29.8.2012

Omenavaras

Jätkä ei pidä näppejään erossa omenapuusta, ei tarttekkaan mut on ne viel happamia omasta mielestäni. Meil kaks omenapuuta, lisää olis pian kiva laittaa jotta ens syksynä sato olis jo runsas. Nyt omenoita kymmenen per puu ja sekin todella hieno juttu.

Alapihaan on himoittu mökiltä sellaista laavua minkä vaari on rakentanut. Sen ympärille vois rakentaa nuotiopaikan, marjapensaita, yrttilaatikoita, salaattimaat ym.. Tulis sellanen pikkukylä kivoine polkuineen. Se mun unelma ja ehkä joskus lähden toteuttamaan sitä kun siltä tuntuu. Tänä syksynä toivoisin saavani saumattua sokkelin loppuun ja isän tänne koneen kanssa siirteleen kivenjärkäleitä koristeeksi penkkoihin johon ympärille rakennetaan perennapenkit. Siistiytyisi tuo alapihakin ja mun äiti innokkaana tulossa rinteitä toteuttamaan.

Tää päivä ollu just sitä taas mitä aina haaveillu. Oltu kotona, ei oo tehty mitään muuta kun leikitty ja syöty, ei oo katsottu kelloa, oltiin omassa pihassa potkiin palloa ja etsittiin ylämetsästä keppejä meidän herneenversoille. Kaikki kaupasta ostamani yrtti/salaattiruukut laitan ulos multaan ja lähes jokaisesta saadaan viel uus sato samanmoista.

Ruokaa ei ollut joten kaapista otettiin mitä löytyi. Lino sai rikkoa pari munaa ja kävi hakeen ulkoo joukkoon persiljaa, mausto sen yrttisuolalla ja lisäs pilkottuja tomaatteja minkä jälkeen kaadettiin seos runsaaseen kookosöljyyn pannulle. Kermaviilin jämä ja puoltoista kurkkua dippailuun. Raejuustopurkki ja kirsikkatomaatteja itujen kera. Yks avokado, joka tasattiin meidän kolmen kesken. Lennille tein siitä sosetta tuoreen kurkun kera ilman kurkun kuoria, entiedä voiko niin tehdä ton ikäiselle, mut hyvää se on kurkku-avokadomössö, kantsii kokeilla. Menee dipistä sekin.

Kun on omassa pihassa saa olla vaik yöpuku päällä ja tukka pystyssä. Vaik ei mun yöpuku yleensäkään mikään kaapu oo vaan toppi ja joku pitkähihanen, siihen kun heittää juoksutrikoot kaveriks niin kelpaa jo ulos mennä. Lino keitti mulle kahveet, join riisimaidon kans kun tavallinen oli loppu, ihan ok vaikkakin ihan eri makuista.

Koko porukka petiin ja kekkulointia ja räkätystä melki tunnin verran. Lenni kaappaa Linon tutin kädellään ja Linoo naurattaa ja sit kaikki käkätetään. Lino ryöstää äitin peiton ja kiskotaan sitä Lennin kaa takasin sillai et Lino istuu kyydis jne..hekkulointia kunnes lapset väsyy ja pistetään päät tyynyihin ja timmulit kii. Äkkiä kuului tasaista tuhinaa ja tässä mä oon hereillä. Enkö tarvii päiväunia tänään, melki tunnin välein imetin yöl ja aamuyö levotonta, yhdeltä vasta maltoin nukahtaa ja aamu kasilta Lenni heräs. Silti olo hyvä ja virkeä. Se on sen kahvin vika ettei väsytä.

Tänään jooga, ihanaa, siihen on jääny totaalisen koukkuun, aina miettiny et palaankohan tunneille vauvojen jälkeen ja siellä taas. Fiilis ja uuden opiskelu onnistumisineen tsemppaa yhä enemmän ja se rentoutuminen ja päänsäryn/niskajomotuksen ehkäiseminen.

Masi meidän mutsilla lomailemassa, niin hiljaista ja rauhallista kun ei kuulu haukuntaa. Topi mahdottoman huomaamaton koira. Vessaan tulee aina mukaan rapsutettavaksi, muuten saa aina oikeen miettiä et missäs se nyt mammikaan. Seuraa meitä toki huoneesta toiseen.

Kirjastonkirjat myöhässä, taas. Aina pari päivää myöhäs. Sinne siis huomenna vaikka pomppukerhon jälkeen.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani