24.4.2013

Mahlaa

Juotiin just poikien kaa tömpsyt koivumahlaa, sitä tulis pari litraa per vrk per puu kun vaan laittas letkut puunkylkeen ja laitetaankin jahka saadaan aikaseks. Ihanan raikasta ja viimeks mökillä sitä vuosia sitten juoneena ihmettelenkin nyt miten tämä ihmejuoma on unohtunut.

Täs just makoilen Lenni kainalossani, katselen ikkunasta ulos puiden runkoja ja latvoja takapihamme suuntaan, ei tuol montaa koivua ole mutta jos muutamiakin litroja sais juodakseen.

Viel puoltuntii sitten eli ysin jälest oltiin ulkona koko porukka, syötiin iltapala muoril ja vaaril, siel Sari oli piirrelly Linon kaa sen aikaa kun Sennin ja Lennin kaa juoksemas kylä ympäri n.40min ja sitä ennen alkulämpö tuli otettuu kahta lasta rattais työntäen Kiikanmäki ylös mut kotia kohden tultiinkin lujaa alamäkeen. Muori se halus niin kovasti nähdä poikia ja näkikin mut Salkkareiden ajan oltiin ulkoilees että sai keskittyy niihinkin ja lenkin jälest iltapalaks jälkiuunileipää ja marja-aroniasoppaa.

Mun hampaiden kuvaus ei ollu onnistunut ja tästä syystä ajelen hu uudelleen Tullintorille..ihan pöhlöö suorastaan ja kuka korvaa bensat, parkkirahat, työstäpoissaoloajan, vaik onneks iltapäiväks sain..kieltäydyin aamupäivästä tulemasta. Herätyskello soimaan aamul ja aikasin töihin.

Jotkut viel väittää et kuun kierrolla ei ole merkitystä! Viimeyönä meil ei nukkunu kukaan, eikä nukkunu vaari, ei anoppikaan..kuu on tosi lähellä, iso pallo, kaunis kun mikä!

S