24.3.2013

Aivan huikee päivä ja huolenaiheita lopuks

Nää päivät on ihan parhaita kun ollaan porukassa ja tehdään kaikkee tavallista ihan kotosalla ja ulkonaki. On vaan niin mieletön olo tästä ihanasta päivästä kun kaikki niin hyvällä tuulella. Oikeen Esaa kiitin tästä päivästä ja kerroin et tälläiset päivät on ihan unelmaa.

Espe sai kattella formuloita rauhas kun me oltiin virpomassa ja hälytyksellä kävi mut jo ehti meille tehdä tortilloja ja sit mentiin nukkumaan päiväunia koko sakki. Herättyään pyöräytin shakerissä pirtelöt..
maustamatontoa jogurttia 0,5l /6 annosta, (perusjogurtteihin en oo koskenu vuosiin, älyttömästi sokeria ja kaikkee ylimääräistä, joten aina kun puhun jogurtista on se mahdollisimman plainiä)
seesaminsiemeniä kourallinen
auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä kourallinen
chia- ja hampunsiemeniä
riisilesettä ja hunajaa
pakastimesta kattilas sulattelin mansikoita ja mustikoita, sillä kylmää ei pirtelö saa olla. Vatsaan tulis laittaa pääsääntöisesti huoneenlämpöistä tai lämpöistä juotavaa ja sapuskaa ja jäiden lisääminen pirtelöihin on tuntunut aina ihan pöllöltä, kesähelteillä marjat voi sit laittaa suoraan pakkasesta mut näin talvella voi joukkoon kaataa lämmintä pakuriteetä tms.. Jogurttipohjaset pirtelöt suurta herkkua ihan kun jädee.

Sit mentiin koko porukka kylppärin suuntaan, järkkäiltiin siivouspäivänä räjäytetyt ns.turhat tavarat omille paikoilleen ja rikkinäisiä juttui roskiin ja Espe pesi saunan lasit sekä lasiovet Lennin ja Linon avustuksella. Lino pesi seiniä ja Lenni hääräili ihan onnessaan mitä milloinkin kunhan touhotti mukana ja siirteli tavaroita ja kiipeili saunassa. Myös kasa kaikkia kauniita peittoja on meille eksynyt vuosien varrella. Tätini tekemä tilkkutäkki ja anopin tekemä koristepeite, siivouksen jäljiltä nekin vielä paikkaansa löytämättä. Jäi niitä kasoja sillon kaikenlaisia mitä sit vasta tänä viikonloppuna järjestelly paikoilleen.

Piti lähtee isomuorille ja isovaarille kuudeks mut eihän me ehditty ja kai ne huokas helpotuksesta kun meidän konkkaronkka vetäyty ja mennään vaik huomenna sit kun ei siel muuta porukkaa. Ilta menikin mukavasti pyykkien kera ja keittiöö siivoillen ja vaan ihan olemalla lattialla ja katsomalla lasten perään.

Lino leikki Oktonauttien Kapteeni Valkoista, lentokoneesta ostettu lentäjäpusero päällään ja Lenni kelli matolla, kipitteli eestaas ja yritti kiipeillä isoveikan päällä. Osaavat niin hienosti yhdessä leikkiä kaikkee. Todella kaunista katsella niiden touhuja, ei voi kun nauttia hymyillen sisarrakkaudelle.

Iltapuurolle, kasa mustikoita ja Espenki lautaselle muutama karpalo..mun puuro on enemmänkin marjat puuron kera ku toistepäin, tyhjennän pakkasesta tällähetkellä karpaloita ja puolukoita. Mustikat on pääsääntöisesti lasten lautasilla vaik välil itekin vähän raaskin syödä mut ei lapset noita happamia marjoi syö ja mulle ne maistuu kyl.

Tarrakirjaa Esa ja Lino puuhasivat makkarissa ja Lennin kaa loikoiltiin soffalla..kiipeili mun päällä ja käkätettiin. Rupes muuten eilen juttelemaan ja toistelemaan sanoja. Katseltiin porukalla Olet mitä syöt Ruotsi ja voi kun pääsiskin joskus valmiiseen hedelmä, vihannes, öljypöytään. Tekivät punajuurimehua, pitäis kans kokeilla et pystyisinkö juomaan, tekee hyvää maksalle.

