31.3.2013

Kuvausvalmisteluja

Huomenna on Lennin 1v kuva ja melkeinpä luulen et lapset on aikalailla yhdessä niis kuvissa kun ei meil Linostakaa oo 1v kuvaa ja jos hyvin käy ja aika riittää niin olis ihana saada joku kuva pojista vanhempineenkin.

Kuvausvermeitä ja leluja täs just keräilin, Lennille punaset pöksyt, Linolle farkut, neuleet mukaan ja Linolle jakkutakki, nallet, vaarin ja papan tekemät puuautot, suloiset kengät kummallekin, hattuja, palomiesvermeitä ja syötävää kuten omenoita, rusinoita, leipää ja siistit ulkovaatteet jos ulkokuvia tulee otettua..jos näin hieno ilma. Saa kuvaaja päättää, meil ainoastaan kaks kuvajuttuu mitä toivotaan just joku palomiesteema ja sit perhekuva, muuten saa Piritta ideoida hullutuksia lasten päänmenoks.

Kuvaaja Piritta Lipiainen

Aikoinaan ostettiin kimppalahjaa kummitytölle lahjakortti hänelle ja oli yllätys et Lenni sai samanmoisen lahjaksi, upeaa ja kuvat kun on ikimuistoisia ja ihanaa et saadaan sellasii kuvii viel kun lapset niin pieniä. Ja niitä kuvia voi sit käyttää sisustuksessa, tehdä vaik mitä. Aamul sinne siis ja aikainen herätys, vanha rytmi viel päällä ja ei tajuu tota kelloo et jo noin paljon.

Juostiin Espen kaa tasan 12km tänään, aikaan 1h25min. Mukava rauhallinen lenkki ja mieletön pilvetön taivas. Kyl on paljon treenattavaa viel ja kaks kuukautta aikaa, juoksua vaan niin perkuleesti..ja kun pääsis ja ehtis..se on vaan juostava nyt! Ihanaa se on ja kun niin upeet kelit, niin mikäs siinä : )

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

30.3.2013

Pisamia ihan varppiin

En peilistä viel katsonu naamataulua tän päivän jäljiltä mut luulis et pisamia olis tullu kun koko päivä ulkoiltiin järven jäällä. Vaari veti ladun 2.2km järven ympäri ja viis kertaa tuli se mentyä, on tuo hiihto mukavaa kun ei hengästy ja ei tunnu liikunnalta ja silti tajuttoman monipuolista. Enkä todellakaan osaa hiihtää. Äite neuvo mua enenmmän etukenoon kun olin ihan pystyssä ja espe sano et liike-energia menee hukkaan kun sauvat painaa sivuille eikä edestä taakse jne.. Hauskaa oli, niin kivaa etten olis malttanu lopettaa, Lenni se päätti et nyt äitille riittää kun heräs rattaissaan ja oli niin mun perään mökillä tänään muutenkin.

Oli muuten tunnelmallinen näky ja näitä riitti muitakin tänään mut varsinkin se kun hiihdän aurinkoa kohden kimmeltävällä lumella ja isovaari se sieltä tulee vastaan Lynx moottorikelkallaan, kaira sylissä ja se teräksinen pilkkipönttö pilkkineen ja kuvineen. Vaarin ilme oli niin veikee ja se pilkkihaalari ja se koko tilanne..siis kun muistelikin et miten paska viime pääsiäinen oli kun makas sairaalassa ja ei pystyny edes teeveetä katsomaan ja kattoa vaan tuijotti pitkät pyhät. Jumalauti ja nyt ukko taas mökillä virne kasvoillaan päristelemässä kelkallaan ja istumassa pilkillä kaira vieressään.

Unohdin kameran kotio..mul olis muuten kuvia näistä kaikista tilanteista, mut on ne kuvat mul tiiviisti päässänikin, kauneus on katsojan silmissä mut tänään oli kaikinpuolin ikimuistoinen ihana päivä! Päivän toki kruunas tajuton lämpö auringossa, niin ja saunas kävin ihan yksin. Olin niin kauan et puita sain lisätä kahdesti..tosin sauna oli niinkin kuuma kun 90astetta mennessäni ja ovet ja ikkunat auki ja vettä kiukaalle mistä seuras lämpötilan lasku 70 asteeseen, kosteat löylyt, maailman parhaat löylyt tulee tuos saunas!

Kiitos tästä ihanasta päivästä!!

Paljon kaikkee mukavaa muutakin ja se moottorikelkan katkukin : ) nyt chattaan ystävän kaa hetkeks ennen unia ja huomen olis tavoite pitkä lenkki espen kaa

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Pitkän tuntuinen perjantai

Me oltiin perjantai kotona..koko päivä, jumpalla kävin Fixsportissa ja sen jälkeen miehet lähti käymään saunomassa ja mä lasten kans pitkästä aikaa illan nukkumiseen asti keskenämme. Lino kun tottunu isin kaa iltatoimet ja nukkumiset ja nyt oli sit selittämistä et isi on aikuisten miesten kerhossa..samanlailla kun sä käyt lasten pomppukerhossa. Oltiin lasten kans kylpyammeessa kunnes ne halus ite pois eli aika kauan ja puurot tauluun, hammaspyykki, yks muumikirja ja sit nää oli jo puoliunessa.

Kumpikin omassa kainalossaan ja rapsuttelin niiden hentosia hiuksia kunnes olivat täysin unessa..mun piti mennä ite viel pesulle mut oon kans nukahtanu siis jo ennen kymppiä ja heräsin puolenyön jälkeen hammaspesulle ja muutettiin Lennin kaa omaan makkariin jotta isillekin on tyyny vapaana. Ja kohta Espe saapui huppu päässään kylmissään kotio, jalkasin oli tullu.

On meinaan heikossa kunnossa meikäläisen vatsalihakset kun ei yhden yhtä linkkua päässy, hoover tyyppiset menee mut kaikki suorat nostot ei millään. Tässä on tärkeä treenauksen paikka ennen maratonia..mulla aina poksahtelee pitkil lenkeil vatsalihakset ensimmäisenä. Huippuu oli et jumppaa oli tarjolla myös pyhäpäivänä ja sali oli täys porukkaa.

Nyt ollaankin päivä ulkoilun merkeissä.. vaarin kaa kelkkailemaan ja hiihtelemään järven jäälle. Yritän napata muutaman kuvan Espen puhelimel niin saa talteen tännekin.

Suklaata tekee mieli ja mun kroppa ei siedä noita kindereitä enää.. Herkuton huhtikuu tekis niin hyvää!!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

29.3.2013

Mattojuna

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Oktopodeja monenlaisia



27.3.2013

Ripsarit tyynyllä

Päivä ilman nokosia ja nukuin jo kun oon painanu enteriä edellisen viestin kohdal tähän suuntaan. Syötin Lenniä ja olen nukahtanu siihen paikkaan. Heräsin yhdeltä pesulle, kävin hampaat läpi harjaten, lankailin ja viel tikutin ja taas harjasin, vaik lankaan lähes päivittäin niin sain nytkin ikenet vuotaan verta vaik hellä olin eli ei mun suu ihan parhaimmas kunnossa ja oliskin syytä keskittyy hoitamaan sitä viel säännöllisemmin.

Näin iltaisin vaan just monesti nukahdan tai jotain ja aamusin onkin jo kaks kaveria kimpussa ja kintuissa kii niin ei oo ihan helppoo ottaa 10min aikaa hoitaakseen hampaitaan ym.. Mut kyl suuhygienialla on täys yhteys muun terveyden kans ja niin ihana olo kun suu on raikas. Just imeskelen kristallisuolaraetta, pidän sitä viisaudenhampaiden päällä jotta tuhois kaikki mahdolliset tulehdukset niiltä seuduilta ja saisin leikkausta viivytettyä. Huomen se selviää onks mun suolahoidoista ollu apua vai joudunks kiireellisesti kirurgisiin toimenpiteisiin. Jännä nähä.

Tänään on täyskuu!

Nyt jatkan unia kasvot ja hampaat puhtaina..vaihdoinpa myös tyynyliinankin jottei siirry ripsarit takas enää poskille : )

Mahtava lenkkeilypäivä ja toi tunnin venyttely päälle! Kyl hittovie viel hölkyttelen sen maratonin ja sit ei enää koskaan, mut olis se ihanaa kun pojat siel äitiä vastassa ja melkonen vastakohta viime Tukholman reissulle kun ei ollu ketään maalissa eikä ketään koko reisussa ketä olis voinu halata ja eipä moni ymmärtänyt kuin iso juttu se eka juoksu mulle sillon oli, nyt ei enään niin merkitystä ja tullaanko maaliin kunhan on hauskaa, on se silti tajuton fiilis sinne maaliin juosta..en oo sellasiin fiiliksiin päässy muualla kun synnytyssalissa eli kyl siinä jotain ihmeellistä on! Ihanaa on et koko perhe tällä kertaa messissä! Juoksujutut ny pinnassa siks ku maksetaan loppui matkasta ja Linon kaks kummia meidän hytissä kans! Äiti ja kaks kummia juoksujalkaa joista Anne siis toinen, Linolle ihmetyksen aihetta!

S

26.3.2013

Tiistain tinellys

: )

Meil ollu tänään mielenkiintoinen päivä kaikkinen kommelluksineen mut päivä päättyi paremmin kuin uskoimmekaan. Ystävä perheen kans oli sovittu treffit kauppaan aamuks ja tunti myöhässä kummatkin saavuimme paikalle.. : ) siis nappiin meni oikeesti.

