17.1.2012

Äijäruokaa ja aakkosia

Olis syytä ottaa videoo pojasta kun se yhdistelee noita kirjaimia, osas sillä viikolla kun täytti 2v niin jo puolet aakkosista ja luettelemalla sille niitä muodosti sanoja. Nyt muodostaa ne itse ja jos ei muista niin sit kysyy et mikä tuli seuraavaks. Kauheen kiinnostunu on kirjaimista ja numeroista, nytkin pyysi äsken vaik piti mennä iltatoimille "antaisitko äiti vielä kirjoittaa?"

Nyt sil on mun vanha puhelin mikä ladattiin tänään ja onnessaan ottaa sillä kuvia kans noista kirjaimista, legoista, sohvasta ja mikä hassuinta niin itestään ja nauraa räkättää. Äsken tuli ottaan äitistäkin kuvan ja sit painaa takasin nappia ja ottaa uusia ja uusia kuvia.

Tuo otsikko äijäruokaa tulee siitä et mies oli niin väsyny ja nälissään töistä tullessaan, teki tunnin lumityöt ja lupasin hoitaa ruoan laiton. Meil niin hullua ku syödään harvoin ihan samaa ruokaa ja valmistamme/ostamme omat ruokamme. Hedelmät, maito ja juusto yhteiskäytös. Esa oli ostanu kaappii ainekset makkarapannua varten ja kun käskin sen kallistuun sohvalle, otti Linon kainaloon kirjan kera, antaen välillä neuvoja makkarapannun tekoon.

Hk- sinistä makkaraa se koko paketti pieniks pilkottuina ja margariinis (vaihdoin salaa kookosöljyyn) paisto pannulla. Täysjyvämakaronit kiehumassa ja niiden lisäys pannulle sekä pari valkosipulin kynttä ja pippurijuusto sekä kerma purkki, mausteeks iso nokare voita, ketsuppia,mustaapippuria ja yrttisuolaa. Siinä ne sit muhi ja maustu kun tein perus kurkku, tomaatti, juusto, lehtisalaatin kaveriks raikastaan tätä kokonaisuutta. Siemeniä ei äijäruokaan saa laittaa vaik sormet syyhys. Keep it simple on espen motto.

Syötiin koko porukka, onhan toi ruoka hyvää, mut en mä sitä makkaraa vaan montaa pikkupalaa enempää pysty syömään. Ja janottaan rupee, vedinki sit niitä kurkkuja ja tomaattia ihan huolella. Onneks Lino veti alkupaloiks avokadon niin ei vatsaansa täyttäny pelkäl makaronil ja makkaral ja kurkkua oppinu syömään. Mies oli kiitollinen ruuasta. Kai ny ku sai ohjeet sohvalta huudella :)

Kyl mä tekisin useamminkin sen ruokaa samal ku omiani mut haluu aina ite tehdä mielummin, kun vaan olis sitä energiaa.

Iltapalaks oli chia siemenet likoomas ihan vedessä johon sit lisäsin tilkan kermaa. Mustikoita iso pussillinen, maustamatonta jogurttia ja hunajaa ja sekoittimel sekasin. Ihana itse tehty jogurtti proteiinilisällä. Oon myös huomannu et pojalla ei välttämättä oo marjat sulanu vatsassa, niin olis hyvä kun viitsis murskata ne joka aamu ja ilta maitoon ja se sit puuron kera, mitä pienemmäks soseuttaa sitä paremmin imeytyy, eiks sen takia smoothiet oo olemassa, jotta ruoka olis jo imeytyvässä muodossa tullessaan elimistöön ja näin helpottaa ja runsauttaa vitamiinien imeytymisen määrää.

Mua niin harmittaa toi kanahomma, ku halusin jo uskoa atrian uuteen kampanjaan perhetilojen kanojen kasvatusesta.

Ne ei oo mitään kanoja vieläkään vaan täyttä tehotuotantobroileria. 6vkos pikkutipu kasvaa 1,7kg ja on kasvanut keinovalossa lyhennetyillä öillä jotta söis enemmän valveillaan kun on ja niin jalostettu rotu skotlannista jne... Kertoo yle.fi

Muutama bloggari yrittää viel päästä tsekkaan niitä tiloja ja kuvaan sinne jotta oikeesti nähtäis mitä se luotu kuva on. Mut ei 6vkonen tipu mikään kana oo. Lahtuan rouva sano et kerran viikos voi kaupan kanaa syödä mut ei yhtään enempää. Ite en oo pystyny syömään kanaa/broileria pitkiin aikoihin, mut haluaisin jos jostain sais. Vilppulan kalkkuna täl hetkel hyvä juttu.

Mä ite pärjään ruokineni mut harmittaa kun oma mies ja välillä oma lapsikin sekä lähes kaikki muut ihmiset syö päivittäin ruokaa josta ei ole mitää hyötyä elimistölle, enemmänkin haittaa ja sit ihmiset sairastuu. Ihan liian paljon lähipiiris ilmenny pahoja sairauksia ja kierteitä. Esim vaari edelleenkin kipeä ja odottaa vaan kuvauksiin pääsyä, oon vaan kehottanu syömään pakkasensa tyhjiks marjoista, niitä on ihan hulluna, jos itel vajetta jostain niin sieltä saa aina hakea ja loppukeväästä joudun varmasti niiden arkkupakastimelle turvautuun.

Niin ku hullua on et noi vanhemmat ihmiset siirtyny eineksiin kun ei jakseta enään ruokaa laittaa ja viimeks oli vaarilla aamupuuron sijasta jotain kellogks sokerivehnämuroja johon viel lisäs sokerii, morjes! No mä söin niitä siel kans ja kehuin et hyviä on mut vaari kai sä tiät paljon näis on sokeria, kyl se kaurapuuro vaan on paljon parempaa.

Niin ja muori joka mittaa verensokeriaan ja lopetti jopa sokerin laittamisen kahviinsa ja sitä ain muistaa sanoa niin vetää sit sokerimuroja ja ei tiedä sitä ja sit ei anna itsensä juoda haluamaansa kahvia saatikka kahvipullaa. Jois kahvinsa niiku haluaa ja sen kaa pullan ja jättäis noi valmistuotteet pois, elis niinku aina tähänki asti.

Tää purkaus siks että mua harmittaa niin paljon kun ihmisil kaikkee huolta ja oon huolissani ja kun olis niin yksinkertaista ohjeistaa laajalti ihmisiä syömään oikein eikä karrikoiden kuten karppauskeskustelut ja ymmärtään se et jokainen suupala vaikuttaa kehossamme jotenkin ja mistä koota ne kaikki elimistölle välttämättömät rakennusaineet päivittäin siihen ruokaan. Ei uskota kaikkiin mainoksiin ja mielikuviin vaan panostettais laatuun.

Toivoisin kaikille pitkää ikää ja onnellisuutta, ilman väsymystä, ahdistusta ja sairauksia. Rupeen kai opiskelemaan pian joksikin terapeutiks että saisin auttaa ihmisiä ihan luvan kans. Nyt en halua tuputtaa tätä muuten kun blogin välityksel :) saa valita lukeeks vai ei.

Niin ja muistutan nyt viel et en mikää tosikko näiden asioiden kaa oo, käyn aina mäkkäril ku oon treel jne.. Mut se että edes suurin osa päivän ruokailuista olis ravinnepitosia olis kai se pointti. Ja positiivinen asenne.

Viel vastapäinen esimerkkinä et läheinen ihminen 50v mies, tupakoi, syö melko ykspuoleisesti, perunaa,lihaa,leipää, terve aina, mut asenne on huippulaatua. Nauttii pienistä asioista ja on onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä. Siis ei ruoka ole kaikkea vaan osa kokonaisuutta ja ihmiset me ollaan erilaisia. Mut jos joku rupee kränään kropassa niin sit kannattaa tsekata se ruokapuoli kuntoon.

Lino nukkuu mun selkää vasten, nyt vaipunu sikeään ja nostan pian omaan sänkyynsä. Alotin kirjottaan tätä tekstiä jo ysiltä..pari tuntia sitten ja jatkanu aina kun tilanne sallinu. Nyt pyykit kuivuun ja pesulle ja nukkuun.

S