15.8.2012

Hankonen

Vaikkakin kuvassa Näsinneula, ei olla sielläpäinkään. Ollaan vuosittaisella Hangon matkallamme serkkulikkani luona Annen kera. Serkullani lähes samanikäiset tenavat, tyttöjä kumpainenkin. Leikit menee yksiin Linolla ja Vennyllä, vauvat Lenni ja Senja katselevat kiinnostuneina toisiaan ja juttelevat vauvakieltä.

Pyritty yhteiseen rytmiin, yhteisiin ulkoiluhetkiin ja ruokailuihin. Tytöt herää aamuisin aiemmin ja meil pojat illal valvoo pidempään ja kumpiakin vähen lähennetty niin eroa ei ole enää kuin tunti, mielenkiinnolla nähdään miten tästä eteenpäin. Tämä päivä kulkenut todella mukavasti. Aamupuurolta suunnattiin ihan huippuhienoon leikkipuistoon aivan meren rannalle. Puistossa iso laiva josta liukumäkiä alas ja tikkaita pitkin kiivetään ylös.

Syömään ja päiväunille ja uudelleen ulos mahtavaan helteiseen meri-ilmastoon. Shortsit lainasin, enhän tajunnu sellasia ottaa mukaan. Pari kauppaa tsekattiin ja huomenna lisää pikkuputiikkien kiertoa, joista moni viimeistä viikkoa auki ja huimin alennuksin. Ostin ihanan gantin puseron tänään 19e, napit saa auki imetykseen ja väri musta, joten kovaan käyttöön pääsee.

Lenni on nukkunu tääl kolmet 1,5h unet päivän aikana ja nyt kympiltä nukahti yöunille lusikoituaan kolme viipaletta keitettyä kesäkurpitsaa. Istuttiin just tunti lämpöisellä kylppärin lattialla Lino kylpyammeessa, ite siivoilin käsilaukkua ja Lenni pyyhkeen päällä nakupellenä leikki kaikeil mahdollisella. Nokkelasti kääntyilee mutta hienosti pysyy viel paikallaankin, joten löytää viel metrin säteeltä siitä mihin pojan milloinkin jättää.

Tääl Senja 7kk kulkee vatsa maassa ryömien ympäri kämppää, hienosti vie jalkoja jo vatsan alle ja näinä päivinä lähtee konttaamaan. Tääl ikean parinkympin teltta ja sehän huippukiva näille 2v kavereille. Huuliharppua myös tänään soiteltu Nuuskamuikkusen tapaan, Lino niin onnessaan kun oppi siihen puhaltamaan.

Rannassa käytiin kävelyllä ja ranskalaisia syötiin porukalla venesatamassa, unohdettiin pyytää perunat suolattomina ja varmaan käyttävät jotain pahaa pan suolaa, Linon suukku meni rikki niitä syötyään, ei onneks pahasti. Mieletöntä että täl viikkoa just kesäkelit kun tääl ollaan. Koululaisia harmittaa kun sisällä oleilevat ja kesän upeimpiin kuuluva viikko meneillään!

Tääl huippuhyvä kahvikone, siemens, juotu siitä hyviä kahveja jo kolmen vuoden ajan ja tätä kahvia jaksaan odottaa aina vuoden kunnes taas päästään herkutteleen kauniista Taika- mukeista. Nyt kaikki lapset nukkuu, rauha, hiljaisuus. Omalle unelle en viel anna valtaa, hetken nautin tästä äänettömyydestä ehkä selaten jonkun sisustuslehden, sillä päivän aikana ei siihen tule mahdollisuutta.

Lennin kynnet piti leikata, nyt mä sen teen!!

S