19.11.2011

Jouluvaloa

Nyt on jouluvalot pihassa ja viimevuonna askartelemani kranssi keittiön pöydällä valoineen, ihanan jouluista ja piristävää. Ulkorappusissakin näkee kävellä paremmin kun valojuova kulkee isojen kivien päällä rappusten vierellä.

Poika halus jäädä mummin kainaloon yöksi, sano vaan et heippa isi, heippa äiti, lino leikkii täällä, kysyttiin viel moneen kertaan ja joo näin oli asian päättäny ja me lähdettiin kotia siivoamaan.

Tekis kyl nyt mieli ottaa siististä kodista kuva kun kerrankin sellanen on. Ei meil muuten yleensä hätää mut keittiö ei vaan pysy järjestyksessä, liikaa pöytäpinta-alaa keräämässä tavaraa. Luin pari sisustuslehteä ku rupes jaloillaan olo tuntuun ja sit taas jaksoin hetken järjestellä tavaroita paikoilleen ja esa imuroi.

Prismassa oli ihanaa, jätin välillä kärryt johonkin hyllyn päähän ja kävin välil syömässä, vessas piti ravata muutaman kerran. Olin siel kaupas niin rauhassa, mähän olin siel 3h, ruokapuolta en nähnykään, kenkäosastolle en ehtiny. Katselin lamppuja ja mattoja ja jouluvaloja, urheiluvaateosaston, lelut, kirjat, perusvaateosaston ja liivejähän sinne menin hakeen mattojen lisäks.

Triumphilta löysin ihanat imetysliivit ystävän suosittelemana, ne hyvät päällä ja nätitkin mut rinnoista tulee kun ketun kuonot. Hassusti litistää. En kyl täl ystäväl huomannu, sil näytti hyvältä, mut itte oon vaan hassun näkönen paita päällä, kotona huomasin.

Linolle ostin sen aarikan puvun, uskalsin myös pukea sen päälle ilman pesua ku siinä luki et myrkytön tekstiili jne. Oltiin lähdös mummille ku tuli pissut housuun, oho. No vaatteet meni pesuun ja hyvä kai niin. Lino ollu ilman vaippaa nyt jo ulkonakin, äkkiä hiffas, paitsi vahinkoja sattuu, varsinkin oudoissa tilanteissa. Oudon tilanteesta teki tänään se et kt-honkavan tyyppi kävi asentaan nettikytkentöjä ja virusohjelmat, meil ku tökkiny toi homma edelleen. Jännitti siis ku outo tyyppi paikalla ja ei ehditty ihan potalle.

Tääl kotona tosi lämmin, meil ku ollu viileää aina ku putket oli jotenkin kytkemättä ja ku sähkäri ja putkari kävi niin sen jälkeen on vehkeet pelannu ja tääl välil 23°, huh. Sähkölämmitys ei oo viel pyörähtäny vaan lämpöpumppu kierrättäny samaa lämmintä ilmaa ja sillä pärjätty hienosti. Näkyy kyl sähkölaskus positiivisesti, kesän kaltaista kulutusta.

Kaaduin tänää rappusis ku niit jouluvaloja laitoin ja pelästyin ku oli melkonen kipu vattas sen jälkeen ku kolautin sitä, mut eiköhän tyyppi pärjää, meni ohi sit, mut kyl tollaset aina hätkähdyttää.

Lähdetään retkelle aamusta, siitä lisää seuraavas tekstis, niin nyt ottaan kuva siististä kodista.