20.4.2013

Melki puolikas

Ei oo km mittaria mut melkein puolimaraton tuli lenkille mittaa, aikaa meni reilu 2,5h, josta pikkusisko oli mukana vartin vähemmän. Sain hyvän lisälenkin kun lähdin enste hakemaan Senniä aseman suunnalta ja sit äiten kautta kurvattiin heittämään Sennin saunakamat ja taas talomme ohi kohti Onnistaipaletta. Joskus muistaakseni mittailtiin et Onnistaipaleen lenkki oli yhteiskoululta kymppi, kaupinrinteestä n.12km ja tuohon kymppiin viel kolmisen kilsaa per suunta..eli yht 16km ja siihen viel hakureissu.

Pääasia et pitkä lenkki ja mukavaa hölkkää tasan kaks tuntia putkeen. Alus lämmittelynä ylämäki reipasta kävelyä mut jännä et kun takana oli jo 2,5h lenkkiä niin jaksettiin juosta kiikanmäki sairaalalle ylös asti vaik olis voinu loppuveryttelynä ottaa ja kävellä mut pitkän lenkin jäljiltä se hölkkä on helpompaa jaloille kuin kävely.

Sisko jaksoi hienosti vaik ei oo pitkiä tehny, itelle tää oli helpoin lenkki aikoihin, tälläsiä vaan lisää ja viel muutama kilsa pidempään. En mä ehdi kun kolme sellaista tekeen ennen maratonia mut ihan huippuu et näin huonolla treenillä kuitenkin jaksaa noinkin hyvin. Ei maraton helppo tuu oleen ja en mä sitä väkisin juokse jos huono päivä, voi juosta vaan puolikkaan siel, sillai monet tekee kun siel juostaan kaks kertaa sama reitti.

Maratonilla vauhti on huikeesti viel kovempi, ei riitä et juoksee 8km/h..tai no se olis 42,195km ja lähemmäs 6h..vauhti vähän hiipuu usein loppua kohden vaik Annen kaa usein meil toinen kiekka ollu reippaampi kun säästelly alkupuoliskon voimia ja lopus niin hienoo ohitella muita. Kyl se niin hienoo on että toivottavasti saan mahdollisuuden juosta sen läpi. Se että sinne on ilmoittautunu on jo hieno asia ja laittaa ihmisen harrastamaan ulkoliikuntaa mitä ei ehkä muuten niin paljon tulis tehtyä ja siitä jos jostain saa valtavasti energiaa toteuttaa kotiaskareita ja pihahommia, jotka muuten tuntuis raskailta. Aamul joogaan palauttelemaan ja syvävenyttämään, ihanaa vastapainoa juoksulle, niin erilaista ja hoitavaa.

Hyvä fiilis kun oli niin kiva lenkki ja sen päätteeks äitelle saunoon ja siel ne lapsetkin jo vartos. Saunottiin porukalla pitkästä aikaa ja sai vaihtaa vähän kuulumisia. Lenkillä kun sitä jotenkin oli ite koko ajan äänessä, oikeen ärsyttää näin jälkikäteen et olisin ollu välillä hiljaaki : ) vaik sisko kyl tottunu mun hölötyksiin ja mitään ei tarvii miettii sen seuras,ottaa kyl omat puheenvuoronsa välistä : )

Reippaasti ohjelmaa huomiselle, huh ja jotain päällekkäisyyksiäkin..apuva! No mut niistä selvitään..pääasia et nähdään vihdosta viimein kummitytön pikkusisko!!

S