11.4.2013

Unikoulu

Toi otsikkosana taitaa olla yks inhokkisanani, tuo niin paljon negatiivista fiilistä mut nyt käytä sitä vähän ku itteeni kiusaten sillä nyt tuntuu et se vois olla toteutettava asia jossain määrin.

Mitään tahallista huudattamista meil ei oo koskaan harrastettu ja aina huutava lapsi pääsee lähes välittömästi syliin. Äsken olin suihkussa ja Lenni tietty just heräs sen 5minuuttisen aikana. Riensin nopeesti sen luo, hetken ehti itkustaa ja kippasin takas makuulleen ja nukahti kun silittelin ja on nukkunu sen jälkeen jo kohta puoltuntii, siis kun ennen heräs hetken kuluttuu uudelleen ja vaati aina tissiä.

Ja täähän tarkoittaa sitä plikat, että voitais lähtee syömään hyvin joku ilta Tampereelle, mut on vapautettu nyt iltamenoihinkin : ) Mitähän Espe tuumais kun nyt jo päivät lasten kaa ja tänään oli illan niiden kaa paliksella kun olin harrastuksissa ja sit viel lähtisin humputteleen, kokeillaan rajoja ;)

Oon oikolukenu tänään yhtä tekstiä ja sit Anne soitti sopivasti ja sain ammattilaisen avustuksen vaik en mäkään ihan paska oo vaik nää blogitekstit on mitä on mut en mä näitä mieti kun kuvittelen nää tyyliin mun puheeks, asiateksti erijuttu, kivaa se on, rentouttavaa.

Aamul just kun marssin ovesta pihalle, sotkin puhtaan puseroni puuropurkista valuvaan mustikkaan ja äsken tippu korvis vessanpönttöön..siel on kyl uinu viimeaikoina kaikkee muutakin epäsopivaa, Lenni dippailee millon mitäkin ja kelloni löyty just yks päivä sieltä. Yök.

Aamul ku herään tai siis lapset mut herättää..ei mul herätystä oo, nukutaan niin paljon kun nukuttaa, laitan puuron hellalle ja teeveden kiihuun, haudutan teen ja kippaan termariin sekä muorilta saamaani lasipurkkiin tulee puuro marjoineen ja rouheineen. Ihanat eväät töihin ja joku yrttiruukku sit lounaaks ja siel jääkaapis mul voita ja näkkärii.

Tänään mun isä pyysi lounaalle ja kun kuulin et Lenni oli menny jo toisille unille ulos..ei mua kotona viel kaivattu ja käytiin hotellilla syömässä. Siel oli ihania uunissa haudutettuja punajuuria, porkkanaa ym..tajuttoman hyviä..tollasten perässä menisin syömään vaik mihin ja harvemmin saa, yleensä kasvikset on jotain pakastepusseja, mut ne punajuuret nam. Kinuskivaahto vei kielen.

Oli mukavaa jutella isän kaa rauhas pitkästä aikaa syöden ja kyselin 90-luvun alun lamasta ja miten se rupes ilmenemään, mikä suurin syy ja miten siitä selvittiin..lähinnä kysymykseni koski isän ja hänen veljensä sen aikaista yritystoimintaa. Todella mielenkiintoinen aihe ja oon kyselly monesti ennenkin ja kuullu opettavaisia kokemuksia, tekis mieli kirjoittaa oikeen muistelma ja näkökulmia niistä ajoista haastatellen paria muutakin sen ajan yrittäjää. Varmaan tälläisiä kirjoja on mut itsellekin se olis arvokas kokemus ja jos joku muukin olis kiinnostunu niin plussaahan se vaan. Tosin en tiedä haluaako kukaan sen enempää muistella niitä aikoja saati kertoo kaikkia ajatuksiaan sen ajan viranomaisista, pankeista ja politiikoista julki. Elämme tässä hetkessä, menneet menneitä, toisaalta tieto opastaa hahmottamaan asiat uudelleen ja laajemmin.

Puutarhamessut Hkin messukeskuksessa..suurensuuret messut, meen poikkeen pe siel. Edellisvuosina asuttiin messujen ajan parikin viikkoa Hesas, eka viikko rakennettiin, sit messuiltiin ja viel päivä-pari purettiin. Messuilla on valtavat yleiskoristelualueet ja kivee on reippaasti esillä. Otan kuvia paljon ja jaan tännekin jotain.

Linolle tuli Gup-D postissa eilen ja voi mikä onni kun se paketti oli laatikossa!! Kapteeni Valkoinen on pulikoinu lavuaarissa ja tekee oktohälytyksiä millon mistäkin asiasta. "Oktopodin kaakaokone on seonnut, tehkää oktohälytys..vyäyv,vyöyv.."

Tänään uudenkuunpäivä..kai : )

S