6.3.2013

Tiistai

Juon tääl teetä ja lueskelen lahjaksi saamaa uutta kirjaani Eko Deko - Sisusta kierrättäen. Ihania ideoita ja kun oltiin aateltu maalailla vanhoja esineitämme valkoisiksi, päädyimme jo eilen toisiin aatoksiin selailtuani viikonloppuna kirjaa, että mustanahan ne sopii meille ja noi vanhat kalusteet jäis käyttämättä ilman modernointia. Täs kirjas paljon maalattu vanhoi juttuja mustaks ja ihan uuden elämän kalusteet saa. Valkoinen tekee idylliseks mut musta on räväkkä.

Huippuidea täs myös laittaa heinäseiväs kuusenjalkaan ja siihen koukut ja naulakko valmis. Ei siis mikä tahansa kuusenjalka tai koukut. Löysin ennen joulua lähetyskirpputorilta vanhan metallisen ruostuneen kauniin jalan eurolla. Pysyy loistavasti pystyssä ja siihen sopis heinäseiväs koukkuineen mainiosti. Ei tollasta tuu ajatelleeks et kuusenjalkaa voi käyttää muissakin tarkoituksissa.

Meil oli tänään lasten kans normi päivä, lenkki, ulkoilua, ruoanlaittoo, askartelua eilisistä Vallesmannin ruokalaatikoista, leikattiin ja maalattiin lentokoneen osia ja nyt illal isänsä kaa maalasivat toiset puolet ja huomenna pääsee sit lennättämään.

Ilta olikin hyvin tavanomaisesta poikkeava. Lapset meni mummelille ja Pepelle hoitoon pariks tuntia ja meil oli Esan kaa kahdenkeskistä aikaa synttäreiden merkeissä. Meil tapana että lahjat toisillemme on aineettomia eli jotain yhdessä tekemistä ja niin halusin järjestää nyt mukavaa yhdessäoloa ja vitsit kun olisin ottanu pari kuvaa tästä yllätyksestä. Pari tuntia kahdestaan kiireettä kotona, tätä ennen patistin miehen rauhassa eka päiväunille töistä tullessaan ja sit salille että saa reippaan hyvän mielen ja liikettä jäykkään niskaan sillävälin kun vein lapsia hoitoon.

Talo oli niin hiljainen..Masi murahteli ja välillä haukku naapurin autoja, mieletön rauha. Kerran viikossa pitäis kokea tuo hiljaisuus kotona edes tunnin ajan. Olla ihan yksin tai kaksin, tuijottaa vaikka ulos, tekemättä mitään. Yleensä sitä ei saa aikaseks järjestettyä aikaa ja viedä lapsia hoitoon sen takia että on kotona, pitäis olla joku meno tms..mut kotihan on paras rentoutumisen paikka.

Lino oli Pepen kaa ollu laskemassa leikkipuistossa liukumäkeä ja Mummelin kanssa askartelivat kaulakorut Thaimaan löydöistä eli kivistä ja simpukoista joissa reikiä. Ihanat korut oli pojilla heitä hakiessani. Lenni nukku vaunuissa reilun tunnin ja herättyään oli iloisesti leikkinyt ja syönyt hyvin. Tää on niin ihmeellistä et pojat jo noin isoja.

Lapsia menin hakemaan kasin aikaan ja kotiin tullessamme oli iso keittiönpöytämme muuttunut mustaksi. Esa teippas valkoisen pöydän mikä oli täynnä tussiläikkiä ym..nyt se on matta musta. Katotaan miten kestää arjen tehokäytössä, mielenkiintoista.

Hieno tunne et 11v tulee kesäl täyteen yhdessä oloo ja vuosivuodelta sitä hitsautuu enemmän yhteen ja ihan parin viimevuoden ajan yhä enemmän lasten takia. Töitä on tehty paljon sen eteen ja ylä ja alamäkiä koettu, toki tää kaikki kun väkisinkin ollaan enemmän tekemisissä kun aiemmin, ennen oli niin omat menot ja vähemmän oltiin kotona, aina jossain oltiin menossa ja sellainen arjen oleminen ja pyörittäminen ollu todella hakusessa. Nyt osataan olla kotona ja nauttia vaikka vain tiskaamisesta.

Lapset kasvattaneet meitä niin paljon ja nyt ihan viime kuukausina saatu niin rento meininki ja oikeesti elämä paljon yksinkertaisempaa ja kevyempää kuin koskaan aiemmin. Me yritetty venyy liikaa joka suuntaan ja voimat välillä loppu kaikesta menemisestä, ei osata sanoo ei, paitsi nyt pikkuhiljaa. Opetellaan kotona oloa yhä vieläkin tekemättä mitää erikoista niinä harvoina päivinä kun kalenteris ei mitään.

Energioiden suuntaus perheen yhdessäoloon ja hyvinvointiin. Thaimaan matka oli mieletön, teki kyl niin hyvää meidän perheelle. Kukin on oma itsensä ja kertoo omat toiveensa eli positiivisuus ja kommunikointi kunniaan ja tyyneys.

Mun piti kirjoo vaan pari lausetta tästä päivästä..tuli vähän enemmän : )

Aika rientää ja unet jää pian lyhyiksi jos en laita timmuleita kii. Ihana päivä <3

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani