2.1.2012

Lainaus Jaakko Halmetojan blogista

http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=1278#more-1278



Hyvä suunnitelma: Lisää ruokavalioosi vähitellen 10 selkeimmin eri lääkinnällisissä järjestelmissä esille nostettua lääkekasvia. Pyri samaan aikaan pääsemään eroon kaikesta muusta. Oli kyse sitten Shipibo- tai Cherikoo yrttijärjestelmä (Amazonian shamanismi), perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä tai Intian ayurvedasta – kaikissa on yksi sama ideologia taustalla.

Lisää ruokavalioosi Sinulle parhaiten sopivat toonikumit ja käytä niitä päivittäin.

Toonikumit toimivat kokonaisvaltaisesti ja auttavat ihmistä selviämään elämässään fyysisesti ja psyykkisesti hyvässä kunnossa. Olen puhunut aika paljon erilaisista adaptogeeneista, joista monet näistä kasveista linkittyvätkin vahvasti toonikumeihin. Esimerkkejä hyvistä kasveista:

Nokkonen (teenä), peltokorte (teenä), ruusujuuri, ryytineito, maca, ashwagandha, tulsi, amla, reishi, ginseng, pakurikääpä, cordyceps, pau d’arco, kissankynsi, schisandra, suma-juuri, shatavari, chanca piedra, chuchuhuashi, dang shen, ho shou wu, kookos, eleuthero, litchi, astragalus…

Kyseiset yrtit tasapainottavat kehoasi vähitellen, ilman myrkyllistä tai epätasapainottavaa vaikutusta. Muissa yrttikategorioissa on tietysti omat hyvät puolensa, mutta se on asia erikseen. Esimerkiksi valkosipuli on yksi huikeimmista ruoista/yrteistä ikinä, mutta jos syöt sitä ilman erillistä syytä monta kuukautta putkeen, niin saat töistä potkut ja kehosi menee epätasapainoon. Asiaa voisi kuvata seuraavasti. Voit käydä tekemässä kuntosalilla kevyen Zumba-jumpan käytännössä joka päivä, mutta maksimipainoilla tehty syväkyykky-treeni ei toimi joka päivä. Toonikumit ovat lähempänä Zumba-jumppaa ja parantavat yleiskuntoasi vähitellen, “ilman kipeitä reisiä”.


Mieletöntä tekstiä! siis koko blogi : )

S