24.8.2012

Terassit viel syyskoreeks

Lenni vierastaa ja on mussa melkoisesti kiinni tällä hetkellä. 2h ihan max aika olla erossa. Eletään tiiviissä symbioosissa, nautin täysillä ja tiedän että tätä kestää enää hetki. Lino jo niin itsenäinen ja haluaa mennä hoitoon isovanhemmille yksin, oikeen osaa pyytää sitä. Pian pojat jo koulussa ja kavereillaan ja yhteinen aika vähenee. Raaskinko koskaan nukkua erossa pojistani, varsinkaan sitten myöhemmin kun muuten pärjäävät enemmän itsekseen.

Nyt just makaan sängyllä, Linon ikävä isiä, halus nukahtaa mun syliini. Lenni sängyllä kans, nukahti itsekseen, osaa näköjään sen vaikka yleensä aina kainalossani. Iski sammuttamas tulipaloa, päivysti ennen Hankoa ja taas kun sieltä tultiin. Joten mä täysin vastuussa kolmatta viikkoa perheestämme, mut ei mul mitään hätää, tykkään tästä ja saan jotenkin niin paljon aikaseksi kun koko ajan hääräilee lasten kanssa kaikkee. Sitä löysistyy sillon kun toinen aikuinen kotona ja ei saa niin paljon itsestään irti, ei tarvikaan, sillon rentoudutaan porukalla ja vaihdetaan kuulumisia. Mut kyl ens viikolla jätetään Lenni välillä isin huomaan ja pyöräillään ja leikitään Linon kanssa kahdestaan. Huomaan kuin Lino välillä kärsii siitä kun huomio hänen kohdallaan jäänyt vähemmälle, onneks osaa pyytää syliini aina kun harmittaa.

Pitäiskö nukahtaa vai lukea vai mennä pesulle vai tyhjätä tiskikone ja putsata tiskipöytä vai lukea täl puhelimel joitain blogeja vai mennä koirien kans ulos terassille, nauttia ehkä tilkka viiniä ja ihastella syysillan pimeyttä ja valojen tuottamia varjoja. Verhotkin puuttuu edelleen ikkunoista, juhannukseksi ne jo hain pesulasta ja 3/16 vasta paikallaan.

Esa teippas tänään Origymin ikkunat, Lino piipahti siel mummin kanssa, nukuttiin poikien kaa päikkärit tai Lino oli ainut joka oli unessa, me Lennin kaa kikateltiin vieres ja välillä kokeiltiin nukkua. Poikettiin viiden jälest muorin ja vaarin pihas jossa muorin veli vaimonsa kaa oli kylässä, kuulumiset vaihdettiin ja suunnattiin mutsin luo, missä oli kattotalkoot. Ukot katolla ja mun ystävä äidin hoitohuoneessa ripsiä laitattamassa. Sieltä saapui niin upean näköisenä räpsyttimineen ja Turkista saadulla päivetyksellä. Juotiin kahvit kera omppupiirakan. Suunnattiin kotiin laittamaan sapuskaa, jolloin Esa läks piipaahan, Lino hetkellisesti paniikkiin kun isi lähtee kiireellä ja hokee et tuleehan isi takasin kohta, tuleehan. Laitettiin yhdes ruokaa, kookosöljyt vuokaan, pippurijuustoa ja kanat. Valkosipulia, sipulia, parsakaalia, kirsikkatomaattia, kermaa, voita, yrttejä, suolaa ja pippuria. Lino ihan messis laittaas kaikkee.

Terassilla ilta lasten kaa istuskeltiin ja hääräiltiin. Lenni söi ison kipollisen kesäkurpitsasoppaa Linon korjaillessa terassin pöydällä rikkinäistä radioomme. Lenni reppuun ja kanniskeltiin Linon kanssa Hangosta ostamiamme lyhtyjä sommitellen paikasta toiseen. Terassin sisustus ihan auki. Joten pari lyhtyä pääsi etuovelle ja pari takaovelle.

Terassikalut mun täti oli viimeistellyt ja niin upeen näköset, ne äkkiä peräkärryllä haettava himaan ja jätekuorma pihalta jo vietävä pois. Sisälle siirryttiin ja syömään, ruoka oli todella maukasta ja melkosen pippurinen liemi. Lino söi reippaasti kanaa kera tomaatin, parsakaalin ja sipulin. Jälkkäriks lämmitettiin eilen navetalta haettua maitoa, Lino juo sellaisenaan, mä heitän joukkoon hunajaa ja laadukasta kaakaojauhetta. Nam, mikä suklaajuoma ja ei lainkaan sokeria.

Pesulle ja nukkuun, ehkä se isäntäkin pian kotiutuu ja koirat haukkuu meidät hereille, tai sit soitan tilannekatsauksen ja vaik odotan mielummin hetken kun herään kesken unen, haukunta saa pulssin nousemaan ja uni ei aina heti tuu takaisin. Ihana olla kotona. Haluan olla enemmän jatkossa kotona, syksy antaa hyvät valmiudet siihen opettelemiseen.

Kauniita unia.

S