26.4.2013

Pidempi perjantai

Tää päivä vaan jatkuu jatkumistaan. Kaikkee sitä on ehtiny tekemään ja toisena päivänä ei saa tikkua ristiin. Oon töissä tän huhti ja toukokuun ma-to ja jos pyhiä tai muuta menoo keskel viikkoo niin sit on hyvä ottaa perjantai käyttöön. Tarkoitus kuitenkin viettää lasten kans paljon aikaa ja pitää työmäärä puolikkaana. Lennillä ikää vasta 1v2kk, poika tarvitsee äitiään ja Lino oli aikanaan 1v3kk kun aloitti hoidon ja vannoin et noin pienenä en toista kertaa lasta hoitoon vie ja nyt yritänkin kotihoitoa mahdollisimman pitkälle.

On herätty Lennin kaa kymmenisen kertaa yön aikana viikon ajan ja aamuyö on ihanan sikeää aikaa, siks ei tuu mieleenkää laittaa kelloo soimaan edes työaamuina jos ainut sikeä unipätkä ajoittuu esim 5-8.30 kuten tänäänkin. Kotona sitä selviää vähillä unilla mut töissä huomaa että ajatus ei kulje jos levoton yö takana. Kaks isoo takahammasta pojalle puhkeamassa, voi nekin itkettää, mikä vaan mut tiedän et muuten kaikki hyvin..on niin onnellinen ja hyäyilevä poika.

Keitin eilen navettamaitoon riisipuuron eli Linon sanoin joulupuuroa ja syötiin loput aamulla, herkkupuuro maistuu koko perhelle ja vaihtelua kauraan. Lennille kun tuli päiväuniaika, me limpparin kans suunnattiin montulle. Soitti ensin isoisälle ja sano että tulen nyt heti sinne ajamaan kivikoneella. Pari tuntia meni äkkiä, Arttu tulosti Linolle colorbook.comista värityskirjan Palomies Sami aiheella ja Lino touhus kaikenlaista muutakin ja ite sain hoidettua työt. Lopuks poika pääsi pyöräkonetta ajamaan ja sitten kiiruhdettiin hakemaan päiväunilta herännyt Lenni kotoa jotta Espe pääsi asemalle reeneihin.

Vallesmannissa oli 6v kattaus ja porukkaa piisas jonoks asti. Kakkukahveet oli yläkerrassa ja sehän oli Linosta huippua kun saatiin hissillä mennä ja portaita alas. Jenny ystäväkin oli siel. Kiva reissu. En mä yksin jaksais poikien kaa mennä ruuhkaan syömään ja kauas noutopöydästä mut isä se katso kans lasten perään niin helpotti suunnattomasti syömistä ja jälkien korjaamista.

Lastenhoitohakukaavakkeet olivat hukkuneet ja täytin ja vein tänään uudet. Ihmeellistä mut toisaalta onneks oon suullisesti jo ilmoittanut ettei ihan puskista tuu meidän tenavat listoille. Lapset autoon ja kurvattiin Sarin huvikumpuun vierailulle. Vaari ja muorikin ne siel olivat ja ihasteltiin vaarin tekemää takkaa, on se vaan taitava muurari! Sari oli saanu paljon aikaseks, hirsiseinä maalattu, tapetteja seinis ja laatat kylppäris, portaissa matto ja keittiö persoonallisen kaunis. Toivottavasti saan joskus tänne sieltä kuvia ja meidän mutsinkin uudesta keittiöstä, iso projekti sekin mut äkkiä se sit meni ja kun ne vanhat kaapit oli siel jo vuosikymmeniä ja rempsallaan suuntaantoiseen, nyt niin hieno arvokas tyyli siel.

Kotio kurvattii päivänokosille, ei Lenniä viel nukuttanu mut lopulta huilattiin koko sakki kunnes koirat haukkuen meidät herätti vaikkei mitään missään, ehkä naapuron auto tms..joskus siis tuntuu raskaalta niiden haukunta, mut onneks ehdittiin edes vähän torkahtamaan.

Tehtiin vihersmoothieta, talvella kun on enemmän keskitytty marjaisiin mut nyt kun pakastin ammottaa tyhjyyttä niin kaupasta saa onneks tammenlehteä ja yrttejä, tänään pirtelöön meni sen lisäks sitruunamelissaa, nokkosta, banaani, kaivovettä, suolaa, hunajaa, kaks avokadoa ja viherjauhetta. Ja nyt kun kevät saapuu niin mieli tekee taas enemmän ja enemmän vihreää aamuIsinkin talvisen kaurapuuron sijaan.

Lenni ei viel vihreestä puurosta välitä ja Linokin varovasti maisteli osan kipostaan, sit kuorittiin omenaa ja Lenni oli ihana kun avas kaapin, haki rusinarasiapussin, vei ja ojensi sieltä Linolle yhden askin ja sit otti itelleen, toi mulle avattavaksi ja onnellisena istuivat pojat vierekkäin lattialla napostellen.

Ikean sivustoja selailtiin Esan kaa ja suunnitteluohjelmalla käytiin läpi eteisen kaapit..kyl tää homma nyt etenee sen verran et jokupäivä meil on vaatesäilytys, voi sitä onnenpäivää vaik hyvin pärjätty näilläkin mut kyl osaa arvostaa säilytysjärjestelmää ja omia paikkoja vaatteille kun sellaset saa. Hintalaatusuhde kohdallaan nois.

On pesty tänään ulkoiluvaatteita ja pyykkiä yleensä kun kerta kotona on normia enemmän. En vaan ikinä jaksais viedä edellisiä paikalleen ja siks meille on tulossa tehostetumpi vaatesäilytys kodinhoitohuoneeseen..ei tarvii kuskata pyykkei ympäri kämppää vaan saa heti siirtää paikalleen viereen.

Rattaiden lämpöpussikin ja pehmusteet lähti pesuun kun käytiin kipittään lenkki Linon kaa sillain et laitoin sen rattaisiin ja sain hyvän vastuksen siitä juoksulenkilleni. Käytiin uimarannal ja takas, tasan 3km ja siinä välissä jäätiin roikkumaan ja soutamaan laitteella sateessa. Masi oli sadetakki päällään meidän mukana ja sai juosta mielinmäärin välillä vapaanakin kun eihän siel tolla ilmal muita ollu lukuunottamatta yhtä koiran lenkittäjää.

Ennen lenkkiä valmisteltiin ruoka teemalla..tyhjä jääkaappi, syödään mitä on ja niin pesin perunat hyvin ja huonot kohdat pois, ranskiksiksi pilkoin pellille ja yrttei ja öljyä kehiin. Toinen kerta jo täl viikolla kun yrttiperunoita uunissa ja tänään kalaa kaveriks.

Hiusväri tukkaan pitkästä aikaa..jos oikeen muistan oon myrkyttäny itseeni viimeks tammikuussa, tää olisikin hyvä tahti et vaan nelisen kertaa vuodes kemikaaleja päänahkaan. Mut on tää niin siistin näkönen tukka taas, ihanan musta!

Espe haki ystäviltä Salama leffan ja sitä katsottiin porukal puoleen väliin kunnes alkoi leikit Salama- ja Martti autoilla.
Niin ja huippuu tänään oli et meil kävi Honkoliinilta tuon lämmitysjärjestelmämme asiantuntija ja käytiin säädöt läpi, ne kun oli melkosen perseellään ja nyt pitäis säästyy lähemmäs tonni vuodes oikeilla säädöillä. Niitähän ei ite oo säädelty vaan sähkärit ja putkarit mut kai sit sen verran monimutkainen ettei ihan putkeen oo menny, mut nyt on kunnossa, jee.

Lennille iltapalaks valmisriisijauhopuuroo tulsi/kamomilla teehen sekoitettuna ja Lino halus riisikakkuleipiä ja teetä. On jo myöhä ja Lino se kuuluu olevan vieläkin hereil tuol, Lennikin nukkunu vast tunnin. Ensviikolla suunnitelmissa aikaistaa rytmiä ainakin tunnilla, tää vaan menee niin helposti tähän et aamul nukutaan ja illal kukutaan, jotenkin niin luonnollista kun iltasin kiva puuhailla kaikkee lasten kans.

Ihanan energinen päivä täynnä mukavia hetkiä ja huomenna yritetään olla kotosalla paitsi liikuntahallilla on Vappurieha klo 14-17, meidän päiväuniaika, huomen ei siis nukuta : )

Rentouta kasvot, rentouta leuka, älä pure hampaita yhteen, rentouta nenä, silmät, otsa, kurkku, vapauta niska, kuuntele hengitystäsi ja unen tulla.

S