16.1.2012

Ruokapäiväkirja

Aamupala klo 10 eka aloe veraa, itte otan 30ml, lino puolet tästä sekä kalaöljyä ja maitohapot kummallekin, pitkään haudutettua kaurapuuroa, laadukas suola, raakamaito, antaa vetäytyä ja jäähtyä, jäisiä mustikoita reilusti, puolukoita sopivasti, tyrnijauhe ja hunaja. Puolukoita Linolle sen verran et lusikalliseen tulee max 2 puolukkaa, ettei sylje pihalle. Aluks oli vaan 1 per lusikka :)
Aamupalan päätteeks Lino saa hakea d ja c vitamiinipurkit ja annostella itselleen ja äitille oikeat määrät ja sit lopuks saa ottaa xylitolpastillin.

Ohjelmassa leikkiä ja pakkasesta kasvissosekeiton pohja sulaan ennen ulkoilua. Pohjana keitetyt porkkanat,kukkakaali,höyrytetty parsakaali, yrttimausteet ja kookoskerma.

Lämmitin keiton klo 12.30 ja lisäsin chia- siemenet 4rkl, kookosöljyä 2rkl ja voita iso nokare makua tuomaan. Lisäsin viel kuivattua nokkosta 2rkl. Keitto oli todella hyvää! Oon vaan miettiny et olis parempi kun lisäis kerman vasta aina kun sen sit pakkasesta sulattaa, ettei kerman tarttis mennä pakkaseen. Mut ei kermaa aina oo kaapissa, paitsi kookoskermaa on jauheena, sitä voisin opetella käyttään.
Eilisen salaatinlopun söin samalla ja Lino söi jälkkäriks kurkkuja. Ja mun jälkkäri oli pari palaa raakasuklaata, mitä saatiin joululahjaks.

Keittoon on näiden lisäks hyvä lisätä hamppujauhetta, spirulinaa ja ohranorasta. Syön tällä hetkellä spirulinan tabletteina ja Lino tänään pureskeli yhden, mä en siis pidä mausta ja siks just tabletteina syönkin. Spirulina loistava proteiinin lähde, merilevää antioksidantteineen.

Lino nukkuu yleensä aina 13-15, mä en tänään menny sen kaa vaan laittelin pyykkejä ja puhuin puhelimessa ja johonkin se parituntinen hukkui.

Kun poika heräs, syötiin 15.30 avokado yhdessä ja sillä välin oli chia-siemenet geeliintymässä kokeeks ostetussa banaani kookosmaidossa joka yksistään ihan limpparin herkkua. Lisäsin juomaan tyrnijauhetta, auringonkukan siemeniä, cashewpähkinöitä, manteleita, macaa ja raakakaakaoo sekä sekoitusta:gojimarjat,kaakaonobsit,kurpitsansiemenet, ruususuolaa ripaus ja hunajaa. Lopuks maustamaton jogurtti. Maistu hyvälle, niin että Lino hotki itse kaikki, vaik usein joudun sitä syöttään kun ei malta syödä. Siis ihan sauvasekoittimel soseutin kun se shakeri sano poks vähä aika sitten. Tol philipsin 600 wattisella saa ihan hyvän smoothien aikaseks, toki ei se niin sileäks juomaa tee, mutta ihan sopivaa.

Toi kaikki kuulostaa monimutkaiselta ja piti joku yksinkertaisempi tehdä, mut ku noi kaikki aineet on nois ihanis purkeis niin tekee mieli jokaisesta vähän laittaa, täytyy kyl opetella yksinkertaisuuteen niin ei sit aina maistu samalle ja makuja vois vaihdella. Viikonloppuna pohjana käytin aamulta jäänyttä jäähtynyttä pakuriteetä kera kookosöljyn.

Nyt klo 17 Lino vetää tos välipalaks saksanpähkinöitä ja mulperimarjoja ja taidetaan kuoria omenat. Pian lähdetään muorille ja vaarille, siel ohjelmassa aina jälkiuunileipää ja mustikeittoo.

Sit illal taas kaurapuuroa, otin eilen sulaan mustaherukkasosetta, jonka oon siis keittämättä pakastanut, siinä vähän ruokosokeria joukos. Sitä ja vaik vadelmia. Meil syödään ihan liikaa kaurapuuroa, mut hitto ku se niin hyvää ja helppo käyttää pohjana kaikille marjoille ja jauheille!

Huomenna vaik sitten taas lihapullien, kanamunan ja täysjyväriisin vuoro.

Tän päivän ruokailulla ei vatsa turvota ja kylläisyys taattu ja monipuoliset ravintoaineet. Näiden lisäks juon yleensä lämmintä yrttiteetä parikolme kertaa päivässä 0,6 litran kulhon ja huoneen lämpöistä hapettunutta vettä vähintään litran verran. Lino juo teen ja veden lisäks myös piimää. Lähes kaikki ruoka-aineet luomua, mahdollisuuksien mukaan.

Pyritään että suuhun laitetaan se 5-6 kertaa päiväs ruokaa tai juomaa kuin vettä jottei happohyökkäyksiä tulis sen enempää. Vettä sit väleis. Mul ei hajuakaan et onks näin hyvä syödä mutta mieli on virkeä, Lino terve ja iloinen ja vatsa voi ja toimii hyvin kummallakin. Eikä närästä, mikä oli neuvolatädin mielestä ihmeellistä vaik vauva tos kylkiluissa. Linosta muistan kyl sen hullun närästyksen monta kuukautta, mut sillon oli sokeria ja vehnää ym ei niin hyvää ruokavalios mukana.

Nää jutut lähinnä itelle täs nyt muistiin et sit kun on taas umpiväsyny ja miettii mitä suuhunsa laittaa niin on jotain vinkkiä.

S