Lapset unille.. Lino isin kainaloon, Lenni mun kainaloon. Linoo kiukutti ja tuli välillä munkin luo, mut kanniskelin sitä sylissäni kun vauvaa hetken ja sit sano et nyt nukkumaan. Sain käytyä suihkussa pesee hiukset ihan yksin..ihan luksusta, niin rauhallista ja harvinaista herkkua..yleensä pojat siinä vesileikeis mukana. Kampasin hiukseni kaikista monen viikon takuista, pesin hampaita pitkän aikaa, hoidin kasvojani kehäkukkavoiteella.

Sovittelin paria uutta paitaa mitkä nekin viikon odottaneet sovittamista, tilasin lastenvaatekutsuilta itselleni tyttöjen mallistosta 152cm puseroita 3kpl eri väreissä..musta, beige ja harmaa. Ne ihan hihattomia toppeja röyhelöineen ja nahkanyöri vyötäröllä. Ihanan keveitä ja pehmosia ja malliltaan loistavia, telttoja mut nyörin kaa naisellisia ja sopii niin jakun tai neuletakin alle töihin ja vaikka jumpallekin.

Niin meen töihin kai kohta siis ehkä jo viikon päästä. Ihan käsittämätöntä ja hullua et miten noin pienestä lapsesta Lenni 1v1kk voi olla erossa. En mä voi montaa tuntia erossa ollakaan, en edes ymmärrä miten äitiysloma on vaan 9kk ja monet menee sen jälkeen töihin, toki pakon edessä mitä vaan mut kyl tuo lapsi vaan on kaiken tärkein ja sen turvallisuuden tunne ja äidin läheisyys. Ei kukaan voi tuntee tuota pientä niin hyvin kuin minä joka elänyt sen kanssa 24h vuoden ajan. 1,5v on kai sopiva ikä aloitella hoidos käymistä mut Lino 3veekin viihtyy ihan hyvin viel äitin kaa kotona kun aktiviteettiä riittää ja ystäväperheitä.

Haluan sen Ruotsin systeemin suomeen mis saa vanhempainrahan aina 1,5v asti. Loistava juttu. Nyt jengi kitkuttaa niillä parilla satasella mitä saa ja ei oo oikein et lapsiperheet saa alle puolet minimityöttömyyskorvauksesta! Hullua suorastaan! Ja mikä työnmäärä lasten kanssa onkaan ja vastuu kasvattaa näistä pienistä pärjääviä yhteiskunnan kansalaisia ja tarjota heille terveellistä sapuskaa.

Onneks näistä jutuista on ollu ny aamulehdessäkin välillä yleisönosastolla..josko asia joskus muuttuis parempaan ja aateltais asioita vähän pidemmältä kantilta ja lasten edun kannalta. Arvostettais lasten kasvatustyötä, tapahtuu se sit missä ja miten vaan mutta nää pienet on tulevaisuus ja tääl on tulevaisuudes sekavat oltavat jos ei lapsien kohtelu ja arvostus tule kohenemaan.

Joo on lapset ennenkin pyöriny siinä arkitouhun mukana ilman syliä ym..mutta nyt tuntuu et tän päivän vanhempia ei kiinnosta sekään vähä mitä ennen. Siis on aivan ihania rakastavia perheitä mutta jopa puolet lapsista ei sitä rakkautta saa kuten lapsi sitä kaipaisi. Ja ne huostaanottotilastot ja lapsiperheköyhyys jne..apua!! Ja nää lapset ite ei voi asioille mitään..senkun sopeutuvat. Sydäntä särkee.

Mä ressaan itteeni liikaa välillä ajatuksilla siitä et miten hitos voin parantaa näitä epäkohtia ja pelastaa lapsia saati saada vanhempia ajattelemaan toisin, mut mun on syytä olla kiitollinen siitä että saan olla lapsieni kanssa ja nauttia tästä vaiheesta elämässäni. Se aika tulee kun saan olla toisten lasten apuna..on se sit mitä tahansa..tulevaisuus tuo sen mahdollisuuden eteeni. Nyt Linolle, Lennille ystävineen ja kummitytöille kaikki huomio, syli ja rakkaus!

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani