22.4.2013

Ei kuvaa

Mul ei oo kuvaa laittaa..kamerassa reilusti yli 4000 kuvaa ja nyt tökkii jo kun muistikortti niin täys, en silti raaski niitä kaikkia tyhjentää vaan ostan mielummin uuden kortin siihen ja pidän varmuuskopiointina kuvat koneen lisäks kortillakin.

Tää puhelimen näyttö aivan töhnässä, olisko banaania tms.. Tahmatassu iskeny kiinni ja kuskaa ympäri kämppää, välillä puhelin löytyy kengästä, joskus takkapuiden joukosta, pesukoneesta ja wc pöntöstäkin löytyy tavaraa mut viel ei puhelin oo niissä onneks pyöriny.

Haluun kirjoittaa eväistäni kun mielestäni mul on huippuhelpot ja hyvät eväät töissä mukana, monet miettii et mitä ottais ja ei se säily lämpöses jne.. Mut nää kaikki säilyy ainakin parikolme päivää ja jääkaappikin meil on ja sinne sit jos muistaa. Yrttiruukkuja, salaattiruukkuja, voipaketti, tattarinäkkäriä tai kauraleipää tai kuivunutta vanhaa mitä tahansa leipää, öljypullo, inkivääri, teepusseja erilaisia, hunajapurnukka makeen himoon ja suolaraepussi. Niin ja aamul kippaan kattilasta lasipurnukkaani kasan kuumaa kaurapuuroo pakastemarjojen päälle ja heitän jotain pellavarouhetta päälle. Niin ja hedelmiä..omenaa ja päärynää.

Oho, olipas pitkä lista, tolla ny eläis melki viikon. Oon vaan niin kova syömään ja aina on nälkä et ruokaa menee paljon ja usein ja viel kun en osaa hillitä vatsalaukun täyttymistä vaan syön niin kauan kunnes oon täys, mikä ei tod oo fiksua eikä terveydelle hyväksi ja ruoansulatukselle kova paikka varsinkin jos sapuska menee alas huonolla pureskelulla.

Aamul keitän himas samal kun puuronkin niin teeveden ja kippaan termariin hautumaan teepussien kans. Nyt on käytös Tulsi mikä migreenille hyväks ja laadukas yrtti muutenkin, Kiinassa Tulsia on kaikissa lasten lääkkeissä ja meil koko perhe juokin erilaisia yrttiteitä päivittäin. Seassa usein kamomillaa, mun lemppari tai mitä käteen sattuu tulemaan. Ripaus suolaa ja pikkasen hunajaa, parasta energiajuomaa ja sitä litkin aamun kunnes tulee nälkä ja kauhon työn lomassa puurot kurkkuun hillopurkistani.
Useimmiten syön leipää voin ja yrttien kera sit jo kun oon lähdös kotiin. Päätän päivän sillä et meen istuun rauhassa kahvihuoneeseen ja nautin että saan voidella leipäni kiireettä ja pureskella hyvin ja syödä ylipäätään rauhassa ja hitaasti vaik ei siinä kauaa tuhise. Parinkolmen leivän kera menee vähintään yks ruukullinen vihreää, yleensä kahta sekasin ja seuraavaks päiväks jää samanmoinen satsi.

Eli herätes puuro kiihuun ja teevesi toiseen kattilaan, aamutoimet ja sit termari ja purnukka sisältöineen kassiin ja menoks. Jos työpaikal eväät loppu, on jääkaapista nopee napata yrttiruukku ja näkkäripaketti mukaan. Teen kanssa tää lounas ihanan lämpöinen ja sopivan suolainen, silti raikas ja öljyinen. Niin öljyy kaadan välillä suoraa pullost kurkkuun tai sit leivän päälle voin alle. Ja sen voin seas on yleensä sitä aurinkovoimaa, viherjauhetta. Helppoo ja nopeaa ja ei vaadi vaivannäköö..mieluiten sitä söis jotain ihanaa keittoo mut en jaksa lähtee ns kunnonruokalinjalle, jokatapaukses syödään himas poikien kaa soppaa tms illalla.

Mul on aina ollu kassit täynnä ruokaa, oon mä sit missä vaan..pelkään kai näläntunnetta ja monesti on tilanteita et on kivempi syödä omii eväitä vaik esim jos makkaraa on tarjolla..paitsi et mustaamakkaraa söin ykspäivä kun isä toi, maistu tajuttoman hyvälle.

Toiset pärjää vaik työpäivän syömättä, mul vatsa sanoo poks jos oon nälissäni.

Kiva ilta poikien kaa, leikkivät niin paljon keskenään..Lenni roikkuu Linon paidassa ja Lino kävelee takaperin ja Lenni raahautuu pikkujaloillaan perässä ja kummatkin käkättää..välillä välissä onkivapa, naru, vasara, kaikesta samasta kähisevät ja aina toisen kädestä pitäis ottaa just se sama. Sisarukset on mieletön juttu, melkosen kasvattavaa kontaktia ja kunnon meininkiä. Mä istuin ainakin vartin sohval lueskellen 'ayurveda naisille' kirjaa, ihana hetki!

Huomenna hammaslääkäri tre ja illal unelmissa pyöräilyä Limppari kyydissä ja huippuu et istuimii on kaks joten koko perhe voi pyöräillä yhdes ja Lenni pääsee kans kokemaan tuulenvireen kasvoillaan.

Hammaslanka katkee aina takahampaiden väliin ja nyt jäi sit kunnol jumiin..kiva kun roikkuu langan pätkii suus ja yritin toisel langal hinkuttaa pois niin eikös sekin jämähtäny. Jos sit hammaslääkäsisetä kiskoo ne huomen pois. Yritin jo pinsetit ja tikut ym..konstit. Ei tunnu kivalta

nukuin jo..tipahti vaa luuri kourasta...ja lähtee oikolukemattomana..
S