16.11.2011

Tänään tiistaina

Moi blogi, nyt mul on aikaa kirjoittaa kuulumisia.

Linon hoidossa jyllää vatsatauti, ku hain pojan eilen niin toinen poika oksensi mun edessä omille kengilleen ja nyt sit pari päivää Lino kotona mun kans. Viimeks poika oli hoidossa kaksiviikkoa sitten kunnes tädillä alkoi loma ja nyt ehti vaan päivän oleen 5h ja taas ollaan kotona, tykkää niin niistä kavereistaan. Mä kyl tykkään olla sen kaa kotona, tulee tehtyä ruokaa ja nukuttua päiväunet sen kaa ja maanantaina ilman poikaa olin ihan hukassa ja sit menin töihin ku en osaa ollakkaan.

Tänään ei ehditty aamupäivällä ulos leikkiin, ku jääkaappi oli niin tyhjä, tekee tiukkaa ja ens viikol vasta rahaa mennä kauppaan ja ulkona viileä että ajattelin heittää sen vajaan maitotölkin, juustonkannikan ja voin pihalle ja sulatin kaapin, jossa 5cm jääkerros ollu takaseinässä. (pikkasen pitkänjohdattelun lause ;)

Tota jääkaappia ei tarttis oikeesti sulattaa, ku siin joku itse toiminto mut jää senku kasvo viikkoviikolta. Kauhee homma kuitenki, sillä yks hylly lähtee kolmeen osaan ja kaikki ne kaukalot ovessa, yllättävän kova putsaaminen, varmaan joku 40 osaa koko kaapissa ja pinttynyttä likaa. En oo sitä ikinä noin pilkuntarkasti putsannutkaan, hyllyjä vaan pyyhkiny.

Kaapista löyty vähä jo rusehtava parsakaali, porkkanapussi, missä osa oli jo veteliä, onks sellaset vähä jo vetelät porkkanat viel syötäviä? Sit oli puolikas kukkakaali ja kerma ja pala pippurijuustoa ja pari kanamunaa, näistä saimme mukavan lounaan, kasvissosekeittoa ja keitetyt munat. Poika ei oo ennen kanakumaa syöny ja nyt puolikkaan maisteli, hienoa, proteiiniä ja aminohappoja.

Lino onnessaa touhus rätti kädessä, mutta pelästy pahanpäiväisesti kun jäälautta romahti kaapista lattialle aina olohuoneen sohvien alle asti. Itkuhan siinä tuli ja nyt poika selittää "paljon lunta oli kaapissa, tänne asti tuli" ja on kontillaan olkkarin matolla ja osoittaa sohvan alle. On taas hoitotädeillä ihmettelemistä ku Lino selittää tota jääkaappijuttua siel niinku eilen oli selittäny kuinka sänky meni rikki ja lino meni kattoon, äiti korjas jne.. Tädit kysy heti kun menin hakeen et pakko saada tietää mitä teil on tapahtunu ;)

Päivän kohokohta oli ystävän järjestämät Me&I vaatekutsut, joita ennen pikaisesti kävin heittään kirpparille samaisen ystävän ja omat kamat, pöytä jäi viel tyhjäksi, mä en raaski myydä mitään, mielummin antaisin jollekin joka tarvii. Pitäis perustaa faceen sellanen lahjoitetaan palsta tai sielhän voi jo ollakin, sinne kuva ja jos joku tarvii niin sit sen sais. Huomen viedään lisää tavaraa. Paljon siel oli porukkaa.

Kutsut oli ihanat, porkkanaa ja kurkkua tarjolla dipin kera ja huikeita muffinseja täytteineen, ym.
Mä ollu aina vähän noita me&i vaatteita kohtaan ennakkoluulonen ku niin värikkäitä ja sit löytäny kyl joka kutsuilta jonkun yksvärisen helmen, mut nyt tuntu löytyvän kaikkee kivaa.

Onneks muori ja mun mutsi oli mukana ettei ihan yksin tarvinnu koko kasaa ostaa, mikä pahinta, nois on maksuaikaa jonnekin joulukuulle niin eihän sitä rahaa ajattele kun vaan ostaa. Muori osti joululahjaks pojalle mustan ankkapuseron ja mustat housut yksityiskohtineen, niin makeet! Onneks saatiin se mallikappale ku oli muuten loppuunmyyty. Mun äiti osti pojalle ihanat collarihousut polvipaikkoineen, sopii niin hyvin viimekerralla hankkimaani ruskea/turkoosi koirapaitaan ku nyt ne housut ruskeat ja turkoosit polvet ja paita ollu iso ja nyt ruvettu käyttään. Mä ostin pojalle boxerit, sil ei oo viel sellasia ollu ja täytyy kertoo et tänään kaikki pissa on tullu pottaan, ei edes lattialle, eilen onnistu järeempiki pottaan, siis johan tässä alushousuja tarvitaan, nyt ollu munasilleen kotona.

Sit ostin ihanat seeprasukkahousut, ne makeet pojallakin ja oon nyt opetellu sukkisten käytön, sit body, jossa talvikuosi, sinistä, ruskeaa ja vähä punaista, värikäs mut silti hillitty, bodyt meil ihan päivittäisessä käytössä ja laadukkaita harvoin löytyy, toivotaan et ajaa asiansa ja siirtys viel seuraavallekin. Sukkia myös ostettiin ku nekin niin ihanan kuosisia, siis mustaa ja ruskeaa, siistejä.

Itelleni löysin ihan mielettömän ruskean puseron taas, nyt sinapin väriltään, tiukat hihat, muuten teltta, tuntu silkiltä päällä, en olis antanu enää pois päältäni. Ja toi ruskee vaan on kyl niin mun väri pikkuhiljaa varsinkin muuten mustien kuteiden kera. Otettiin tilaukseen emännän kans myös mustat collegejakut, niin kiva päällä ja sillä vois vaik teatteriin mennä, niin siisti oli, toivottavasti kangas on laadukasta. Nyt mul jalas viimekutsuilta ostetut mustat collegehousut pitkäl nilkkaresoril ja nää näyttää vielki hyvältä vaik paljon käytetty, että kylläpä ne laadukkaita taitaa olla.

Kutsuilla oli ihana tavata tuttuja ja tälläkertaa kokolailla erityypit oli päässy ku viimeks aikuisten kutsuille. Osaa tyypeistä en eka tunnistanutkaan ku oli niin muuttunu vuosien aikana.

Syön mutsin tuomaa suklaata sohvalla ja katson sivusilmällä pulmusia, mun päätä särkeny kokopäivän ja tää suklaa ei tee hyvää mut minkäs teet kun on viel minttukrokanttia, eihän sitä voi vastustaa. Oon kyl herkutellu viimeaikoina niin hemmetisti ja jopa menny kioskille sitä varten et pakko saada makeaa, eikä oo edes omantunnontuskia.

Mietin tänään et kyl mä tykkään tästä synkästäkin vuodenajasta ku ei oo pakko mennä ulos jos ei huvita ja sit voi just pestä jääkaappia ja nukkua päiväunia, kesäl/kevääl ku ei malta ku niin hienoa ja kokoajan pitää olla menossa. Tai en vaan osaa sillon olla ja tehdä vähempipätösiä juttui ku voi olla kivempaakin.

Huomenna ohjelmassa kirpparihinnoittelua ja renkaidenvaihto kumikorjaamol, ku mun renkaat siel kesä säilös ollu ja kiva mennä pojan kans korjaamolle katseleen renkaita, isoja renkaita, paljon renkaita, toosi paljon.

S