30.4.2013

Vappu ny

Jäät lähteny Kirkkolahdesta..järvi näkyvissä, kauniin sinisenä kimmeltää ja lainehtii järven pinta, ei sitä muistanutkaan kuin nätti se kesäaikana on. Hyr siel on kylmä..alle 5astetta.

Tää on parhaita vappuja ikänä :) tai aina on kai paras vappu, kellekin se omanlaisensa ja sopiva. Mun vappuaatosta onnellisen teki iloiset ja hyväntuuliset ihmiset, rästihommien teko, lasten leikki, puujuomaa litrakaupalla, vappumunkit, yhdessäolo, pikainen kyläkierros isovanhemmilla, kotona olo kiireettä, pesulla käynti rauhassa ilman että kukaan on iilimatona jalassa, askarreltiin villahuovan lämmössä tehtäväkirjaa Linon kans pitkä tovi sen jälkeen rauhas kun Lenni oli nukahtanut ja syötiin BensJerry jädee.

Huomenna vappuriehaan!

Nyt toivon paljon unta..tääl lapset valvottaneet kaks yötä, onneks toisel toinen ja toisel toinen. Yksin jos olis näiden kahden kans niin ei tulis tälläisinä öinä nukuttuu ollenkaan.

'Äiti mä niin tykkään susta' - Lino

Hauskaa vappua!!

S

29.4.2013

Niskojen kiristys

On viimepäivät ollu niin niin niskat jumissa ja pienellä jumpalla toki saa ne vetreytettyä mut ihan kosketusarat ovat, niin jumissa tai jotain. Mut mikä ihaninta et se kipu ei muutu migreeniks..tälläistä peruskipuilua jaksaa kunhan se ei nouse jyskyttäväksi hallitsevaksi kivuksi. Ja heti jos siltä tuntuu niin muutama aurinkotervehdys ja pallonpyöritystä selän alla lapojen välissä ja käsien pyörittelyä, suolarakeita suuhun ja paljon nesteitä, ruokasoodaa, piparminttuteetä jne.. Sen takia eilenkin halusin sinne zumbaan kun ihan parasta liikuntaa niskoille kun kädet viuhtoo meneen suuntaan kun toiseen hemmetin monipuolisesti.

Maratonfiilikset rupee nousemaan ja ajatukset yhä enemmän sinne suuntaan. Treeni-intoa löytyy joskin mahdollisuudet treenata ei kovin huiput kun Espel päivystys täl vkoa ja äite tääl jo päivisin lasten kans eli iltasin sit vaan vaunulenkkiä, pojat vaunuissa ja vastus lähemmäs 50kg. Kelkantyöntöö melkein.

Elämässä joka paikas kauhee kiire ja hulluna hommaa mut mieli on tyyni ja asia kerrallaan hyvä tulee. Välillä rassaa se että töis ei ehdi päivän aikana puoliakaan mitä oli ajatellu sillä kokoajan puskee lisää asioita ja ajatus katkeaa kaikesta mitä teet..puhelimet vaan on sellasia, ihanaahan se on ja rentouttavaa toisaalta uppoutua siihen maailmaan ja nautin myydä kiviä ja järjestellä asioita :) kotona jatkuva härdelli ja kalenterissa paljon merkintöjä vaikka tietoisesti rauhoittanut kaikki menot niin silti jokapäivälle jotain on.

Tosi hyvä ja rento olo kuiteskin vaik unet todella vähissä ja entiä mikä Lenniä viimeyönä valvotti, herättiin ainakin kymmenen kertaa ja en edes liioittele, tänään on luomet painanu mut ei haittaa kun on hyvä mieli. Lino ja Lenni voivat hyvin ja eivät ole millänsäkään siitä että lähden aamul, ihanan helppoo vaan lähtee vaik tietty kun Espe oli himas niiden kaa niin hoiti ne myös aamul ja sai ite suht rauhas lähtee..toista oli tänä aamuna.

Huomenna haluun jo lenkille taas, vappulenkki, anopille munkkeja syömään illal ja sitten niitä sulattelemaan. Vapunpäivänä juhlitaan Vaarin synttäreitä, 73vee 2.5. Niin ja juhlapyhänä tais olla vappurieha seuriksella. Huomenna olis vappunaamiaiset MLL kerhossa, olis huippuu päästä sinnekin, niinkun Lino oli parivuotta sitten batman ihan huippuhienolla asullaan ja kummityttö oli mansikka, ommellut upeet puvut kummallakin ja varmasti tulee viel pikkusisarien käyttöön.

Nälkä..oon syöny vaik kuin paljon tänään..kokoajan vaan nälkä. Nyt kupponen teetä ja unille..koko päivän väsyttänyt mut ei tietty nyt illal. Tähän aikaan on niin paljon energiaa ja sit oikeen itsekurin kera joutuu laittamaan itsensä unille kesken hauskuuden :)

S

28.4.2013

Otkot

Ei jatkot, ei etkot vaan otkot.
Lino tavas Annelle oktonautteja sillon kun aNne ei niistä viel tienny ot-ko-nau-tit.. Annee huvitti ja tänään taas kokeiltiin et josko osais sanoo okto..mut otko on tiiviis siel kieles viel.

Meidän koti on otkopodi ja keittiössä on ohjaamo, mistä tätä koko alusta ohjataan meren pohjassa. Tääl ei oo aaltoja ollenkaan vai thaimaas oli, ollaan aika syvällä.

Keksii mitä ihmeellisimmistä asioista aluksia gup-c, gup-x ja kaikki palomiessamilelutkin on nykyään jotain oktonautteja ja aluksia.

Eilisestä vappuriehasta ostettu kaasupallo metallirinkuloineen toimii kans hyvin aluksena mikä laskeutuu ja nousee merenpohjassa ukot kyydissään.

Linoo ei väsytä..kekkuloi vieläkin hereillä, isänsä kans tuol kuuluu höpöttävän. Isäkuukausi ohi, äkkiä meni neljä viikkoa, huomenna meille saapuu mummeli. Kesänhoitokuviot viel auki. Eiköhän mulle pian kaupungilta soitella jotain ratkaisua.

Juostiin Annen kaa 14km aikaan 1h45min..kevyt lenkki, kokoajan suut vaahdoten kaikkia asioita, vauhti n.8km/h, maratonil pitäis juosta viel paljon kovempaa ja kolminkertanen matka tai sit siirretään suosista vuodel eteenpäin ja nautitaan enskeväänäkin tästä treeni-innosta mikä ilmottautumisesta johtaa. 'Treenaa kuin maratonille, mut älä koskaan juokse sitä!'.. on lääkärin määräys :)

Zumbas kävin ja on se edelleenkin niin tajuttoman hyvä..ihanaa tanssia ja hiki tulee ja samal vaan nauttii. Mut eilen illal kokeilin istumaannousua siis perusvatsalihasliikettä ja yhtään en pääse..hooveria menee vaik kui kauan mut perusliike ei ei millään..pallo selän alla jotenkuten, harjoittelen nyt vaik jokapäivä vähän..niin ehkä ne lihakset löytyy.

Eteises nyt kaapinrungot ovia vailla ja ihan huikeeta et pian on säilytystilaa takeille ja tumpuille jne..tätä on odotettu!

Pinnasänky läks tänään..jos joku tarvii niin tuos se olis..saa hakee pois! Ei se Lenni siel nukkunu..laita oli auki ja kömpi aina kainalooni..nukkukoon vieressäni. Nyt meil on tilaa kun sänky on pois tieltä..pihalla. Mut tosiaan haluan sen jollekin luovuttaa.. Ollaan se saatu aikanaan ja laitetaan edelleen kiertämään. On kauniin värinen, antiikipetsattu mänty sävyltään..siis vanhan ruskea ja kaipaa ehkä paria ruuvia, riippuu mihin asetukseen sen laittaa. Meil olis kaikkee muutakin luovutettavaa/myytävää lastentarviketta, kaukalo, vaatteita, ilmainen kirjoituspöytä lasikannella jne..
p.0415066083

Koivumahlan kotiinkuljetus, kuulemma tulee vaarin puista niin perkuleesti et täs nyt juodaan sitä sit seuraavat päivät, puhdistuskuuri koko perheelle : )

S

26.4.2013

Pidempi perjantai

Tää päivä vaan jatkuu jatkumistaan. Kaikkee sitä on ehtiny tekemään ja toisena päivänä ei saa tikkua ristiin. Oon töissä tän huhti ja toukokuun ma-to ja jos pyhiä tai muuta menoo keskel viikkoo niin sit on hyvä ottaa perjantai käyttöön. Tarkoitus kuitenkin viettää lasten kans paljon aikaa ja pitää työmäärä puolikkaana. Lennillä ikää vasta 1v2kk, poika tarvitsee äitiään ja Lino oli aikanaan 1v3kk kun aloitti hoidon ja vannoin et noin pienenä en toista kertaa lasta hoitoon vie ja nyt yritänkin kotihoitoa mahdollisimman pitkälle.

On herätty Lennin kaa kymmenisen kertaa yön aikana viikon ajan ja aamuyö on ihanan sikeää aikaa, siks ei tuu mieleenkää laittaa kelloo soimaan edes työaamuina jos ainut sikeä unipätkä ajoittuu esim 5-8.30 kuten tänäänkin. Kotona sitä selviää vähillä unilla mut töissä huomaa että ajatus ei kulje jos levoton yö takana. Kaks isoo takahammasta pojalle puhkeamassa, voi nekin itkettää, mikä vaan mut tiedän et muuten kaikki hyvin..on niin onnellinen ja hyäyilevä poika.

Keitin eilen navettamaitoon riisipuuron eli Linon sanoin joulupuuroa ja syötiin loput aamulla, herkkupuuro maistuu koko perhelle ja vaihtelua kauraan. Lennille kun tuli päiväuniaika, me limpparin kans suunnattiin montulle. Soitti ensin isoisälle ja sano että tulen nyt heti sinne ajamaan kivikoneella. Pari tuntia meni äkkiä, Arttu tulosti Linolle colorbook.comista värityskirjan Palomies Sami aiheella ja Lino touhus kaikenlaista muutakin ja ite sain hoidettua työt. Lopuks poika pääsi pyöräkonetta ajamaan ja sitten kiiruhdettiin hakemaan päiväunilta herännyt Lenni kotoa jotta Espe pääsi asemalle reeneihin.

Vallesmannissa oli 6v kattaus ja porukkaa piisas jonoks asti. Kakkukahveet oli yläkerrassa ja sehän oli Linosta huippua kun saatiin hissillä mennä ja portaita alas. Jenny ystäväkin oli siel. Kiva reissu. En mä yksin jaksais poikien kaa mennä ruuhkaan syömään ja kauas noutopöydästä mut isä se katso kans lasten perään niin helpotti suunnattomasti syömistä ja jälkien korjaamista.

Lastenhoitohakukaavakkeet olivat hukkuneet ja täytin ja vein tänään uudet. Ihmeellistä mut toisaalta onneks oon suullisesti jo ilmoittanut ettei ihan puskista tuu meidän tenavat listoille. Lapset autoon ja kurvattiin Sarin huvikumpuun vierailulle. Vaari ja muorikin ne siel olivat ja ihasteltiin vaarin tekemää takkaa, on se vaan taitava muurari! Sari oli saanu paljon aikaseks, hirsiseinä maalattu, tapetteja seinis ja laatat kylppäris, portaissa matto ja keittiö persoonallisen kaunis. Toivottavasti saan joskus tänne sieltä kuvia ja meidän mutsinkin uudesta keittiöstä, iso projekti sekin mut äkkiä se sit meni ja kun ne vanhat kaapit oli siel jo vuosikymmeniä ja rempsallaan suuntaantoiseen, nyt niin hieno arvokas tyyli siel.

Kotio kurvattii päivänokosille, ei Lenniä viel nukuttanu mut lopulta huilattiin koko sakki kunnes koirat haukkuen meidät herätti vaikkei mitään missään, ehkä naapuron auto tms..joskus siis tuntuu raskaalta niiden haukunta, mut onneks ehdittiin edes vähän torkahtamaan.

Tehtiin vihersmoothieta, talvella kun on enemmän keskitytty marjaisiin mut nyt kun pakastin ammottaa tyhjyyttä niin kaupasta saa onneks tammenlehteä ja yrttejä, tänään pirtelöön meni sen lisäks sitruunamelissaa, nokkosta, banaani, kaivovettä, suolaa, hunajaa, kaks avokadoa ja viherjauhetta. Ja nyt kun kevät saapuu niin mieli tekee taas enemmän ja enemmän vihreää aamuIsinkin talvisen kaurapuuron sijaan.

Lenni ei viel vihreestä puurosta välitä ja Linokin varovasti maisteli osan kipostaan, sit kuorittiin omenaa ja Lenni oli ihana kun avas kaapin, haki rusinarasiapussin, vei ja ojensi sieltä Linolle yhden askin ja sit otti itelleen, toi mulle avattavaksi ja onnellisena istuivat pojat vierekkäin lattialla napostellen.

Ikean sivustoja selailtiin Esan kaa ja suunnitteluohjelmalla käytiin läpi eteisen kaapit..kyl tää homma nyt etenee sen verran et jokupäivä meil on vaatesäilytys, voi sitä onnenpäivää vaik hyvin pärjätty näilläkin mut kyl osaa arvostaa säilytysjärjestelmää ja omia paikkoja vaatteille kun sellaset saa. Hintalaatusuhde kohdallaan nois.

On pesty tänään ulkoiluvaatteita ja pyykkiä yleensä kun kerta kotona on normia enemmän. En vaan ikinä jaksais viedä edellisiä paikalleen ja siks meille on tulossa tehostetumpi vaatesäilytys kodinhoitohuoneeseen..ei tarvii kuskata pyykkei ympäri kämppää vaan saa heti siirtää paikalleen viereen.

Rattaiden lämpöpussikin ja pehmusteet lähti pesuun kun käytiin kipittään lenkki Linon kaa sillain et laitoin sen rattaisiin ja sain hyvän vastuksen siitä juoksulenkilleni. Käytiin uimarannal ja takas, tasan 3km ja siinä välissä jäätiin roikkumaan ja soutamaan laitteella sateessa. Masi oli sadetakki päällään meidän mukana ja sai juosta mielinmäärin välillä vapaanakin kun eihän siel tolla ilmal muita ollu lukuunottamatta yhtä koiran lenkittäjää.

Ennen lenkkiä valmisteltiin ruoka teemalla..tyhjä jääkaappi, syödään mitä on ja niin pesin perunat hyvin ja huonot kohdat pois, ranskiksiksi pilkoin pellille ja yrttei ja öljyä kehiin. Toinen kerta jo täl viikolla kun yrttiperunoita uunissa ja tänään kalaa kaveriks.

Hiusväri tukkaan pitkästä aikaa..jos oikeen muistan oon myrkyttäny itseeni viimeks tammikuussa, tää olisikin hyvä tahti et vaan nelisen kertaa vuodes kemikaaleja päänahkaan. Mut on tää niin siistin näkönen tukka taas, ihanan musta!

Espe haki ystäviltä Salama leffan ja sitä katsottiin porukal puoleen väliin kunnes alkoi leikit Salama- ja Martti autoilla.
Niin ja huippuu tänään oli et meil kävi Honkoliinilta tuon lämmitysjärjestelmämme asiantuntija ja käytiin säädöt läpi, ne kun oli melkosen perseellään ja nyt pitäis säästyy lähemmäs tonni vuodes oikeilla säädöillä. Niitähän ei ite oo säädelty vaan sähkärit ja putkarit mut kai sit sen verran monimutkainen ettei ihan putkeen oo menny, mut nyt on kunnossa, jee.

Lennille iltapalaks valmisriisijauhopuuroo tulsi/kamomilla teehen sekoitettuna ja Lino halus riisikakkuleipiä ja teetä. On jo myöhä ja Lino se kuuluu olevan vieläkin hereil tuol, Lennikin nukkunu vast tunnin. Ensviikolla suunnitelmissa aikaistaa rytmiä ainakin tunnilla, tää vaan menee niin helposti tähän et aamul nukutaan ja illal kukutaan, jotenkin niin luonnollista kun iltasin kiva puuhailla kaikkee lasten kans.

Ihanan energinen päivä täynnä mukavia hetkiä ja huomenna yritetään olla kotosalla paitsi liikuntahallilla on Vappurieha klo 14-17, meidän päiväuniaika, huomen ei siis nukuta : )

Rentouta kasvot, rentouta leuka, älä pure hampaita yhteen, rentouta nenä, silmät, otsa, kurkku, vapauta niska, kuuntele hengitystäsi ja unen tulla.

S

24.4.2013

Mediaoksennus

Älkäämme olko mainonnan uhreja..ruokapuolella viimevuosina on jyllännyt sanat e-koodi, säilöntäaineeton, lisäaineeton, ilman natriumglutamaattia, luomu, lähiruoka jne.. proteiini- hiilihydraatti jaottelut, kalorit jne..

Nämä sanat ei oikeesti kerro myytävästä tuotteesta todellisuutta, sanat tuo mielikuvia jostain paremmasta mitä se ei välttämättä ole, katso sanojen taakse eli maalaisjärkeä peliin! Älä anna mielikuvien vaikuttaa vaan kuuntele omia tarpeitasi.

Ajatellaan koko luonnon kiertokulkua ja kuunnellaan omaa itseämme, mitä kehomme pyytää ja tarvitsee ja annetaan sitä, on se sitten unta, liikuntaa, lihaa, suolaa tai hunajaa, mitä tahansa, valintoja voi tehdä omien aatteiden mukaisesti.

Olisko villiyrtit parempi vaihtoehto, ei maksa mitään, ei saastuta, keräillesseä saa käyskennellä luonnon keskellä eli tuo ehkä onnellisuutta, saa raitista ilmaa, kevyttä liikuntaa ja virkistää mieltä. En mä tiedä, tällä hetkellä nää asiat vaan tuntuu hyvältä tän kaiken mediankeskeisyyden seassa.

Haaste onkin tän päivän runsas tietotulva ja tuotteiden saatavuus, mitä tahansa on tarjolla, mistä tiedät mitä valitset, epäluuloisuus, tuomitseminen, voitaisko vaan elää ja olla murehtimatta, olla keskittymättä yksityiskohtiin ja nautitaan siitä mitä on.

Ja tän tietotulvan helpottamiseks on hyvä pidättäytyä parina päivänä erossa mediasta, niin johan maalaisjärki rupee taas kulkemaan : )

Vaik luomuruoasta pidänkin torjunta-aineiden pelossa,
en luomua jokaisen tuotteen kohdalla suosi ja hinnat on tiedossa lähes täsmällisesti, kun suurta hintaeroa ei ole niin luomu on hyvä valinta joskin luomuruoan tuotantotavoissa olisi vielä opiskeltavaa, onko koko prosessi lopulta parempi, kuka hyötyy kuka ei. Pääasia et on hyvä olo ja kuuntelee kehoaan yksilöllisesti ja muistaa miettiä ettei kuormita liikaa luontoa.

Mut ne yksittäiset mainontasanat nyt pannaan!

Tällaisia mietteitä tänään : )

S

Mahlaa

Juotiin just poikien kaa tömpsyt koivumahlaa, sitä tulis pari litraa per vrk per puu kun vaan laittas letkut puunkylkeen ja laitetaankin jahka saadaan aikaseks. Ihanan raikasta ja viimeks mökillä sitä vuosia sitten juoneena ihmettelenkin nyt miten tämä ihmejuoma on unohtunut.

Täs just makoilen Lenni kainalossani, katselen ikkunasta ulos puiden runkoja ja latvoja takapihamme suuntaan, ei tuol montaa koivua ole mutta jos muutamiakin litroja sais juodakseen.

Viel puoltuntii sitten eli ysin jälest oltiin ulkona koko porukka, syötiin iltapala muoril ja vaaril, siel Sari oli piirrelly Linon kaa sen aikaa kun Sennin ja Lennin kaa juoksemas kylä ympäri n.40min ja sitä ennen alkulämpö tuli otettuu kahta lasta rattais työntäen Kiikanmäki ylös mut kotia kohden tultiinkin lujaa alamäkeen. Muori se halus niin kovasti nähdä poikia ja näkikin mut Salkkareiden ajan oltiin ulkoilees että sai keskittyy niihinkin ja lenkin jälest iltapalaks jälkiuunileipää ja marja-aroniasoppaa.

