen ja Lino vaihto vaihteita ja ohjas. Nuorin siskoni piti sillä aikaa huolta Lennistä, hän työskentelee kesän kivimyymälässä ja kiva kun toivottavasti nyt nähdään useammin, muuten kun asustelee Treen toisella puolen niin ei aina helposti tuu lähdettyä lasten kaa kyläileen.

Tää tän päivän juttu venyy ja venyy kun höystän juttuja koko ajan..

Kukkiahan me muorille mentiin ostaan ja mäkin otin Annen ristiäisiin ostamien kukkasipuleiden tilalle vihdoin kesäkukat ja sipulit löytäkööt paikkansa maasta. Anne sun ruukut sun pitää muistaa ottaa partsilles kesäks! Persiljaakin ostin taas pari ruukkua lisää edelliseten neljän kaveriks kun ei ne kasva sitä vauhtia mitä tarttis ja ens keväänä mulla toivottavasti on tuol pihal kunnon penkki kaikkee mahdollista, persiljaa pisin rivi.

Ruukkuneilikoita otin pikkuruukkuihin, ihanan pinkkejä, meidän hää - ja ristiäiskukka tuo neilikka ja muutenkin mun lemppari, ihanaa saada sitä kotiin koko kesäksi iloa tuomaan. Ruokakauppaan jatkettiin matkaa. Ei me niin kauheesti mitään tarttettu ja muorin ostoksiin lähinnä keskityttiin. Linon mielestä me tarvittiin munia ja kiipes sille kaupan jakkaralle ja kurkotti laatikollisen ylähyllyltä munia, siinä oli muorit jännittyneinä vieressä et pääseeks munat ehjänä kärryyn asti, olihan se touhu sen näköistä : )

Vietiin muori kotiin ja tultiin syömään kotiiin eilen tekemääni soppaa, hyvää mut ei kuiteskaa niin Linon mieleen kun siel oli vääriä porkkanoita. Tykkää siis vaan raaoista porkkanoista ja sain onkia keitetyt porkkanat sopasta veke jotta jatkoi syömistään, muussaamisen riskiä kun en ottanut, olis koko soppa voinu mennä sit pilalle : )

Sänkyyn päikkäreille mentiin yhden jälest mutta vasta kahen jälkeen Lino sai unenpäästä kii ja niin me nukuttiin tunnin verran yhdessä poikien kaa. Ihan huippua että meni noin yksiin. Kun joskus noustiin kaiken hassuttelun jälkeen, kaarsi iski pian jo pihaan. Välipalaks avokadoa, siemeniä ja päärynää, syödään usein ruoka vasta unien jälkeen mut tänään ehdittiin sisälle jo hyvissä ajoin niin syötiin sit ennen unia mut se sovelletaan päivän ja tilanteen mukaan.

Esa oli teipannu pojan pyöräilykypärän ihan huippuhienoks..laitan kuvaa täs joskus. Stadiumilta ostin sellasen skeittikypärän hinta n.15e ja pienel vaival siitä tuli hienoin ja hauskin kypärä mitä oon nähnykään ja ihan yllärinä mullekin et Espe oli sen ottanu mukaansa töihin. Lähettiin siis ulkoileen koko perheen voimin, koirat ja pojat ja me. Lino punasinisellä pyörällään, Lenni kantorepussa kierrettiin pikku lenkki. Soitettiin pappa katsomaan Linolle ostamaansa pyörää sairaalelle ja pappa tulikin paikalle kunnostamallaan oransilla Jopolla. Teki pieni reippailu niin hyvää, mul vatsa ollu tosi kipee lukuisista raparperi- ja mustikkapiirakoiden syönneistä ja nyt sai turvotusta vähän pienemmälle. Join vaan kauheesti ja jätin iltaruoan väliin, keittelin sit iltapalaks kaurapuuroa mustikoiden kera.

Ku tultiin sisälle ja sain Lennin syötettyy viel unessaan niin aloitin siivoon. Pojat rupes syömään ja mä sain rauhassa siivoilla reilun tunnin ajan. Lennikin oli niin tyytyväinen ja syöttöväliks tuli 2h. Järkkäilin paikkoja ja imuroin kämpän,matot oli ulkona. Lino autto mua ja nypittiin kukista kuivuneet lehdet ja se seuras mua rikkaimurillaan. Yhdessä kannettiin matot takas sisälle ja sillävälin Lenni vietti isänsä kanssa arvokkaita kahdenkeskisiä hetkiä.

Tais se olla jo ilta pitkällä kun maltoin siivouksen lopettaa ja mennä suihkuun. Ihanaa kun saa tehdä ja tehdä. Ne päiväunet anto energiaa ja Lenni ei enään ihan niin kiinni. Viimeks siivottiin reilu viikko sitten ja sitä ennen menikin monta viikkoa edellisestä. Uni on tärkeää, ilman sitä kaikki menee ihan sekasin ja siks tää päivä niin kiva kun jakso saatuani ne päiväunet. Näin illasta en osaa yhtään aiemmin nukahtaa vaik nytkin täs jo peiton alla oon pari tuntii ollu.

Leikittiin viel loppuilta dubloilla, tehtiin 'korjaamoomo' ja autot pääs vaihtaa kesärenkaita ja pakoputkia.

Tän päivän sanat: kommunikointi, yhdessä olo, läsnäolo, energisyys, toimeliaisuus, raikas ilma, läheisiä ihmisiä, onnellisuus ja ystävällisyys..näistä voi tulkita lopun tästä päivästä ja kaikesta mitä en kirjoittanut. Tapahtumarikas mutta silti niin rauhallinen ja tasapainoinen päivä.

Oikolukematon.. Nyt zzz

S