13.3.2013

Auringon säde

Ollaan Lennin kaa peiton alla. Poika on kun pieni vauva rinnallani, ihanasti rauhoittuu kainalooni ja jos jostain syystä ei väsytä niin käy leikkimässä ja kömpii takaisin. Iltaisin Lenni käy monta kertaa isin ja Linon luona ja taas luokseni ja lopulta tulee maate nukkumaan.

Tuossa sen tukka loistaa kuin pellava, auringon säteet pilkottavat pitkulaisesta ikkunastamme suoraan meihin. Vähän häikii kunnes pilvi peittää säteet. Lenni on selin ikkunaan.

Nyt Lenni läks, silmät on ihan väsyneet..kömpii takaisin, nukuttaa..ei nukuta. En tiedä mihin tää johtaa et saa nukahtaa kun haluaa. Kahdesti Lenni nukkuu ulkona vaunuissa ja sillon mä päätän et nyt nukkumaan. Tosin jumppaan askelkyykkyjä ja hartiavenytyksiä joskus puolikin tuntia kärryjen kaa ennenkuin jätkä nukahtaa. Näin pikku-unet päivällä ja iltaisin Lenni saa ruveta nukkumaan kun haluaa. Tietää että kun äiti pitkänään mitä se tarkoittaa ja hakee aikansa unta.

Pieni poika mönkii päälläni, löysi harjan, kampaa tukkaani, (tänään keittiössä harjas mun hiuksia rikkaharjalla..harja sekin) tarkkailee isoin sinisin timmulein mua syvälle sydämeen asti. Kokeilee et onko se rinta tallella, on se siel, jatkaa kiipeilyä, kurkkaa ulos ikkunasta.

Lenni sai lahjaksi kahdet silkkipöksyt, toiset hyppäs veljen jalkaan, edelliset on jo repaleiset vaikkakin käytössä nekin..Uuno Turhapuro tulee mieleen. Lenni on kaunis valkoisissaan varsinkin kun se hohtaa säteiden kirkastamana. Valkoinen merinovillapusero ja vielä valkoiset silkkipöksyt. Ruokailuhetkiksi oon nää uudet housut riisunu ettei heti oo mustikassa tai keltaisessa sopassa.

Lenni on jo niin viisas, ymmärtää mitä puhuu ja tekee asioita mitä pyytää. Sanoja ei vielä tule mutta temperamentillaan kyllä osaa käskyttää. Hampaita puhkeamassa lukuisia ja siksi kai ollut syömättä puuroa ja ruokaa eilen ja tänään. Rusinoita, leipää, kurkkua ja rintaa, niilläkin varmasti kasvaa.

Nyt kiipeää portaita yläkertaan, kiipeää usein kylppärissä jakkaran kanssa lavuaarille läpyttämään ja nyt jo tuleekin alas, löysi Nuuskamuikkus synttärikortin, availee sitä, pyörii ympyrää katsellen. Kohdistaa katseen minuun ja hymyilee.
Nyt taas pitkälleen kainalooni..josko me nyt nukahdettais : )

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani