26.3.2013

Tiistain tinellys

: )

Meil ollu tänään mielenkiintoinen päivä kaikkinen kommelluksineen mut päivä päättyi paremmin kuin uskoimmekaan. Ystävä perheen kans oli sovittu treffit kauppaan aamuks ja tunti myöhässä kummatkin saavuimme paikalle.. : ) siis nappiin meni oikeesti.

Lino keräs tippukärryihin minä itte periaatteella kaikki mitä pyysin ja kiipes hyllyjä pitkin hakemaan korkeammallakin olevat tuotteet ja äiti ei saanu auttaa yhtään. Tarkistettiin mun reilu kymmenen Lottolappua ja sain niistä yhteensä reilu kaks euroo..voi kun olis ollu kolme nollaa perässä, just nyt tarttisin pari tonnia rahaa niin selviäisin tulevista laskuista ja lainoistani.

Ystävät kävi pankis meitä ootellessa ja tulivat jo takas vastaankin sokkarin autokatokseen..tää tieto ratkaiseva loppupäivää aatellen.. Käytiin Vallesmannista hakemassa ruokaa mukaan ja bugat meidän kotia kohden. Meil samis rattaat ja niistä poikineen pitäis joskus saada joku ihana kuva ja ny talvel viel kiva kun mun pojil samis mustat MiniRodinin karvahuppuhaalarit ja hänen pojillaan ruskeat Ticketin karvahuppuhaalarit. Heidän rattaat on punaiset ja meidän valkoiset ja isoilla pojilla seisomalaudat ja niin me vaan rivakasti kärryteltiin tänään pari hyvää lenkkiä.

Ystävällä on ollu koira 11v ja tänään selvis et se ei ookaan sen..siis ei oo sen nimissä kirjoilla..skannattiin 2000-luvun tyyliin ottamalla kuvii asiakirjasta kun ei meil tulostinskannerii oo, mikä sit todisti et koira on hänen ja sai lähetettyä kuvat kennelyhdistykseen tms..en mä tiä mut kaikki kuulosti jännältä kun nyt on uus pieni tyttöpentu kyseessä heil.

Tuota koira-asiaa selvitellessä meni aamupäivä ja sit meidän kaik neljä poikaa nukku hetken samaan aikaan. Ehdin päivän aikana peseen ja ripustaan neljä koneellista pyykkiä,vow. Herkuteltiin Kinder munilla, on se vaan juma hyvää suklaata, viime keväänä jo yritin olla ilman munia ja pysytellä raakasuklaassa mut kinderi vie kielen.

Mutustin tänään leipääkin voin kera..jotain puoli pakettia, Uotilan kauraleipää, tajuttoman hyvää mut oli sil hyvä hintakin, reilu kolme euroo, menee herkutteluleivästä.

Niin ja siinä ennen kun tää ystävän nuorimmainen meni päikkäreille niin tajusivat et hänen unilelunsa on tippunut kylillä tänään. Se kun miettii et otinks mä kotoo sitä edes mukaan, missä mä sen sille annoin, olisinhan ny nähny jos olis tippunu, annoinko pelkän tutin vaan kuiteski, pakko sen on olla kotona..jne.. Mä siihen et nyt lähdet käymään mun autol himas nopeesti ja niin hän poikansa kaa lähti kun toinen jäi meille nukkumaan ja ei ollu kotona ei..siinä iski jo sellanen tunne et kun oli niin toivonu et olis jääny kotiin no mut me soiteltiin sokkarille ja osuuspankkiin ja vallesmanniin ja faceen kuva Leijonasta etsintäkuulutuksineen.

Oltiin jo tilaamas netistä uus, olis ollu postis jo hu mut sit tajusin et meillä vastaava kun Leijona mut Lehmä ja pojan herättyä ystävä sit koitti et kelpaaks se Ammu ja se kelpas kyllä! Kai se lelun tuntuma on tärkeämpi vaik väri olikin eri. Tuttuja hajuja uuteen unikaveriin tarttui äidin puseron sisällä : ) huh.. Aatteleppa jos hukkaisit tärkeimmän esineesi, etkä olisi ikinä tehnyt jotain asiaa ilman sitä, tässä tapauksessa nukkunut niin pääsi Ammu tärkeään tehtävään.

Päivänokosten ja välipalan jälkeen pakattiin lapsukaiset rattaisiin ja kaapattiin koiratkin lenkille. Toppapuku jäi kotiin, on siel vaan lämmin ja just kun olin niin ihastunu pukuuni ja sen käytännöllisyyteen ja lumessa möyrimiseen ja nyt näyttää siltä et talvi on loppumaisillaan..kyl äkkii meni.
Mitä nyt ulkona pitää lasten kans, ei mul oo välikauden asuja ja lähdinkin talvijuoksutrikois ja tuulitakissa, niillä pärjää lenkillä mut ei paikallaan tarkene.

Noustiin kovien työntömystemme kanssa..rattaat kaikkine roinineen n.18kg, Lino vaatteineen 15kg, Lenni vaatteineen 12kg eli yhteensä 45kg on aina työnnettävä tapulinmäkee ylös.. Viel kuukausi sitten pistin Linon kävelemään jyrkimmän kohdan mut nyt menee kevyesti koko paino, tajuttoman hyvä reisitreeni ja koirat siinä mukana säheltämässä välillä remmit pyörien välissä mut tosi hienosti osaavat mennä ja mutkitella.

Operaatio Leijonan metsästys alkoi ja kaikki kaiteet ja aurauskepit silmäiltiin. Lennin tuttikin jo hukkui ja luotin et paluumatkal löytyy. Kuljettiin samoja reittejä kuin päivällä ja kyseltiin jos joku paikka oli viel auki. Ja vihdoin joku ruskea möykky häämötti sokkarin autokatoksen nurkassa..Leijona!!
Oli niin hieno tunne nähdä se kun ei voinu uskoa silmiään et se oikeesti löyty ja pieni poika oli onnellinen saadessaan Leijona tassuista kiinni omilla pikku rukkasillaan vaunuissa tiukasti puristaen.

Jos Linon nalle hukkuisi..kyl me sitä haettas kans niin kauan että löytyis vaik kuin sais kaupasta uusia niin se vanha on kuitenkin se alkuperäinen ja tärkein vaik lapselle kelpais niin äitinä sitä miettis silti sitä oikeaa.

Haettiin Lennille mustavalkoinen tutti löyttäristä ja saatettiin ystävät lähelle kotiaaan. Lenni ei tykänny kun oli vääränmallinen tutti mut rahaa ei ollu mukana siihen toiseen ja loppukotimatkasta jo huolikin sen ja tapulin kohdalta löytyi myös se tippunut tutti. Ei kahta ilman kolmatta sanoi ystäväni siis kun ensin se koirajuttu, sit leijonanmetsästys ja onneks oli niinkin pieni kuin tutin kadotus se kolmas, eikä pahempaa ;)

Hölkyteltiin koirien ja poikien kaa kotio. Koirat suoraan pesulle..tää ihana kura-aika. Nyt on lyhennettävä niiden turkkeja. Heti helpottaa kun vähän tassuja ja vatsanalustaa siistii niin johan on hiekkaa vähemmän kämpässä. Pesin Masin kylpyammeessa puoliks..yläpuoli ja pää sai jäädä pesemättä kun jo kiiruhdin jumpalle. Tai fixsportissa on ollu ny pari kk uus mind&body venyttelytunti. Juoksin matolla ensin kokeillen taas 10km/h ja jopa 12km/h vauhteja, ei tunnu enää yhtään pahalta..nyt vaan pitäis pidentää juoksuaikaa. Soutelin vähän harteita auki ja se olikin hyvä lämpö ennen tunnin alkua.

En oo tajunnu kuin kireessä takareidet onkaan tai saati kyljet. Upee tunti, ei tollaista venyttelyä tuu tehtyä ikinä missään. Joogas toki omalla tavallaan.

Himoitsin tunnilla viherpirtelöä ja teinkin kun kotiin pääsin. Riisimaitoo pohjaksi ja sinne chia-,hamppu-,seesam-,kurpitsa- ja aurongonkukansiemenet, lähes ruukku tammenlehtee, puol ruukkuu herneenversoa, puolikas sitruunamelissaruukku, suolaa, hunajaa, mantelia muutama ja vähän kuivattua siankärsämö,apilankukka,nokkos sekoitusta ja pala tuoretta inkivääriä. Banaani olis tuonu hyvän maun mut meni se noinkin ja Espekin tankkas lasillisen tyyliin nenästä kiinnipidellen..joo ei se hyvää ollu mut aattelee et jos pari desiäkin vaan juo niin kyl se ihan ok on. Smoothiestudiolla ne viherit aina nii hyviä, joskus jos oppis sellasia tekeen.

Nukahtaisin heti jos vaan antaisin itselleni luvan mut nyt pesulle ja hampaanvälejä jynssäämään. Hu hammaslääkäri.

Lapset leikki hyvin tosin melkoisen vauhdikkaasti mut yhteinen sävel löytyi isoille pojille pian. Vauhti on tajuton ja pienet jää välillä alle, silti onneks kuuntelvat äitien ohjeistuksiakin.

Heippa ja tää lähtee täysin oikolukemattomana..

S