28.1.2012

Vihreää



En oo kauheesti harrastanut vihersmoothieta, sokkarilla käydessäni, siellä remontin edistyessä ja uusista kasviksista innostuneena (esim.luomulaatuinen tammenlehtisalaatti) kokeilin tällaista. Esa ja Maiskikin maisto, eivätkä edes irvistäneet. Lino söi kymmenkunta ruokalusikallista. Itte olisin kai tykänny, mut toi kookosöljy smoothieissa pilaa yleensä lopputuloksen, en totu sen makuun vaikka käytän jokapäivä, leivän päällä ja kasvissosekeitossa menee paremmin

lämmin pakuritee 3dl pohjana
kookosöljyä 1rkl, sulaa hyvin lämpöisen teen joukkoon,
jättäisin nyt tosin pois seuraavasta satsista, maku niin vallitseva
chia- siemenet 3rkl antaa geeliintyä 15min
+
1/2 avokado
tammenlehtisalaattia nippu, ehkä 1/4 ruukkua
merilevää 2 tl
nokkosta 2 rkl
hamppujauhe 1rkl
omena
pakasteomenalohkoja, jotta saa lämpöisestä smoothiesta raikkaamman
suolaa
hunajaa




Tästä tuli n. 7-8dl annos, josta ite join sen 5-6dl, niin täys olo ettei tos iltapuuroksi hautuva riisi-ohrapuuro taida enään mahtua vattaan..







Viikonloppuisin yleensä valmistan meille kasvisosekeittoa pakkaseen arkea helpottamaan, tänään mentiin näillä aineksilla, suurinosa luomua

Kiehautin 1,5l vettä, siis melko vähän tälle koko määrälle, lantut ja porkkanat ensin, palsternakan lisäsin loppuvaiheessa, sitten kukkakaali ja parsakaali, ne ei enään edes mahdu veteen mutta höyrystyy vartissa siinä muiden päälläkin.

1/2 lanttu (keittoaika 30-40min, pilkoin tosi pieneks)
1/2 kg porkkanoita
kasvisliemikuutio
Varttia myöhemmin lisäsin
2 palsternakkaa paloina
kukkakaali paloina
parsakaali paloina
3 valkosipulin kynttä
suolaa
hunajaa

Soseutan sauvasekoittimella, pakastan rasioihin, otan arkena aamulla pakkasesta, ehtii sulaan pikkasen ennen lounasaikaa, kippaan kattilaan, lämmitän, lisään ison voi nokareen, kookosöljyä, kermaa ja nokkosta. (sekä esim. hamppujauhoa, merilevää)

Lino tykää kun laittaa vähän raejuustoo päälle tai viimeks syötiin soppaa/muusia lihapullien kera. Sopii kivasti myös tattarileivän kaverina. Kasvissoseen koostumus riippuu ihan täysin kerman ja jauheiden määrästä, pakkasesta kun ottaa niin on melkolailla muusin kaltaista.

Tällainen lauantai-ilta tänään ja Limppari oli innoissaan äitin kaa ruokaalaittamassa, nyt syöttää koirille lapiolla nappuloita, kuskaa siis niitä kupista ympäri kämppää punaisella hiekkalapiolla.




S