31.8.2012

Jalkaa toisen eteen

Tykkään tän kuvan fiiliksestä ja tän päivän menoista en kuvaa puhelimes omista niin olkoon tuo smoothiestudiolta napattu kesäkuva koristamassa tän torstain juttuja.

Mä tosin ihan jo tikut silmissä mut vähän jotain sitä kiva saada kirjootettua muistiin. Aamul lähdettiin pomppukerhoon kesätauon jälkeen, hitiks muodostu värikkäät köydet joilla Linon kaa leikittiin vaik mitä. Hypittiin yhdes niil kuin hyppynarua, Lino näytti esimerkkiä kuin pitää kietoo käden ympärille ja vahti et äiti tekee samoin, sit kiivettiinkin jo puolapuita ja Lino laskeutu mukamas köyttä pitkin jne..palomiesjuttuja.

Syötiin hedelmäeväät liikuntahallin aulassa ja Lino haikaili avokadon perään, muisti siis keväältä kun meil oli usein niitä eväänä. Lenni siristeli väsyneil silmillään kaukalostaan meininkiä hetken ja nukkui sit aina kirjastoon asti. Juostiin kirjastossa aulan vessaan ja sit takasin kirjoja hakemaan niin Lino kovaan ääneen kirjatonhoitajamiehelle "tultiin takasin kirjastoon, käytiin vaan pissalla!" Meil oli kolme kirjaa jääny palautuskuormasta johonkin kotiin vaik tarkkaan etsittiin kirjoja pitkinpoikin. Muistan juuri nuo kirjat olleen mökillä meil mukana ja sen koommin en oo niitä nähnyt. -vaara vaanii kattilassa ja pari minttu -kirjaa.

Ooteltiin isoisän soittoo ku oltiin menossa vallesmanniin syömään. Mentiin keskenämme ja hyvin meni vaikkakin Lino vähän väsy ja Lenni nälkäinen kun ei suostunut syömään missään. Kaikista kummallisinta oli kun oon miettiny tulevaisuutta ja jotain omaa juttua itselleni opiskella ja sit just sen alan tyypit istu mun pöytään ja siinä rupateltiin. Tää rouva käynyt kiviostoksilla aikoinaan meijerillä joten sillain tiedetään toisemme vaikkakin tietty varmuudenvuoksi esittäydyin uudelleen. Mut mitä hassua sattumaa sillä olin ajatellu tätä ihmistä viimepäivinä enemmän kuin koskaan ja sit vuosien jälkeen taas juteltiin.

Mummi halus Linon sinne päiväunille sillä eivät nää toisiaan nyt vähään aikaan. Poika jäi sinne ja kun muori soitteli niin mä lupauduin meneen sinne ja siel oli vaarin siskokin ja höpöteltiin, mitattiin verenpaineita kaikilta, mul oli 103/65 vai ilmotetaanks noi toistepäin. Serkkupojal samat lukemat ja keffepöydästä just noustiin joten yleensä ollu alhasemmat kuin nuo. Sit me lähdettiinkiin etsiin sitä lähdettä.

Tulin kotiin, Lennin kaa loikoiltiin, syötiin taas kesäkurpitsaa, vitsit miten hyvää se on soseutettuna! Pakattiin vaunut, otettiin isoveikalle urheiluvaatteet ja lähdettiin kärryillä kohti mummilaa noutamaan poika mukaamme. Anoppi lähti myös ja Lino matkusti ritakalla, joskin välillä pyysin jyrkimmässä kohdassa Linon seisomalaudalle ja mun työnnettäväkseni ettei mummi liikaa hengästy.

Lajeina juoksu ja raketinheitto. Ekaks Lino haluaa aina juosta kentän ympäri. Sit juoksi ekassa ryhmässä sen poikien 40m, jännä tapa kun aina pysähtyy muutaman metrin jälkeen miettiin et mitä on tekemässä vaik mummi ja iski oli maaliviival huutelemassa ja kannustamassa ja mä olin moneen kertaan ohjannu lähtöviivalla et juokset vaan, äiti tulee sit Lennin kaa vaunuil tuolta toista kautta niin kaipaa silti et juoksis sen kans ja hienosti juoksikin loppuun kun lähdin hetkeks rinnalle Lenni kainalossani.

Raketinheittoo käytiin treenaan kerran mut se ei kiinnostanu sen enempää ja ei sit menty oikeelle kierrokselle vaan juostiin kenttää ympäri isin kaa, mummin vahtiessa Lenniä. Lennikin jo kipitti juoksurataa isin pitäessä käsistä kii. Kaima Lenni oli montakertaa juttusilla, taitaa tykätä iso-Lenni etuliitteestään.

Kaupaan viel kummitytön perässä, ostettiin suklaariisimaitoja, oon syöny suklaata ny monena päivänä ja tänään sai suklaanmakuiset pillijuomat riittää, se aika kuukaudesta et makeenhimo vie mennessään. Niiden lisäks ostettiin ainoastaan sitruunamelissaa, tuoksuu niin taivaalliselta ja maistuu aamujuomas herkulliselta. Niin Linon kaa puhutaan noist suklaajuomista nimellä jackyjuoma kun en suostu ostamaan jackymakupaloja mut tollasen juoman joskus saa.

Kotona oli iski ehtiny meille jo kokkailla ruokaa ja pilkkonu tomaatit yrttien sekaan, kuorinu ja palastellu vesimelonia jne.. Syötiin porukalla ja mä lupauduin siivoon keittiön jos esa viinhdyttää lapsia. Joskus on ihan taivaallista siivota keittiöö ihan ylhäisyydessä yksinäisyydessään ja rauhassa, terapeuttista ja toinen pääsee viettämään aikaa lasten kaa. Pesin kylpyammeen ja laskin lämpöisen veden. Hypättiin lapset ja mä polskimaan, iski otti meistä muistoks pari kuvaa ja mä vähän lisää viel pelkistä pojista kun Lino kaataa kannulla vettä Lennin päähän. Siitä mieleeni vauvauinnit, olis kiva osallistua niihin Lenninkin kaa kun Linokin sillon oli. Toisaalta ei haluais sitoutua mihinkään varsinkaan viikonloppuja. Taitaa ryhmät olla täysiä, josko kysellään paikkaa myöhemmin.

Lenni söi isosti kaurapuuroa kera mustikoiden ja nukahti viereeni sängylle hetkessä puol kymppi. Sit olikin ihmeellistä kun vaan hoidin Linon iltapalan ja hammaspyykin, poika isin kainaloon peiton alle ja mä taas toista iltaa rauhassa pesulle. Ihanaa kun Lenni jo noin iso ja kun liikkuu noin viihtyy. Kantoreppu huomattavasti vähemmällä käytöllä ollu Hangon jälkeen.

Nyt zzz..zzz...zzz

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani