23.3.2013

Kevätretkillä

Napattiin kuva tänä aamuna ulkoiluretkeltä. Tän puhelimen kameran linssi on halki niin tää kuva saatiin etukameralla mikä näytti eka mun naamataulua ja yritin kirkkaassa paisteessa sihtailla Linoo kuviin. Pojan mielestä ihan huippua kiipeillä vuorilla tai joku lumikasa on alus mistä voi sit kiikaroida et näkyyks isin autoo. Tänään lähdettiin ulos jo ysin aikaan, en tiä miten uloslähtö saattaa vaihdella parillakin tunnilla, riippuu kai paljon heräämisajankohdasta ja Lennin seuraavasta unen tarpeesta.

Eilen ulkoilureissuun pakattiin kasvissosekeitto termariin ja kirjaston kirjat rattaisiin. Suunnattiin leikkipuistoon, missä erittäin hyvät mahdollisuudet nyt leikkiä kun lumentulo vähentynyt ja väylät auki. Siel puistos huomaa Linon kasvun ja kehityksen, ollaan käyty siel ny pari vuotta lähes viikottain ja nyt ei poika mahtunut enää seisomaan palopaattiin ja pääsee ite keinumaan ja uskaltaa laskea isoakin liukumäkeä sekä kiipeilytelineet kiinnostaa yhä enemmän.

Hemmetin kylmä tuuli oli siel eilen, sormet aivan kohmeessa lusikoin soppaa pojan suuhun ja soppaa annosteltiin termarista useassa erässä, jäähty todella rivakkaan. Sopan kera Uotilan kauraleipää yrttivoilla ja juustolla. Kyl se ruoka vaan ulkona maittaa aivan erilailla kun sisällä. Ruoan lämmön tuntee kehossaan.

Niin ja toi yrttivoi on yks helpoimpia tapoja saada lapsille ja miehelle vihreitä mukavalla tavalla ruokavalioon. Morttelissa apilankukat, siankärsämöt, voikukat, nokkonen ym..pieneksi jauheeksi ja kippaa voipaketin joukkoon 3-4 tl tai useammin otan päivän voiannoksen lautaselle huoneenlämpöön ja siihen pari tl viherjauhetta joukkoon. Linon sanoin 'nokkosvoita' ja leivät näyttää ihan homeisilta : )

Eilen jämähdettiin kirjastoon vaik piti vaan viedä vanhat pois mut tarttuhan sieltä kymmenen kirjaa mukaan ja muutama jo siel luettiinkin. Oktonautit ohjelma kolahti Linolle heti..liekö hälytysnappi ja alus sekä sukellusjutut mut tajus siel kirjastos kysyy oktonautti kirjoja ja niitähän löyty kaksin kappalein. Meil meni ihan ohi ne ohjelmat mitä tuli kakkoselta ja ainoastaan pari vikaa nähtiin, sit yritettiin etsii videoita jostain mut eihän niitä missään oo ja noi kirjat on hieno juttu, en olis ite tajunnu ees kysyä. Niitä ja muumikirjoja on tänään luettu ja yks Rasmus nallekin pääsi mukaan. Suosikkeja siis Muumit, palomieskirjat, kellokirjat, Minttukirjat, PupuTupunat, Rasmusnallet ja PuuhaPete.

Pojat nukkuu ja Espe lähti hälylle, ruoat sil jäi pöydälle ja siis ei ehtiny edes suuhun asti..se on kyl usein just niin ja sit saa olla nälissään. Lennillä oli 40 kuumetta toissapäivänä ja vei taudin mennessään, vähän viel yskii jos paljon juoksee mut muuten täysin energinen ja kyl tuntuu elämä niin helpolta ja keveältä mökkeilyn ja sairastamisen jälkeen vaik äkkii ohi menikin. Mä nukahdan nyt kans..yöt on mitä on ja päiväl pitää paikkailla niitä edes vartin unilla.

Huomenna on virpomispäivä..ja jooga olis aamusta kans..taidan delegoida Espen äitensä kaa virvontahommiin : )
Viimevuonna oltiin Annen, Linon ja Lennin kaa porukalla ja saalis oli mitä huikein vaik ei me karkkii mielellään syödä, kivointa oliskin saada rusinoita, purkkaa, tarroja ym. pikkuesineitä.

Mukavaa viikonloppua!

S