6.1.2012

Shakeri poks

Hajotin iltapalaa tehdessäni meidän shakerin. Mulla tapana huuhdella se aina tilkalla kiehuvaa vettä ennen käyttöä, kun en oo saanu pohjaa irti pesuun jäykkyyden vuoksi. No nyt en edes huuhdellu vaan kaadoin hautuneen teen sinne pohjalle ja lisäsin kookosöljyä ja väänsin päälle, kuului hassu ääni, lopetin ja sit uudelleen päälle ja mossahti koko kylki paskaks ja sitä lasin määrää kämpässä. Ja ihanat öljyiset teet pitkin lattioita.

Esa oli just hälytyksellä ja mä pojan kaa kahestaan himas. Linohan pelästy, kai ku mä pelästyin, onneks poika ei ollu lähellä, tajusin tuonkin onnen vasta kun huomasin kuin paljon se oikeesti sitä lasia räjäytti ympäriinsä. Mun rahapussissa oli pystyssä lasilastuja, samoin avokadojen kuorissa.

Niin epäilin siis syyks sitä lämmintä teetä ja sen reagointia lasiin kun sen maljakonkin hajotin samaan tapaan, mut sitten muistin et ainahan sen oon kiehuval huuhdellu ja nyt se hautunu tee jota piti käyttää smoothien pohjana, niin olihan se jo vartin odotellu. Shakerin sain joskus 5v sitten lahjaks isältäni, joten olihan sillä ikää, mut nätti ja toimiva peli on ollu, kyl harmittaa.

Pesin fairyllä kaapinovet, pöytäpinnat, lattiat, eka toki yritin metsästää ne kaikki sirut. Just hauduttamani (40min) riisikattila oli siinä vieressä ja sielläkin niitä siruja joten kaikki roskiin. Kyl mua harmitti. Lino onneks oli vähä väsyny ja kun sai tutin suuhun niin seuras kiltisti sohvalta/kauempaa kun mä tunnin verran siivoilin sitä sotkua.

No mennään elämässä eteenpäin, mähän oon jo tutkinu valmiiks minkä shakerin/blenderin haluaisin ja kävin tsekkaan heti netistä saatavuuden. Merkki KitchenAid ja stockan verkkokaupas 349e, kun taas pixmaniassa 259e sama vehje. Tarviin taas annen apua sen tilaamiseen kun mul ei luottokorttia ja sinne käy vaan nordean pankkitunnukset. Toi Kitcheni on ammattilaistenkin suosima ja hinnaltaan puolet esim aidosta blenderistä, mikä n.500e. Josko raaskisin sijoittaa tuohon edullisempaan lähiaikoina, ilmankaan en osaa olla ja mitään halppista en huoli kun kuitenkin kovas käytössä. Nyt löyty pixmaniasta punainen hintaan 199 ja keltainen 179, miten väri voi vaikuttaa hintaa noin paljon. Toi punainenhan menis meidän liesituulettimen kans!


Onneks mulla nyt se uusi sauvasekoitin purkkeineen, joka tietty enemmän tarkoitettu pehmeämmän ruoan laittoon kun smoothieiden tekoon mutta saan sillä soseutettua marjat ym tarvittaessa, en oo ihan varma miten reagoi jään kans, mut tutustun asiaan. Äiti oli hyvä kun sen lahjan toi, niin sano että oli laadukkain/arvokkain mitä kaupasta löyty :) tietää että en tykkää halppisvehkeistä jotka hajoilee ja ei toimi niinkun haluais. Halvalla ei saa hyvää, ei ainakaan pitkäikäistä, on mun motto!

Muuten ollu kiva päivä tänään, oltu paljon ulkonu, tehtiin mummin kaa lumityöt jottei esan tartte töistä tullessaan. On laskettu mäkeä stiigalla ja väritetty miina&manu värityskirjasta kohta kaikki sivut. Syötiin kolmen lihattoman päivän jälkeen aiemmin Keisarin Puodista ostettuja lihapullia niin lounaaks kuin päivälliksekin, joten liha-annos tankattu taas vähäks aikaa.

Käytiin tänään taas tuol puodissa, olin menos ostaan ahlmanin maitoja ja jogurtteja, mut eihän niitä ollu siel ny, höh. Ostettiin lisää lihapullia odottaan pakkaseen ja huomiseks lämminsavulohta ja tietty savontilan baileys-daim kermajäätelöö, se ihan taivaallista. Sieltä mentii k-kauppaan vaihteeks kun sokkaril vähän kehnompi tuo hedelmävalikoima tai välil vaan niin nahistuneita ja luomua löytyy k-kaupasta enemmän myös vihannespuolella. Jogurttia kun ei saatu edellisestä kaupasta niin eiköhän tuoltakin ollu ahon jogurttien osalta hyllyt tyhjänä. Otin nyt jonkun uudehkon tölkin mustikkajogurttia kokeiluun.

Savontilan jätskii, kuva: isontuvanjaatelo.fi

Tutustuin pakastealtaan lihavalikoimaan, kun haluaisin vaik lampaan lihaa syödä välillä, lihat oli tuotu uudestaseelannista asti, ei hyvä ei. Hirveä ja poroa oli hyvät valikoimat Lapin Herkuilta, hyvä tietää, s-kaupas en oo nähny niitä. Olis niin ihanaa kun olis yks kauppa mistä löytyis kaikki, ehkä joskus on vaan ruvettava käymään treel ostoksilla, yhdistäis marketissa käymisen ja ahlmanin tilalla poikkeamisen. Oon kyl niin huono lähteen treelle ja haluan kannattaa paikallista että ehkä jätän vaan toiveita tänne oman kylän kaupoille. Maidot vaan tarttisin jostain.. Jos niitä ei vastaisuudes tuol puodissa ja vuohenmaitoa haluaisin esim kerran kuussa, tietääks joku mistä sitä sais?
Meil käytetään puolet ja puolet raakamaitoo ja kaupanmaitoo, paikkansa kummallakin ruoanlaitossa ja juomissa.

Mul on tos mun uus kirja yösyöttö yöpöydällä, en tiä uskallanko avata, meneeks siinä koko yö vai malttaako lopettaa.

Mun tukassa on nyt ehkä 4cm juurikasvu ja kohta se on peitettävä, suunnittelin et yhden kerran tukkani viel värjään raskaana ollessa, se vois olla ensviikolla.

Sit mun ystävä kommentoi edenin reissua et onkohan se järkevää tulehdusriskien takia, mun täytyy viel tutustua asiaan huomen, haluisin kyl niin kovasti just uimaan tuona perheen yhteisellä retkellä, täytyy kohde muuttaa tarvittaessa.

Nyt oon tainnu tyhjentää pääni näistä ajatuksista..

Eiku viel sen verran mun pakko sanoo kun eilen oli keskustelua tästä, et harmittaa kun jossain lehdessä lukee et joku ruoka vaarallista ja sitä ei hyvä syödä, niin sit ilman miettimistä se koko ainesryhmä lopetetaan vaik ei oo perehdytty asiaan lainkaan. Kaikis ruoka-aineis on hyvät ja huonot, halvat ja laadukkaat tuotteensa.

Tarkoitan siis esim paha pöytäsuola vastaan hyvä merisuola/kristallisuolat jne.. jota ihmiset kovasti tarttis ja sit suolan käyttöä rajoitetaan ja vanhuksia kuolee suolojen puutteeseen, huomioitas laatuasiat ensin kuntoon. Tutustuttais vaik aineiden sisältöön ja mietittäis et mistä se tulee ja kuin se on tehty. Eihän kukaan täytä vesipulloakaan kirkkolahden vedellä..huono esimerkki :)
Teelusikallinen merisuolaa päivässä niin ei tuu suonenvetoja ja pysyy kroppa tasapainossa. Määränsä kullakin, mut toi mulle sopiva määrä.

Niin ja karppauksessa sama homma, jotkut vetäny ihan övereitä, missä maalaisjärki? Täysjyväriisit, marjat, hedelmät, vihannekset, siemenet ja pähkinät terveyden perusta, lihaa kohtuudella. Antti Heikkilän vhh ruokavalio lukemani perusteella perustuu nimenomaan puhtaaseen ja monipuoliseen ruokaan, suositaan riistaa ja poistetaan tyhjät ravintoaineet kuten valkoiset hiilarit. Miten joku voi tulkita terveellisen ruokavalion niin että mättää punasta lihaa ja ei syö vihanneksia ja marjoja?

Mun äiti on menossa sellaselle mielenkiintoiselle tyypille ruokaneuvontaan ja en malta odottaa mitä se siel sanoo. Pyysin kysyyn maitotuotteista, perus maito/ hapanmaitovalmisteet? Meil käytetään niin paljon maitotuotteita, vaik pyrin suosiin happamia ja käsittelemättömiä mut se saatavuutensa puolesta vaikeaa.

Monet urheilijat ovat jättäneet pois maito ja perus viljatuotteet ja siirtyneet siis gluteiinittomiin viljoihin kuten riisi, tattari,hirssi jne.. Kauramaito..? Ja puhuvat niiden puolesta ja hyvästä olosta sekä parantuneista suorituksista.

Ken tietää mihin tää maailma menossa, viel ei oo ruuhkaa metsissä, 10v päästä voi jo ollakin.. Thaikut ne ymmärtäny sen rahan arvon mikä siel lepää, tästä aiheesta oli radios tänään.

Nyt liikaa tekstiä, tulis kai lisääkin. Ei kannata ottaa liian vakavasti. Nautitaan loppiaisesta. :)

S