7.11.2011

Jauhelihakastia

Niin mun piti kirjoittaa viel tän päivän syömisistä kun on niin vqaikee jotenkin tehdä ruokaa mitä Linokin söis mielellään. Ei aina samaa voi tehdä.

Tänään paistoin kookosöljyssä pannulla luomujauhelihaa ja sipulia, sekaan porkkana suikaleita, neljäsosa kukkakaalia, parsakaali ja yrttimausteet, lisäsin kerman ja annoin hautua puoltuntia kannen alla, voikökkäreen kera, oli yllättävän hyvää ja poikaki söi mielellään.

Aamulla syötiin ruishiutalepuuroa vadelmien kera, käytiin muorin ja koirien kans lenkillä Lino kolmipyörällään. Päiväunien jälkeen maustamatonta jogurttia ja siihen vähä ahon huippuhyvää vadelmajogurttia, joukkoon vadelmia ja mun tekemää mustaherukkasurvosta ja vähän hunajaa sekä maitohapot joukkoon.
Lähdettiin äkkiä ennen pimeäntuloa leikkipuistoon klo 16 ja tunti ehdittiin leikkiä kunnes pimeys vallitsi puiston. Hämmentävää on ettei puistossa ole ainoatakaan lamppua.

Kotona tehtiin porukal viel toista ruokaa, sellaista mitä esakin syö.
Luomu täysjyväspagettia, jauheliha, sipuli, kermakastiketta, salaattia ja höyrytettyjä herneitä ja maissia. Ruokaa on nyt sen verran et noil mennään huominenkin. Väli-iltapalaks syötiin päärynää ja kuivattuja aprikooseja ja iltapalaks puol kympiltä kaurapuuroa maidolla, herukkasoosilla ja vadelmilla.

Huomenna on mustikoiden vuoro taas, vaihtelen jottei kyllästy. Näin selvittiin päivä ilman herkkuja, ite join puolenlitran kupin teetä aamulla ja illalla ja paljon juodaan vettä, Linollakin oma pikkuvesipullonsa mistä käy hörppimässä leikin ohessa.

Helppoa ja hyvää sapuskaa parikspäiväks, huomenna päästään helpommalla. Ihana päivä ollu tänään, säännöllinen lapsen rytmi sopii mullekin.

Nyt viimeviikkoina tuntunu ekaa kertaa et tää hommahan sujuu, aiemmin esim. äitiyslomalla olin niin väsyny et en pystyny suoriutuun ruoanlaitosta tai kotitöistä, nyt kun Lino 2vuotta niin äiti palautunu vihdoin väsymyksestä ja jaksaa taas hoitaa kotiakin. Toivottavsti seuraava kaveri nukkuu jottei menis ihan sumuks tää elämä taas. Nyt tuntuu että eletään elämämme parasta aikaa, niin toivoa täynnä.
S