Lino keräs tippukärryihin minä itte periaatteella kaikki mitä pyysin ja kiipes hyllyjä pitkin hakemaan korkeammallakin olevat tuotteet ja äiti ei saanu auttaa yhtään. Tarkistettiin mun reilu kymmenen Lottolappua ja sain niistä yhteensä reilu kaks euroo..voi kun olis ollu kolme nollaa perässä, just nyt tarttisin pari tonnia rahaa niin selviäisin tulevista laskuista ja lainoistani.

Ystävät kävi pankis meitä ootellessa ja tulivat jo takas vastaankin sokkarin autokatokseen..tää tieto ratkaiseva loppupäivää aatellen.. Käytiin Vallesmannista hakemassa ruokaa mukaan ja bugat meidän kotia kohden. Meil samis rattaat ja niistä poikineen pitäis joskus saada joku ihana kuva ja ny talvel viel kiva kun mun pojil samis mustat MiniRodinin karvahuppuhaalarit ja hänen pojillaan ruskeat Ticketin karvahuppuhaalarit. Heidän rattaat on punaiset ja meidän valkoiset ja isoilla pojilla seisomalaudat ja niin me vaan rivakasti kärryteltiin tänään pari hyvää lenkkiä.

Ystävällä on ollu koira 11v ja tänään selvis et se ei ookaan sen..siis ei oo sen nimissä kirjoilla..skannattiin 2000-luvun tyyliin ottamalla kuvii asiakirjasta kun ei meil tulostinskannerii oo, mikä sit todisti et koira on hänen ja sai lähetettyä kuvat kennelyhdistykseen tms..en mä tiä mut kaikki kuulosti jännältä kun nyt on uus pieni tyttöpentu kyseessä heil.

Tuota koira-asiaa selvitellessä meni aamupäivä ja sit meidän kaik neljä poikaa nukku hetken samaan aikaan. Ehdin päivän aikana peseen ja ripustaan neljä koneellista pyykkiä,vow. Herkuteltiin Kinder munilla, on se vaan juma hyvää suklaata, viime keväänä jo yritin olla ilman munia ja pysytellä raakasuklaassa mut kinderi vie kielen.

Mutustin tänään leipääkin voin kera..jotain puoli pakettia, Uotilan kauraleipää, tajuttoman hyvää mut oli sil hyvä hintakin, reilu kolme euroo, menee herkutteluleivästä.

Niin ja siinä ennen kun tää ystävän nuorimmainen meni päikkäreille niin tajusivat et hänen unilelunsa on tippunut kylillä tänään. Se kun miettii et otinks mä kotoo sitä edes mukaan, missä mä sen sille annoin, olisinhan ny nähny jos olis tippunu, annoinko pelkän tutin vaan kuiteski, pakko sen on olla kotona..jne.. Mä siihen et nyt lähdet käymään mun autol himas nopeesti ja niin hän poikansa kaa lähti kun toinen jäi meille nukkumaan ja ei ollu kotona ei..siinä iski jo sellanen tunne et kun oli niin toivonu et olis jääny kotiin no mut me soiteltiin sokkarille ja osuuspankkiin ja vallesmanniin ja faceen kuva Leijonasta etsintäkuulutuksineen.

Oltiin jo tilaamas netistä uus, olis ollu postis jo hu mut sit tajusin et meillä vastaava kun Leijona mut Lehmä ja pojan herättyä ystävä sit koitti et kelpaaks se Ammu ja se kelpas kyllä! Kai se lelun tuntuma on tärkeämpi vaik väri olikin eri. Tuttuja hajuja uuteen unikaveriin tarttui äidin puseron sisällä : ) huh.. Aatteleppa jos hukkaisit tärkeimmän esineesi, etkä olisi ikinä tehnyt jotain asiaa ilman sitä, tässä tapauksessa nukkunut niin pääsi Ammu tärkeään tehtävään.

Päivänokosten ja välipalan jälkeen pakattiin lapsukaiset rattaisiin ja kaapattiin koiratkin lenkille. Toppapuku jäi kotiin, on siel vaan lämmin ja just kun olin niin ihastunu pukuuni ja sen käytännöllisyyteen ja lumessa möyrimiseen ja nyt näyttää siltä et talvi on loppumaisillaan..kyl äkkii meni.
Mitä nyt ulkona pitää lasten kans, ei mul oo välikauden asuja ja lähdinkin talvijuoksutrikois ja tuulitakissa, niillä pärjää lenkillä mut ei paikallaan tarkene.

Noustiin kovien työntömystemme kanssa..rattaat kaikkine roinineen n.18kg, Lino vaatteineen 15kg, Lenni vaatteineen 12kg eli yhteensä 45kg on aina työnnettävä tapulinmäkee ylös.. Viel kuukausi sitten pistin Linon kävelemään jyrkimmän kohdan mut nyt menee kevyesti koko paino, tajuttoman hyvä reisitreeni ja koirat siinä mukana säheltämässä välillä remmit pyörien välissä mut tosi hienosti osaavat mennä ja mutkitella.

Operaatio Leijonan metsästys alkoi ja kaikki kaiteet ja aurauskepit silmäiltiin. Lennin tuttikin jo hukkui ja luotin et paluumatkal löytyy. Kuljettiin samoja reittejä kuin päivällä ja kyseltiin jos joku paikka oli viel auki. Ja vihdoin joku ruskea möykky häämötti sokkarin autokatoksen nurkassa..Leijona!!
Oli niin hieno tunne nähdä se kun ei voinu uskoa silmiään et se oikeesti löyty ja pieni poika oli onnellinen saadessaan Leijona tassuista kiinni omilla pikku rukkasillaan vaunuissa tiukasti puristaen.

Jos Linon nalle hukkuisi..kyl me sitä haettas kans niin kauan että löytyis vaik kuin sais kaupasta uusia niin se vanha on kuitenkin se alkuperäinen ja tärkein vaik lapselle kelpais niin äitinä sitä miettis silti sitä oikeaa.

Haettiin Lennille mustavalkoinen tutti löyttäristä ja saatettiin ystävät lähelle kotiaaan. Lenni ei tykänny kun oli vääränmallinen tutti mut rahaa ei ollu mukana siihen toiseen ja loppukotimatkasta jo huolikin sen ja tapulin kohdalta löytyi myös se tippunut tutti. Ei kahta ilman kolmatta sanoi ystäväni siis kun ensin se koirajuttu, sit leijonanmetsästys ja onneks oli niinkin pieni kuin tutin kadotus se kolmas, eikä pahempaa ;)

Hölkyteltiin koirien ja poikien kaa kotio. Koirat suoraan pesulle..tää ihana kura-aika. Nyt on lyhennettävä niiden turkkeja. Heti helpottaa kun vähän tassuja ja vatsanalustaa siistii niin johan on hiekkaa vähemmän kämpässä. Pesin Masin kylpyammeessa puoliks..yläpuoli ja pää sai jäädä pesemättä kun jo kiiruhdin jumpalle. Tai fixsportissa on ollu ny pari kk uus mind&body venyttelytunti. Juoksin matolla ensin kokeillen taas 10km/h ja jopa 12km/h vauhteja, ei tunnu enää yhtään pahalta..nyt vaan pitäis pidentää juoksuaikaa. Soutelin vähän harteita auki ja se olikin hyvä lämpö ennen tunnin alkua.

En oo tajunnu kuin kireessä takareidet onkaan tai saati kyljet. Upee tunti, ei tollaista venyttelyä tuu tehtyä ikinä missään. Joogas toki omalla tavallaan.

Himoitsin tunnilla viherpirtelöä ja teinkin kun kotiin pääsin. Riisimaitoo pohjaksi ja sinne chia-,hamppu-,seesam-,kurpitsa- ja aurongonkukansiemenet, lähes ruukku tammenlehtee, puol ruukkuu herneenversoa, puolikas sitruunamelissaruukku, suolaa, hunajaa, mantelia muutama ja vähän kuivattua siankärsämö,apilankukka,nokkos sekoitusta ja pala tuoretta inkivääriä. Banaani olis tuonu hyvän maun mut meni se noinkin ja Espekin tankkas lasillisen tyyliin nenästä kiinnipidellen..joo ei se hyvää ollu mut aattelee et jos pari desiäkin vaan juo niin kyl se ihan ok on. Smoothiestudiolla ne viherit aina nii hyviä, joskus jos oppis sellasia tekeen.

Nukahtaisin heti jos vaan antaisin itselleni luvan mut nyt pesulle ja hampaanvälejä jynssäämään. Hu hammaslääkäri.

Lapset leikki hyvin tosin melkoisen vauhdikkaasti mut yhteinen sävel löytyi isoille pojille pian. Vauhti on tajuton ja pienet jää välillä alle, silti onneks kuuntelvat äitien ohjeistuksiakin.

Heippa ja tää lähtee täysin oikolukemattomana..

S

24.3.2013

Aivan huikee päivä ja huolenaiheita lopuks

Nää päivät on ihan parhaita kun ollaan porukassa ja tehdään kaikkee tavallista ihan kotosalla ja ulkonaki. On vaan niin mieletön olo tästä ihanasta päivästä kun kaikki niin hyvällä tuulella. Oikeen Esaa kiitin tästä päivästä ja kerroin et tälläiset päivät on ihan unelmaa.

Espe sai kattella formuloita rauhas kun me oltiin virpomassa ja hälytyksellä kävi mut jo ehti meille tehdä tortilloja ja sit mentiin nukkumaan päiväunia koko sakki. Herättyään pyöräytin shakerissä pirtelöt..
maustamatontoa jogurttia 0,5l /6 annosta, (perusjogurtteihin en oo koskenu vuosiin, älyttömästi sokeria ja kaikkee ylimääräistä, joten aina kun puhun jogurtista on se mahdollisimman plainiä)
seesaminsiemeniä kourallinen
auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä kourallinen
chia- ja hampunsiemeniä
riisilesettä ja hunajaa
pakastimesta kattilas sulattelin mansikoita ja mustikoita, sillä kylmää ei pirtelö saa olla. Vatsaan tulis laittaa pääsääntöisesti huoneenlämpöistä tai lämpöistä juotavaa ja sapuskaa ja jäiden lisääminen pirtelöihin on tuntunut aina ihan pöllöltä, kesähelteillä marjat voi sit laittaa suoraan pakkasesta mut näin talvella voi joukkoon kaataa lämmintä pakuriteetä tms.. Jogurttipohjaset pirtelöt suurta herkkua ihan kun jädee.