Mun hampaiden kuvaus ei ollu onnistunut ja tästä syystä ajelen hu uudelleen Tullintorille..ihan pöhlöö suorastaan ja kuka korvaa bensat, parkkirahat, työstäpoissaoloajan, vaik onneks iltapäiväks sain..kieltäydyin aamupäivästä tulemasta. Herätyskello soimaan aamul ja aikasin töihin.

Jotkut viel väittää et kuun kierrolla ei ole merkitystä! Viimeyönä meil ei nukkunu kukaan, eikä nukkunu vaari, ei anoppikaan..kuu on tosi lähellä, iso pallo, kaunis kun mikä!

S

23.4.2013

Tapahtumaa

Me nukuttiin pommiin aamul..tai no ei mul ollu edes herätystä kun valvottiin aikalailla yöl ja aamuyöstäkin istuin vaan ja yritin rauhoitella minuutin välein itkevää lasta ja sain kuuden aikaan sen nukahtamaan ja itekin kun tukki ysiin asti. Ysiltähän mun pitäis olla jo töis. Tänään tehtiin se et sänkyyn tuntia aiemmin et sais tän touhun järkeväks ja aamulla porukka aiemmin ylös.

Tänään jäi työpäivä lyhyeksi kun suuntasin Tullinsuuhun kuvauksiin ja varattiin leikkauspäivä kesäkuulle. Meinattiin lyödä jo lukkoon toukokuun loppu mut tajusin et ollaan menos maratonille ja antibiotit ei sovi urheilun kans mitenkään yksiin, en haluis niitä muutenkaan mut vakuutti et ton leikkauksen jälkeen välttämättömät..niin kai. Meinaa leikata kummatkin viisurit samal kertaa ja alahuulen hermo kulkee vasurin kyljessä joten kuvattiin tarkkaan siks ettei menis lopuniäks tunto alahuulesta..on kuulemma yleistä nois leikkauksis.

Annen kaa käytiin smoothie studiolla lounaalla, viherpirtelöä, raakakakkua ja suklaata, pakuriteetä ja pakurisalmiakkia..älyttömän hyvää sekin. Kotiin viemisiks nuhanenälle myös salmiakkia jotta olis jo huomenna terve ja aurinkosmoothie lapsille. Ihana täydennys kaikkea herkkua ja mäkkärin jätskiäkin oli mun pakko saada ja tapasin vanhan mäkkäriaikojen päällikön kuka oli meil usein yövuoros, hyvä tyyppi ja nykyään crossfit touhuis mukana joten Annelle tuttu kans.

Pojat olivat viettämäs päivää paloasemalla ja kurvasin hakemaan pikkupojat kyytiin kotio. Lino päiväunille ja Lenni kun ei anna mun pukea niin isi puki pojan välipalan jälkeen ulkokuntoon ja lähdettiin pikku kävelylle MBT kengät jalas..hapoille menee hetkes, melkosen tehokkaat. Lenni nukahti pian ja suuntasin muorin ja vaarin pihaan, poikkesin sisälle ja sari tuli kans kotio huvikummustaan, remppaa taloa itselleen. Vaari muurannu sinne takkaa, ihanaa kun muuraa taas, elämisen toinen mahdollisuus, siis niin hienoo nähdä tekemäs se jotain ja se hetki ei oo enää niin yksselitteinen ja itsestäänselvyys vaan niin jumalattoman hienoo että siinä se vaari muurailee : ) Nyt vaari istu lukemas lehtee ja päiviteltiin mun kallista hammaslääkärireisua ja ne mua herätteli et miks en yrittäis viel sinne leikkaukseen kunnan kautta, miks toiset joutuu maksaan tuhansia kun toiset ei.

Kotio katsomaan pikkukakkosta ja kuoriin pottuja ja porkkanoita ranskalaisten tekoon, oliiviöljyä ja yrttejä. Saunaan ja siel hulivili Lenni taas tohotti, osas heittää jo löylyäkin, Lino viihty ammeessa ukkojensa kanssa, sen jälkeen porukal naposteltiin ranskikset ja herkulliset uunitomaatit..tosin Lino sano et ne kahvilan ranskikset on hyviä ja äite näistä sun tekemistä en tykkää. Kieltämättä rapeus puuttui ja ruvettiin Espen kaa opiskelemaan uunin käyttöopasta ekaa kertaa ja lukuisia kertoja on sapuskat ollu koostumukseltaan eitoivottuja eli lötköjä.

Uni voittaa..timmulit sulkeutuu..toivotaan hyvää yötä!

S

22.4.2013

Ei kuvaa

Mul ei oo kuvaa laittaa..kamerassa reilusti yli 4000 kuvaa ja nyt tökkii jo kun muistikortti niin täys, en silti raaski niitä kaikkia tyhjentää vaan ostan mielummin uuden kortin siihen ja pidän varmuuskopiointina kuvat koneen lisäks kortillakin.

Tää puhelimen näyttö aivan töhnässä, olisko banaania tms.. Tahmatassu iskeny kiinni ja kuskaa ympäri kämppää, välillä puhelin löytyy kengästä, joskus takkapuiden joukosta, pesukoneesta ja wc pöntöstäkin löytyy tavaraa mut viel ei puhelin oo niissä onneks pyöriny.

Haluun kirjoittaa eväistäni kun mielestäni mul on huippuhelpot ja hyvät eväät töissä mukana, monet miettii et mitä ottais ja ei se säily lämpöses jne.. Mut nää kaikki säilyy ainakin parikolme päivää ja jääkaappikin meil on ja sinne sit jos muistaa. Yrttiruukkuja, salaattiruukkuja, voipaketti, tattarinäkkäriä tai kauraleipää tai kuivunutta vanhaa mitä tahansa leipää, öljypullo, inkivääri, teepusseja erilaisia, hunajapurnukka makeen himoon ja suolaraepussi. Niin ja aamul kippaan kattilasta lasipurnukkaani kasan kuumaa kaurapuuroo pakastemarjojen päälle ja heitän jotain pellavarouhetta päälle. Niin ja hedelmiä..omenaa ja päärynää.

Oho, olipas pitkä lista, tolla ny eläis melki viikon. Oon vaan niin kova syömään ja aina on nälkä et ruokaa menee paljon ja usein ja viel kun en osaa hillitä vatsalaukun täyttymistä vaan syön niin kauan kunnes oon täys, mikä ei tod oo fiksua eikä terveydelle hyväksi ja ruoansulatukselle kova paikka varsinkin jos sapuska menee alas huonolla pureskelulla.

Aamul keitän himas samal kun puuronkin niin teeveden ja kippaan termariin hautumaan teepussien kans. Nyt on käytös Tulsi mikä migreenille hyväks ja laadukas yrtti muutenkin, Kiinassa Tulsia on kaikissa lasten lääkkeissä ja meil koko perhe juokin erilaisia yrttiteitä päivittäin. Seassa usein kamomillaa, mun lemppari tai mitä käteen sattuu tulemaan. Ripaus suolaa ja pikkasen hunajaa, parasta energiajuomaa ja sitä litkin aamun kunnes tulee nälkä ja kauhon työn lomassa puurot kurkkuun hillopurkistani.
Useimmiten syön leipää voin ja yrttien kera sit jo kun oon lähdös kotiin. Päätän päivän sillä et meen istuun rauhassa kahvihuoneeseen ja nautin että saan voidella leipäni kiireettä ja pureskella hyvin ja syödä ylipäätään rauhassa ja hitaasti vaik ei siinä kauaa tuhise. Parinkolmen leivän kera menee vähintään yks ruukullinen vihreää, yleensä kahta sekasin ja seuraavaks päiväks jää samanmoinen satsi.

Eli herätes puuro kiihuun ja teevesi toiseen kattilaan, aamutoimet ja sit termari ja purnukka sisältöineen kassiin ja menoks. Jos työpaikal eväät loppu, on jääkaapista nopee napata yrttiruukku ja näkkäripaketti mukaan. Teen kanssa tää lounas ihanan lämpöinen ja sopivan suolainen, silti raikas ja öljyinen. Niin öljyy kaadan välillä suoraa pullost kurkkuun tai sit leivän päälle voin alle. Ja sen voin seas on yleensä sitä aurinkovoimaa, viherjauhetta. Helppoo ja nopeaa ja ei vaadi vaivannäköö..mieluiten sitä söis jotain ihanaa keittoo mut en jaksa lähtee ns kunnonruokalinjalle, jokatapaukses syödään himas poikien kaa soppaa tms illalla.

Mul on aina ollu kassit täynnä ruokaa, oon mä sit missä vaan..pelkään kai näläntunnetta ja monesti on tilanteita et on kivempi syödä omii eväitä vaik esim jos makkaraa on tarjolla..paitsi et mustaamakkaraa söin ykspäivä kun isä toi, maistu tajuttoman hyvälle.

Toiset pärjää vaik työpäivän syömättä, mul vatsa sanoo poks jos oon nälissäni.

Kiva ilta poikien kaa, leikkivät niin paljon keskenään..Lenni roikkuu Linon paidassa ja Lino kävelee takaperin ja Lenni raahautuu pikkujaloillaan perässä ja kummatkin käkättää..välillä välissä onkivapa, naru, vasara, kaikesta samasta kähisevät ja aina toisen kädestä pitäis ottaa just se sama. Sisarukset on mieletön juttu, melkosen kasvattavaa kontaktia ja kunnon meininkiä. Mä istuin ainakin vartin sohval lueskellen 'ayurveda naisille' kirjaa, ihana hetki!

Huomenna hammaslääkäri tre ja illal unelmissa pyöräilyä Limppari kyydissä ja huippuu et istuimii on kaks joten koko perhe voi pyöräillä yhdes ja Lenni pääsee kans kokemaan tuulenvireen kasvoillaan.

Hammaslanka katkee aina takahampaiden väliin ja nyt jäi sit kunnol jumiin..kiva kun roikkuu langan pätkii suus ja yritin toisel langal hinkuttaa pois niin eikös sekin jämähtäny. Jos sit hammaslääkäsisetä kiskoo ne huomen pois. Yritin jo pinsetit ja tikut ym..konstit. Ei tunnu kivalta

nukuin jo..tipahti vaa luuri kourasta...ja lähtee oikolukemattomana..
S

21.4.2013

Sydän

Nukahdan just ja en jaksa kirjoo vaik haluisin joten äkkiä vaan tän päivän menot: jooga aamul Annen kaa, sit Linon kaa kahestaan Erjavaarin mökille, kiviä järveen, aurinkoa terassil, Lino paisto isoisän kaa makkaraa ja sammutti nuotion ja häsäs pihaa ympäri ja haravointia jne..

Kotoo Lennin haku ja kyläily pienenpienen vauvan luo, hän ei ollut vastasyntyneen näköinen vaan jo iso tyttö kovalla äänellä. Niin ihana ja niin rakas, mieletön tunnemyrsky tuli vauvan nähtyä, se, että hän siinä, vihdoin! Mikä ihme! <3

Eilisen lenkin mittaus mielenkiinnosta ja arvailut piti paikkansa..yhteiskoululta lenkki n.10km ja siihen asemalle ja takas ja sairaalalle..nuo kolme niin matka yht. n. 18km. Kävin äiten pihas kääntään..niin tarkka mittaus : )

Lenni nukahti autoon ja järkkäilin pihaa..roskia,rojua,sotkua, sohva on niin ihana terassil ja en oo viel ees istunu siinä..huomen istun kyl : )

Omenakanelikaurapuuro, lennin nukutus ja chattäilyy Sofian ja Annen kaa whatsapis. Tästä kaikesta sunnuntai tehty!
12 litraa ihanaa tuoretta kaivovettä ja navetalta muutama litra maitoo, nesteytys kunnossa ja terveys taattu : )

Vauvan äidille voimia vatsanväänteiden aiheuttamiin huutokonsertteihin, vauvat nukkuu paljon mut kyl ne itkeekin niin että sydämeen sattuu, ihana ja kaunis ihmisen alku <3


S

20.4.2013

Melki puolikas

Ei oo km mittaria mut melkein puolimaraton tuli lenkille mittaa, aikaa meni reilu 2,5h, josta pikkusisko oli mukana vartin vähemmän. Sain hyvän lisälenkin kun lähdin enste hakemaan Senniä aseman suunnalta ja sit äiten kautta kurvattiin heittämään Sennin saunakamat ja taas talomme ohi kohti Onnistaipaletta. Joskus muistaakseni mittailtiin et Onnistaipaleen lenkki oli yhteiskoululta kymppi, kaupinrinteestä n.12km ja tuohon kymppiin viel kolmisen kilsaa per suunta..eli yht 16km ja siihen viel hakureissu.

Pääasia et pitkä lenkki ja mukavaa hölkkää tasan kaks tuntia putkeen. Alus lämmittelynä ylämäki reipasta kävelyä mut jännä et kun takana oli jo 2,5h lenkkiä niin jaksettiin juosta kiikanmäki sairaalalle ylös asti vaik olis voinu loppuveryttelynä ottaa ja kävellä mut pitkän lenkin jäljiltä se hölkkä on helpompaa jaloille kuin kävely.

Sisko jaksoi hienosti vaik ei oo pitkiä tehny, itelle tää oli helpoin lenkki aikoihin, tälläsiä vaan lisää ja viel muutama kilsa pidempään. En mä ehdi kun kolme sellaista tekeen ennen maratonia mut ihan huippuu et näin huonolla treenillä kuitenkin jaksaa noinkin hyvin. Ei maraton helppo tuu oleen ja en mä sitä väkisin juokse jos huono päivä, voi juosta vaan puolikkaan siel, sillai monet tekee kun siel juostaan kaks kertaa sama reitti.

Maratonilla vauhti on huikeesti viel kovempi, ei riitä et juoksee 8km/h..tai no se olis 42,195km ja lähemmäs 6h..vauhti vähän hiipuu usein loppua kohden vaik Annen kaa usein meil toinen kiekka ollu reippaampi kun säästelly alkupuoliskon voimia ja lopus niin hienoo ohitella muita. Kyl se niin hienoo on että toivottavasti saan mahdollisuuden juosta sen läpi. Se että sinne on ilmoittautunu on jo hieno asia ja laittaa ihmisen harrastamaan ulkoliikuntaa mitä ei ehkä muuten niin paljon tulis tehtyä ja siitä jos jostain saa valtavasti energiaa toteuttaa kotiaskareita ja pihahommia, jotka muuten tuntuis raskailta. Aamul joogaan palauttelemaan ja syvävenyttämään, ihanaa vastapainoa juoksulle, niin erilaista ja hoitavaa.

Hyvä fiilis kun oli niin kiva lenkki ja sen päätteeks äitelle saunoon ja siel ne lapsetkin jo vartos. Saunottiin porukalla pitkästä aikaa ja sai vaihtaa vähän kuulumisia. Lenkillä kun sitä jotenkin oli ite koko ajan äänessä, oikeen ärsyttää näin jälkikäteen et olisin ollu välillä hiljaaki : ) vaik sisko kyl tottunu mun hölötyksiin ja mitään ei tarvii miettii sen seuras,ottaa kyl omat puheenvuoronsa välistä : )

Reippaasti ohjelmaa huomiselle, huh ja jotain päällekkäisyyksiäkin..apuva! No mut niistä selvitään..pääasia et nähdään vihdosta viimein kummitytön pikkusisko!!

S

19.4.2013

Rikoo riskillä ruma

Kauneimmat rikoot ikinä! Tälläisiä oon odottanu et tulee markkinoille..jotain ulkonäöllistä jujuu ja tyylikkyyttä..silti mustat mut juma miten hienot. Oli jo melkein mun mut en raaskinu maksaa täyttä hintaa ja siskon aleil sit ehkä jonain päivänä ne viel saan.

Meil oli tänään Tre päivä Espen, Lennin ja koirien kaa. Oltiin keskustassa erinäisillä asioilla ja smoothie studiolta hain pirtelöitä..tosin ei ollu niin hyvii kun aiemmin..kolme otin ja kaikki tosi laimeita ja vetisiä, ennen ollut hyvinkin voimakkaita makuja, tekijästä kai kiinni mut ehkä pieni pettymys koostumuksen ja makujen suhteen.

Koirat trimmaukseen lähelle Pirkkalan abc tä ja sielt Lielahteen terassisohvan hakureisulle ja Stadiumiin. Syömään ja kaffelle. Joku kymmenen kertaa autoon ja takas.
Lenni ei kitissy automatkoilla vaan todellakin nukkui niin mennessä kuin kotiinkin päin tullessa..ihan luksusta.

Pakettiautolla oltiin liikenteessä ja vitsit kyl ne Liuskeen teippaukset vaan herättää mielenkiintoo varsinkin jos sattui katsomaan eilen Huvilan ja Huussin mis Arttu saapui mökin pihaan paketilla ja kertoi kivistä..siis niin hienosti ja rennosti esiintyi jälleen kameran edessä, ei voi kuin ihailla. Liuskemestareille upeaa markkinointia!
Vaik välil kyl ällöttää se valtava tuotesijoittelu mikä nykyään tuollaisis ohjelmissa ja sen takia en niitä katsokaan tai sit vaan lopputuloksen..usein niin hidastempoisiakin viel mut tänään oli hyvä ja suuri yllätys miten kauan Liuskemestarit ja Arttu sai siinä esiintyä. Lopputulos oli upea!

Koirat on nyt puleja..kesäturkki ja kotikin pysyy siistinä siis vähemmän hiekkaa ja kuraa ulkoo. Tänään aamulla kun käytin koirat ja sit sisälle tullessa hyppäsivät Espen luo sänkyyn sitä herättämään valkoisille lakanoille..ei kiva.

Meil oli kiva reissu vaik aikataulutettu ja raskas mut mukavaa yhdessäoloo ja ajatusten vaihtoo Espen kans. Ja vaik monet miehet ei aina tollasista ohjelmareisuist välitä ja kaupois pyörimisist niin tänää oli kyl hauskaa. Ostettiinko mitään muuta kun koirat ulos trimmaamosta ja Subis käytiin mis olin ihan pihalla kun sai valita kaikkee, en oo siis käyny kun joskus vuosia sitten yhden ainoan kerran.

Seppälä oli siin vieressä ja kävin sovittaan kauniit beiget housut ja myyjä kehu niitä päälläni mut yök ei istunu lainkaan vaik mageet olikin. Jäätelötkin syötiin ja kyl oli hassun näköinen autolasti meillä paketissa kun kolme penkkiä vaan ja Lenni keskel ja koirat meni sylistä syliin. Poliisit olis ihmetelly.

Suolakiteet viisaudenhampaissani, ensviikol tarkastus ja leikkaussuunnitelmakäynti Tullinsuussa, jännää mut toisaalta ihanaa kun sais vihdoin suun kuntoon tän vuoden aikana ja hengitys olis edes joskus raikas. Viisurit ei pääse puhkeamaan kuin puoliks ja siks melkos tulehdusriskit nyt.

Lenni on riiviö..kiipeilee, kolhii, heittelee, kaataa, tyhjentää, rikkoo, syö kaiken, juoksee karkuun...jne.. : )
Haastava ikä pojalla, sattuu ja tapahtuu koko ajan. Keittiönpöydällä seisois kokoajan ja koirien nappulat kiinnostaa yhä edelleen. Kävelee päin pöydän kulmia ja yrittää kävellä portaat etuperin kun isommatkin. Hyppii sohvilla, riuhtoo tavaroita, saa rikki kaiken mihin koskee. Ihan käsittämätön tapaus. Lino oli huomattavasti harkitsevaisempi. Ei voi kun nauraa tuolle kävelevälle katastrofille.

Nälkä..osaako sitä nälissään nukahtaa.

S

Terde

Niin se kuva unohtu edellisestä : )

ja tuol taustalla näkyy vanha mutta viimekesänä uudistettu terassisetti, sopii kun nenä päähän tuonne kiviympyrään ja sinne muurataan grilli ehkä jo tänä kesänä : )

Terassin avajaiset!!

Me on pähkäilty ja pähkäilty terassiamme ja siel puutarhamessuil saatiin elämys tämän sohvan kohdalla..tuossa se on ja kummatkin kerrankin täysin yhtä mieltä siitä et toi on se just mitä etsitty. Tänään käytiin sohva hakemassa pikkupöydän kera terassille ja nyt ihana löhösohva ilta-auringossa ja nyt illal siinä oli jo lämmin.

Niin kaunis ja niin hyvä istua ja plussana et sopii väreiltään meidän terassilaudoituksen kans ja on aitoo rottinkia, Ruotsis valmistettu, pitäis olla ihan laadukas. Löysin sattumalta kaapista kaks valkoista lastensängyn patjansuojusta ja niillä sain istuin pehmusteet suojattua kurakeleiltä ja ei oo edes rumat vaan huomaamattomat suojukset. Siitepölykausikin tulossa. Terassin nurkkaan viel Ikeasta se riippukeinu ja autotallista kannan kaideruukut yrteille..sit onkin terassi kauniimpi kuin osasin koskaan unelmoidakaan.

Kotona tila kerrallaan kaunistuu ja käytännöllistyy. Jee!

15.4.2013

Kolmas vesi

Klo 19 Lapset ammeessa, mä kökötän täs reporankana lattial vieressä. Lämpömittari meni rikki tuoreeseen kylpyveteen ja ei kai niis elohopeaa oo mut lasinsirujen takia oli vesi vaihdettava ja amme pestävä..onneks ei sattunu poikien jalkaan se palasina ollu mittari, kun en ihan heti huomannu et oli tippunu sielt mittarin muoviosan välistä ja tää oli jo toinen samanlainen se äitiyspakkauksen mittari mikä meni rikki, turvallisempia vois olla, toisaalta ei niitä lasten ulottuvilla tarttis pitää. Ja kun uus vesi saatiin kylpysuoloineen ja öljyineen niin Lenni pissas ja Lino seiso varpaillaan vedessä et äiti apua tääl on pisssaaaa! Ja taas uus vesi... :)
(ei siel ollu kun 10cm pohjal..niin ei pitäis näkyy vesilaskus tää ilta)

Klo 21 Ei juma..kuulin just et ystäväperheeseen on syntynyt tyttö ja rouva oli viel aamupäiväl kaupassa ja iltapäivästä vauva nähny päivänvalon. Kokenut synnyttäjä, käväiseen sairaalas ja sit tyyliin yöks kotiin : ) Onnea <3

Meil kummatkin tullu samoin tavoin et päivällä rupee jo supisteleen ja illal kympin aikaan kivuliaammin ja sit puolen yön aikaan Treetä kohden ja viideltä aamul synnytys käynnissä vauhdilla. Joskus on haaveena viel synnyttää vaikkakin tällä hetkellä tuntuu et lapsiluku on täs mut ei sitä tiedä mikä fiilis muutaman vuoden päästä. Koen olevani jaksava ja suht johdonmukainen vanhempi ja syli on aina avoin, kyl sylissä aina on tilaa vauvoille, nyt Lino ja Lenni saa jakaa huomioni seuraavat vuodet ihan kahdestaan lukuunottamatta ystävien pikkusia, nään ehkä viikon ikäisen vauvan keskiviikkona <3

Klo 22
Akupunktioon sain tänään ajan iltapäiväst kun kivut oli aamul todella voimakkaita ja viiltäviä..niin että piti mennä happee haukkaamaan toimistolta pihalle et pysty olemaan..silmät viiruina, kipu näky kauas, sit yhtäkkiä helpotti, sit taas alkoi jne.. Puolenpäivän aikaan oli tosi hyvä olo vaik ei kipu pois ole vieläkään. Akupunktiosta saa apua useimmiten ja nytkin olo oli suorastaan loistava kun nousin sieltä, neulat oli vajaan puoltuntia ja kipeimpien pisteiden kohdat punoitti, tarkoittaa kuulemma et lähtee tehoamaan tai just et siel ongelmaa. Munuaispiste oli kivulias tälläkertaa ja penkistä pomppasin sen neulan kohdal, niin kivulias oli et ei sitä voitu pitää.

Haluaisin päästä eroon ongelmastani syödä ihan tajuisoja annoksia ja syödä itseni aina täyteen. Siis en mä ähkyyn asti syö et mul olis huono olo mut sillai et vatsa täysi, niin jotenkin hyvä olo ja monesti vaik on täys niin sitä syö vaan syömisen ilosta. Suht terveellisesti syön vaikkakin päivittäin tulee herkkujakin syötyä mut annoskokojen pienentäminen olis tervetullutta ja vaikkuttais varmasti positiivisesti hyvinvointiin. Mikähän keinoks kun tekee mieli syödä kokoajan, onneks kotoo ei löydy muuta makeaa kun hunajaa ja sitä tuleekin välillä vedettyä suoraan purkista.

Olen rätti tästä pitkäaikaisesta voimakkaasta kivusta, toisaalta hyvin huojentunut siitä et vihdoin paranemaan päin, mut en voi olla ajattelematta et osa ihmisistä elää tälläisten kipujen kanssa päivästä toiseen. Ihan tajuttoman rankkaa ja masentavaa, varsinkin jos ei tiedä ratkaisua ja on epätietoisuutta. Sitä jo parissa päivässä turhautuu saati jos kivut kestäis viikosta toiseen. Pinna tiukalla ja rupee asiat ärsyttämään ja meteli tuntumaan raskaalta, ei sitä tunnista itseään kun sanoo lapsilleen et olkaa hiljaa..nyt ei saa puhua mitään ja ärähtelee miehelle turhanpäiväsyyksistä, johonkin sitä purkaa, toivottavasti toinen ymmärtää et en oo oma itseni.

Tuntuu niin mahtavalta elää nyt ilman kipua!!
Ollaan kiitollisia terveydestä : )

S

14.4.2013

Migreeni

Perhanan migreeni..se vaan iskee kuukausittain jos vähänkin on altistavia tekijöitä kerralla enemmän. Kannoin Lenniä perjantaina messuilla aikas paljon, huono ruokavalio, valvottu yö ja seuraavana päivänä oli niskat jumissa ja siitä kehkeytyi pahemmanpuoleinen migreeni ja kun ei siihen auta mikään, niin kärsittävä on yleensä vähintään vrk.

Tänään kuuden aikaan illalla oli pahimmillaan, oli pakko lähtee ulos raittiiseen ilmaan, ei helpottanu ja kun meinaa usko jo mennä siihen kipuun ja kun joku olis kertomassa et koska se loppuu niin jaksais paremmin. Mul oli Frantsilan kirja päiväl sohvalla vieressäni ja sieltä lueskelin vinkkejä mut en muistanu niitä enää paria tuntia myöhemmin kun siitä sain noustua mut nyt illal luin uudelleen ja menin yrttikylpyyn kun Lenni nukahti yöunille.

Kylpyveteen laitoin kaikenlaista, oli kylpyöljyä, suolaa, nokkos,voikukka,apila,siankärsämö keitettä ja kehäkukkaa. Ehdin olemaan 5minuuttia kun Lenni jo heräs ja isänsä syliin ei rauhoitu yöaikaan joten kipitin puoleks tunniksi antamaan pojalle sylin ja sit takas kylpyyn. Laitoin kehäkukkavoidetta päähänikin kun välillä ollu niin kuiva päänahka ja kastoin tätä ennen pääni tähän yrttikylpyyn ja voide levis hyvin.

Kylpy helpotti oloani huimasti..ei kipu vieläkään pois ole mut nyt sen kans pystyy elämään ja nukkumaan. Aamulla toivottavasti on ohitse, jotta pääsen töihin. Kivaa mennä töihin edelleen ja niin helppoa kun lapset saa olla kotona.

Mulla on niin loistava yritysidea päässäni tai ainahan niitä on moniakin mut nyt tää yks jo toteutuspisteessä ja varaan nettiosoitteen pian, toivottavasti se viel vapaana. Aloitan pienestä ja riskittömästi ja katsoo mihin menee, eikä nyt tarvii viel väkisin aloittaa, aina voi siirtää vuodella eteenpäin. Eikä nää yritysideat oo päätyötäni syrjäyttämässä, kunhan harrastelisin niitä vapaa-ajalla ja delegoisin muille myös töitä.

On vaan käynyt vähintään kymmenen idean kohdal niin että oma uskallus ei oo piisannu ja sit vuodenparin päästä joku muu jo tekee sitä samaa joten mukavaa olis olla se eka markkinoilla niin sais etumatkaa edes hitusen. Onneks ideoita tulee kokoajan lisää, joku nappaa sit varmasti.

Menipäs myöhäseks, mut taivas miten on ihana olo kun ei satu enää niin paljoo! Kylvyn jälkeen öljysin itseni lämpöisellä seesamsiemenöljyllä ja vaihdoin lakanat, luksus olo ja nyt unta kaaliin : )

S

13.4.2013

Lenni nukkuu kainalossani, ollaan me jo kai pari tuntia täs pötkötetty vierekkäin pedissä ja sitä ennen katseltiin aika-ajoja sohvalla mis nukahtikin syliini, pitkät päiväunet sil meneillään mut heti heräis jos tästä nousisin.

Katselen ulos, tää kuvakulma ulospäin näyttää katolta pian tippuvan lumen, kireen vilkkaa tippuvat vesipisarat lumeen muodostuneista kolmionmallisista kärjistä. Isoja pisaroita, toisesta kohtaa yksitellen, toisinaan vanana. Siel sataa oikeen kunnolla.

Onneks me käytiin hiihtämässä sillon lumipyryssä järven jäällä, taitaa suksimiset olla tältä talvelta ohitse mut mukavinta että lajia kohtaan erittäin positiivinen mielikuva niin kumpaakin tyyliä nyt kokeilleena. Muutaman vuoden päästä varmasti osaan jo hiihtää ja lähteä ladulle heti ensilumista alkaen.

Lennillä tukka pystyssä, hieroi aamulla mustikkapuurot päähänsä. En muista et oonko kirjoittanu kun aina pöydässä sil oltava oma lusikka, ei muuten suostu syömäänkään ns. helpoimmalla tavalla vaan sotku aikamoinen ruokahetkien jäljiltä. Tärkeää lapselle et saa itse opetella lusikan käyttöä, mut puuroo/soppaa on välillä metrienkin päässä. Ja samal kun treenailee tekniikkaa niin mä lappaan sapuskaa avonaiseen suuhun kunnes se suu menee suppuun.

Nyt isi ja Lino palasivat retkiltään, koirat haukku ja Lenni heräs, nyt on niiden vuoro mennä päikkäreille. Ihana rauhallinen aamu!

S

Retroo

Nää lasit löyty montulta hyllystä niin pölyttyneenä mut muuten virheettömän näkösinä. Pistin päähäni ja ihmettelin et miks kukaan ei oo käyttäny ; )

Suojalasit oli niin kapeat et tuskin monenkaan päähän mahtuu ja sain luvan viedä tuliaisiks pikkupojille kotio.

S

12.4.2013

Puutarhamessut 2013

Terveisiä messuilta!

Ihanat messut jälleen kerran, mielenkiintoista oli kiertää ne lasten kaa ja niiden ehdoilla. Kivoimpii juttui tais olla tietty ilmapallot joista puolet jo rikki, sit yks täti anto vihon mis on astronautteja mut ihan kuin oktonautteja, kynä saatiin vihon seuraks Iskun osastolta. Leikkimökkejä oli muutamia ja ahdettiin itsemme porukal niistä yhteen, siel onnistui imetys katseilta rauhassa Linon keitellessä ruokaa mökin pikkukeittiövälineillä. Laitureita oli kiva kiipeillä ja tikapuita laskeutua, mönkkärit koeajettiin ja Senni- täti käytti Linoo tutustumassa veneisiin eli laivoihin.

Tänään on ollu namipäivä, niin paljon lapsille tarjolla kaikenlaisia herkkui siel ja niin se ruoka ei enää maistunutkaan. Lopuks hankittiin terassillemme aito rottinkisohva messutarjouksella, selkis piha-ja terassipohdinnat yhel kertaa.

Liuskemestareiden osasto oli jälleen tyylikäs ja yhteisosastona Kuntta firman kans erittäin onnistunut. Edenistä tuttu Minna kunttafirmasta keräsi jututtajia ja katseita. Liuskekivee oli myös paljon muuallakin esillä ja kuvii on paljon kamerassani, lataan tänne kun tulee sopiva hetki.

Nyt ajoitettiin kotimatka niin että lapset nukahti melki heti auton kurvattua motarille. Lenni tosin kukkuu tuol jo, ei se kauaa nukkunu, mut suht rauhallisin mielin onneks nyt. Väsyttäviä nää reissut mut sitäkin antoisempia ja opettavaisia..kyl kotielämä tuntuu taas kevyeltä ja ihana saada kunnon ruokaa himas.

S

11.4.2013

Pikkusisko

Meidän kummityttö on saanut pikkusiskon ja hyvät ystävämme toisen tyttären. Anne just vieraili tyttöjä katsomassa ja ystävä lähetti ihanan kuvan niin pienestä ja jo niin isosta sisaruksista. Ihania! Vauvapölyä oikeen!
Voi kun olisin saanut mahdollisuuden päästä kurkkaamaan vasta maailmaan tullutta, ehdin viel mut en malta odottaa : )
Onnellisia olemme heidän puolestaan terveestä yli 4kg vauvasta! <3 <3 <3 <3

S

Automatka

Meil on ollu automatkat lasten kans aina melkosen raskaita. Ei sitä kukaan usko ellei oo kyydissä kuuntelemassa. Lino oli pienennä samanlainen kun Lenni nyt.. onneks kuukaudet vierii ja matkustaminen helpottaa kasvun myötä.

Toisil on toistepäin et pienenä lapset nukkuu ja isompana valittaa, me ajettu nyt pari tuntia ja Lenni huutanu koko matkan, imetin jo välis ja hypin välil takapenkille viihdyttään ja rusinoita syöty ja välillä vaan kuunneltu huutoo kun tuntuu et kaikki tavarat lentää. Nyt just onneks hetken hiljaisuus, otin palkin pois niin saa sylissään pidellä tavaroita. On kyl ihme ettei nukahda, simahtaa kai just kun kurvataan päämäärään eli ihan kohta. Lino kyselee tätä perus "äiti, koska ollaan perillä?" ja paljon kaikkee muuta, kohta Lennikin onneks.

Ei täs mitään ongelmaa mut kyl yksin autossa oleminen on luksusta tähän verrattuna. Ja yksin lasten kans lähtisin ajamaan vain yötä vasten tai pysähtyisin koko ajan.

Oon kirjottanu tätä puolen tunnin ajalta ja ny ihan just ollaan perillä ja ei se Lenni vaan nukkunu vaik viimeks päiväl ollu unilla. Huh ja huomenna takas..se matka ajoitetaan uniaikaan : )

S

Järjestyksen kauhistus

Tälläistä tekstiä löytyi luonnoksista..viime viikolta


Roskapostit siis pois työsposteista..omas henk.kohtases on paljon
sälää ja ei sillä väliä mut töissä niiden joukkoon äkkiä hukkuu tärkeä
viesti jos toinenkin. Mä tänään oikeen ihmettelin mitä kaikkee törkyä
yrityksen yleisessäkin spostis oli..siis paljon tarjottiin rahaa ja
myös seksileluja, no vastasuudes sposti toivottavasti ne tunnistaa ja
pysyy selkeämmin luettavana.

Tänään muistin ihan viime hetkel ottaa tietokoneen mukaan ja kyllähän
sitä tarvikin..vanhoja asiakasmuistioita ja tuotekortteja. Oli kiva
soitella asiakkaille kun oli muistissa mitä niiden kaa puhunu viimeks
ja jopa neljä vuotta sitten. En mä varsinaisesti puhelinmyynnistä
tykkää mut se nyt kuuluu jokaiseen myyntityöhön ja kivien kohdalla se
on suht mukavaa kun kauppaa saa aikaseks ja kun nuo kivet ja se myynti
tulee suoraan sydämestä enkä siitä mitään proviikkaa saa eli ei killu
euron kuvat silmillä vaan sitä myy halusta levittää liuskekivien
ilosanomaa ympäri Suomen!

Pojilla on tääl kotona menny hyvin. Tänään tosin tää tissitakiainen ei
meinannu päästää mua aamul lähteen kun ennen kellojen siirtoa oli
usein syömäs kuuden ja seiskan välis niin nythän kello on tunnin
enemmän ja tänään nousin varttii vail kasi kun kasilta olis ajatus
olla töissä vaik ei se nii justaan oo mut eipä toista voi väkisinkään
irroittaa.

Ajatukset on paljon muuttunu työn suhteen lapsien jälkeen. Työ on
hauskaa ja yhteisöllistä ja sillä saa elannon mut se kaikki tärkein
täs elämässä on lapset, perhe, parisuhde, läheiset ja ystävät. Kivaa
on et kun on töissä niin tulee oltua enemmän tekemisis taas isien kaa
ja serkkupojan. Isit on meidän isit : )

En tarkoita ettenkö tuntisi vastuuta asioista ja työstä mutta en
toivottavasti stressaa enää mistään vaan teen parhaani mihin
milloinkin pystyn ja pidän huolen että töissä olis kaikilla mukavaa.
En halua itse ainakaan pahoittaa koskaan kenenkään mieltä..sillä asiat
voi esittää monella tapaa.

Linon on ollu vähän äitiä ikävä ja sanoo sen ihan suoraan ja tänään
lähdettii kahdestaan kauppaan niin ehdittiin juttelemaan ja
tohottamaan aivan kaksin. Lenni kun on mustis musta tällä hetkellä,
isi ei saa halia, tulee heti mun kimppuun eikä Lino olla mun sylissä
ilman Lenniä. Muistan et Linolla oli aikalailla kans vuoden ja 1,5v
paikkeilla todella kova äitiäiti kausi..onkohan se se aika just ennen
irtaantumista. Lapsi kuulemma tajuaa vasta tuossa iässä olevansa
erillinen olento äidistä, näin ihan todella väitetään ja tämä
ajattelutapa onkin yleistä itämaissa missä lapsi pidetään äidin
ihokontaktissa reilusti yli vuoden ikään asti.





Lähetetty Nokia-puhelimestani

Unikoulu

Toi otsikkosana taitaa olla yks inhokkisanani, tuo niin paljon negatiivista fiilistä mut nyt käytä sitä vähän ku itteeni kiusaten sillä nyt tuntuu et se vois olla toteutettava asia jossain määrin.

Mitään tahallista huudattamista meil ei oo koskaan harrastettu ja aina huutava lapsi pääsee lähes välittömästi syliin. Äsken olin suihkussa ja Lenni tietty just heräs sen 5minuuttisen aikana. Riensin nopeesti sen luo, hetken ehti itkustaa ja kippasin takas makuulleen ja nukahti kun silittelin ja on nukkunu sen jälkeen jo kohta puoltuntii, siis kun ennen heräs hetken kuluttuu uudelleen ja vaati aina tissiä.

Ja täähän tarkoittaa sitä plikat, että voitais lähtee syömään hyvin joku ilta Tampereelle, mut on vapautettu nyt iltamenoihinkin : ) Mitähän Espe tuumais kun nyt jo päivät lasten kaa ja tänään oli illan niiden kaa paliksella kun olin harrastuksissa ja sit viel lähtisin humputteleen, kokeillaan rajoja ;)

Oon oikolukenu tänään yhtä tekstiä ja sit Anne soitti sopivasti ja sain ammattilaisen avustuksen vaik en mäkään ihan paska oo vaik nää blogitekstit on mitä on mut en mä näitä mieti kun kuvittelen nää tyyliin mun puheeks, asiateksti erijuttu, kivaa se on, rentouttavaa.

Aamul just kun marssin ovesta pihalle, sotkin puhtaan puseroni puuropurkista valuvaan mustikkaan ja äsken tippu korvis vessanpönttöön..siel on kyl uinu viimeaikoina kaikkee muutakin epäsopivaa, Lenni dippailee millon mitäkin ja kelloni löyty just yks päivä sieltä. Yök.

Aamul ku herään tai siis lapset mut herättää..ei mul herätystä oo, nukutaan niin paljon kun nukuttaa, laitan puuron hellalle ja teeveden kiihuun, haudutan teen ja kippaan termariin sekä muorilta saamaani lasipurkkiin tulee puuro marjoineen ja rouheineen. Ihanat eväät töihin ja joku yrttiruukku sit lounaaks ja siel jääkaapis mul voita ja näkkärii.

Tänään mun isä pyysi lounaalle ja kun kuulin et Lenni oli menny jo toisille unille ulos..ei mua kotona viel kaivattu ja käytiin hotellilla syömässä. Siel oli ihania uunissa haudutettuja punajuuria, porkkanaa ym..tajuttoman hyviä..tollasten perässä menisin syömään vaik mihin ja harvemmin saa, yleensä kasvikset on jotain pakastepusseja, mut ne punajuuret nam. Kinuskivaahto vei kielen.

Oli mukavaa jutella isän kaa rauhas pitkästä aikaa syöden ja kyselin 90-luvun alun lamasta ja miten se rupes ilmenemään, mikä suurin syy ja miten siitä selvittiin..lähinnä kysymykseni koski isän ja hänen veljensä sen aikaista yritystoimintaa. Todella mielenkiintoinen aihe ja oon kyselly monesti ennenkin ja kuullu opettavaisia kokemuksia, tekis mieli kirjoittaa oikeen muistelma ja näkökulmia niistä ajoista haastatellen paria muutakin sen ajan yrittäjää. Varmaan tälläisiä kirjoja on mut itsellekin se olis arvokas kokemus ja jos joku muukin olis kiinnostunu niin plussaahan se vaan. Tosin en tiedä haluaako kukaan sen enempää muistella niitä aikoja saati kertoo kaikkia ajatuksiaan sen ajan viranomaisista, pankeista ja politiikoista julki. Elämme tässä hetkessä, menneet menneitä, toisaalta tieto opastaa hahmottamaan asiat uudelleen ja laajemmin.

Puutarhamessut Hkin messukeskuksessa..suurensuuret messut, meen poikkeen pe siel. Edellisvuosina asuttiin messujen ajan parikin viikkoa Hesas, eka viikko rakennettiin, sit messuiltiin ja viel päivä-pari purettiin. Messuilla on valtavat yleiskoristelualueet ja kivee on reippaasti esillä. Otan kuvia paljon ja jaan tännekin jotain.

Linolle tuli Gup-D postissa eilen ja voi mikä onni kun se paketti oli laatikossa!! Kapteeni Valkoinen on pulikoinu lavuaarissa ja tekee oktohälytyksiä millon mistäkin asiasta. "Oktopodin kaakaokone on seonnut, tehkää oktohälytys..vyäyv,vyöyv.."

Tänään uudenkuunpäivä..kai : )

S

9.4.2013

Pohdintaa puolin toisin

Meil ollu Annen kaa melkoset pohdinnat täs illan aikana whatsappin kautta. Siis kaikesta elämästä, elämään suhtautumisesta ja eriävistä ajatuksista. Todellakin tulee laajaa näkökantaa asioihin erilaisten elämäntilanteidemme johdosta mut toisaalta ollaan niin samoilla linjoilla sen suhteen että pitää itseään niin tärkeänä ja merkityksellisenä että suo elämäänsä kokoajan kaikkea kivaa mistä tulee hyvä mieli ja sit ei ehdi pohtimaan mitään negaa.

Ajattelin päivällä et kirjoitan hiivasyndroomasta tänään tänne, mut se niin tuttu ja vanhajuttu vaik taas kun tänään siitä luin niin herättelee uudelleen. Totesin altistuneeni sille jo alaikäisenä kun kärsin jatkuvasti aiheeseen kuuluvista ongelmista ja esim tähystyksestä ei löytyny mitään mut silloin lääkärit nauro mulle päin naamaa ja määräs mielialalääkkeitä. No mut ehkä se sit psyykkeessä on vika et mun kroppa niin helkkarin herkkä kaikelle ollu jo lapsesta vaik mitään virallisia allergioita ei olekaan, mut ei niitä lääkkeil hoideta..niin siis olin 18vee kun mulle kirjotettiin reseptiä masennuslääkkeisiin kun kävin monta kertaa lääkäris vatsastani, mut koskaan en reseptiä vieny lääkärin huoneesta ulos ja noista ajoista alkoi ja jo paljon sitä ennen matkani kohti hyvinvoinnin tavoittelua.

Esa sano mulle tänään et on se vaan niin vaikeaa kun jokapaikas ympärillämme on kaikkee tarjolla mistä olis kiva osata kieltäytyä..siis valmisruokia, sokeria, lisäaineita, puhdistettua vehnää jne..

Toivon et tilanne viel muuttuu joskus, niinkun tupakkakin, ennen sitä vedettiin lasten vieres lentokoneessa ja nyt tiedetään vaarat, ehkä tän päivän esim. pääsiäismunatkin on tulevaisuudes historiaa. Yritin muuten syödä yhtä tos yks päivä makeenhimooni mut kävin puljaan roskikseen, maistu kun olis syöny muovipussia. Siis kyllähän herkuttelen päivittäin mut yleensä katsoo vähän laadun perään, ite tehdyt leivonnaiset, ei siis mun vaan näiden tuttujen taitavien leipojien herkut on parasta.

No mutta nyt olis syytä ryhdistäytyä jotta sais tämän jo reilun vuoden kestäneen hiivasyndrooman kuriin, ongelma näkynyt myös Lennin suussa syntymästää asti välillä pahemmin kuten sammas tulkitaan. Monin tavoin sitä pystyy hoitamaan, tässä muutamia mitä oon käyttäny ja pyrin välttämään. Hiivan oireitahan on vatsan turvotus, iho-oireet, päänahan kutina tai hilseily, ruoansulatusvaivat, ilmavaivat jne..

Suosi: Rento ja tyyni mieli, ilmavuus, luonnonmateriaalit, raitis ilma, liikunta, Molkosan niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sama juttu ruokasooda 1tl 2dl vettä. Viherjauhetta, paljon kasviksia, psyllium, maitohapot, hiivan poistokuuri, vihreä tee

Vältä: Stressi, voimakkaat pesuaineet, sokeri, hiiva, vehnä, maitotuotteet paitsi hapantuotteet, einekset, lisäaineet, kahvi, musta tee, liha, sekä muut kehoa happamoittavat aineet.

Tuos nyt äkkiseltään jotain, mut miten ihmeessä pääsen sokerista eroon, aina tullu siitä huono olo mut miks sitä silti ahtaa itteensä aikakausittain.. Voi kun osais olla viikonkin ilman ja korvais sen vaik dippailemalla hedelmiä hunajaan jne.. Eikä varmaan haluis enää palata vanhaan..niin mäkin aattelin ja mul repes ihan käsistä Thaimaassa..siel jäätelöö ja pizzaakin pari kertaa kun thaikkuruoka kaipas taukoa.

Niin ja unikin on hyvästä aina joten nyt unta..6h päästä jo herätään : ) ja pari kertaa siinä välis, toivottavasti vaan pari.

S

7.4.2013

Ihana takatalvi

Kummitäti lupas viedä pojan hiihtään ja niin suksi luisti peräkanaa! Ihania!

Vapaata

Suksilla vapaata. Ei jumalaare miten oli hienoo..on niin takkusia kokemuksia viime kerroilta ja nyt sain Annen jalasta sukset kokeiluun ja tekniikkakin oli ok..sukset vaan vei eteenpäin, ihanat sukset!

On tää koomista miten ollu kolme viikkoo aurinkoista ja sit me hullut hiihdetään tääl kirkkolahden jäällä tälläises lumipyryssä ettei eteensä näje. Lenni raahattiin rattais rannalle nukkumaan ja Lino nukkuu isänsä kaa vieläkin päiväunia. Esa oli viime yön töis ambulissa ja Lino valvoi aikas myöhään ja käpertyi Annen kainaloon.

Aamul oltiin joogas, sit kävelyllä Hirsilän raiteilla odotellessa ayurvedatietouden alkamista. Syömään ja suklaakakulle Annen porukoille, mis ihan taivaallista suklaakakkua ja ohueks höylättyä lihaa. Lenni ja Topi oli mun messis siel, muuten olin aamupäivän ihan vain itsestä huolehtien vaik Annellekin olin tehny eväät, aina siis jostain näköjään tarve huolehtia : )

Istun meidän terassilla, sen verran hikee pukkas toppapuvussani, puvun olin laittanu jo syrjään mut tää takatalvi pisti kaivaan sen esille mut urheilles liian lämmin.

Sunnuntaikahveet mutsin luona, tää tapa heräilee aina välillä ja kokoonnutaan lähisuvun kesken välillä sunnuntaisin klo 18 kelle kullonkin. Pari vuotta sitten se oli viikottainen, nykyään ehkä kerran kuussa.

Ei näy Annee jäällä, tai sit en näe tän pyryn keskellä tai sit menee liika kovaa, ne sukset meni ihan tajutonta vauhtia tekemättä mitään ja eihän siinä voi kun nauttia ja hokea et rauhassa liu utat jne.. : ) mul vähän horjuttaa välil, kai sitä kehittyis kun hiihtäis vaan ja nyt perkale mun omat monot hkis ja sukset olis äiten autotallis mut monojen piti tulla postissa kun väärinkäsityksen takii joutuivat kummitädilleni. Herään aina liian myöhään tähän hiihtoon, onneks perinteistä on tullu vedettyy edes muutaman kerran ja kyl viel ehtii seur parin viikon aikana. Sit vaan lainataan toisten vehkeitä kun inspis iskee.

Tää jälleen niin kevyttä olla liikenteessä yhden lapsen kans, kaupassa käydään usein Linon kaa ja Lennin kaa sit muuten hengaillaan kyläpaikoissa jos Lino iskin kaa päikkäreil. Lapset nyt vähän eri rytmeis niin ei ite pääse nukkumaan, mut yritän opetella meneen esim tänää jo kympiltä maate, niin eilenkin olin jo nukahtaas ysiltä mut nousin viel ylös ja rupesin hoiteleen asioita. Viitseliäisyys on parhaimmillaan ennen nukkumaan menoa, oikeesti.

