31.8.2012

OriGym

Suunnattiin välittömästi kylällä OriGymin avajaisiin. Linon kaa kokeiltiin soutulaite ja juoksumatto 1km/h vauhdilla. Tarjolla oli ehkä Maijan valmistamaa energiapatukkaa, mun mielestä lähinnä melki kun raakakakkua joka oli valmistettu siemenistä ja hunajasta plussana valkosuklaakuorrute. Se resepti viel saatava, herkkua oli!

Käytiin kävelees kylillä, syötiin mukana ollut iltapuuro keskuspuistossa/oripuistossa ja kuunneltiin musaa niin puiston penkillä soittaneiden poikien ja Herkkuhetken edessä lauloi kaunis vaalea nainen, MusaMasa se siel säesti ja porukkaa oli kun pipoo. Harvemmin kylillä tälläistä näkee. Linoo tanssitti ja oli kokoajan et ei kotiin vielä, ollaan täällä. No ei me menty nyt iltateelle vaan suunnattiin ärrälle ostamaan espelle yks olut, mulle ja Linolle lakut. Herkuteltiin sit kotimatkalla näillä ostoksilla. Pojat oli kumpikin iloisia reissusta ja kotona oltiin vähän ennen puol kymppi. Lennin kaa mentiin petiin ja syötön jälkeen pikkunen nukahti. Lino ja Esa istu sen aikaa terassilla juttelemassa..siitä pian lisää kuvan kera.

S

Kohti taiteita

Tää kuva on ihana, laatu vaan heikko ja tietty koon pienennys tänne blogiin. Lähdettiin kotoo kasin aikaan perheen kera iltakävelylle kohti kylää ja Taiteiden yön tapahtumia. Pojat hekkuloivat keskenään. Lenni nousi aina ihan pystyyn ottamalla käsillä kiinni turvakaaresta ja Linoo nauratti kun pikkuveli kurkisteli lähietäisyydeltä. Ja kummatkin nauro ihan samanlaisella äänellä, ihania!

S

Koivuniemenherra

Ollaan päiväunilla Koivuniemessä. Traktoreita pyyhältää ohitse, kauniit maalaismaisemat, hevoset kurkkii aidan takaa lasten leikkejä. Omenapuut täynnä punaisia ja keltaisia omenoita, valtavia kesäkurpitsoita laatikossa, perennoja, puutarhakeinu, tilaa, paljon tilaa ja kauneutta. Rakennus on punamaalilla västikään maalattu ja valkoiset pieluslaudat hohtavat keskellä luontoa. Talo on sisustettu vaaleudella ja lämmöllä, kaunis alkujaan 50-luvun koti. Täällä asustelee kaks pikkupoikaa vanhempineen.

Nyt kaikki hereillä. Vatsa viel täynnä kaalisopasta ja omenapiiraasta. Illalla taiteiden yö kylillä.

Mukavaa viikonloppua!

S

Crossfit-huumaa

Uus harrastus crossfit vie mukanaan. Ja vastapainona jooga ja alexandertekniikan yksityistunnit. 
Punnersin eilen kuminauha vyötäröllä pingotettuna ylhäältä. Hieno tunne kun en muuten jaksa jalat suorana punnertaa. Leuanvetoo harjoteltiin renkailla ja tankovenkoiluja tein pallolla :) kyl ne tempaukset ym viel joskus toimii...tangollakin.
Ti tehtii kelkantyöntöö, se ihan parasta. Nopeesti tulee tunne et tehnyt paljon. Pitää joku kuva etsii siit kelkasta tänne. 
Anne

Jalkaa toisen eteen

Tykkään tän kuvan fiiliksestä ja tän päivän menoista en kuvaa puhelimes omista niin olkoon tuo smoothiestudiolta napattu kesäkuva koristamassa tän torstain juttuja.

Mä tosin ihan jo tikut silmissä mut vähän jotain sitä kiva saada kirjootettua muistiin. Aamul lähdettiin pomppukerhoon kesätauon jälkeen, hitiks muodostu värikkäät köydet joilla Linon kaa leikittiin vaik mitä. Hypittiin yhdes niil kuin hyppynarua, Lino näytti esimerkkiä kuin pitää kietoo käden ympärille ja vahti et äiti tekee samoin, sit kiivettiinkin jo puolapuita ja Lino laskeutu mukamas köyttä pitkin jne..palomiesjuttuja.

Syötiin hedelmäeväät liikuntahallin aulassa ja Lino haikaili avokadon perään, muisti siis keväältä kun meil oli usein niitä eväänä. Lenni siristeli väsyneil silmillään kaukalostaan meininkiä hetken ja nukkui sit aina kirjastoon asti. Juostiin kirjastossa aulan vessaan ja sit takasin kirjoja hakemaan niin Lino kovaan ääneen kirjatonhoitajamiehelle "tultiin takasin kirjastoon, käytiin vaan pissalla!" Meil oli kolme kirjaa jääny palautuskuormasta johonkin kotiin vaik tarkkaan etsittiin kirjoja pitkinpoikin. Muistan juuri nuo kirjat olleen mökillä meil mukana ja sen koommin en oo niitä nähnyt. -vaara vaanii kattilassa ja pari minttu -kirjaa.

Ooteltiin isoisän soittoo ku oltiin menossa vallesmanniin syömään. Mentiin keskenämme ja hyvin meni vaikkakin Lino vähän väsy ja Lenni nälkäinen kun ei suostunut syömään missään. Kaikista kummallisinta oli kun oon miettiny tulevaisuutta ja jotain omaa juttua itselleni opiskella ja sit just sen alan tyypit istu mun pöytään ja siinä rupateltiin. Tää rouva käynyt kiviostoksilla aikoinaan meijerillä joten sillain tiedetään toisemme vaikkakin tietty varmuudenvuoksi esittäydyin uudelleen. Mut mitä hassua sattumaa sillä olin ajatellu tätä ihmistä viimepäivinä enemmän kuin koskaan ja sit vuosien jälkeen taas juteltiin.

Mummi halus Linon sinne päiväunille sillä eivät nää toisiaan nyt vähään aikaan. Poika jäi sinne ja kun muori soitteli niin mä lupauduin meneen sinne ja siel oli vaarin siskokin ja höpöteltiin, mitattiin verenpaineita kaikilta, mul oli 103/65 vai ilmotetaanks noi toistepäin. Serkkupojal samat lukemat ja keffepöydästä just noustiin joten yleensä ollu alhasemmat kuin nuo. Sit me lähdettiinkiin etsiin sitä lähdettä.

Tulin kotiin, Lennin kaa loikoiltiin, syötiin taas kesäkurpitsaa, vitsit miten hyvää se on soseutettuna! Pakattiin vaunut, otettiin isoveikalle urheiluvaatteet ja lähdettiin kärryillä kohti mummilaa noutamaan poika mukaamme. Anoppi lähti myös ja Lino matkusti ritakalla, joskin välillä pyysin jyrkimmässä kohdassa Linon seisomalaudalle ja mun työnnettäväkseni ettei mummi liikaa hengästy.

Lajeina juoksu ja raketinheitto. Ekaks Lino haluaa aina juosta kentän ympäri. Sit juoksi ekassa ryhmässä sen poikien 40m, jännä tapa kun aina pysähtyy muutaman metrin jälkeen miettiin et mitä on tekemässä vaik mummi ja iski oli maaliviival huutelemassa ja kannustamassa ja mä olin moneen kertaan ohjannu lähtöviivalla et juokset vaan, äiti tulee sit Lennin kaa vaunuil tuolta toista kautta niin kaipaa silti et juoksis sen kans ja hienosti juoksikin loppuun kun lähdin hetkeks rinnalle Lenni kainalossani.

Raketinheittoo käytiin treenaan kerran mut se ei kiinnostanu sen enempää ja ei sit menty oikeelle kierrokselle vaan juostiin kenttää ympäri isin kaa, mummin vahtiessa Lenniä. Lennikin jo kipitti juoksurataa isin pitäessä käsistä kii. Kaima Lenni oli montakertaa juttusilla, taitaa tykätä iso-Lenni etuliitteestään.

Kaupaan viel kummitytön perässä, ostettiin suklaariisimaitoja, oon syöny suklaata ny monena päivänä ja tänään sai suklaanmakuiset pillijuomat riittää, se aika kuukaudesta et makeenhimo vie mennessään. Niiden lisäks ostettiin ainoastaan sitruunamelissaa, tuoksuu niin taivaalliselta ja maistuu aamujuomas herkulliselta. Niin Linon kaa puhutaan noist suklaajuomista nimellä jackyjuoma kun en suostu ostamaan jackymakupaloja mut tollasen juoman joskus saa.

Kotona oli iski ehtiny meille jo kokkailla ruokaa ja pilkkonu tomaatit yrttien sekaan, kuorinu ja palastellu vesimelonia jne.. Syötiin porukalla ja mä lupauduin siivoon keittiön jos esa viinhdyttää lapsia. Joskus on ihan taivaallista siivota keittiöö ihan ylhäisyydessä yksinäisyydessään ja rauhassa, terapeuttista ja toinen pääsee viettämään aikaa lasten kaa. Pesin kylpyammeen ja laskin lämpöisen veden. Hypättiin lapset ja mä polskimaan, iski otti meistä muistoks pari kuvaa ja mä vähän lisää viel pelkistä pojista kun Lino kaataa kannulla vettä Lennin päähän. Siitä mieleeni vauvauinnit, olis kiva osallistua niihin Lenninkin kaa kun Linokin sillon oli. Toisaalta ei haluais sitoutua mihinkään varsinkaan viikonloppuja. Taitaa ryhmät olla täysiä, josko kysellään paikkaa myöhemmin.

Lenni söi isosti kaurapuuroa kera mustikoiden ja nukahti viereeni sängylle hetkessä puol kymppi. Sit olikin ihmeellistä kun vaan hoidin Linon iltapalan ja hammaspyykin, poika isin kainaloon peiton alle ja mä taas toista iltaa rauhassa pesulle. Ihanaa kun Lenni jo noin iso ja kun liikkuu noin viihtyy. Kantoreppu huomattavasti vähemmällä käytöllä ollu Hangon jälkeen.

Nyt zzz..zzz...zzz

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

30.8.2012

Lähde

Vaari on usein maininnut että teerijärveltä vähän eteenpäin sijaitsee lähde. Tais aikoinaan lenkkeillä paljon sielläpäin ja nyt kun tervehtynyt ja jaloillaan jaksaa olla niin rohkenin kysyä josko esittelisi paikan.

Siellä me juuri äsken käytiin ja pienten etsintöjen jälkeen lähde löytyi tien vasemmalta puolelta, ylämäen lähes korkeimmalta kohdalta josta polku lähtee metsään kahden ison tien vieressä olevan kiven vierestä. Miksen ottanu kuvaa siitä paikasta!? :)

Mutta mutta. Lähde ei pulpunnut. Vesi seisoi ja vedenotto kohdalta betonirengas kansineen oli revitty sivuun. Voi kun sais jostain tietää mitä lähteelle on tapahtunut. Polku oli selkeä ja vaari kertoi että monet hakivat sieltä aikoinaan vettä. Ja asiasta kuulemma parhaiten tietää joku hieroja Alpo. Täytynee selvittää lisää. Hienoa että sijainti nyt tiedetään ja sain paikalla käydä ja vaari nautti varmasti metsässä kävelystä ihaillen runsaita mustikkamettäitä.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

29.8.2012

Valaistunut heppa

rawforbeauty kuvii


















Tää taulukko mielenkiintoinen, miten on suomalaisen ruoan laita. 
 Naapurimme keski-ikäinen nainen joka on työskennellyt elämänsä ruoan kanssa kertoi syövänsä talvella perunat aina luomuna ja  välttelevänsä hedelmiä vaikkakin luomua olisivat, ei voi aina luottaa kun maailman toiselta puolelta tulevat. Mansikoissa on valtavasti eroja paikkakunnittainja tämä rouva kehuikin Oriveden mansikan mallisessa kioskissa myytäviä puhtaiksi/myrkyttömiksi. Parasta että avokado listan kärkisijoilla, se niin helpoin eväs ja menee vauvasta vaariin!




Kuvat:

Omenavaras

Jätkä ei pidä näppejään erossa omenapuusta, ei tarttekkaan mut on ne viel happamia omasta mielestäni. Meil kaks omenapuuta, lisää olis pian kiva laittaa jotta ens syksynä sato olis jo runsas. Nyt omenoita kymmenen per puu ja sekin todella hieno juttu.

Alapihaan on himoittu mökiltä sellaista laavua minkä vaari on rakentanut. Sen ympärille vois rakentaa nuotiopaikan, marjapensaita, yrttilaatikoita, salaattimaat ym.. Tulis sellanen pikkukylä kivoine polkuineen. Se mun unelma ja ehkä joskus lähden toteuttamaan sitä kun siltä tuntuu. Tänä syksynä toivoisin saavani saumattua sokkelin loppuun ja isän tänne koneen kanssa siirteleen kivenjärkäleitä koristeeksi penkkoihin johon ympärille rakennetaan perennapenkit. Siistiytyisi tuo alapihakin ja mun äiti innokkaana tulossa rinteitä toteuttamaan.

Tää päivä ollu just sitä taas mitä aina haaveillu. Oltu kotona, ei oo tehty mitään muuta kun leikitty ja syöty, ei oo katsottu kelloa, oltiin omassa pihassa potkiin palloa ja etsittiin ylämetsästä keppejä meidän herneenversoille. Kaikki kaupasta ostamani yrtti/salaattiruukut laitan ulos multaan ja lähes jokaisesta saadaan viel uus sato samanmoista.

Ruokaa ei ollut joten kaapista otettiin mitä löytyi. Lino sai rikkoa pari munaa ja kävi hakeen ulkoo joukkoon persiljaa, mausto sen yrttisuolalla ja lisäs pilkottuja tomaatteja minkä jälkeen kaadettiin seos runsaaseen kookosöljyyn pannulle. Kermaviilin jämä ja puoltoista kurkkua dippailuun. Raejuustopurkki ja kirsikkatomaatteja itujen kera. Yks avokado, joka tasattiin meidän kolmen kesken. Lennille tein siitä sosetta tuoreen kurkun kera ilman kurkun kuoria, entiedä voiko niin tehdä ton ikäiselle, mut hyvää se on kurkku-avokadomössö, kantsii kokeilla. Menee dipistä sekin.

Kun on omassa pihassa saa olla vaik yöpuku päällä ja tukka pystyssä. Vaik ei mun yöpuku yleensäkään mikään kaapu oo vaan toppi ja joku pitkähihanen, siihen kun heittää juoksutrikoot kaveriks niin kelpaa jo ulos mennä. Lino keitti mulle kahveet, join riisimaidon kans kun tavallinen oli loppu, ihan ok vaikkakin ihan eri makuista.

Koko porukka petiin ja kekkulointia ja räkätystä melki tunnin verran. Lenni kaappaa Linon tutin kädellään ja Linoo naurattaa ja sit kaikki käkätetään. Lino ryöstää äitin peiton ja kiskotaan sitä Lennin kaa takasin sillai et Lino istuu kyydis jne..hekkulointia kunnes lapset väsyy ja pistetään päät tyynyihin ja timmulit kii. Äkkiä kuului tasaista tuhinaa ja tässä mä oon hereillä. Enkö tarvii päiväunia tänään, melki tunnin välein imetin yöl ja aamuyö levotonta, yhdeltä vasta maltoin nukahtaa ja aamu kasilta Lenni heräs. Silti olo hyvä ja virkeä. Se on sen kahvin vika ettei väsytä.

Tänään jooga, ihanaa, siihen on jääny totaalisen koukkuun, aina miettiny et palaankohan tunneille vauvojen jälkeen ja siellä taas. Fiilis ja uuden opiskelu onnistumisineen tsemppaa yhä enemmän ja se rentoutuminen ja päänsäryn/niskajomotuksen ehkäiseminen.

Masi meidän mutsilla lomailemassa, niin hiljaista ja rauhallista kun ei kuulu haukuntaa. Topi mahdottoman huomaamaton koira. Vessaan tulee aina mukaan rapsutettavaksi, muuten saa aina oikeen miettiä et missäs se nyt mammikaan. Seuraa meitä toki huoneesta toiseen.

Kirjastonkirjat myöhässä, taas. Aina pari päivää myöhäs. Sinne siis huomenna vaikka pomppukerhon jälkeen.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

20120825_1.jpg

Karnikselta konkkaronkkaa!

Tsekkasin just läpi facessa kaikki rawforbeauty seinäkuvat, jaan jossain vaihees blogis joitain kuvia kun meen koneelle. Upeita kuvia ja hyvää infoo kasviksista, pähkinöistä,siemenistä ja öljyistä. Viimevuorokaudet oltu kuumil linjoil whatsappin kautta, kätsy ohjelma ja ilmasia kuvaviestejä.

Kotona oltu todenteolla ja ihanaahan tämä on. Syys/talvivaatteiden esillepanoa ja t-paidat/shortsit odottamaan tammikuista matkaa.

Kelaan soittelin ja sain todella hyvää palvelua mun lukuisille paperille keräämilleni kysymyksille. Vanhempi voi tehdä lyhennettyä työpäivää pienten lasten hyväksi ja saada näin tukea kelalta. Tosin vain reilu 90e, viikon ruokarahat kuitenkin. Isyyslomia ja isäkuukauden viimeisiä käyttömahdollisuuksia tiedustelin. On ne hienoja mahdollisuuksia. Mietittiin maaliskuu/huhtikuuta. Niihin aikoihin palailen töihin. Tosin tuntuu erittäin utopistiselta että tekisin täyttä viikkoa niin kauan kun lapset pieniä. 3-4 pvää töitä riittänee. Rakastan työtäni montulla, se syytä suhteuttaa sopivasti jotta saan jakaa suurimman osan ajastani yhdessä maailman tärkeimpien rakkauden kohteideni kanssa.

Nyt jälkikäteen tuntuu niin hurjalta miten Lino meni jo 1v3kk hoitoon, tosin lyhyitä päiviä..silti, niin pieniä ovat viel ja vieläkin Lino on pieni vaik kohta jo kolme. Nyt siis vasta ymmärrän sen et kolmivuotiaaks kotona- jutun. Itse en valitettavasti siihen kykene mutta kaikkeni yritän että toteutuisi osittain edes. Lino on ollut nyt vuoden kanssani kotona, muutamia päiviä lukuunottamatta, miten aika meneekin näin nopeaan! Mieletön vuosi.

Jukkapojan biisi jyrkänteet soinu mun päässä koko päivän :)

Ajattelen..en ajattele mut näillä fiiliksillä vaikkakin rankka päivä, migreeni ym.. Mut ne ohimenevää, ei anneta vaikuttaa. Nautitaan tästä elämästä, ei tartte ajatella, tehdään fiiliksen mukaan ja annetaan elämän näyttää suunta, ei tartte väkisin tehdä asioita, kaikelle on aikansa ja paikkansa, silleen ne hommat menee.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

26.8.2012

Meidän partsi

Treen 1. Venetsialaiset ja loman päätös

Mun piti mennä tänään myllyn pyöräilyyn mut meidän tiimi joutui täl kertaa jättämään väliin. No enpä missannut treen ekoja venetsialaisia, pyro-showta ja ilotulitusta von hertzen brothersien tahtiin. Hauska ilta kun ei pitänyt mennä minnekään mut sit päädyttiinkin isolla porukalla liikenteeseen. Outin kanssa aloitettiin meidän yhteiseltä partsilta, Outi siis asunut mun kotona ennen ja shown jälkeen istuttiin Napolissa juomas ja syömäs ja nauramas. Porukassa 2 muuttoa eilen ja väsynyttä porukkaa. Kukaan ei halunnut krapulaa niin tultiin ajoissa kotiin. Polttelin kynttilöitä pimees illassa, elokuu on upea!

24.8.2012

Terassit viel syyskoreeks

Lenni vierastaa ja on mussa melkoisesti kiinni tällä hetkellä. 2h ihan max aika olla erossa. Eletään tiiviissä symbioosissa, nautin täysillä ja tiedän että tätä kestää enää hetki. Lino jo niin itsenäinen ja haluaa mennä hoitoon isovanhemmille yksin, oikeen osaa pyytää sitä. Pian pojat jo koulussa ja kavereillaan ja yhteinen aika vähenee. Raaskinko koskaan nukkua erossa pojistani, varsinkaan sitten myöhemmin kun muuten pärjäävät enemmän itsekseen.

Nyt just makaan sängyllä, Linon ikävä isiä, halus nukahtaa mun syliini. Lenni sängyllä kans, nukahti itsekseen, osaa näköjään sen vaikka yleensä aina kainalossani. Iski sammuttamas tulipaloa, päivysti ennen Hankoa ja taas kun sieltä tultiin. Joten mä täysin vastuussa kolmatta viikkoa perheestämme, mut ei mul mitään hätää, tykkään tästä ja saan jotenkin niin paljon aikaseksi kun koko ajan hääräilee lasten kanssa kaikkee. Sitä löysistyy sillon kun toinen aikuinen kotona ja ei saa niin paljon itsestään irti, ei tarvikaan, sillon rentoudutaan porukalla ja vaihdetaan kuulumisia. Mut kyl ens viikolla jätetään Lenni välillä isin huomaan ja pyöräillään ja leikitään Linon kanssa kahdestaan. Huomaan kuin Lino välillä kärsii siitä kun huomio hänen kohdallaan jäänyt vähemmälle, onneks osaa pyytää syliini aina kun harmittaa.

Pitäiskö nukahtaa vai lukea vai mennä pesulle vai tyhjätä tiskikone ja putsata tiskipöytä vai lukea täl puhelimel joitain blogeja vai mennä koirien kans ulos terassille, nauttia ehkä tilkka viiniä ja ihastella syysillan pimeyttä ja valojen tuottamia varjoja. Verhotkin puuttuu edelleen ikkunoista, juhannukseksi ne jo hain pesulasta ja 3/16 vasta paikallaan.

Esa teippas tänään Origymin ikkunat, Lino piipahti siel mummin kanssa, nukuttiin poikien kaa päikkärit tai Lino oli ainut joka oli unessa, me Lennin kaa kikateltiin vieres ja välillä kokeiltiin nukkua. Poikettiin viiden jälest muorin ja vaarin pihas jossa muorin veli vaimonsa kaa oli kylässä, kuulumiset vaihdettiin ja suunnattiin mutsin luo, missä oli kattotalkoot. Ukot katolla ja mun ystävä äidin hoitohuoneessa ripsiä laitattamassa. Sieltä saapui niin upean näköisenä räpsyttimineen ja Turkista saadulla päivetyksellä. Juotiin kahvit kera omppupiirakan. Suunnattiin kotiin laittamaan sapuskaa, jolloin Esa läks piipaahan, Lino hetkellisesti paniikkiin kun isi lähtee kiireellä ja hokee et tuleehan isi takasin kohta, tuleehan. Laitettiin yhdes ruokaa, kookosöljyt vuokaan, pippurijuustoa ja kanat. Valkosipulia, sipulia, parsakaalia, kirsikkatomaattia, kermaa, voita, yrttejä, suolaa ja pippuria. Lino ihan messis laittaas kaikkee.

Terassilla ilta lasten kaa istuskeltiin ja hääräiltiin. Lenni söi ison kipollisen kesäkurpitsasoppaa Linon korjaillessa terassin pöydällä rikkinäistä radioomme. Lenni reppuun ja kanniskeltiin Linon kanssa Hangosta ostamiamme lyhtyjä sommitellen paikasta toiseen. Terassin sisustus ihan auki. Joten pari lyhtyä pääsi etuovelle ja pari takaovelle.

Terassikalut mun täti oli viimeistellyt ja niin upeen näköset, ne äkkiä peräkärryllä haettava himaan ja jätekuorma pihalta jo vietävä pois. Sisälle siirryttiin ja syömään, ruoka oli todella maukasta ja melkosen pippurinen liemi. Lino söi reippaasti kanaa kera tomaatin, parsakaalin ja sipulin. Jälkkäriks lämmitettiin eilen navetalta haettua maitoa, Lino juo sellaisenaan, mä heitän joukkoon hunajaa ja laadukasta kaakaojauhetta. Nam, mikä suklaajuoma ja ei lainkaan sokeria.

Pesulle ja nukkuun, ehkä se isäntäkin pian kotiutuu ja koirat haukkuu meidät hereille, tai sit soitan tilannekatsauksen ja vaik odotan mielummin hetken kun herään kesken unen, haukunta saa pulssin nousemaan ja uni ei aina heti tuu takaisin. Ihana olla kotona. Haluan olla enemmän jatkossa kotona, syksy antaa hyvät valmiudet siihen opettelemiseen.

Kauniita unia.

S

Tätä päivää ja eilistä joogaa

Lino oli viimeyön mummin luona, yöpyy siel pari kertaa kuussa, useamminkin kai haluaisivat sängyn jakaa, toisaalta taas pojan ja isin tärkee yhdessä olo ja kuulumisten vaihto painoittuu ilta-aikaan joten ajattelen että se päivän merkityksellisin hetki isille ja pojille kun he yhdessä toimittavat iltarutiinit ja nukahtavat vierekkäin parin kirjan päätteeksi.

Aamupäivällä vein Lennin tunniksi mun mutsille ja suuntasin alexandertekniikka tunnille. Kolmas päivä peräkkäin kun ajelen hirsilään. Ihana olo kun saa pieniä hetkiä hoidattaa itseään ja opetella vapauttamaan kehoaan jännityksistä ja näin jaksan taas olla reipas äiti ja kantaa sylissäni poikiani kun ei niskat heti jumiudu ja migreeni iske.

Mulle tärkee neuvo ke joogatunnilla oli et rentouta kurkku, se jotenkin rentoutti mun niskat ja leuankin. En olis osannu ajatellakaan ja kohdistaa rentoutusta kurkkuun, mutta on siellä kireyttä vieläkin. Mulla viiden kerran kortti alexanderiin joten ehkä opin viel seuraavien kertojan aikana vapauttamaan lukot.

Loistavaa on että Sitsu korjaa myös astangatunneilla kehoani ja pyytää rentouttamaan kireyksiä, joten alexanderin vaikutus kantaa pidemmälle, toivottavasti loppuelämäkseni.

Eilen oli maailmanluokan gurun, joogin Petri Räisäsen vetämä tunti. Sain paljon vinkkejä ja elämyksiä häneltä, kun avasin suuni ja kyselin. Toivoin kuitenkin että hän olisi näyttänyt ja opastanut liikkeiden saloja edessä koko porukalle, sen sijaan sain henkilökohtaista opastusta, mikäs siinä mutta arkailin kysyä uusia juttuja kun en halunnun olla suunapäänä. Toivon että joskus vielä mahdollisuus uudelleen hänen tunnilleen ja silloin ehkä enempi info olis kiva juttu. Petri avusti mut lootukseen, johon en edes haaveillut pääseväni ja kappas vaan mun jalat sillain laitto, ite en oo uskaltanu nyt edes kokeilla, tekniikan nyt näin, mut joku ihme näppituntuma hänellä oli kun sai helpohkosti kroppaani taipumaan. Niin ja se kun astu saliin ja näki hänet, sitä hämmentyy ja heitin vaan sanat et ompas mukava nähdä sut. Yhteiskuvaan toki haluttiin tunnin lopuksi, mä, Anne, Sitsu ja Petri. Kiva muisto. Enskerralla yritän muistaa ottaa Petrin kirjan mukaan saadakseni pienen kirjoituksen siihen.

Joogi

22.8.2012

Puolukat pihassa

Ilokseni huomasin tänään että puolukoita tulossa paljon omaan pihaamme. Sisäänkäynninpuolella kivimuurin takana on kunttaa parisataa neliötä, eli metsämattoa. Se oli pari vuotta aivan ruskea ja luultiin jo ettei tokene mut tän kesän sateet vireyttänyt kuntan ja sammaleen kauniin vihreäksi. Kaunis!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Puolivuotiaan pusu

Lenni oli iloinen kun äiti palasi joogatunnilta, pussaili ja naureskeli. Tuli suunsa kans mun kasvoja kohden ja nauro aina antaessaan pusun. Ihana. Kuvan laatu heikko, täl puhelimel tulee ihan onnettomia kuvia ja haaveilenkin nyt omasta pikku järkkäristä. Veden-ja iskunkestävä kamera kulkee kassissa, mut ei siinäkään kuvan laatu nätti ole, olis niin ihana saada lapsista kunnon kuvia vielä kun pieniä ovat.

Sain tänään irti astangatunnista todella paljon ja huomenna Petri Räisäsen vetämä tunti! Ei mua jännää mut kun ajattelee niin onhan se helkkarin hieno kokemus et vierailee meidän ryhmän luona, oikeen joogaguru, kokenut joogi vai miten sen sanois.

Ajattelin ruveta jo nukkuun vaik ilta viel nuori ja puoliyö viel kaukana. Mun piti ladata Hanko kuvat faceen mut miten onkaan niin vaikea avata tietokonetta. Oman koneeni käytöstä on kulunut pian kuukausia, kuvia siirtelin kamerasta sinne ja sekin jäi kesken, espen kone välillä pöydällä valmiina niin sitä käyttää jos jotain tarvitsee. Puhelimella sitä tulee juna-aikataulut, säätiedot ja uutisaiheet tsekattua.

Mutta kyl mä oon ihan uutispimennossa. Televisioo katsoin viimeks reilu pari vkoa sitten, radioo ei tuu käytettyä ja anopilta saadut aamulehdet edelleen nipussa odottamassa lukuhetkeä, tosin Lenni niitä innoissaan kasas tänään uuteen järjestykseen.

Elämä pyörii siis vahvasti lasten ympärillä ja maailmanasiat menettävät merkityksensä, joskaan en niitä hylkää ja olisikin mielenkiintoista kuunnella uutiset edes kerran päivässä, ilman niitäkin näköjään osaa elää.

Lennin neuvola huomen aamul.

Taidan nukahtaa nyt vaan näin ajoissa..zzz

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

21.8.2012

Roska-auto

Lino sai tän kuvan tänään isiltä töistä.

Oonkohan ikinä kirjoittanut kuin paljon tykkään miettiä tollasii yhdyssanoja joihin tulee viiva keskelle.. ilta-aurinko, ensi-ilta, lava-auto, aamu-uinti jne.. Joskus olis niitä kiva kerätä muistiin. Toinen juttu viel, kun suomenkieles on vaan 7 kpl L-kirjaimeen päättyviä sanoja.. kannel, sävel, sammal, en muista enempää nyt just.

Kesäkurpitsat on superedullisia ja mielettömän monipuolista ruokaa. Lenni syö ensiruoakseen keitettynä, maukasta soossia ja haarukal saa pilkottua, itellekin menee noin ihan pelkiltään. Salaatin joukossa kesäkurpitsa maistuu raakana ja herkullista sosekeittoo saa kera porkkanan, sipulin ja valkosipulin. Maku on ihana ja kesäkurpitsa on mitä helpoin eväs lapsiperheelle ja kiva nakerrella.

Kävin kaupas lasten kans, Lino halus väkisin K-kauppaan vaik mä bonusten toivossa olisin isot ostokset halunnut tehdä ässässä. Linoo oli uskominen, sillä kaupassa oli huippukivat autokärryt avautuvilla ovilla ja Lennin turvaistuimelle tilaa isossa kärryssä jotka rämisi ja osu joka hyllyn kulmaan, linja-auto korttia kai vaativat. Parasta oli kuiteskin et kauppaan saapui sillä hetkellä myös ystävä jota olin ajatellut koko päivän ja ajattelin mennä tällä viikolla poikkeen mut siinähän tuli asiat puhuttua ja vierailu ei olisi enää tällä viikolla onnistunutkaan, joten loisto ajoitus.

Kerättiin Linon kans kärryyn tavaraa, poika haki pussit hedelmille ja vihanneksille ja punnitsi tuotteet. Kulutettiin paljon aikaa HeVi -osastolla ja haisteltiin yrttejä joista ehdoton tuoksuelämys on sitruunamelissa. Huomenna aamupalaa siitä. Pihaan oli viikon aikana ehtinyt kasvaa vaikka mitä ja huomen aamul mennään Linon kans nuuskimaan mitä kaikkee pikku sapuskaa sieltä löytyykään.

K-kaupassa oli vaipat tarjouksessa ja Orivesiläistä hunajaa jota ei muissa kaupoissa olekaan. Meil viikon sapuskat vaippoineen ym lisukkeineen 132e, neljä kassillista ja ne kaks liberopakettia. Pakattiin tavarat autokärryihin takasin ja rämisteltiin mun volkkarille tyhjentämään. Tykkään käydä lasten kanssa kaupassa, oma haasteensa välillä kun kädet ei riitä ja tänään palautettiin ilman lupaa laku takas hyllyyn, otettiin sen sijaan mini purkkapaketti kun purkat nyt kova juttu. Annen kassissakin on aina purkkaa.

Ihana päivä takana, hyvä fiilis ja energiaa vaikka muille jakaa! Tervetuloa syksy!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Tippu-Converset

Tänään tapasin pikku-Liljan. Vitsi mitkä kengät! Anne

20.8.2012

Monta pientä

Hankomeininkiä

Kotona ollaan. Tultiin puol ysin aikaan illalla. Ihanaa olla kotona vaikkakin lomakin oli loistokas. Mieletön määrä voimaa kehossa ja ideoita pääkopassa tulevaisuuden varalle. En muista koska olisin ollut lähes viikon poissa kotoa. Meidänhän piti alunperin la lähteä, tuli kuitenkin fiilis et jos tääl asti ollaan niin miksei kerralla vähän kauemmin.

Kuvia on paljon. Mulla joku 400kpl toista hauskempia otoksia, ei kai ne muita naurata, ihania kuvia lapsista ja Hangon maisemista. Faceen tulossa Hanko- kansio.

Lennillä huomenna merkkipäivä.. 6kk.. 1/2 vuotta! Mieletön rajapyykki! Jätkä on syönyt kiinteää nyt viikon ajan kahdesti päivässä. Pääosin porkkanaa, kesäkurpitsaa, mustikoita ja vadelmia. Hienosti on oppinut syömään ja ihan selkeästi näyttää kun haluaa syödä ja kun haluaa lopettaa. Kohta napsii itse lautaselta ruokansa.

Tultiin tänään Annen kyydil Hesaan ja sieltä pendolinolla suoraan oriveteen, meillähän oli tietty turvaistuimetkin mukana joten tavaraa riitti ja suora juna oli paras vaihtoehto. Mummilla käytiin syömäs iltapalaa ja vasta sitten kotio kaaman ja torakan luo.

Reissu meni kyl niin hyvin ja lupauduinkin jo lastenhoitajaks ensvuoden puolella kun nää pienemmätkin jo vähän isompia ja isommat osaa sit jo itsensä pukea ja selvästi puhua. Kyl mä neljän lapsen kans pärjään. Kolmen kanssa treenailin monestikin, mut vauva per kainalo ja kaks toistensa härnääjää..siinä loppu kädet. Vauvoista toinen oli usein lattial tai syöttötuolis.

Ei pysy timmulit auki enää..hyvää yötä.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

15.8.2012

Hankonen

Vaikkakin kuvassa Näsinneula, ei olla sielläpäinkään. Ollaan vuosittaisella Hangon matkallamme serkkulikkani luona Annen kera. Serkullani lähes samanikäiset tenavat, tyttöjä kumpainenkin. Leikit menee yksiin Linolla ja Vennyllä, vauvat Lenni ja Senja katselevat kiinnostuneina toisiaan ja juttelevat vauvakieltä.

Pyritty yhteiseen rytmiin, yhteisiin ulkoiluhetkiin ja ruokailuihin. Tytöt herää aamuisin aiemmin ja meil pojat illal valvoo pidempään ja kumpiakin vähen lähennetty niin eroa ei ole enää kuin tunti, mielenkiinnolla nähdään miten tästä eteenpäin. Tämä päivä kulkenut todella mukavasti. Aamupuurolta suunnattiin ihan huippuhienoon leikkipuistoon aivan meren rannalle. Puistossa iso laiva josta liukumäkiä alas ja tikkaita pitkin kiivetään ylös.

Syömään ja päiväunille ja uudelleen ulos mahtavaan helteiseen meri-ilmastoon. Shortsit lainasin, enhän tajunnu sellasia ottaa mukaan. Pari kauppaa tsekattiin ja huomenna lisää pikkuputiikkien kiertoa, joista moni viimeistä viikkoa auki ja huimin alennuksin. Ostin ihanan gantin puseron tänään 19e, napit saa auki imetykseen ja väri musta, joten kovaan käyttöön pääsee.

Lenni on nukkunu tääl kolmet 1,5h unet päivän aikana ja nyt kympiltä nukahti yöunille lusikoituaan kolme viipaletta keitettyä kesäkurpitsaa. Istuttiin just tunti lämpöisellä kylppärin lattialla Lino kylpyammeessa, ite siivoilin käsilaukkua ja Lenni pyyhkeen päällä nakupellenä leikki kaikeil mahdollisella. Nokkelasti kääntyilee mutta hienosti pysyy viel paikallaankin, joten löytää viel metrin säteeltä siitä mihin pojan milloinkin jättää.

Tääl Senja 7kk kulkee vatsa maassa ryömien ympäri kämppää, hienosti vie jalkoja jo vatsan alle ja näinä päivinä lähtee konttaamaan. Tääl ikean parinkympin teltta ja sehän huippukiva näille 2v kavereille. Huuliharppua myös tänään soiteltu Nuuskamuikkusen tapaan, Lino niin onnessaan kun oppi siihen puhaltamaan.

Rannassa käytiin kävelyllä ja ranskalaisia syötiin porukalla venesatamassa, unohdettiin pyytää perunat suolattomina ja varmaan käyttävät jotain pahaa pan suolaa, Linon suukku meni rikki niitä syötyään, ei onneks pahasti. Mieletöntä että täl viikkoa just kesäkelit kun tääl ollaan. Koululaisia harmittaa kun sisällä oleilevat ja kesän upeimpiin kuuluva viikko meneillään!

Tääl huippuhyvä kahvikone, siemens, juotu siitä hyviä kahveja jo kolmen vuoden ajan ja tätä kahvia jaksaan odottaa aina vuoden kunnes taas päästään herkutteleen kauniista Taika- mukeista. Nyt kaikki lapset nukkuu, rauha, hiljaisuus. Omalle unelle en viel anna valtaa, hetken nautin tästä äänettömyydestä ehkä selaten jonkun sisustuslehden, sillä päivän aikana ei siihen tule mahdollisuutta.

Lennin kynnet piti leikata, nyt mä sen teen!!

S

14.8.2012

Maalta kaupunkiin ja kohti etelää..

Bussis matkalla kothi treetä ja siletä immasen kyydil kohti hankoa. Kesä tuli takaisin ja mä jätin shortsit kotiin, onneks annel ikeasäkit mukana ja vaatetta siis piisaa.

Lino istuu etupenkissä ja selittää kuskille että minä osaan ajaa paloautoa ja se yhtä iso kun tää bussi ja siel vilkut päällä, minä itte osaan ne laittaa päälle ja isona minusta tulee kans palomies sitten minusta tulee kans formulakuskiki isona : )

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Matkalla Hankoon

12.8.2012

Täytyyhän pojal ajokortti olla

Näin tais aatella Lennin kummisetä Markus, toinen niistä, Markukset kummatkin yhtä pitkiä, ei oo pikku-Markusta jne... Onneks toisella on vakiintunut lempinimi Maiski niin ei mennä ihan sekasin. Okei, eli tää Maiski teki Linolle hienon ajokortin ja kortti oikeuttaa ajamaan iskän mesellä sekä paloautoilla.

Hauska!

