10.8.2012

Unohtuu ja tippuu

Lino mökillä, Sari tädin ottama kuva, lähetti tän mulle tänään, ihana maalaispoika.

Tänään tapahtunut kaikkee kummallista. Ensinnäkin harmittaa et unohdettiin mennä sisulisäkisoihin, toisaalta tehtiin kotona yhdessä ruokaa ja siivoiltiin ja oltiin oltu mummelilla jo koko päivä ulkona, silti kun Lino niin paljon rakastaa sitä juoksemista. Ens viikollakaan ei päästä kun ollaan reisus.

Lino tippu tänään pönttöön, oli menos peseen käsiä pöntön kannen päältä ja kannet irtos ja poika pöntössä. Luulin et nyt on polttanut kätensä ja kun huuto oli niin kova ja parin sekunnin matkalla juostessani vessaan sydän hakkas ja pala oli kurkussa sillä en voinu kuvitellakaan muuta kuin että oli liika kuumaa vettä.

Vaatteet oli märkiä kaulaan asti, sillain loiskahtanu sinne. Kipee ei ollu mistään, iso pelästyminen kuitenkin ja pitkään syliteltiin. Tosin kotiin tultaessa jo isille kertoessa vähän naureskeltiin tapahtuneelle.

Käsistäni on tippunu tänään tavaroita paljon ja maitotölkki löyty mikron vierestä hyllyltä, onneks vielä viileänä. Pyykkiä olen pessy neljä koneellista ja pyykkikorit aivan täydet edelleen, sain pestyy vasta tekemäni kasat jotka odotti lattialla. Tän siitä saa kun ei pysy kotona. Yritin tänään torstaina olla kotona mutta yöllä tuli viesti et Roope koiran 12v synttärit on tänään ja siis kiva syy kahvitella suvun kanssa. Soitteli se muorikin jo aamusta siel käymään mut sovittiin et nähdään Roopen synttäreillä sitten.

Ihanaahan äitellä on olla kun ottaa vastuulleen toisen tenavista ja ehdin lukeen siel pari lehtee kun Lenni nukku vaunuissa. Ja nukku niin pitkät unet, kai vajaa pari tuntia tosin heräili monesti ja vattujakin söi pari välillä mut äite sai sen uudelleen nukahtamaan ja sit nukkukin tunnin putkeen heräämättä.

Just täs luin vauvalehdestä jutun perheestä joilla ihan samanikäiset pojat ja sama epäsäännöllinen nukkumarytmi ja yösyötöt 5-7 kpl jne..ja juttu siis käsitteli erittäin lyhyitä päiväunia. Meil Lenni nukkuu siis vain tunnin putkeen jos mä sen vierel, muuten ei onnistu ja unet useimmiten vartin pätkiä. Kantorepussa nukkuu hyvin, mutta jos menee laskemaan makuulleen niin vessas ehkä ehtii käymään kunnes kuuluu rääkäsy ja takasin unille ei tahdo saada. Tänään laitoin illal Lennin nukkumaan turvakaukaloon jotta sais olla enemmän pystyasennossa ja itse sain tehtyä kotitöitä, nukkukin siinä rauhallisena vähän aikaa.

Lehdes neuvottiin jättämään yösyötöt pois, mä hullu kun oon ajatellu yösyöttää viel vuoden eteenpäin, katotaan miten käy, mut eiks just yösyöttö pidä maidontulon käynnissä paremmin kuin päiväsyötöt vai onks siinä perää?

Askarreltiin Lennille eilen Linon stokke tuolista syöttötuoli lisäämällä siihen vauvapaketti ja vitsit miten Lenni tykkäs siinä istua vaik tiedän että istuttaa ei saa ennen kun ite istuu, tyynyillä siihen tälläsin ja pidin huolen ettei siinä 5min kauempaa ollu, vadelman palasia pöydälle ja siitä yritti napsia länttäämällä koko käden vadelman päälle ja siitä suuhun tai naamalle. Mut hauskaa oli ja paljon kuvia tästä ensimmäisestä ruokailusta on paljon.

Lenni on syönyt tänään pari vadelmaa, eka kertaa keitettyä kesäkurpitsaa ja iltapalaks kymmenen tänään poimittua mustikkaa, kiitos Annen äidin. Pojalle kelpaa ruoka kun ruoka ja avaa suutaan eikä enään puljaa kielensä kanssa vaan osaa niin hienosti syödä.

Meil pakkanen melki täysi mutta siis yksi hylly viel ilman marjoja, muuten pystypakkanen on täynnä jo mansikkaa ja mustikkaa. Mulle vähän epäselvää kuin marjojen vitamiinit säilyy pakastaessa ja olisko parempi säilöä eritavoin lasipurkkeihin 'kellariin', en tosin haluaisi keittääkään marjoja,viehän sekin ravintopitoisuutta.. Kuulisin mielelläni tapoja säilömiseen. Viimevuonna soseutin mustaviinimarjat poimittuani, lisäsin inkkarisokeria ja sain ihanaa sosetta puuron päälle kun muuten monasti jää happamammat marjat käyttämättä. Mustikat, mansikat ja puolukat kokonaisina parhaita.. ?

Huomenna asuntomessuille Lennin kaa ym.. joten nyt timmulit kii.. Lino menee mummille siks aikaa.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani