9.4.2013

Pohdintaa puolin toisin

Meil ollu Annen kaa melkoset pohdinnat täs illan aikana whatsappin kautta. Siis kaikesta elämästä, elämään suhtautumisesta ja eriävistä ajatuksista. Todellakin tulee laajaa näkökantaa asioihin erilaisten elämäntilanteidemme johdosta mut toisaalta ollaan niin samoilla linjoilla sen suhteen että pitää itseään niin tärkeänä ja merkityksellisenä että suo elämäänsä kokoajan kaikkea kivaa mistä tulee hyvä mieli ja sit ei ehdi pohtimaan mitään negaa.

Ajattelin päivällä et kirjoitan hiivasyndroomasta tänään tänne, mut se niin tuttu ja vanhajuttu vaik taas kun tänään siitä luin niin herättelee uudelleen. Totesin altistuneeni sille jo alaikäisenä kun kärsin jatkuvasti aiheeseen kuuluvista ongelmista ja esim tähystyksestä ei löytyny mitään mut silloin lääkärit nauro mulle päin naamaa ja määräs mielialalääkkeitä. No mut ehkä se sit psyykkeessä on vika et mun kroppa niin helkkarin herkkä kaikelle ollu jo lapsesta vaik mitään virallisia allergioita ei olekaan, mut ei niitä lääkkeil hoideta..niin siis olin 18vee kun mulle kirjotettiin reseptiä masennuslääkkeisiin kun kävin monta kertaa lääkäris vatsastani, mut koskaan en reseptiä vieny lääkärin huoneesta ulos ja noista ajoista alkoi ja jo paljon sitä ennen matkani kohti hyvinvoinnin tavoittelua.

Esa sano mulle tänään et on se vaan niin vaikeaa kun jokapaikas ympärillämme on kaikkee tarjolla mistä olis kiva osata kieltäytyä..siis valmisruokia, sokeria, lisäaineita, puhdistettua vehnää jne..

Toivon et tilanne viel muuttuu joskus, niinkun tupakkakin, ennen sitä vedettiin lasten vieres lentokoneessa ja nyt tiedetään vaarat, ehkä tän päivän esim. pääsiäismunatkin on tulevaisuudes historiaa. Yritin muuten syödä yhtä tos yks päivä makeenhimooni mut kävin puljaan roskikseen, maistu kun olis syöny muovipussia. Siis kyllähän herkuttelen päivittäin mut yleensä katsoo vähän laadun perään, ite tehdyt leivonnaiset, ei siis mun vaan näiden tuttujen taitavien leipojien herkut on parasta.

No mutta nyt olis syytä ryhdistäytyä jotta sais tämän jo reilun vuoden kestäneen hiivasyndrooman kuriin, ongelma näkynyt myös Lennin suussa syntymästää asti välillä pahemmin kuten sammas tulkitaan. Monin tavoin sitä pystyy hoitamaan, tässä muutamia mitä oon käyttäny ja pyrin välttämään. Hiivan oireitahan on vatsan turvotus, iho-oireet, päänahan kutina tai hilseily, ruoansulatusvaivat, ilmavaivat jne..

Suosi: Rento ja tyyni mieli, ilmavuus, luonnonmateriaalit, raitis ilma, liikunta, Molkosan niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sama juttu ruokasooda 1tl 2dl vettä. Viherjauhetta, paljon kasviksia, psyllium, maitohapot, hiivan poistokuuri, vihreä tee

Vältä: Stressi, voimakkaat pesuaineet, sokeri, hiiva, vehnä, maitotuotteet paitsi hapantuotteet, einekset, lisäaineet, kahvi, musta tee, liha, sekä muut kehoa happamoittavat aineet.

Tuos nyt äkkiseltään jotain, mut miten ihmeessä pääsen sokerista eroon, aina tullu siitä huono olo mut miks sitä silti ahtaa itteensä aikakausittain.. Voi kun osais olla viikonkin ilman ja korvais sen vaik dippailemalla hedelmiä hunajaan jne.. Eikä varmaan haluis enää palata vanhaan..niin mäkin aattelin ja mul repes ihan käsistä Thaimaassa..siel jäätelöö ja pizzaakin pari kertaa kun thaikkuruoka kaipas taukoa.

Niin ja unikin on hyvästä aina joten nyt unta..6h päästä jo herätään : ) ja pari kertaa siinä välis, toivottavasti vaan pari.

S