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Koripallo

Ihan mahtavaa ollu seurata naisten koripallofinaalia ja mikä himo päästä itekin pelaan! Ajattelin jo laittaa faceen et onks orivedellä mitään höntsäilyryhmää ja toinen ajatus olis järjestää liiksan ulkokentälle pelit joku ilta.

Torkahdin kyl kesken finaalin, ei sitä jaksa hereillä pysyä yleensäkään paikallaan vaik lasten kaa torkuttiin tänään 3h ajan iltapäiväunilla klo 16-19. Tänään ollu taas niin mahtava päivä. Rauhallinen aamu, klo 11 autoon ja porukalla ostamaan nurmikkoleikkuria, isilläkin on stiga!

Vaunut oli mukana kylillä ja Lenni nukku niissä kun kurvailtiin kahville herkkuhetkeen, sieltä iski kotiin ajeleen uudella keltaisella pelillään nurtsia ja me suunnattiin luontaistuotekauppaan (omega7 eli tyrniä iskin kipeille timmuleille) ja sieltä uuteen leikkipuistoon jossa myös aikuisten jumppavehje ja kehittävä lasten temppurata. Puistoa ennen haettiin torilta kalaa ja sokkarilta ruokaa sekä herneitä ja näin lounastettiin puistossa siis kalalla ja herneillä, soitettiin myös isi ja maisakin paikalle.

Puistossa vierähti pari tuntia ja sattui siihen mukava naisimmeinen paikalle.. 53 vuotias koiran ulkoiluttaja jonka Lino huuteli että täti tule tänne! : ) mukavia juttuja mm.ravinnosta ja sen yhdeydestä hyvinvointiin. Hän sairasti diabetestä ja nivelreumaa ja hallitsi niitä täysin valitsemalla oikeanlaista ravintoa. Punainen liha ja vehnä olivat kuulemma pannassa ja tekivät kipeeksi, tosi kipeäksi moneksi päivää. Kinkkua kerran vuodessa.

Puistosta käppäiltiin vielä pihakirppiksen kautta kotio, siel oli lasten kiva liukumäki 25e, jäi kaiveleen. Pihassa meil oli poikia ja Esa askarteli/viimeisteli terassin portaita ja kaidepylväitä, mä sisällä pesin pyykkiä ja heittelin matot pojille ravisteltavaks. Lino pääsi pikkupiipaalla käymään paloasemalla ja sen jälkeen sänkyyn menin pikkupoikieni kans pötköttään ja siellähän vierähti se kolmisen tuntia. Ihanaa lepoa. Kun heräiltiin oli ruuanlaitto jo vauhdissa kunnes tuli hälytys ja ukot läks. Siskosenni tuli meille, samoin pari muuta ystävää ja siinähän se ilta meni heidän kanssaan rupatellessa ja grillailessa. Muiden ollessa ulkona sain imuroitua alakerran ja matot takaisin lattiaan. Pyykkejä narulle välille ja sellaista kivaa hengailua ja kaikki olivat kuin kotonaan meininkiä. Ukotkin palas suht ajoissa ja saatiin porukka yhdessä ruokapöydän ympärille kello kymmenen päivälliselle.

Huomen aamulla olis kova halu päästä astangatunnille, mut moneltakohan se on??

S



Lähetetty Nokia-puhelimestani

11.8.2012

Tikapuut :)

Taas tarkenee partsilla

Lenkillä tänään pyynikillä kuin maspalomasis

Lenni on pipi

Lenni tääl puljaa, vatta taitaa olla pipi, nyt on jo kuutisen kertaa antanu tulla ja suihkussakin jo käytiin mut turhaahan se oli kun homma jatku edelleen. En vaan tajua miten noin pienestä voi tulla niin paljon. Poika ei valita, vääntelehtii vaan. Mä nyt huolissani kuivumisen suhteen ja mitä jos unissaan, miten saan pidettyä kyljellään, en uskalla nukkua. Ehkä siks voisin vaikka kirjoittaa tänne tästä päivästä kun vahdin pikkuista, joka nyt nukahti.

Just googlettelin tuota vauvojen vatsatautia ja sairaals kehotetaan käymään jos ei palaudu 8h aikana ja edelleen tulee ruoka ulos. Miten uskallan nukkua, söis edes pikkasen vai annanko ruutalla keitettyä vettä vähän suuhun vai annanko nukkua rauhassa ja laitan itselleni herätyksen parin tunnin päähän tsekkaan tilannetta.

Joo nyt nukahdan ja asuntomessukirjoittelut jääkön tältä erää vaikkakin pakko viel mainita että meni ihan loistavasti Lennin kans, oli mul repussa 4h ja sinä aikana ehdin kiertää n.30 taloa ja kuvata kaikki. Ennen kiertoa syötiin ja sen jälkeen herkuttelin lätyillä.

Herätyskello soimaan neljältä, toivon kyl että Lenni ite ennen sitä heräisi syömään. Katsotaan miten loppuyö kulkee ja siis Esalla huono olo kuten mullakin ja Linokin ollu koko päivän tosi väsy ja päikkäreitä oli nukkunu 2h ja aamul sanonu mummille et käännytään takas kotiin, olen väsynyt kun olivat kylille menossa. Joku meidän perhettä nyt riivaa, toivottavasti menee pian ohitse.

S

10.8.2012

Annen messutalo

Aurinkoinen

Täs niin kesäinen kuva mökin laiturilta. Lino kahlas järvessä huppari päällään, jottei tuu kylmä, hihat vähän kastu kun kaivo lapiolla hiikkaa liian syvältä. Tehtiin paljon hiekkakakkuja ja niitä syötiin.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Lennin ekakerta

Metsävadelmia napostellen.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Unohtuu ja tippuu

Lino mökillä, Sari tädin ottama kuva, lähetti tän mulle tänään, ihana maalaispoika.

Tänään tapahtunut kaikkee kummallista. Ensinnäkin harmittaa et unohdettiin mennä sisulisäkisoihin, toisaalta tehtiin kotona yhdessä ruokaa ja siivoiltiin ja oltiin oltu mummelilla jo koko päivä ulkona, silti kun Lino niin paljon rakastaa sitä juoksemista. Ens viikollakaan ei päästä kun ollaan reisus.

Lino tippu tänään pönttöön, oli menos peseen käsiä pöntön kannen päältä ja kannet irtos ja poika pöntössä. Luulin et nyt on polttanut kätensä ja kun huuto oli niin kova ja parin sekunnin matkalla juostessani vessaan sydän hakkas ja pala oli kurkussa sillä en voinu kuvitellakaan muuta kuin että oli liika kuumaa vettä.

Vaatteet oli märkiä kaulaan asti, sillain loiskahtanu sinne. Kipee ei ollu mistään, iso pelästyminen kuitenkin ja pitkään syliteltiin. Tosin kotiin tultaessa jo isille kertoessa vähän naureskeltiin tapahtuneelle.

Käsistäni on tippunu tänään tavaroita paljon ja maitotölkki löyty mikron vierestä hyllyltä, onneks vielä viileänä. Pyykkiä olen pessy neljä koneellista ja pyykkikorit aivan täydet edelleen, sain pestyy vasta tekemäni kasat jotka odotti lattialla. Tän siitä saa kun ei pysy kotona. Yritin tänään torstaina olla kotona mutta yöllä tuli viesti et Roope koiran 12v synttärit on tänään ja siis kiva syy kahvitella suvun kanssa. Soitteli se muorikin jo aamusta siel käymään mut sovittiin et nähdään Roopen synttäreillä sitten.

Ihanaahan äitellä on olla kun ottaa vastuulleen toisen tenavista ja ehdin lukeen siel pari lehtee kun Lenni nukku vaunuissa. Ja nukku niin pitkät unet, kai vajaa pari tuntia tosin heräili monesti ja vattujakin söi pari välillä mut äite sai sen uudelleen nukahtamaan ja sit nukkukin tunnin putkeen heräämättä.

Just täs luin vauvalehdestä jutun perheestä joilla ihan samanikäiset pojat ja sama epäsäännöllinen nukkumarytmi ja yösyötöt 5-7 kpl jne..ja juttu siis käsitteli erittäin lyhyitä päiväunia. Meil Lenni nukkuu siis vain tunnin putkeen jos mä sen vierel, muuten ei onnistu ja unet useimmiten vartin pätkiä. Kantorepussa nukkuu hyvin, mutta jos menee laskemaan makuulleen niin vessas ehkä ehtii käymään kunnes kuuluu rääkäsy ja takasin unille ei tahdo saada. Tänään laitoin illal Lennin nukkumaan turvakaukaloon jotta sais olla enemmän pystyasennossa ja itse sain tehtyä kotitöitä, nukkukin siinä rauhallisena vähän aikaa.

Lehdes neuvottiin jättämään yösyötöt pois, mä hullu kun oon ajatellu yösyöttää viel vuoden eteenpäin, katotaan miten käy, mut eiks just yösyöttö pidä maidontulon käynnissä paremmin kuin päiväsyötöt vai onks siinä perää?

Askarreltiin Lennille eilen Linon stokke tuolista syöttötuoli lisäämällä siihen vauvapaketti ja vitsit miten Lenni tykkäs siinä istua vaik tiedän että istuttaa ei saa ennen kun ite istuu, tyynyillä siihen tälläsin ja pidin huolen ettei siinä 5min kauempaa ollu, vadelman palasia pöydälle ja siitä yritti napsia länttäämällä koko käden vadelman päälle ja siitä suuhun tai naamalle. Mut hauskaa oli ja paljon kuvia tästä ensimmäisestä ruokailusta on paljon.

Lenni on syönyt tänään pari vadelmaa, eka kertaa keitettyä kesäkurpitsaa ja iltapalaks kymmenen tänään poimittua mustikkaa, kiitos Annen äidin. Pojalle kelpaa ruoka kun ruoka ja avaa suutaan eikä enään puljaa kielensä kanssa vaan osaa niin hienosti syödä.

Meil pakkanen melki täysi mutta siis yksi hylly viel ilman marjoja, muuten pystypakkanen on täynnä jo mansikkaa ja mustikkaa. Mulle vähän epäselvää kuin marjojen vitamiinit säilyy pakastaessa ja olisko parempi säilöä eritavoin lasipurkkeihin 'kellariin', en tosin haluaisi keittääkään marjoja,viehän sekin ravintopitoisuutta.. Kuulisin mielelläni tapoja säilömiseen. Viimevuonna soseutin mustaviinimarjat poimittuani, lisäsin inkkarisokeria ja sain ihanaa sosetta puuron päälle kun muuten monasti jää happamammat marjat käyttämättä. Mustikat, mansikat ja puolukat kokonaisina parhaita.. ?

Huomenna asuntomessuille Lennin kaa ym.. joten nyt timmulit kii.. Lino menee mummille siks aikaa.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

9.8.2012

lauttasaunamuisteloa

Vitsi tuo saunalauttaperjantai on ollut yksi kesän parhaita hetkiä! Mulla siitä ihan älyttömästi kuvia, mut siis oltiin Pyhäjärvellä saunomassa ja grillaamassa vanhalla Orivesi-kaveriporukalla. Hienoin ilma koko kesänä ja lämmin sauna & kylmä siideri. Mulla alkaa pian uus lomapätkä, tulispa vielä yhtä lämmin, nyt ihan syksy välillä! Anne

Juuso 8kk ja Lenni 6kk

Tineltä sain tuon kuvan ja tässä tekstaria sinnepäin..

Ihana kuva ja niin nätti Juuso! Olitte ehtineet lähteä mutsilta ja toivotan siis nyt teille ihanaa rentouttavaa ja nautinnollista matkaa! Saatte olla toistenne seurassa kiireettä, sehän se parasta on.

Mikko sano hyvin kun siinä mietin matkakustannuksia ja kerroin kuin vaarikin osaa aina mulle huomauttaa thaimaan matkastamme kun asuntolainojakin on jne.. Että eihän niin voi ajatella ja jos noin ajattelis sitä eläis seuraavat 30vuotta lainoja varten. Just näin! Eihän rahaa saa ajatella vaan nauttia läheisistä ja perheestä ja toteuttaa niitä unelmia just tällä hetkellä, koskaanhan ei tiedä mitä voi tapahtua. Onhan vaari toki viisaskin ja joskus kai ymmärrän, viimestään jos tulee joku megalama, sanoinhan vaarille myös että koskaan en ole katunut yhtäkään matkaani vaikka niihin rahaa on palanut, ne on elämyksiä mitä rahassa ei voi mitata.

Lapset heräs seiskalta jo ja sit oltiin hereillä tunti ja nukahdettiin takas..ihmeellistä. Se on tuo Lino joka jo halus leikkiä mut ei jaksanutkaan vaan ihmeekseni nukahti ja Lennikin ja mäkin. Näitä sattumia harvoin! : )

Pääsette lentokentälle ja koneeseen, kuin jännää ja siis kival tavalla jännää lastenkin kautta. Hyvä kesä lähtee matkalle ja saada energiaa sieltä tänne sateen keskelle. Tuokaa aurinko tullessanne, jotta saadaan upee syksy!

Heippa!

Lähetetty Nokia-puhelimestani

S

8.8.2012

Treen tyttö lautalla

Yhtäkkii kuvat toimii

Tässä kookospannacottaa ala stefan's steak house nam! t. Anne

Kesäteatteripoppoo la - pitkä kuuma kesä

...ja hauskat Orivesi- vitsit :)