21.1.2012

Tyttöjä ja tehokkuutta

Aamulla oli ihana herätä viestiin jossa kerrottiin tyttölapsen syntymästä. Kaikki oli käynyt niin nopeaan ja "huomaamatta, että nyt kahden pikkutytön äiti oli hyvissä voimissaan ja hämmentynyt kuinka hyvin kaikki oli mennytkään.

Me ei oo oltu Linon kaa pihalla tänään ollenkaan, todella hullua, mut päivä on menny niin nopeasti touhuillessa että ei oo keretty. Syötiin rauhallista aamupalaa 10.30 samalla kirjoittaen ja värittäen miina ja manu aapinen kirjaa. Muori tuli pian koiria hakeen lenkille ja sit tuli mummeli meidän avuks siivousurakkaan. Ei oo jaksettu säännöllisesti siivota, aina vaan ne näkyvät roskat huitassu imurilla. Pari päivää sitten aloitin siivoomalla makkarin ja kylppärin, kaikkee roinaa kertyny ja oli ihana tuulettaa petivaatteet ja makuuhuone on kiva kun se on mahd tyhjä ja avara. Eniten aikaa vie etsiä rojuille paikkoja ku tuntuu et ei oo mihin laittaa. Kirjahyllyn haluaisin ainakin äkkiä!

Mummeli tamppas kaikki tekstiilit ja matot ja mä järjestelin tavaroita ennen kun pääsin imuroimaan. Lino olis halunnu olla vaan sylissä vaik yleensä tykkää rätti kädessä mun perässä heilua ja nyt ehdotin josko muumit kelpais ja sehän sopi ja viihtyi sohvalla sen aikaa että sain kämpän imuroitua. Yleensä ei jaksa ohjelmia katsoa, kasvanu kai jo niin isoks että jaksaa katsella muumia ja veetiä. Harvoin tv ylipäätään on meil auki, ei oo tottunu seuraan mitään.

Äiti pesi lattiat, varmaan aikas mustaa vettä tuli, nyt niin ihanaa kun siisti koti. Välillä juotiin smoothieta ja pakuriteetä ja sit oli taas virtaa jatkaa, niin ja mutsi pyyhki pölyt ja siisti kukat, kaikkee mitä ite en todellakaan huomaa tehä. Nukahdettiin uupuneina Linon kans vasta puol neljä kun mummmeli lähti ja herättiin kun esa tuli kotiin. Jatkoin tavaroiden järjestelyä, siis kun kaikki laatikot, lelut, kassit ym.. roippeet oli nosteltu siivouksen tieltä pöydille.

Huippua oli et äitin mies tuli hakeen Linon huoneesta sen roina lipaston veke, jonka olin jo osittain aiemmin tyhjentänyt ja nyt huone on niin tilavan oloinen! Järjestettäväksi jää seuraavalle viikolle monta koppaa ja laatikkoa esim tumput, pipot, vanhat hääjutut ja siis mitä ny kaikkee siel laatikois olikin, vanhoi koulujuttujaki, ei hajuakaan missä niitä säilyttää ja ei kaikkee viitsis hukatakaan. Pipoja ja tumppuja on liikaa.

Jatkoin viel siivousta laittamalla Linon kylpyyn, jossa viihtykin sit tunnin ja mä sain jynssätä syksytä asti odottaneet kuraset kengät taas uuteen uskoon ja varastoon seuraavalle sekä mun yhdet ihanat saapikkaat mis oli hometta tullu ja sit innostuin peseen vessatki.

Mieletön suoritus tää kaikki tältä päivää. Tarviin sysäyksen just et joku tulee meille auttaan niin sit saa aikaseks. Ite en jaksais edes ajatella tollasta projektia aloittaa. Mä jotenkin stressaan viikonloppua kun oon niin mörkönä ollu tääl himas paljon ja sit viikonloppuna mennään paikasta toiseen ja en tiä miten jaksan, ukko niin levoton sielu. Ja oon tosi kipeä tältä päivää, toivottavasti tää edistäis jotain.

Toivon rentoa viikonloppua kaikille.

Viikonlopun kruunaa kummitytön 2v kemut!

S