25.1.2012

ti-ke yö klo 01.30

 Olen jo nukahtamaisillani mutta tämä erilainen päivä jää kirjoittamatta, jollen tyhjennä siitä mitään tänne.
Vanha tuttuni, neljän lapsen äiti on toiminut luonnonmukaisten synnytysten doulana vuosia ja tapasin hänet tänään. Tapaamisessa oli mukana myös toinen äiti. Mulla on nyt 3vkoa laskettuun aikaan ja vahvistusta sain tämän illan aikana omille ajatuksilleni.

Jännintä oli että yllättäen tämä ystävä kehotti meitä pieneen meditaatioon ja hämärsi valot ja laittoi rauhoittavaa musiikkia ja rupes lukemaan lauseita, joita varmasti tulen ajattelemaan synnytyksessäkin. Sanoilla rentoutettiin kehoa ja annettiin happea vauvalle ja opeteltiin kuuntelemaan kehoa ja poistamaan kielteisiä ajatuksia.

Mullahan oli Lino tuol mukana ja se tietty hämmenty tilannetta kun äiti makaa silmät kii lattialla, en tiä mitä se ajatteli mut seuras aikansa ja sit tuli mun vierelle suu mytryssä ja rupes nyyhkyttään, otin toki lapsen kainalooni ja hän jatkoi siinä leikkiään legoilla mutta tuo hetki oli todella koskettava ja siitähän ne omatkin kyyneleet alkoivat virrata. Sanoissa oli pelkotilojen kuljettamista pois kehosta ja pelkojahan mulla on aina ollut, ei välttämättä synnytystä kohtaan vaan koko elämän menettämistä kohtaan tai rakkaan ihmisen menetystä tms ja nää ajatukset tuli niin voimakkaina pintaan. Ehkä se meditaatio helpotti asiaa jonkin verran sillä pystyin itkemättä kertoon peloistani myös annelle illalla ja asiat on nyt selkeemmin päässä.

Olen nyt todella vahva ja meen läpi harmaan kiven.


Oriveden luontaistuotekaupasta saa ihania luomu teelaatuja, helppoja kun annospusseissa

Toi kamomilla&vanilija tee ehkä parasta ikinä, loistava pakuriteen maustaja. Ruohonjuuresta ostin viime reissulla, upeet pakkaukset. Niin ja toi valkosuklaa ihan unelmaa.. 
Linon kanssa rettkeilymme jatkui annelle, jossa punkkaamme tämän yön. Syötiin porukalla ihana iltapala ja yritetään estää kurkkukipujen ja flunssien tulo. Sitruunassa on paljon c-vitamiiniä ja sopi niin hyvin jogurtin sekaan. Omenoita maustettiin kanelilla ja hunajalla, juotiin pakuriteetä kamomillalla ja vanilijalla maustettuna ja ashwagandhaa lopputilkkaan mukin pohjalle, hassua ainetta kun stressi kaikkoaa ja hyvä olo valtaa kehon. Suositellaan juomaan aamuin illoin lämpimän maidon ja hunajan kera, pahaa kun mikä mut kyl siitä vaan tulee sellanen tasapainosempi olo ja naurattaa paljon enemmän.

Spirulina merilevää, huipputerveellistä ruokaa, Lino pureskelee noi naama vihreenä, mä nielasen veden kera.
Lino nautti olla tutussa paikassa ja riehu ja selitti taukoamatta juttujaan, istu annen sylissä katsellen autoja ikkunasta, hyppi tyynykasassa, leikki Masi-koiraa ja vaan nautti siitä että sai olla oma itsensä ilman huolen häivää. Edellisessä kyläpaikassahan Lino oli jatkuvassa lähikontaktissa muhun ja pelkäs kissoja ja sai ihan hepulin kun yks pyörähti lähellämme.

Huomenna kun heräillään suunnataan atalaan entiselle naapurillemme kylään. Kyseessä on leskirouva n.85v jonka mies kuoli kun asuimme viel siel ja sen jälkeen on kahviteltu useammankin kerran. Hänellä on kissa nimeltään Hilmavilma, josko tutustuttais noihin kissoihin lähemmin ettei tarttis pelätä niitä. Lino hoki sieltä illan kyläpaikasta lähdettyämme kissut on kivoja, kissut on kivoja..

Katselin tos Liviltä äsken ihanaa sisustusohjelmaa, jossa aina pari tyyppiä kunnosti talon viikossa, mielettömiä ratkaisuja! Meil ei näy Liv, onneks, mähän pian en muuta tekis kun seuraisin kaikki mahdolliset sisustusohjelmat. Paljon nopeetempoisempi ku kotimaiset, niitä ei jaksa aina katsella taik vähintäänkin luen samalla.

Esa oli tänään bodypumpissa ja ainut mies tunnilla. Rohkee poika! Varasin sille paikan päivällä niin ei ollu aihetta perääntyä. Mulla kaipuu kans jumppiin ja siihen fiilikseen. Isompi ikävä on kyl astangaan.
Viel siel ystäväl käynnistä, ihana vahva ihminen joka ei tuputa valintojaan vaan kannustaa tekemään niin kuinka itseltä hyvältä tuntuu. Antoi kysyttäessä vinkit ja ohjeet asioihin mutta edellen painotti omalla maalaisjärjellä ajattelua. Niin se on et kaikki ei oo niin mustavalkoista ja tilanteet muuttuu ja mennään balanssis tilanteen mukaan.

Meil mekkomeron tytöil on nyt niin makeet käsilaukut!! Anne kuvaa sunki laukusta! Tää ihanuus on nyt mun, loistava käsilaukku/ hoitolaukku, on melko pramee ku noi kultaketjut, silmä totuttelee vasta.. : )

Lino sai tuliaisiks p.o.pin velour raitapöksyt ja mä kasan ihania ruottalaisia sisustuslehtiä. Kivaa olla tääl retkellä. Voi ku huomen olis vaik lauantai ja päästäis cafe runoon brunssille ja siitä shoppaileen. Ei mul olis kyl energiaa shoppailureissuihin mut aina saa haaveilla. Anne töihin aikasin aamulla ja me sit häivytään Linon kaa kun parkkimittari uhkaa loppua.

Luin tos muutaman muotilehden tai lähinnä selailin, ite tulee harvemmin niitä ostettua, enemmän kotoo löytyy sisustuspuolen valikoimaa, mutta siis oli hauska lukee et PUOLiNuttura on huipputrendikäs kampaus :) Jep, ollu mun pelastus aina ja nyt siis catwalkillekin kelpaava malli.. Mut sehän oli kaikkein hulluinta kun nuttura pään päällä tuli kaiken kansan käyttöön..pikkumyykampaus, mun yökampaus ollu koko ikäni kun en osaa tukka auki nukkua ja sit sama tyyli jollain stockan 50v myyjällä, siinä mulla oli sulattelemista sillon. Nyt toi puolinuttura huippujuttu, niin helppo ja silti näyttävä ja tukkaa tulee pidettyä sen avulla auki.

Nyt nukun. Heippa.

S
Loistava proteiinin lähde ja hyvä ja helppo heittää jokaruokaan.. jogurttiin, riisin ym.. ja smoothien pohjaks kun geeliintyy