28.11.2011

Ensilumi

Tänään herätessä maa oli valkoinen. Istuttiin Linon kanssa yöpaidoissamme portailla ja ihmeteltiin ikkunasta näkyvää maisemaa. Nautiskeltiin rauhallinen aamupala, leikittii taas niin ihanilla omilla leluilla, muumeilla, tippumyy matkustaa poliisiauton peräluukussa, haisuli ja nipsu koppiautossa.

Koirat halus lenkille, puettiin lämpösesti ja silti vilu meni kinttuihin. Kengät jätti jälkiä valkeaan maahan. Lastattiin ämpärit täyteen hiekkaa jotta saa portaita talvella hiekottaa, nyt oli jo portaissa vaarallisen paksu jää. Mummelia odoteltiin ulkosalla ja tehtiin lapiohommia, sähkövedot sisältävä putki kun pitäis viel kaivaa maan sisään.

Jääkaappi oli reissun jäljiltä tyhjä ja syötiin lounaaks täysjyväriisiä, herneitä, maissia, raejuustoa ja voita. Riisit oli kiehumassa melki tunnin ku oltiin ulkona, uunia pitäis opetella useammin käyttään, olis turvallisempi ku poriseva kattila liedellä.

Poika nukahti onnellisena päiväunille omaan sänkyynsä, laittelin pyykkejä, tsekkasin sähköpostit ja menin kans päiväunille. Lino nukku lähemmäs 4h, itsekin nukuin 2h. Poika heräs kun isi tuli töistä kotiin. Isi lähti leikkien jälkeen reeneihin piipaalle ja me liotettiin ja tiskattiin kaikki ihanat uudet lasipurnukat. Niihin saan nätisti ja ilmatiiviisti mun marjajauheet, kaakaonibsit ja rouheet. Esa heitti et vitamiinit ja kapselitkin vois olla tollasis purkeis ja niin todella voiskin, ne keltaset ja muut rumat kalaöljymuovipurkit kun ei hyllyä kaunista. Ja olishan se ihana avata kaunis purkki päivittäin, arjen ihanuutta.

Linon kanssa oltiin jo päiväl sovittu että kun pimee tulee niin mennään mummia katsoon ja niin lähdettiin, poika jäi leikkiin ja mä kauppaan ihan yksin, tyhjät pullot jäi tietty autoon, s-kauppa oli ihan sekasin, remontti valmistuu alkuvuodesta, tutut ruoat löyty ja uusin tuote kauppakoriimme valion luomu omenamehu, jota Hangossa opeteltiin juomaan laimennettuna, pitää vatsan liikkeellä, pojan vatsa kun toimi vähän liiankin hyvin siel, toivottavasti ei ollu sattumaa vaan että vanhankansan vinkki toimis meilläkin ja päästäis vihdoin eroon pojan lääkityksestä. Se että rupesin antamaan pojalle myös aloe veraa viimeviikolla vaikuttaa varmasti tuohon vatsaan ja nyt juotiinkin aamulla aloe omenamehussa.

Miks aloitin tätä tekstiä kirjoittaan on syy just tuo mehu, tein siitä ihanaa glögiä, lämmitin kattilas, lisäsin vaan kanelin, mantelin ja rusinat. Hyvää, niin hyvää.
Lino löysi tänään ostamani muumijoulukalenterin ja kun sanoin et avataan sit kun alkaa joulukuu, niin toisti että avataan sitten jouluna. Jep. Eli jo tälläviikolla!!

Kaupasta hyppäs kärryyn pitkän tutkiskelun ja harkinnan jälkeen 3 erilaista jouluista sisustuslehteä, joista pääsen nyt nauttimaan glögini kanssa. Yhdessä niistä on joulukoti Hangosta, juuri se serkkulikan ystävän koti mikä meiltä jäi vierailematta. Hassua että kuvat sattumalta nyt mun naaman edessä just siitä paljon puhutusta kodista. Ei edes harmita enään et ei siel käyty.

Viikonloppuna jouluhappening Oriveden Wanhalla Meijerillä, toivottavasti voin auttaa järjestelyissä tällä viikolla. Ihana joulu, toivottavasti pysyykin ihanana tää fiilis ettei tuu mitää stressiä, ei kai ku saa olla vaan. Vaari tuo pian meille jo tilaamani pikkukuusen ihasteltavaks ja sitten paketoidaan pari pakettia sen alle ja koristellaan ne pojan piirrustuksin. Tekis nytkin mieli sisustaa keittiötä ja laittaa ne lasipurkit paikalleen täytteineen, mut ei pysty oleen kun makuulla, kroppa kertoo mitä haluaa.

Hangosta viel, nuo lapset oli niin ihania siel yhdessä, pesivät ikkunoita räteillään koko viikonlopun ja kulkivat peräkanaa kun majakka ja perävaunu, leikkivät todella paljon yhdessä, tekivät ruokaa tippuastioilla ja vuorotellen söivät siemeniä lautasiltaan. Oli niin kivaa että toivottavasti kesällä pääsemme taas vierailulle. Hangon pikkuputiikit mielettömiä, uusin lasten secondhand, loisto valikoima.

Nyt viel liitteeks kuva sisustuslehdestä Hankolaisesta kodista mikä jäi meiltä näkemättä.

Nautitaan joulun odotuksesta ja fiiliksestä mikä meitä ympäröi.

S