16.11.2011

Kalasoppaa ja mineraaleja tikusta

Niin ja lisään viel et ei se tarkoita jos kirjoitan et tiukkaa tekee et me nälissään oltais. Mul ei luottokorttia ja elän siis kädestä suuhun, jos ei rahaa just ny niin ei kauppaankaan mut ei se niin vakavaa ole, näin tykkään elää. Eilenki käytiin muorilla syömässä kuhakeittoa, sunnuntaina mummilla lohikeittoa ja oon ihan tohkeissani ku poika ny viikon verran vasta syöny kalaa, ikinä ei oo ennen edes maistanu, hajun perusteel kai jo kieltäytyny.

Nyt ku tultiin kasilta kotiin oli tääl ruoka odottamassa. Täysjyväspagettia ja jauhelihakastia ja raejuustoa. Esa oli käyny kaupassa. Meilhän on omat rahat ollu aina ja tulee oleenkin eli mun tiukkuus on mun itseaiheutettua ja onneks on toinenkin osapuoli kelle voi vinkata tyhjästä jääkaapista.

Rahankäytöstä viel et mä ku käyn kerran viikos kaupas niin joo mul menee sinne enemmän mut osaan ajatella asioita pitkällä tähtäimellä ja järkevästi ja säästeliäästi kun taas mies käy usein päivittäin kaupas ostaan sen päivän tarpeet ja kumpaakin hirvittää toisen tapa. Mä suosin luomua vaik kalliimpaa joo mut täyteläisempää ja arvostan ruokaa enemmän ku vähä parempaa,eipä mene koskaan roskiin ja ajattelen terveyttä. Tällain homma toimii, tehköön kumpikin oman päänsä mukaan ja ostakoon omat sapuskansa, ei noin mustavalkoista mut sinnepäin.

Pyynnöstäni kaupasta oli tarttunu mukaan myös hedelmiä ja kasviksia joilla pärjätään Linon kans. Mies tarvii lihaa ja energiaa ja siks iltaruoka usein tukevampaa, mut pääasia on että mies kiinnostunu ravitsemuksesta myös ja pyrkii oppimaan ja ainakin marjoista saa välttämättömät antioksidantit. Tekee useimmiten itse omat ruokansa, siihenkin päädyttiin pikkuhiljaa kun mun ruoat ei kelvannu ku tungen niihin aina kasviksia ja ukko tykkää maustaa ite ruokansa. Toki me Linon kans syödään niitä myös, mut välillä pärjään pelkällä iltapuurolla jos oon myöhään syöny lounaan.

Sillon sielt Lahtuan keikalta sain mukaani sellasen metallisen tikun joka laitetaan kannuun vaik puoleks tuntia tai yöksikin ja sit siitä kannusta kaadan pullooni vedet. Mul oli aikasemminkin sellanen pullo jonka pohjas oli tällainen mineraalipatruuna mut se oli epäkäytännöllisempi ku pienempi. Nyt saan parilitraa mineraalisoitua vettä päivän tarpeisiin ja se tärkeintä että juon nyt veden aina huoneen lämpöisenä, ennen ku täytin pulloni suoraan hanasta. Metallitikun valmistuttaja joku Lempääläläinen tyyppi. Mä en ihan täysil usko noihin tikkuihin, täytyis lukee aiheesta enemmän mut en sitä turhanakaan pidä, tietty käytän kun siihen mahdollisuus ja toi kannu huoneenlämmös pitäis olla tapa ilman tikkuakin, tykkäähän kukatkin hapettuneesta vedestä. ; )

Kaverit on tällä hetkellä Karibian risteilyllä ihan mielettömällä aluksella, odotan jo että päästään tsekkaan kuvia ja kuuleen kuulumisia. Ne pukuillalliset siel ja kiva kuulla millasia ihmisiä siel laival ollu jne. Varmaan mieletön kokemus.

Taas toi kello vaan kummasti yks, sitä ennen vaikea mennä nukkuun vaik väsyttäis. Mut nyt ehtii saamaan hienot 7h unet, kunnes limppari heräilee kasin jälest. Muori tulee koiria lenkittään huomen jo aamusta että ehtii kotiin takas tunteille ja tuoksuille ja sit laittaan ruokaa ukoille ku vaari ja serkkupoika muurauskeikalla ja tulevat klo 12 syömään tietty muorin sapuskoja.

Mulla tulis tätä tekstiä iha hulluna, aiheita olis vaik kuinka, mut nyt nukahdan, päätä särkee hitosti.

Tänään ystävän 29v synttärit, onnea!

S