Sit mentiin koko porukka kylppärin suuntaan, järkkäiltiin siivouspäivänä räjäytetyt ns.turhat tavarat omille paikoilleen ja rikkinäisiä juttui roskiin ja Espe pesi saunan lasit sekä lasiovet Lennin ja Linon avustuksella. Lino pesi seiniä ja Lenni hääräili ihan onnessaan mitä milloinkin kunhan touhotti mukana ja siirteli tavaroita ja kiipeili saunassa. Myös kasa kaikkia kauniita peittoja on meille eksynyt vuosien varrella. Tätini tekemä tilkkutäkki ja anopin tekemä koristepeite, siivouksen jäljiltä nekin vielä paikkaansa löytämättä. Jäi niitä kasoja sillon kaikenlaisia mitä sit vasta tänä viikonloppuna järjestelly paikoilleen.

Piti lähtee isomuorille ja isovaarille kuudeks mut eihän me ehditty ja kai ne huokas helpotuksesta kun meidän konkkaronkka vetäyty ja mennään vaik huomenna sit kun ei siel muuta porukkaa. Ilta menikin mukavasti pyykkien kera ja keittiöö siivoillen ja vaan ihan olemalla lattialla ja katsomalla lasten perään.

Lino leikki Oktonauttien Kapteeni Valkoista, lentokoneesta ostettu lentäjäpusero päällään ja Lenni kelli matolla, kipitteli eestaas ja yritti kiipeillä isoveikan päällä. Osaavat niin hienosti yhdessä leikkiä kaikkee. Todella kaunista katsella niiden touhuja, ei voi kun nauttia hymyillen sisarrakkaudelle.

Iltapuurolle, kasa mustikoita ja Espenki lautaselle muutama karpalo..mun puuro on enemmänkin marjat puuron kera ku toistepäin, tyhjennän pakkasesta tällähetkellä karpaloita ja puolukoita. Mustikat on pääsääntöisesti lasten lautasilla vaik välil itekin vähän raaskin syödä mut ei lapset noita happamia marjoi syö ja mulle ne maistuu kyl.

Tarrakirjaa Esa ja Lino puuhasivat makkarissa ja Lennin kaa loikoiltiin soffalla..kiipeili mun päällä ja käkätettiin. Rupes muuten eilen juttelemaan ja toistelemaan sanoja. Katseltiin porukalla Olet mitä syöt Ruotsi ja voi kun pääsiskin joskus valmiiseen hedelmä, vihannes, öljypöytään. Tekivät punajuurimehua, pitäis kans kokeilla et pystyisinkö juomaan, tekee hyvää maksalle.

Lapset unille.. Lino isin kainaloon, Lenni mun kainaloon. Linoo kiukutti ja tuli välillä munkin luo, mut kanniskelin sitä sylissäni kun vauvaa hetken ja sit sano et nyt nukkumaan. Sain käytyä suihkussa pesee hiukset ihan yksin..ihan luksusta, niin rauhallista ja harvinaista herkkua..yleensä pojat siinä vesileikeis mukana. Kampasin hiukseni kaikista monen viikon takuista, pesin hampaita pitkän aikaa, hoidin kasvojani kehäkukkavoiteella.

Sovittelin paria uutta paitaa mitkä nekin viikon odottaneet sovittamista, tilasin lastenvaatekutsuilta itselleni tyttöjen mallistosta 152cm puseroita 3kpl eri väreissä..musta, beige ja harmaa. Ne ihan hihattomia toppeja röyhelöineen ja nahkanyöri vyötäröllä. Ihanan keveitä ja pehmosia ja malliltaan loistavia, telttoja mut nyörin kaa naisellisia ja sopii niin jakun tai neuletakin alle töihin ja vaikka jumpallekin.

Niin meen töihin kai kohta siis ehkä jo viikon päästä. Ihan käsittämätöntä ja hullua et miten noin pienestä lapsesta Lenni 1v1kk voi olla erossa. En mä voi montaa tuntia erossa ollakaan, en edes ymmärrä miten äitiysloma on vaan 9kk ja monet menee sen jälkeen töihin, toki pakon edessä mitä vaan mut kyl tuo lapsi vaan on kaiken tärkein ja sen turvallisuuden tunne ja äidin läheisyys. Ei kukaan voi tuntee tuota pientä niin hyvin kuin minä joka elänyt sen kanssa 24h vuoden ajan. 1,5v on kai sopiva ikä aloitella hoidos käymistä mut Lino 3veekin viihtyy ihan hyvin viel äitin kaa kotona kun aktiviteettiä riittää ja ystäväperheitä.

Haluan sen Ruotsin systeemin suomeen mis saa vanhempainrahan aina 1,5v asti. Loistava juttu. Nyt jengi kitkuttaa niillä parilla satasella mitä saa ja ei oo oikein et lapsiperheet saa alle puolet minimityöttömyyskorvauksesta! Hullua suorastaan! Ja mikä työnmäärä lasten kanssa onkaan ja vastuu kasvattaa näistä pienistä pärjääviä yhteiskunnan kansalaisia ja tarjota heille terveellistä sapuskaa.

Onneks näistä jutuista on ollu ny aamulehdessäkin välillä yleisönosastolla..josko asia joskus muuttuis parempaan ja aateltais asioita vähän pidemmältä kantilta ja lasten edun kannalta. Arvostettais lasten kasvatustyötä, tapahtuu se sit missä ja miten vaan mutta nää pienet on tulevaisuus ja tääl on tulevaisuudes sekavat oltavat jos ei lapsien kohtelu ja arvostus tule kohenemaan.

Joo on lapset ennenkin pyöriny siinä arkitouhun mukana ilman syliä ym..mutta nyt tuntuu et tän päivän vanhempia ei kiinnosta sekään vähä mitä ennen. Siis on aivan ihania rakastavia perheitä mutta jopa puolet lapsista ei sitä rakkautta saa kuten lapsi sitä kaipaisi. Ja ne huostaanottotilastot ja lapsiperheköyhyys jne..apua!! Ja nää lapset ite ei voi asioille mitään..senkun sopeutuvat. Sydäntä särkee.

Mä ressaan itteeni liikaa välillä ajatuksilla siitä et miten hitos voin parantaa näitä epäkohtia ja pelastaa lapsia saati saada vanhempia ajattelemaan toisin, mut mun on syytä olla kiitollinen siitä että saan olla lapsieni kanssa ja nauttia tästä vaiheesta elämässäni. Se aika tulee kun saan olla toisten lasten apuna..on se sit mitä tahansa..tulevaisuus tuo sen mahdollisuuden eteeni. Nyt Linolle, Lennille ystävineen ja kummitytöille kaikki huomio, syli ja rakkaus!

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Trulli

Tänään startattiin aamulenkille vähän erilaisis merkeissä kun yleensä. Iskä piirsi pojalle pisamia kasvoihin mut Lino ei tykänny kun niiden olis pitäny olla sinisiä, onneks löyty violetti kajalkynä äitdin kätköistä ja sai sillä piirtää naamaansa lisää ja sit oltiin tyytyväisiä.

Etsittiin koppa, kahvipannu, pääsiäishuivi ja eikun hattu päähän ja vitsat kyytiin. Tippupyörä nostettiin talviteloilta ja vehkeet kyytiin kohti mummin taloja. Lino halus virpoa enste ylätalot sit vasta alataloille ja mummille. Ei meil ollu ku 8 vitsaa ja yleensä 2/8 vain oven avasikin joten pimpoteltavaa riitti. Pojat söi mummilla soppaa ja jatkettiin matkaa takaisin kotia kohden. Muutama oksa viel oli ja Lino halus meidän naapureille viel virpoa. Perällä oleva rivari oli menestys sillä 4/8 avas oven ja haltioissaan ottivat kuvia pikkusesta noitahatusta. Yks oksa jäi kun oli aika lähteä kotiin päivänokosille. Lenniä itketti rattaissa.väsytti mut ei malttanu nukkua kun ovet aukeni ja aina uusia ihmisiä ilmestyi kuikuilemaan rattaisiin. Lennillä ei tänä vuonna ollu pisamia eikä hattua mutta ensvuonna on kaks pikku trullia ovien takana.

Ei me kauheesti vaivaa nähty tän homman eteen mut eilen illal niitä oksia haettiin ja vähän koristeltiin..onneks löyty vanhoja sulkia ja tipuja kätköistä. Ja tänään aamu-ulkoilun ohessa meni sopivasti kierroskin. Lino sai paljon suklaata ja kun meil ehkä kerran kuussa on Lino herkkuja saanu jossain juhlissa ja nyt veti suklaata toisen perään..toivon et se sen kestää tai katotaan vaikuttaaks mitenkään tai tuleeks ärrimurri. Lenni sai pari askia rusinoita.

Ihanaa oli nähdä Linon ilo ja jännitys hommaa kohtaan ja rohkeus katsoa vieraita ihmisiä silmiin syvälle vilpittömästi ja lausua sana sanalta tyyliin "virvon varvon sut terveeks vuodeks, vihta sulle, palkka sulle"

: )

S

liitän kuvan tähän viel tänään

Lähetetty Nokia-puhelimestani

23.3.2013

Z zz

Mä oon jo ihan just unessa ja katoin kelloo..ei juma ja meil ollu talo pimeänä siis kai jo ysistä lähtien. Melkoinen muutos tapahtunut viime kuukausien aikana tähän elämän rytmiin ja se että mua oikeesti väsyttää jo nyt. Ulkoiltu on tänään pari tuntii aamul ja saman verran kissuoksien hakureisulla illalla. Koristeltiin oksia iltapalalla ja aamulla virpomaan lasten kans. Lino leikkiny noitahattunsa kans innoissaan ja pääsiäiskoristekassi kaivettiin ja ohran siemenet pääsivät multaan. Pääsiäismeininkiä tää ja ensviikonloppu!

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Kevätretkillä

Napattiin kuva tänä aamuna ulkoiluretkeltä. Tän puhelimen kameran linssi on halki niin tää kuva saatiin etukameralla mikä näytti eka mun naamataulua ja yritin kirkkaassa paisteessa sihtailla Linoo kuviin. Pojan mielestä ihan huippua kiipeillä vuorilla tai joku lumikasa on alus mistä voi sit kiikaroida et näkyyks isin autoo. Tänään lähdettiin ulos jo ysin aikaan, en tiä miten uloslähtö saattaa vaihdella parillakin tunnilla, riippuu kai paljon heräämisajankohdasta ja Lennin seuraavasta unen tarpeesta.

Eilen ulkoilureissuun pakattiin kasvissosekeitto termariin ja kirjaston kirjat rattaisiin. Suunnattiin leikkipuistoon, missä erittäin hyvät mahdollisuudet nyt leikkiä kun lumentulo vähentynyt ja väylät auki. Siel puistos huomaa Linon kasvun ja kehityksen, ollaan käyty siel ny pari vuotta lähes viikottain ja nyt ei poika mahtunut enää seisomaan palopaattiin ja pääsee ite keinumaan ja uskaltaa laskea isoakin liukumäkeä sekä kiipeilytelineet kiinnostaa yhä enemmän.

Hemmetin kylmä tuuli oli siel eilen, sormet aivan kohmeessa lusikoin soppaa pojan suuhun ja soppaa annosteltiin termarista useassa erässä, jäähty todella rivakkaan. Sopan kera Uotilan kauraleipää yrttivoilla ja juustolla. Kyl se ruoka vaan ulkona maittaa aivan erilailla kun sisällä. Ruoan lämmön tuntee kehossaan.

Niin ja toi yrttivoi on yks helpoimpia tapoja saada lapsille ja miehelle vihreitä mukavalla tavalla ruokavalioon. Morttelissa apilankukat, siankärsämöt, voikukat, nokkonen ym..pieneksi jauheeksi ja kippaa voipaketin joukkoon 3-4 tl tai useammin otan päivän voiannoksen lautaselle huoneenlämpöön ja siihen pari tl viherjauhetta joukkoon. Linon sanoin 'nokkosvoita' ja leivät näyttää ihan homeisilta : )

Eilen jämähdettiin kirjastoon vaik piti vaan viedä vanhat pois mut tarttuhan sieltä kymmenen kirjaa mukaan ja muutama jo siel luettiinkin. Oktonautit ohjelma kolahti Linolle heti..liekö hälytysnappi ja alus sekä sukellusjutut mut tajus siel kirjastos kysyy oktonautti kirjoja ja niitähän löyty kaksin kappalein. Meil meni ihan ohi ne ohjelmat mitä tuli kakkoselta ja ainoastaan pari vikaa nähtiin, sit yritettiin etsii videoita jostain mut eihän niitä missään oo ja noi kirjat on hieno juttu, en olis ite tajunnu ees kysyä. Niitä ja muumikirjoja on tänään luettu ja yks Rasmus nallekin pääsi mukaan. Suosikkeja siis Muumit, palomieskirjat, kellokirjat, Minttukirjat, PupuTupunat, Rasmusnallet ja PuuhaPete.

Pojat nukkuu ja Espe lähti hälylle, ruoat sil jäi pöydälle ja siis ei ehtiny edes suuhun asti..se on kyl usein just niin ja sit saa olla nälissään. Lennillä oli 40 kuumetta toissapäivänä ja vei taudin mennessään, vähän viel yskii jos paljon juoksee mut muuten täysin energinen ja kyl tuntuu elämä niin helpolta ja keveältä mökkeilyn ja sairastamisen jälkeen vaik äkkii ohi menikin. Mä nukahdan nyt kans..yöt on mitä on ja päiväl pitää paikkailla niitä edes vartin unilla.

Huomenna on virpomispäivä..ja jooga olis aamusta kans..taidan delegoida Espen äitensä kaa virvontahommiin : )
Viimevuonna oltiin Annen, Linon ja Lennin kaa porukalla ja saalis oli mitä huikein vaik ei me karkkii mielellään syödä, kivointa oliskin saada rusinoita, purkkaa, tarroja ym. pikkuesineitä.

Mukavaa viikonloppua!

S

20.3.2013

Nalle sai uuden pipon

Linon 'Pirkko-nalle' luovutti tänään Lennin nallelle pipon ja tumput sillä nalle sai uudet isommat ja kaulaliinankin..nyt ei Nallea palele. Mummi oli kutonu Nallelle nämä uudet vaatteet, ennestään löytyy myös neuletakkeja parikin ja villahousut.

Pipo meinas mennä silmille..ei nalle tarvii pipoo yöksi, laittaa aamulla kun herää, heitti pipon sivuun ja solmi kaulaliinan kaulaan. - Lino

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Oma koti kullan kallis

Kotona. On ihanaa olla reisussa mut ihanaa on tulla kotiinkin vaik pyykkiä on älyttömästi..ei se tunnu missään kunhan on ympärillä kaikki tarvittava kuten kantoreppu joka on tarpeen kipeän lapsen kanssa. Viime yö oli raskas..Lenni tosi huonona ja panadolit lensi kaaressa oksennuksen kera, joten kuume oli korkeella ja vaikerointia, yskää jne.. En oo lastani nähny koskaan näin kipeänä. Ja miten sattukin että just tuona erittäin levottomana ja itkuisena yönä mökissä yöpyi vieraita joille maistuu kotonansa varmasti uni ens yönä. Hyvin me kaikki jaksetaan ja ennätysajassa oli mökki siivottu ja ruokaakin saatiin navat pullolleen ja lapset sai olla ulkona.

Isovaarin mökki on rakas paikka ja siel on ihana olla. Toivon että päästään sinne pian ja saadaan myös isi mukaan jakamaan vastuuta ja pörryytteleen poikien kaa. Nyt pysy kelkat tallissa ja sukset riitti. Merosen kyläkaupassa poikkesin kannatuksen vuoksi pari kertaa, pitäneehän sitä kannattaa ja varsinkin jos meinaa jotain sisustuslehtiä ostaa tms.perushintaista niin ehdottomasti sieltä. Nameja käytiin hakemassa. Kandee kokeilla Pirkan banaani-manteli-valkosuklaata..nam.

Nyt päiväunille ja todellakin täs havahtuu että ehdinpäs käymään Lylyssä ennen töiden alkua ja nyt nää mun äitiysvapaat on aikalailla tässä, toisaalta jokainen hetki on aina hyvä ja omalla tavallaan just loistava ja oikea eli reippain mielin töihin parin viikon päästä. Lenni terveeks ja lapset pysyköön terveinä, toivottavsti kuume vie pöpöt mennessään.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

19.3.2013

Mökkipäivä

On ollu kiva päivä tänään..tietenkin kun eilinen oli haastava niin tänään meni kaikki erittäin mukavasti. Me taidetaan kotiutua huomenna, kun saavuttaa tän rentouden ja homma vasta rupee toimiin tääl niin sit jo tulee kaipuu kotiin..Linolla varsinkin, isiä ikävä.

Meil on ihania kuvia tältä päivää ja huikea taianomainen hetki oli kun meillä kuudesta oli neljällä sukset ja kaks istu pulkassa perässä ja kaik hiihdeltiin auringonlaskun kaunistamalla järvellä.

Tais selvitä syy yövalvomisiin tai olihan se jo arvattavissa että Lenskillä korvatulehdus nyt pahimmillaan..oliiviöljyä ja piparminttua ja sisäisesti pulsatillaa ja auringonhattua sekä nyt yöksi löytyi panadolia helpottamaan. Auringonhattu toimii myös korvassa, mut piparminttu kai viel puhdistavampi...en tiä mut noita kahta kaik suosittelee ja niillä menty tähänkin asti.

Olis vaikka mitä kerrottavaa ja kommelluksia tältäkin päivää kasvispihveineen mutta nyt nukahdan. Heippa! : )

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

18.3.2013

Sunnuntaina

Lähetetty Nokia-puhelimestani

Helpompaakin vois ol

Upee päivä, tosin hullu väsymys ja vieraassa paikassa, kotona tälläinen viel menee mut kolme unetonta yötä ja Lennin tajuton vauhti, kiipeilyt, uuden ympäristön vaarat, Linon jatkuva uhma ja kiukuttelu. Tää kaikki yhdessä sai mulle jo tänään kyyneleet silmiin ja turhauduin siitä tekemisen määrästä ja silti saamatta edes hetkeä nauttia kauniista päivästä.

Lenni meni ekoille päiväunille jo ysin aikaan, olis nukkunu aamul pitkään huonon yön jäljiltä mut Lino keikku jo seiskalta pystyssä. Ulkona oli pakkasta viel 14 ja Lenni hyvin peiteltynä nukkui terassilla puoltoistatuntia. Tän ajan Lino melki istukin potalla, yritettiin lähtee ulos mut sit aattelin et tässähän saa ruveta kohta ruokaakin laittamaan ja niin aloitinkin kuorimaan kasviksia ja koirille lihaa uuniin ja järkkäilin ja purin tavaroitamme paikoilleen.

Ei täällä vieraalla hellalla ne porkkanat ja lantut kypsyneet sitä tahtia kuin kotona ja ruoka viivästyi. Lino lähti onneks mummelin kans ulos ja Lennin kaa odoteltiin soppaa sisällä. Soppaa kun rupesin soseuttamaan ja Lennin laitoin katselemaan sohvalta ikkunasta ulos ja läpytti lasia kunnes oli jo liian kauan hiljaista..ja niin sieltähän se äite käveli lapseni kainalossa, että oli karannu ovesta terassille ja hymyssä suin oli laskeutumassa portaita alas. Katsoi mummeliin ja hymyili onnessaan, kättään ihmetteli kun tuntui kai vähän kylmältä. Äite sanoi et tuo hetki ja Lennin ilme jää ikuisiks ajoiks mieleensä. : ) huhhuh mitä säätöä

Oli ajatus ulkoilla ruoan jälkeen. Saatii koko porukka sopat vatsaan..Lino haalari päällä ja painu takas pihalle. Just kun Lennin kaa oltiin pukemassa, Lino tuli tällä kertaa pissalle ja vaatteet pois, puettiin taas ja päästiin vihdoin pihalle, niin eikös Linon ollu päästävä potalle..nyt kuulemma tulee muuten housuun ja niin lykkäsin Lennin vuorostaan mummelin kaa pihalle ja jäin Linoa auttamaan sisälle hiki päässä.

Siinä me sit oltiin sisällä aikamme ja kun joskus taas saatiin puettua ja ulos lähdettyä sai poika kilarit kun mummeli otti sen riisikakkuleivistä pari. Lino ja mummeli meni sisälle..päiväuniaika lähestyi, jäin Lennin kaa ulos ja vedin sitä pulkassa, ei se halunnu olla siel, halus syliin, halus sisälle. No ehdinhän jo ehkä 5min olemaankin ulkona. Sisälle ja lapsilta vaatteet pois ja sit ne kyyneleet tuli. Sanoin äitelle et oon koko aamun halunnu vaan edes vähän kävelemään jonnekin ulos, siel niin kaunistakin. Ja niin äiti patisti mut ulos ja lupas et pärjäävät kyllä vähän aikaa keskenään.

Huh, oli upeaa kävellä jäätä pitkin..koirat juoksi mun ympärillä, aurinko paistoi kasvoihin. Kävelin moottorikelkan jälkiä Laajan laiturille ja takaisin..tämä tärkeä vartin hengähdys oli ihana vaikkakin hieman lannistunut olo edelleen. Koiria kutsumalla ja niitä rapsuttelemalla pääsi siihen hetkeen ja huolet painui pois. Olin kuin uusi äiti astuessani hetkeä myöhemmin sisälle.

Pojat ne nakersi mummelin kanssa leipää, vehnäleipää, mun pahin painajainen tuo vehnä ja se muukin tuoteluettelo rypsiöljyineen.. onneks oli sentään kiviarinauunissa tehtyä ja käänsin ajatukseni niin että se muuttuu hyväksi lasten elimistössä ja ei ne usein vehnää saa, vahvistaa sydäntä. Ei meil koskaan oo syöty vehnäleipiä mun nuoruudessakaan, ehkä joskus ihan lapsena, mut aina ollu ruisleipää vaikka ei sekään mulle nykyisin sovi, satunnainen herkku paremminkin.

Nukuttiin päikkärit koko porukka, käyn jollain ylikierroksilla kun en mä nukkunu ku puoltuntii vaik pojat kainaloissani veti toista tuntia. Yritin hiippailla ylös sängystä..ei Lenni herää heti jos poistun..herää öisinkin kun käyn vessas, tajuttoman kii mussa. Välipalaa jogurttia, siemeniä ja banskua ja pihalle. Lino kiukutteli..makas sängys ja ei halunnu pihalle..rupes oleen jo hoppu että ehtii ennen pimeää, mikä onneks tulee joka päivä aina myöhempään.

Mummeli ja Lino lähtivät hiihtämään, Lino potki kyl äkkiä sukset veke ku ei pysyny mummelin perässä, yritin auttaa ja kannustaa mut ei ny huvittanu silti. Me Lennin kaa päästiin pihalle, jee oltiin pihalla ekaa kertaa koko jengi ja aurinko ei enää paistanu mut valosaa sentään viel oli. Vedin poikia pulkassa, pulkissa, sillä Lino ei halunnu Lenniä sen kaa samaan, äite hiihti ja otti sit Lennin sisälle kanssaan ja sain monot jalkaan ja ihanat omat vanhat sukseni starttas matkaan..ahkio perässäni ja Lino vällyjen välissä kyydissä. Nuo sukset on maailman parhaat, lyhyet, mahtuu autoon kun autoon, hyvä pito ja miellyttävä hiihtää.

Sauvat oli melki mun mittaset ja monot 3nroa liian suuret,mut pääasia et pääsin ulkoilemaan. Linon patistin sisälle tai oikeastaan soitin ulkoo sisälle äidilleni et huutelee ny pojan sisälle kun rupes jo kelikin viilenemään ja sauna lämpiämään ja heitin järvenympärilenkin koirien kans.

Kivaahan se hiihtäminen oli pitkästä aikaa, perinteinen aina ollukin..vapaa on mulle tuskaa.. ja pertsin tekniikka palautui mukavasti mieleen, toki kokeilin kaikkee, miten kädet jaksaa tasatyöntöjä jne. Oli niin hieno fiilis..aurinko laski puiden taa, puuterinen järvenpinta lukuunottamatta moottorikelkan uria..latujahan ei ollu ja sain valita missä urissa etenin.

Sisälle onnellisena siitä että olin saanut happea reippaasti ja mummeli Linon kaa saunaan..me Lennin kaa ruvettiin tekemään iltapalaksi pannukakkutaikinaa. Hirssihiutaleita ja spelttivehnää, leivinjauhe, suola, banaani, voi, maito, kanamuna. En mä niitä osannu paistaa mut onneks mummeli tuli apuun ja sano et eka menee aina pilalle jokatap.. saatiin hyviä pannukakkuja kuten muumeissakin kera hunajan tai lätyiltä ne enemmänkin näytti.

Lennin kaa käytiin saunas pesulla, istui lauteilla paljunsa kanssa ja kipitettiin takaisin sisälle kiireesti kun ulkona rupes olemaan jo lähemmäs -20 pakkasta ja se tuntui saunassa vetona jalkoihin, en muista vastaavaa aiemmin, mut ei me oo oltukaan kauheesti tääl näin talvisin.

Lenni nukahti ny, Lino kävi taskulamppujen ja mummelin ja koirien kaa iltalenkillä ja tuli kesken sieltä sisälle, kuulemma halus takas viel pihalle mut housut oli tippunu kokonaan alas haalarin alla : )) narut kii ja lamppunsa kans hetkeks heilumaan, tosin nyt taitaa olla jo mummelin kainalossa unilla sekin.

Niin haluan että huominen on helpompaa kuin tänään..tää unen vähyys tekee läsnäolosta vaikeaa ja kaikesta tekemisestä hankalan tuntuista, en halua olla tällainen, haluan nauttia ja olla kokematta negatiivisuutta. Nyt siis unta kaaliin niin paljon et huomenna kaikki menee kuin tanssi!

Tällainen päivä täällä metsän keskellä tänään.

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

15.3.2013

Porkkanaa ja Perfect Home

Anne, sun ja Johannan puokkiin loodat on tääl meil. On muuten hienot laatikot ja paljon isommat kun tajuskaan. Jos tää mun puhelimen kamera toimisi niin nappaisin kuvan. Espen puhelimel usein nappaan ja sit whatsappii mulle jne..

Eilen torstaina oli ihana päivä kaikinpuolin. Ikimuistoisia hetkiä oli kun Lino pyysi et saako pestä mun hampaat ja ilmanmuutahan se sai ja hienosti osas pestäkin. Kehuin ja se oli niin onnellinen ja se jännitys ilme niitä mun hampaita pestessä. Aivan ihana!!

Tehtiin Linon kans kasvisosekeittoo taas, melkolailla sitä me syöty koko talvi lounaaks ja iltasin sit isinlainen tukevampi sapuska, mikä tosin välillä myös itsenikin tekemää, mut sellaista vähemmän kasvisruokaa kaikkien mieleen. No mutta tuo soppa oli hyvää ja mikä kaikkein hienointa niin Lino kuori ihka ensimmäisen porkkanan nyt onnistuneesti..ihan joka kohta oli puhdas ja sit pilkko päät pois melko runsaalla kädellä ja eikun toinen heti perään. Otettiin kuvakin tästä haastavasta touhusta äidin apulaisena.

Aiemminkin on yrittäny mut ei oo ihan noin hienosti menny ja onkin tyytyny kippaan kauhalla kasvisten palasia kattilaan, mut nyt on kuorinta-apua jatkossa.

Siel se Lenni nukkuu omas sängys..hassua.

Lähdin 4. Akupunktioon, on se mieletön hoitomuoto ja apua olen saanut joka kerta..hyvä esimerkki se, että kun on se aika kuusta niin mul on koko viikon pääja niskat kipeet ja pari päivää kovat migreenit..niin nythän ei ollu mitään. Viel yks hoitokerta jäljellä ja sit kattelen josko vuoden selviää ilman ainaskii ja hoitaa itseään muun tavoin.

En voinu olla viemättä paria tuoretta voisilmäpullaa Mikon Leipomolta Eilalle, hän meidän vanha naapurimme Atalasta ja hetken mielijohteesta soitin ja kysyin lupaa poikkeamiselle. Eila on synt 3.3.30..taisin kirjoittaa tuon viimeksikin kun hänellä poikkesin ennen thaikkureisuu, mut nyt oli muori hienosti selvinny lonkkaleikkauksesta ja oli käyny jo kaupungissakin asti ja kävellyt jo tunnin lenkkejä. Hyvä tyyppi tää Eila ja suusta kii siel jäi. Tiesin et lapset nukkuu himas tai leikkii mummelin kaa ja ehdin ennenkun mummeli jo kiiruhti hoitohuoneeseensa asiakasta vastaanottamaan.

Nyt tulee uni..heippa ja aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua!


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Pinnasänky vol 2

Just puhuin et ton pinnasängyn saa kantaa pihalle..ei me sitä oo tarvittu mut nyt sain viel päähänpiston kokeilla..josko sittenkin. Viimeks kokeilin muutama kk sitten ja eihän se Lenni sinne asettunu ja en kyl jaksanu siirtääkään yösyöttöjen jälkeen..mutta ehkä nyt on aika sopivampi.

Lenni ite viihtyy sängyssä ja kömpii sinne..meil siis yks laita auki, ainakin nyt kun totutellaan ja mä nukun täs vieres. Mulla ihan juhlavat oltavat sitten aikoihin..kaappasin parisängystämme toisen futonin ja Lino saa nukkuu isänsä vieres ny vähän ohuemmilla systeemeillä kun äiti ryösti poikansa patjan.

Lenni nukahti sänkyynsä nalle kainalossa. Sai se rintaa pariinkin otteeseen sylissäni ja siirrettyäni sänkyynsä itki vuolaasti protestoiden et äiti enks mä saa nukahtaa sun kainaloon. No mä olen täs ihan vieressä ja yhtään ei yrittäny sängystä pois vaan olis kai halunnu äidin vierelleen. Mutta eihän se monivaiheinen itku kauaa kestänyt kun Lino toi Lennin ekan Nallen, mikä on tärkeä ja sitä ruvettiin halimaan ja leikittelemään..nekutteleen ja sit Lenni nukahti.

Toivottavasti sen ei tuu kylmä kun on nukkunu mun vartalossani kii ja nyt sit on ihan itekseen. Joo ja asiat on totuteltavissa kun tietäähän Lenski et kun vaunuun laitetaan niin sillon nukutaan ja nyt on mahtavaa että makuuhuoneet kummatkin täydessä hyötykäytössä ja Linolle päiväunipeti valmiina kans ja sit joskus pojat osaa nukkuu tääl huonees ilman vanhempaa, mut ei mul mikään kiire viel oo Lennin luota pois, on aivan ihanaa pitää sitä lähellä ja nyt yltän viel silittelemään.

Sain lahjaks siivouslahjakortin ja tänään meil oli tohinaa aina aamusta lähtien. Siistijä oli tääl 3,5h ja olin jo varoitellut, et häntä odottaa kaikki rästihommat kuten saunan pesu, lukuisat lattiakaivot, ilmanvaihtoventtiilit, kaapin päälliset, lattian pesu. Aloitin jo pari tuntia ennen häntä heittämällä matot ja kaikki tekstiilit pihalle ja keräilemään leluja ym roinaa paikoilleen.

Lino lähti aamupäivällä mummille ja Lenni nukku pari tuntia terassilla niin sain omissa oloissani nautiskellen siivoilla. Lenni se pian heräs kun siivooja tuli ja meni itseltä osa aikaa toki Lennin hoitamiseen, mutta kyl Lenni on niin hyvä imurilla ratsastaja että hommat toimi ja saatiin porukalla paljon aikaseksi. Osa matoista jäi viel ulos kun aika loppu ja ei tää kämppä nyt kiiltänyt ja tavaroita viel kasoilla paikotellen mut tän päivän ohjelma olikin rästit ja kyl mä ite hoidan perusjutut, mut huippuu oli se että kun tällainen siivouspäivä on kalenteris niin tuleepahan tehtyä ja paljon!

Oltiin Lennin kaa päivästä niin poikki et nukahdettiin päiväunille neljän aikaan ja jo ennen viittä meil siivoushommat jatkuivat aina yhdeksään asti. Kun vauhtiin pääsee.ei malta lopettaa. Ja vieläkin olis vaikka mitä tehtävää, mutta kuukauden päästä uus setti ja sitä ennen perussiivoilua ilman ressiä. Oli kyl hieno juttu, niin kevyt mieli kun sai apua askareihin ja ne nyt todellakin tehty kaik! Jee! Yhdessätekemisen voimaa!

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

13.3.2013

Auringon säde

Ollaan Lennin kaa peiton alla. Poika on kun pieni vauva rinnallani, ihanasti rauhoittuu kainalooni ja jos jostain syystä ei väsytä niin käy leikkimässä ja kömpii takaisin. Iltaisin Lenni käy monta kertaa isin ja Linon luona ja taas luokseni ja lopulta tulee maate nukkumaan.

Tuossa sen tukka loistaa kuin pellava, auringon säteet pilkottavat pitkulaisesta ikkunastamme suoraan meihin. Vähän häikii kunnes pilvi peittää säteet. Lenni on selin ikkunaan.

Nyt Lenni läks, silmät on ihan väsyneet..kömpii takaisin, nukuttaa..ei nukuta. En tiedä mihin tää johtaa et saa nukahtaa kun haluaa. Kahdesti Lenni nukkuu ulkona vaunuissa ja sillon mä päätän et nyt nukkumaan. Tosin jumppaan askelkyykkyjä ja hartiavenytyksiä joskus puolikin tuntia kärryjen kaa ennenkuin jätkä nukahtaa. Näin pikku-unet päivällä ja iltaisin Lenni saa ruveta nukkumaan kun haluaa. Tietää että kun äiti pitkänään mitä se tarkoittaa ja hakee aikansa unta.

Pieni poika mönkii päälläni, löysi harjan, kampaa tukkaani, (tänään keittiössä harjas mun hiuksia rikkaharjalla..harja sekin) tarkkailee isoin sinisin timmulein mua syvälle sydämeen asti. Kokeilee et onko se rinta tallella, on se siel, jatkaa kiipeilyä, kurkkaa ulos ikkunasta.

Lenni sai lahjaksi kahdet silkkipöksyt, toiset hyppäs veljen jalkaan, edelliset on jo repaleiset vaikkakin käytössä nekin..Uuno Turhapuro tulee mieleen. Lenni on kaunis valkoisissaan varsinkin kun se hohtaa säteiden kirkastamana. Valkoinen merinovillapusero ja vielä valkoiset silkkipöksyt. Ruokailuhetkiksi oon nää uudet housut riisunu ettei heti oo mustikassa tai keltaisessa sopassa.

Lenni on jo niin viisas, ymmärtää mitä puhuu ja tekee asioita mitä pyytää. Sanoja ei vielä tule mutta temperamentillaan kyllä osaa käskyttää. Hampaita puhkeamassa lukuisia ja siksi kai ollut syömättä puuroa ja ruokaa eilen ja tänään. Rusinoita, leipää, kurkkua ja rintaa, niilläkin varmasti kasvaa.

Nyt kiipeää portaita yläkertaan, kiipeää usein kylppärissä jakkaran kanssa lavuaarille läpyttämään ja nyt jo tuleekin alas, löysi Nuuskamuikkus synttärikortin, availee sitä, pyörii ympyrää katsellen. Kohdistaa katseen minuun ja hymyilee.
Nyt taas pitkälleen kainalooni..josko me nyt nukahdettais : )

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Uusikuu

Miten koomista et kun teen ekaa pitkää harjoitustani kotona eilen, niin oli uusikuu ja se taitaa olla ainoa päivä kuukaudesta kun tulis vaan olla tekemättä mitään ja varsinkin kokonaisvaltaista joogaharjoitusta. Toisilla hormonikierto menee täydenkuun mukaan ja toisilla uudenkuun. Joten miehille helppo muistisääntö ja kärsivällisyyttä aina täydenkuun ja uudenkuun aikoihin.

Meil Esa tietää tarkalleen mun parin päivän pahasta olosta et okei nyt on se aika ja ymmärrystä löytyy nykyään todella hienosti. Ihanaa et kun ite on välillä ihan hukassa et mikä hemmetti mua vaivaa niin toinen sen jo tietää ja osaa kertoa. Tää kaikki nyt siks et ihmettelin aamul Esalle puhelimessa et miks ihmeessä mul on näin voimaton olo ja eilenkin oli aamulla ressi olo, väsyttää vaan ihan hullusti. Kalenteria kun kurkkaa, paljon asioita selviää eikä tarvii ihmetellä.

Mä en siis tällä hetkellä tiedä imetyksen takia tarkkaa kiertoani muuten..kalenteriin olis syytä kaikkia muitakin asioita merkitä. Ja muutenkin hyvä kun olis tilaa kirjoitella kalenteriin elämänvaiheita, liikuntaa, mielentiloja, muistiinpanoja, niitä kiitollisuus asioita, lasten lausahduksia ja hassutuksia.

Lapset vesileikeissä ja mä tääl juon paikallani teetä ja mahdollisuuden kirjoitella. Nyt ulos ja pukemisessa on hommaa..vaikkakin rutiinil menee yks kerrallaan, ensin Lino pihalle ja sit Lennin vuoro.

S

Nahkapieru

"Sää pyörit kun pieru nahkahousuissa" sano isi Linolle iltapalapöydässä, kun jätkä ei ollu pysyä paikallaan hetkeäkään.. mietittyään tovin Lino päästi suustaan "Lenni on nahkapieru" nahkapieru!
Me vaan revettiin ihan hepuliin kaikki ja siitä innostuneena Lino jatko nahkapierun toistoa..ihana naurunräväkkä toisti itseään..vaik hommasta oli menny jo koko juttu niin silti se vaan nauratti ja ihmetytti et miten sen sai päässään yhdisteltyä. Naurattaa se hetki vieläkin, aito nauru on ihanaa ja porukalla varsinkin.

