17.11.2011

Haudutettu punakaali

Tällaista kokeilin tänään ku tarttu kaupasta mukaan herkullisen näköinen punakaali, nyt viel hautumassa, tallensin reseptin tänne jotta muistaa myöhemminkin.

OLI MILETTÖMÄN HYVÄÄ JA LINOLLEKIN MAISTU KU OLI OMENAA JOUKOSSA!


400 g punakaalia
1 rkl voita
1 omena
½ sipulia
1 tl suolaa
4 rkl siirappia
3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
1 dl vettä

Suikaloi punakaali. Sulata voi kattilassa, lisää kaalisuikaleet ja kuullota, kunnes suikaleet pehmenevät. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Lisää punakaalin joukkoon omenakuutiot, hienonnettu sipuli, suola, siirappi, punaviinietikka ja vesi. Hauduta kannen alla noin 1 tunti silloin tällöin sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.

Tän kans syötiin kukkakaali- porkkanamuusia ja sipuli-,kermajauhelihakastia, espelle oli perunaa. Helppoa ruokaa.
S