5.1.2012

mun päivä

Raikastin olohuonetta tänään entisestään poistamalla ruskeet ja harmaat tyynyt. Nyt pääs olkkariin Linolle ostamani pellavatyynyt, jotka aikoinaan löysin alesta Lahjakulmasta kun edellinen omistaja vaihtu uuteen. Tyynyt pesin ja silitin, kaadoin niiden päälle makkaris mun 1 litran teekupin täs yks ilta.. tulipahan pestyä..
Niin ja koirat tai koira oli oksentanu kahdesti valkoiselle uudelle matolle, ihana aamuylläri..

Tuos näkyy nyt se villahuopa joka oli -40% ales Lahjakulmassa, Lapuan Kankurit, hinnaks jäi n. 34e, (aiemmin lahjaks saatu Pentikin vastaavan kokoinen kun arvoltaan 90e). Punainen tyyny tiimarista 9e ja vanhat sukset löyty pari vuotta sitten Esan isoisän kotitalolta, noi pellavatyynyt oli muistaakseni ovh sillon 34 e ja siitä oli puoleen hintaan eli 17e kpl ja eihän sillä sais edes tollasta laadukasta kangastakaan saati siihen kuuluvaa käsityön arvoa. Ajattomia juttuja noi laatutuotteet luonnollisuudellaan, pysyy varmasti mukana sisustuksessa/ käytössä vuosikaudet.
Päivällä käytiin syömässä isoisän kaa, mentiin pakettiautolla, kysyin Linolta kotona että haluatko ottaa rahapussis mukaan niin vastas et "isoisä maksaa".. Jep : )
Esa oli nähny vaivaa, siis muutamavuosi sitten jopa unohti, mut ei tänä vuonna ei :) Ensinnäkin tyhjennettiin mun auto eilen parin kuukauden pahveista ja sanomalehdistä, kun en oo ite niitä jaksanu viedä keräykseen, sitten pesi mun auton ja korjas liesituulettimen joka ollu n. 4kk pois käytöstä ja mä kärsiny todella paljon ruoanlaittohajuista. Aamulla mulla oli pöydällä kirjekuori kortteineen, tän päälimmäisen oli tehny ite koneella, eli mennään viettään kiva päivä Eedeniin lauantaina, alla lahjakortti Marjalle kauneushoitolaan. Siis sain paljon käytännön kivoja juttuja, mitkä vaivannu mieltä, saadaan tehdä retki perheen kera ja sit viel hemmottelua vain mulle itselleni.
Loistavaa, arvostan todella, ku tällaiseen huomioon ottamiseen en todellakaan oo tottunu. :)

Sain lahjaks ystäviltä tuon kotelon, ihana! Sopii mihin vaan!

Tässä koontia huikeesta pakettimäärästä.. sauvasekoitin lisävarusteineen (+vispilä ja silppuri)..kasviskeitot ja vauvanruoat hoituu nyt kätsysti! Espressokeitin ja siihen kahvia, saan opiskella kahveen tekoa kun en oo aiemmin käyttänyt, juonut oon ja hemmetin hyvää kahvia tulee. Immanen oli laittanu postiin luukullisen muumikortin, arvaa kenen kortti se ny on.. Sain luettavakseni romaanin- Yösyöttö, suklaan kera, huippua, aina halunnu ton lukee, joku yö sen otan projektikseni. Sain myös tädin itetehdyt sulkakorvikset mustilla sulilla ja niis oli blingblingiä, ihanat. Sain myös pellvalakua, mun herkkua ja karnevaalikeksejä ym.. pähkinöitä, muorilta tarjoiluun kaks laatikollista karjalanpiirakoita, anopilta kuivakakun jne.. en edes muista kaikkee, niin ja lukuisia viestejä ja esan setä laulo mulle puhelimessa ja laulo kummityttökin suloisesti käydessään.

Tän pipon on kutonu mulle anoppi, kerrankin ei pipo kiristä, vaan on just hyvän kokoinen! Tää kiva kuva muistona 29v päivästä ja megamahasta :)



Kummitytölle löyty omat lasit meiltä, kun linollakin omat "Diorit, Viljan laseis ei merkkiä, mut Peetun vanhat taitaa olla ??

Sain kukkia, lempikukkiani neilikoita ja valkoisena, yks pinkki mukana, just hyvä! Niin ja mikä hemmetti toi lihamylly tos on? Ostin sen kesällä Yliskyläntien kirpputorilta, harakka olen ja toi kiiltää niin upeesti. Keittiös ei tasoo sen kiinnittämiseen joten sai paikkansa olkkarinpöydästä ja sylkee ulos mukamas uudenvuoden tinoja.. hyväs kunnos se on, toivottavasti joskus tulee oikeetakin käyttöö.


Kiitos läheisille ja ystäville tästä ihanasta päivästä ja muistamisesta! <3









Tän reseptin halusin tallentaa tänne jotta muistan tehä joku päivä, kuulostaa hyvälle, t: Sini

http://www.lily.fi/juttu/korianteri-mung-papukeitto

2,5 dl mung-papuja
1,5 l hieman laimeaa kasvislientä
1 luomusitruunan mehu
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 tl kurkumaa
3 pientä vihreää chiliä hakkeluksena
tuoretta korianteria
Liota mung-papuja kylmässä vedessä 2 tuntia. Heitä vesi pois ja huuhto pavut. Siirrä pavut kattilaan kasvisliemen, sitruunan mehun, valkosipulinkynsien, kurkuman ja chilien kanssa. Anna hautua kunnes pavut ovat kypsyneitä ja keitto täyteläistä. Mausta tarvittaessa suolalla. Nauti tuoreen korianterin kanssa.