Tein pisimmän astangaharjoituksen kotona ikinä ja ihan rauhassa. Olin jo lähdössä jumpalle kun tuli ajatus itsenäisestä harjoituksesta. Lenni meni iltapäikkäreille ulos ja menin kylppäriin sulkien kaikki ovet. Pääsin niin hyvään hengitysrytmiin ja harjoitus sujui keskittyneesti. Lino kekkuloi isänsä kanssa ja kyl oli hienoo et kotonakin treenaus onnistuu. Lennikin on isin kaa niin nätisti ja leikkisä, heti kun tulin ihmisten ilmoille alkoi Lenskin rätinä.

Meil oli ystäviä tänään kylässä ja hienosti meni neljän pienen pojan kans vaik Linoo kiukutti et muut leikkii sen leluilla. Oltiin ulkona koko porukka laskemassa mäkeä ja isoveljet veti pikkuveljiä perässään pulkalla ja stigalla. Kaikki neljä poikaa nukku samaan aikaan päikkärit, ihmeellistä : ) Ruoaks syötiin kasvissosekeittoo kookosmaidossa ja välipalaks omena-aprikoosisosetta ja jälkkäriks ystävien tuomaa kaurajäätelöä mikä oli yllättävän hyvää.

En saa Lenskille kenkiä jalkaan ja onkin ollu kolmilla villasukilla ulkona. Ei meil Linon kaa tuon ikäisenä ollu kenkienlaitto ongelmaa, mut menee tää näinkin ja Linon isoja kenkiä lainaillaan, tosin tippuu jaloista.

Lenni ei enää konttaa paljookaan vaan jalkasin kipittää paikasta toiseen viel horjuvin askelin, mut vauhtia on ja kiipeily ehkä mielenkiintoisinta. Välillä jätkä on pöydällä ja hellan ympäristössä onkin vahtimista nyt kun siirtelee jakkaraa ja kiipee niin nopeaan käsiks kaikkeen.

Huomenna selviää meidän suunnitelmat lähikuukausiksi. Kaikki käy, mut vähän silti jänskättää et miten tää ny menee. Päivähoitohakemuskin odottaa tätä tietoa.

Huh miten väsyttää ja huippuu et oon peiton alla jo..saa nukahtaa vaik vähän viel janottaa ja vettä en oo juonu vielä tarpeeks tänään.

S

:,ö Toi on Lennin merkki, avas mun puhelimeni just..oon nukahtanu kesken lähetyksen illal ja täälhän tää teksti viel lähettämättä


Lähetetty Nokia-puhelimestani

11.3.2013

Livingroomeja



Ihania olkkarikuvia googlettamalla






























10.3.2013

Kiitollisuus 10.3

Kiitos tästä kaikesta tänään ja paljosta muustakin mitä en tähän saanut kirjoitettua : )
- mahdollisuus upeaan astanga harjoitukseen
- on ollut upea keli
- raitis ilma ja se ihana tunne ulkoillessa
- kotona oli mies siivonnu alakerran
- Lino on ollut niin kiltti ja ihana sylipoika
- sunnuntai ja perheen yhdessä olo
- loistavasta onnistuneesta kommunikaatiosta ja ymmärryksestä
- lasten terveydestä
- puhtaat lakanat ja raikkaat petivaatteet
- suklaakakku
- siitä et uni tulee just ny ja jatkan tätä taas myöhemmin : )



Lähetetty Nokia-puhelimestani

Isin poikia

Lenni nukahti eilen ekaa kertaa isin kainaloon!
Oltiin Annen kaa lenkillä illal ja Himoksesta oli puhe et olis ihan huippuu vaan extempore lähtee autolla ja vähän fiilisteleen meininkiä Haloo Hki keikalle ja ehkä vuoden päästä sit kun Lennikin osaa nukahtaa ilman mua ja sehän tapahtui myöhemmin samana iltana, olin mä siinä nurkilla, mut ihana kun käpertyi välillä isänkin iholle!

Onhan Lenni mussa kii, iltasin saattaa tunninkin olla rinnalla putkeen, sit nukkuu pari tuntia ja taas on saatava syödä, joten ei sitä suotta itse tarvii viel miettii iltarientoja, eipä oo mikää tarveskaan, ehkä kesällä sitten.

Lino on niin isin poika kans että silmät kirkastuu kun näkee iskin auton kaartavan pihaan, toisaalta ei ole ehdoton sen suhteen et kumpi auttaa pukemisessa tms. mut isin auton kyydillä on päästävä mielummin kuin äidin ja Lennin kaa rattailla. Liikutaan usein osissa paikoista toiseen..hassua mut niin se on kun tänäänkin Esa halus jo mennä muun perheensä luo ja meil lapset nukku päiväuniaan. Lino herättyään soitti isin hakemaan sen ja me Lennin kaa kärrytelty pitkin poikin ja kaupasta haettiin kaks kassillista ruokaa. Matkat on niin lyhyitä, niin voi liikkuu miten vaan ja miten itseä huvittaa.

Lenni kipittää aina kädet ojossa isänsä luo ja pyytää syliin. Imuroivat yhdessä tänään ja Lenni istu imurin päällä säädelleen min-max voimakkuutta ja sammutti imurin ja hyppi ihan onnessaan ratsastaen imurin kyydissä. Niin ne jäi tänne kun me Annen kaa oltiin astangassa, mieletön tunti jälleen. Elämyksiä joka kerta.

Illalla tuos lattialla oli Esa alimmaisena ja pojat möyri päällä, kikatus ja hekotus. Ja mä silmänurkat kosteana seuraan tapahtumia, kauneimpia asioita elämässäni lasten ilo ja nauru sekä vilpitön onni Esan kasvoilla.

Yhteisiä hetkiä toivon vielä enemmän elämäämme. Energiaa riittäisi yli äyräiden työpäivien päätteeksi ja intoa talon kunnossa pitämiseen siten että lapsetkin touhussa mukana apumiehinä.

Katselin Kosto ohjelman äsken sivusilmällä Lenniä syöttäessäni..ihan liian jännää katsottavaa, Lenski unessa ja kymppiuutiset alkaa, ihanan värikäs asu ankkuril Marjo Lehikoisella; kukkapusero ja punaset housut, miltä teistä tuntuu jotka olette pukeutuneet samanlaisiin silloin 20v sitten vai koska ne viimeks oli? Mä oon oppinu vasta 2000 luvulla miettimään mitä päälleni puen ja ei siks havainnekuvaa ennen sitä. Verkkareis aina koulus vaan oltiin.

En mä uutisia kauheesti seuraa, aamulehti tulee ny pari kk näytteenä ja kymppiuutiset osuu kohdille usein kun saan päivän pulkkaan. Onhan se mukava pysyä kartalla edes vähän et mitä puhutaan ja missä mennään. Iltasanomiin tms..en koske, niissä liian rankkoi juttuja, harvoin uutisia lukiessa tai katsellessa sitä nauraa tai tulee iloiseksi. No niin just lapsia menehtynyt tulipalossa..huhhuh : (

Huomenna Lennin 1v neuvola!! Jännä nähdä poikien mitat. Lino tietty tulee mukaan, on kulkenut aina mukana jokaisessa äitiysneuvolassakin..siel on kivoja leluja odottamassa ja katotaan olisko Linon paino noussu sitten 13kilon. Lenni kiiruhtaa kohta ohi painon puolesta.

Reipas ja pakkasen raikas viikonloppu. Paljon happea ja meil oli illan petivaatteet ulkona, tuntuu et raikkaus on nyt sisälläkin. Vaikka hulluu se että petivaatteiden tulis olla väh 24h tuntia kovas pakkasessa tai reilu 2h yli 60 asteisessa saunassa jotta pölypunkit menehtyy. Tarttis olla varapeitto. : )

Heippa.

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

7.3.2013

Jumppaa

Kirjauduin heiaheiaan vuoden vaihteessa, nyt en oo viikko kausiin avannu galaxytabia josta päivitin treenejä palveluun. Harjoitusten kirjaaminen on hauskaa ja motivoivaa mut nyt on tietokoneet ollu säpissä kauan. Eräpäivät paukku laskuissa jo ja olikin eilen avattava kone mutta ei sitä kauaa jaksa olla siinä kun lapsi on kainalossa ja haluis kans painella nappeja.

Viime aikoina olis ollu mukavasti kirjattavaa treenikalenteriin. Vaunulenkkiä lähes päivittäin ja jos ei niin aamujumppa terassilla Lenniä nukuttaes. Astangas su ja ke, stepissä ja juoksumatol su ja tänään matolla pikkasen ennen pumppia. Se pumppi ei oo mun juttu, tykkään et on meininkiä ja en saa mitää kiksejä painojen nostelusta vaik ohjaaja on hyvä mutta silti sellanen yhteishenki puuttuu. Tykkään mielummin cross tyyppisestä treenistä mis vähemmän osallistujia ja kaikkien kesken tsemppi päällä. Tanssilliset jumpat ihania kans ja haluisin testata ens ti helmikuun uutuusjumppia, vetäjänä Eve.

Pomppukerhoilemassa aamupäivällä ja siellä pojat käveli käsikädessä ja viipottivat niin rohkeasti kumpainenkin. Paljon oli porukkaa vaik ulkona nätti ilma tosin kova kylmä tuuli ja -7 pakkasta. Porukal siirryttiin 5 äitiä lapsineen Herkkuhetkeen syömään. Hyvin meni lasten kans vaik ainahan se pientä härdelliä on, onneks olivat saaneet juosta just energiansa hallilla ja nyt maittoi ruoka.