Nysse Anne näkyy ja poika heräs ja ny Linon kaa hiihtään!

S

5.4.2013

Tapparan mies *3

Tapparan pipo jäi kotiin mut 'Lino-kassi' tuli kainaloon kera smoothien, mehupullon ja yrttivoiriisikakkujen, piirrustuslehtiö ja suurennuslasi.

"Jäähallille ajettiin vähän Lylyn tietä ja käveltiin polkua pitkin missä isi kanto mua, mentii kahdesta ovesta sisään ja äiti, ne ovet ei auennu ollenkaan itestään!"
"Söin vesimelonimehujään (mansikkaeskimon), siel oli sellaset verhot, ne oli auki ja niistä mentiin sinne hallin sisälle. Penkit laitettiin alaspäin ja sain oman lipun. Siel oli jäällä autokin, se ei pitäny mitään ääntä. Piirsin pelaajille A ja H että ne luistelis kovempaa, mut ei ne nähny vaikka näytin"
"Siel oli kova meteli ja vaihdettiin paikkaakin, söin makkaraakin. Kattelin Sameja iskän puhelimesta mut ei niitä kuulunu kun kaikki huusi niin innoissaan. Aaltojakin tehtiin. Isi lupas et huomenna mennään askartelukauppaan ja tehdään allas missä vettäkin"

Ei ollu pönttö pojalle kelvannu enää nähtyä kusilaarin ja kun isi oli heittäny roskat metrin päähän roskikseen oli Lino jo hätääntyny et missä isi ja äsken sit kysyttiin siltä et mitä silloin pitää tehdä ja kerrottiin et pysyä siinä paikallaan ja pyytää vaik apua mut ei saa lähteä kun sit me ei löydetä sua, tässä tilanteessa isi oli kyl vieressä mut jotenkin Lino ei vaan huomannu.

Hyvin oli menny vaik hallilla olivat yhteensä reilun kolme tuntia ja pienelle se on pitkä aika. Voi että miten mua hymyilytti sen jutut mut yritin olla nauramatta mut kyl niin suloinen kun kertoo asioita mitä nähny ja kokenu. Lenni nukahti just syliini ennen kotiintulijoita ja siinä nukkuu edelleen. Lino ihan rättinä käveli sänkyyn kerrottuaan asiat. Esa kiitti Linoa kivasta päivästä ja kehu kuinka hienosti oli jaksanu olla pelissä. Esasta on kuoriutunu niin upea ja rakastava isi, oon niin onnellinen ja kiitollinen tästä kaikesta!

S

Uutta upeaa

Tänään on tapahtunu kaikkee jännää tai sellaista erilaista.
Talon lopputarkastus oli tänään eli 5v tuli täyteen ja hienosti kunnossa asiat oli yhtä palovaroitinta ja autotallin jatkoaikaa lukuunottamatta.

Mentiin lasten kaa tarkastajan tullessa evakkoon aamupuurolle muorille ja vaarille. Tajusin eilen illalla et siellähän on mun kampaajatäti ja mulla kuvaukset aamupäivän ohjelmassa ja saatiin samalla mun reuhka kuntoon. Tukka on kuulemma todella huonossa kunnossa ja 20cm sais ottaa pois..tää pistää nyt mut aloittamaan hoitoaineen käytön.

Espe tuli puurolle ja lakkakiisselille kans ja vitsit unohdin siinä häsellyksessä maistaa sitä kiisseliä. Lenni ei tyjänny yhtään kun äiti istu paikallaan tuolissa ja huusi mun sylissä. Lino selitti asioitaan ja puhuu niin hienosti 'hän' muodossa ihmisistä ja se hymyilyttää. Muori voiteli näkkärin hänelle väärälle puolelle..mistähän senkin on aikoinaan oppinu et miten leipä oikein ja miten väärinpäin..mut sille ns.puhtaammalla puolelle pitää voidella mis ne reiät näkyy enemmän.

Tukkani öljyttiin, suoristettiin ja vähän tuuheutettiin päältä ja jätettiin puoliks auki. Tukka näytti käsittelyn jälkeen niin hyväkuntoiselta. Lapset kotiin ja siistit vaatteet päälle..bisnes lookki siis. En tykkää yhtään kauluspaidoista ja ei mul montaa olekaan. Päädyin mun luotto hankopuseroon..alelöyto..valkoinen löysä, ohut, kevyt, vähän läpikuultava, vähän pitsiä. Beige viisvuotta vanha jakkutakki siihen päälle..sekin sellainen ajaton, aikoinaan Vilasta ostettu ja edelleen niin hieno. GinaTricotin tiukat mustat housut hopeisil vetoketjuilla ja ruskealla vyöllä. Kaulassa oli ihana raidallinen ruskeasävyinen silkkihuivi minkä löysin pari vuot sitten tuosta lähetyskirpputorilta. Eli lempparivaatteet päällä kuvauksiin ja täten rento fiilis tarttuisi kuviinkin.

SannaH kuvas ja on se kyllä hyvä kun sai mut nauraan luonnollisesti monta kertaa, kuvia kerty lähemmäs pari sataa ja kun koneelta ne hetken kuluttua selattiin niin olihan siel 10 hyvää otosta ja yks ihan loistava vaik ei täydellinen..mul oli siinä käsissäni sellaset vappulasit ne mis niitä raitoja mut ei niihin heti huomio kiinnity, huumoria tuo kuvaan.

Espe oli kotona lämmitelly kasvisosekeittoo ja eilen lupas sitä tänää vähän maistaa mut löysikin makaronilaatikkoa jääkaapista ja pääs kolmella lusikallisella keittoo ja ei kai ollu kovin mieleen vaik oli yks mun parhaimmista resepteistä, bataattia, palsternakkaa, porkkanaa, currymausteseosta, inkivääriä, kesäkurpitsaa, voita, yrttejä ja kookosmaitoa.

Lino mummille päiväunille ja me Lennin kera kohti Ikeaa tutkimusmatkalle. Käytiin läpi kaappien sisuksia ja terassille tarttu mukaan ruukkuja. Saadaan yrtit lattioilta kaideruukkuihin ja kolme isoo korkeaa kapeaa pyöreää ruukkua terassin 'kaiteeks'

Lenni oli onnessaa ikeassa, juoksi käytäviä, tutki kaikkee mahdollista ja oli vuoroin mun ja välil isin syykyssä..rattaissahan ei viihtyny. Esal ihania kuvia reisulta. Juotiin kaffet ja maksettiin ostokset, roska-astia, ruukut ja lakana.

Haettiin Lino nokosiltaan ja kotio..ihana olo kun pitkän päivän päätteeks oikeesti sai pysähtyä, varsinkin kun Espen auton nokka lähti uudelleen Tamperetta kohden jääkiekko peliin isänsä ja Linon kaa. Jäätiin Lennin kaa kahtestaa.
Olin ihan tajuttoman väsyny mut kummasti sitä tässä piristyi. Istuttiin Lennin kaa vierekkäin sohvalla, kävi välillä rinnalla ja taas keksi leikkejä, istu mun päällä ja pussaili..istu mun sylissä ja anto aina omenansa mun suuhun ja mun piti haukata ja sit Lennin vuoro ja äitin vuoro jne.. Ihana. Oltu vaan Lenskin kaa lähekkäin ja voi kun se nauttii kun äite täysin sen käytettävissä.

Nyt isommat pojat kotona kans..niistä kuulumisista uus teksti.. : ) tääkin jää oikolukemattomaks..

S

3.4.2013

Poikien kesken

Sain tämän suloisen kuvan tänään töihin, ihana!


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Pitkä stoori katosi

Kirjottelin ajatuksiani ja kaikkee kuulumisia pitkän pätkän ja nyt se katos..vaik oon spostissa ja sen pitäis mennä luonnoksiin niin eipä menny. Katon huomenna koneelta josko siel..mut tältä erää hyvää yötä ja yritän kirjoitella uudelleen kuvioita myöhemmin. Kaikki paremmin kuin hyvin!

S

Lähetetty Nokia-puhelimestani

2.4.2013

Työ

Aamu alko hyvin kun puhelin oli hukassa ja se aika olennainen meil töissä, tiesin kyl nukkumaan mennessä jo että se jossain mutta löyty penkin välistä espen autosta aamulla. Matkalla töihin tajusin et kotiin jäi tietokone, sekin aika tärkee : )) niin ja työpaikan pihassa repes mun eväskassi ja persiljat lensi.

Olin ekojen joukossa siel ja kaik asiat oli päästä tän reilun vuoden aikana kadonnu, toimistoon pääsy kesti aikansa mut isän koneelle kun pääsin niin rupes muistuun ohjelmat ja löyty kaikki olennainen heti ja sai työt alkaa. Kävin tän vuoden hinnat läpi ja opin niitä samalla kun vaihdoin ne järjestelmään. Ajoin tilauksia koneelle, laitoin valmiiks lähteviä rahtikirjoineen..perus duunia ja sitä samaa..ihan kun ei olis ollu poiskaan.

Ainut juttu oli muuttunu kun tilas kiville kyytiä niin ei saanu soittaa Topille.. Hietasen Topi, puhuu niin rauhallisella äänellä, järjestää ihan mitä vain ja sitä ääntä onkin jo ikävä mut ehkä sellainen tilanne tulee et saan sillekin pirautella..nyt on toinen nro käytössä ja toimii hyvin sekin : ) joskaan ei niin persoonallista kuljetuspalvelua.

Aloitin kevyellä 4h päivällä ja just sopiva heikkojen yöunien jälkeen, sen aikaa pää toimii ja sit kotiin nukkumaan. Huomenna järkkään itselleni oman työpisteen..halusin korkeen pöydän ja et sais olla seisovillaan, istuminen ei kivaa. Joku kiven tai puunpala jostain ja kulmaraudalla pöydäks ja vanha baarijakkara mihin takapuolta nojailla, en mä muuta tartte vaik haaveilenkin uudesta työkoneesta, nylkyinen on vanha ja napit ei toimi kunnolla, mut sillä menee tarvittaessa viel kunhan ei savuaan rupee.

Timmulit painuu kii ny.

S

huomen olis lenkin paikka..eiku joogapäivä jo eli ke




Lähetetty Nokia-puhelimestani