11.11.2011

11.11.11 klo 11.11 ym mitä päähän pälkäh

Niin maaginen päivämäärä! Rakastan numeroita ja olin huippu onnellinen et Lino synty sillon 1.11 ja hulluintahan oli et seuraavan piti syntyä just ny tänään. Nyt pääsen taas askeleen eteenpäin kun tuo päivä ohitetaan, ei se niin vaan unohtunu vaikkei sitä enää usein ajattelekkaan.

Seiskapäivää lehdessä oli tehty juttu tytöstä jolla 11v synttärit huomenna. Sit Levin mama Päivikki Palosaari menee naimisiin huomenna, luin lehtee ainakin tunnin, ihanaa rentoutusta ku oon lukenu pelkkii tietoiskuja koneelta monta iltaa ja opiskellu ja tutkinu kaikkee, niin perus hömppä tekee hyvää.

Oltiin ilta kylässä Esan kotitalon naapureilla, joiden poikien kans Esa veljensä kera leikkivät koko lapsuuden. Tuli kerran puheeks et niil on tallessa vaik mitä leluja ja voisivat niitä Linolle lainata ja tänään se päivä koitti. Siel oli playmobil ukkoja; merirosvoja hauskoine irrotettavine mutta hyvin istuvineen vaatteineen, veneitä airoineen, lapsia leluineen, moottoripyöriä kuskeineen, hevosia suitsineen ja satuloineen. Ihan tajuttoman pientä sälää ne tavarat, mut super mielenkiintoisia. Voi pukea taistelijalle haarniskan, miekan, käsisuojat, kaulasuojan jne.. Noi ei kyl Linolle viel sovi mut ukkoja, hevosia, maastopyöriä, astioita, ämpäreitä, lapiot, työkaluja, kottikärryt ja katuharja otettiin valikoimaan. Paras oli kuitenkin pyörät ja kypärät. Visiiri on vilipiili. Taas uus laatikollinen leluja. Meil on aihealueittain lelut laatikois ja kaapissa. Nyt on ollu tietty esillä synttärilahjaks saamat lelut ja sit ku Lino haluaa vaihtelua niin käy ite repimässä kaapista uuden sarjan ja sitä ennen edelliset kerätään kaappiin. Muumitalo ja poliisiasema on ollu vahvoilla.

Noi playmobil lelut oikeesti vanhemmille lapsille ja leikitään niil yhdes, mut olihan se mieletön hetki ku koko porukka leikittiin ensin siel kyläs niil pari tuntia ja sit viel toiset kaks tuntia himas olkkarin lattialla, niin innoissaan oli isukkikin tutuista vanhoista leluista ja kertoili tarinoita lapsuudesta.
Merirosvotykillä ampui kuulia mun päälle, kuulat ja minit kultarahat ym pikkuaarteet pakattiin pois, mut kyl mä harakkana pari hopeista kynttilänjalkaa ja haarniskaa kypärineen laitoin pojan "kauppaan", jonne ukot pyörillä meni. On ne niin hienoja.

Linolla ihottumaa jaloissa ja posket laikuilla, vatsa ei toimi, puskee ihosta läpi. Tää osoittaa taas kuin tärkeä se ruokavalio on. Tosiaan synttäreiden aikaan kun sai sitä makeeta ja kakkua jne. Nyt hiton tiukka linja päällä. Yrittää taas väkisin punkea turhaan. Toivottavasti huomenna onnistaa, rupee oleen turhautunu ja kaikki me tiedetään kuin ikävää se on ku vatsa kipeä. Koskahan sen suoli kehittyy tarpeeksi vahvaksi ollakseen ilman päivittäistä lääkettä. Oli jo ajatuksissa kokeilla puolikasta annosta, mut nyt näyttää pahalta. Voi pientä.
Tänään Lino syönyt ruispuuroa mustikoilla+ maitohapot, lounaaks vettä, avokado ja tilkka piimää, ruisleipä runsaalla voilla, vettä omasta pullostaan, unien jälkeen pari haarukallista raejuustoa ja vettä, kylässä juuston pala, voit nuoli leivän päältä ja mehua, iltapalaks kaurapuuroa mustikoilla ja päärynä ja tilkka maitoa lääkkeen kera ja kalaöljyä.

Tiedän että juustot tulisi poistaa ja maito niiden kovettavuuden vuoks. Silti kylässä juusto parempi kun keksit ja viinerit. Pyrin välttään maitoa juomana, mielummin piimää tai vettä juotavaks.
Tarjosin päivällä parsakaalia, porkkanaa, lihaa, mut ei menny ja söikin pelkän avokadon lautaselta, mutta sekin on loistava lounasruoka. Illemmalla tarjosin täysjyväpastaa ja kalaa raejuuston kera, maisto kyllä mut sitten ronkki pelkät raejuustot tajuttoman tarkasti ruoasta erotellen pastan palaset ja kalat sivuun sormillaan ja sit pyyhki kätensä, suunsa, nousi pöydästä ja kiitti. :)

Voi ku viel jonain päivänä söis mitä eteen laitetaan eikä aina ronklais tai sit toi on vaan sen tapa säädellä vatsansa tilaa. Syöhän poika suht hyvin silloin kun voi hyvin, tää taas tilapäistä.

Huomenna Linolla kaverikuvaus SannaH studiolla Oriveden vanhalla meijerillä. Eka kunnon valokuvaus siis.
Tänään kävin ruokaostoksilla Keisarin puodin mikä avas ovensa viime viikolla myös meijerille. Hyllyt viel vajaat mut lupas et täys tohina päällä 3.12 ku meijerillä joulukauden avajaiset tapahtuma. Ostin Ahlmanin tuotteita, jogurttia ja viiliä. Siel lihoja ja kalaa ja maitoo ja vihanneksia jne..

Ihanaa ku meijerillä tapahtuu, se rakennus mun sydämessä ja niin olen onnellinen että paikka elävöitynyt ja herännyt henkiin. Parasta on et tilat on loisto käytössä, siis hyötyy palveluista itekin ettei pelkkää varastotilaa tms vaan pesula, mainostoimisto/ studio, puusepänverstaat, ruokakauppa, kesäl kukkakauppa ja savukalamyynti. Ulkoasultaan toki räihnäinen verrattuna neljä vuotta takaperin kun rakennus rapattiin ja loisti valkoisuuttaan, nyt rappaus lohkeillut, vanha rakennus hengittää, mut katot on nyt kaikki uusittu ja eiköhän pihakin joskus saada kuntoon. Hiljaa hyvä tulee, ideat kypsyy :)

Nyt unta kaaliin ja nauttimaan numeroiden maagisuudesta. Klo 11.11 on kuin juhlahetki.
Mul muuten tulee autossa (vm -98) pian 100 000 km täyteen, täytyy muistaa tarkkailla tilannetta, tuli täs nyt just mieleen. Sit oon ajanu autollani 4000km oston jälkeen :) ihanan vähän. Tarkoittanee myös että autolla on ajettu 13 vuoden aikana keskimäärin 7700 km vuodessa. Siskol tais kertyä omistusvuosinaan 30000km/vuosi, sitä ennen autol olikin ollu hiljaiseloa.
S