Siskon ja sen miehen uuden kodin katsaus, sormet syyhyä sen kans ja just katoin ikean kuvastoo silläsilmällä. Sisustus on lähellä sydäntä, joku intohimo vaikkei sitä omaa kotia täl hetkel kunnossa aina jaksa pitääkään, toisten koteja ihana sisustaa. Tapetteja käytiin tsekkaamsaa alkuviikosta jo ja tänään uudelleen Värisilmässä. Tekis mieli kotonakin pistää ranttaliks, niin hienoi tapetteja oli.

Nuorempi kummityttö tuli kyläilemään äitinsä kaa pitkästä aikaa, dippailtiin parsakaalia hunajaan ja herkuteltiin hedelmillä. Sara se leikki rohkeesti Lennin kans mut jutut jäi multa kuulematta. Kissa vei kielen. Suunnitellaankin nyt yhteistä viikonlopun viettoa äidit lapsineen Lohjan suunnalla mahdollisesti. Sais mahdollisuuden tutustua kunnolla kummityttöön ja rohkenis juttelemaan kun saatais olla yhdessä muutama päivä putkeen.

Linolla oli tänään elämänsä toiset palomiesreenit, viime to oli ekat ja siel oli iskin mukana harjoittelemassa ensivastetta tosin välillä muumeja katsellen ja evääks oli kissuleipiä yrttivoilla. Uus paloautokin oli tullu..ei ollu kuulemma viel luukuissa mitään tavaroita ja ei oo ikinä ollu auto viel hälytyksillä mutta ajamaan minä pääsin.

Kuvasin aamulla mun ja Linon meininkiä (Lenni nukku ulkona) ja meidän lähtöö, siis videokameran laitoin eteisen jakkaralle pariks minuuttia. Meil oli avaruusalusleikit ja lattiavalot oli aluksen valot. Mä meikkasin aluksen kyydissä 'äiti voi täällä aluksessakin meikata, hyppää kyytiin Lino kapteeni kutsuu äitiään"

Olis pitäny kuvata autossakin matkalla kerhoon, oli pojalla jutut: "Äiti, voisitko ajaa hiljempaa (liikenneympyräs Linol tulee paha olo), onks meillä kiire sinne kerhoon? kyllä me äiti sinne ehditään ihan varmasti, ei tää oo mikään ralliauto, minä avaan sit sen sisäoven ja sä äiti voit avata sen ulko-oven, sillain sovitaan..toistepäin kun viimeks, jooko? Sä meet Lennin kaa siitä ovesta enste ja mä tulen perässä, missä Niinan ja Viljan auto on, tulen tulen..älä äiti ny hoputa, höpöhöpö"

Tuli tekstiä jätkältä muutaman minuutin aikana aivan tauotta ja sellanen olis syytä saada joskus nauhalle : )

Lenni oli mun jumpan ajan mummilla, kävin tankkaaski Nesteellä, onhan se paljon järkevämpää kun st1, kyllähän sitä paikallista yrittäjyyttä tulee kannattaa. En mä tiä kenen st1 on. Hintoi vertasin sen verran et täys tankki eli n.50litraa tulee Nesteellä 2e kalliimmaks. 95E oli kai 1.699 tai en mä varma oo mut muutaman sentin arvokkaampaa ku kylmäasemil. Tällä hetkellä tuo täys tankki riittää kuukauden päivät ja ei oo tullu tarkkailtua hintoi, tankkaus niin harvinaista puuhaa. Lotto tarttu mukaan. Oonko muuten kertonu et mul oli kerran 6 oikein ja se sattu olemaan sit joulun lisäarvonta mis ainoastaan 7 oikealla voitti. En onneks ehtiny pilvilinnoja miettimään, asia selvis pian mut hurjalta tuntu tarkistaa kuponkia kun numerot täsmäs.

Hurjaa kyytiä viikot menee! Kaikkee ihanaa sitä tapahtuu, paljon ystäviä ja läheisiä ympärillä.

Huomenna Lino omasta pyynnöstään mummin luo ja mä hoidan kaikkia paperiasioita..teki mieli kirjoo joku negatiivinen sana etuliitteeks mut ehkä niitä papereita on kuitenkin kiva tehdä jos niin asennoituu, siirtäny niitä olen jo pari kk joten taitaa kertoo paljon.

Anne viipottaa uusissa tuulissa ja auringonpaisteessa. Jännää!

Heippa.

S

6.3.2013

Tiistai

Juon tääl teetä ja lueskelen lahjaksi saamaa uutta kirjaani Eko Deko - Sisusta kierrättäen. Ihania ideoita ja kun oltiin aateltu maalailla vanhoja esineitämme valkoisiksi, päädyimme jo eilen toisiin aatoksiin selailtuani viikonloppuna kirjaa, että mustanahan ne sopii meille ja noi vanhat kalusteet jäis käyttämättä ilman modernointia. Täs kirjas paljon maalattu vanhoi juttuja mustaks ja ihan uuden elämän kalusteet saa. Valkoinen tekee idylliseks mut musta on räväkkä.

Huippuidea täs myös laittaa heinäseiväs kuusenjalkaan ja siihen koukut ja naulakko valmis. Ei siis mikä tahansa kuusenjalka tai koukut. Löysin ennen joulua lähetyskirpputorilta vanhan metallisen ruostuneen kauniin jalan eurolla. Pysyy loistavasti pystyssä ja siihen sopis heinäseiväs koukkuineen mainiosti. Ei tollasta tuu ajatelleeks et kuusenjalkaa voi käyttää muissakin tarkoituksissa.

Meil oli tänään lasten kans normi päivä, lenkki, ulkoilua, ruoanlaittoo, askartelua eilisistä Vallesmannin ruokalaatikoista, leikattiin ja maalattiin lentokoneen osia ja nyt illal isänsä kaa maalasivat toiset puolet ja huomenna pääsee sit lennättämään.

Ilta olikin hyvin tavanomaisesta poikkeava. Lapset meni mummelille ja Pepelle hoitoon pariks tuntia ja meil oli Esan kaa kahdenkeskistä aikaa synttäreiden merkeissä. Meil tapana että lahjat toisillemme on aineettomia eli jotain yhdessä tekemistä ja niin halusin järjestää nyt mukavaa yhdessäoloa ja vitsit kun olisin ottanu pari kuvaa tästä yllätyksestä. Pari tuntia kahdestaan kiireettä kotona, tätä ennen patistin miehen rauhassa eka päiväunille töistä tullessaan ja sit salille että saa reippaan hyvän mielen ja liikettä jäykkään niskaan sillävälin kun vein lapsia hoitoon.

Talo oli niin hiljainen..Masi murahteli ja välillä haukku naapurin autoja, mieletön rauha. Kerran viikossa pitäis kokea tuo hiljaisuus kotona edes tunnin ajan. Olla ihan yksin tai kaksin, tuijottaa vaikka ulos, tekemättä mitään. Yleensä sitä ei saa aikaseks järjestettyä aikaa ja viedä lapsia hoitoon sen takia että on kotona, pitäis olla joku meno tms..mut kotihan on paras rentoutumisen paikka.

Lino oli Pepen kaa ollu laskemassa leikkipuistossa liukumäkeä ja Mummelin kanssa askartelivat kaulakorut Thaimaan löydöistä eli kivistä ja simpukoista joissa reikiä. Ihanat korut oli pojilla heitä hakiessani. Lenni nukku vaunuissa reilun tunnin ja herättyään oli iloisesti leikkinyt ja syönyt hyvin. Tää on niin ihmeellistä et pojat jo noin isoja.

Lapsia menin hakemaan kasin aikaan ja kotiin tullessamme oli iso keittiönpöytämme muuttunut mustaksi. Esa teippas valkoisen pöydän mikä oli täynnä tussiläikkiä ym..nyt se on matta musta. Katotaan miten kestää arjen tehokäytössä, mielenkiintoista.

Hieno tunne et 11v tulee kesäl täyteen yhdessä oloo ja vuosivuodelta sitä hitsautuu enemmän yhteen ja ihan parin viimevuoden ajan yhä enemmän lasten takia. Töitä on tehty paljon sen eteen ja ylä ja alamäkiä koettu, toki tää kaikki kun väkisinkin ollaan enemmän tekemisissä kun aiemmin, ennen oli niin omat menot ja vähemmän oltiin kotona, aina jossain oltiin menossa ja sellainen arjen oleminen ja pyörittäminen ollu todella hakusessa. Nyt osataan olla kotona ja nauttia vaikka vain tiskaamisesta.

Lapset kasvattaneet meitä niin paljon ja nyt ihan viime kuukausina saatu niin rento meininki ja oikeesti elämä paljon yksinkertaisempaa ja kevyempää kuin koskaan aiemmin. Me yritetty venyy liikaa joka suuntaan ja voimat välillä loppu kaikesta menemisestä, ei osata sanoo ei, paitsi nyt pikkuhiljaa. Opetellaan kotona oloa yhä vieläkin tekemättä mitää erikoista niinä harvoina päivinä kun kalenteris ei mitään.

Energioiden suuntaus perheen yhdessäoloon ja hyvinvointiin. Thaimaan matka oli mieletön, teki kyl niin hyvää meidän perheelle. Kukin on oma itsensä ja kertoo omat toiveensa eli positiivisuus ja kommunikointi kunniaan ja tyyneys.

Mun piti kirjoo vaan pari lausetta tästä päivästä..tuli vähän enemmän : )

Aika rientää ja unet jää pian lyhyiksi jos en laita timmuleita kii. Ihana päivä <3

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani