30.11.2013

Ihan sekasin :D

Tää on ihan unelmien täyttymys. Tällaista oon aina halunnut ja toivonut kokevani. Mä opin tääl niin paljon, saan tutustua uusiin ihaniin ihmisiin, ylitän itseni ylipäätään sillä, että olen täällä yksin vaikkakin ryhmässä, silti nytkin yksin tääl kammaris kun muut ovat pareittain. Tääl on erittäin erilaista ruokaa, kasvis-ja yrttipitoista juu mutta, että ne intialaiset mausteet, morjes mitä makuja.

Me vaan ollaan tääl täs yhdes talossa, käytiin erään rouvan kaa iltalenkillä kyl ja kun verannalla sattui olemaan pikkujoululaiset vikisevän koiransa kanssa niin kysyin et lähteeks koira lenkille ja lähtihän se.

Tääl on myös tänään ollut tän koko Frantsilan äidin eli Virpin järjestämät pikkujoulut, hänen perheensä ystävineen ja meidän kutsuttiin mukaan iltaohjelmaan. Oli toistemme hieromista, paljon laulua ja lasten esityksiä, pukkikin vieraili. Virpin äitikin oli paikalla, kaunis v. -24 syntynyt mummu :)

Muut kurssilaiset ehti saunomaan kunnes mä ja Terhi päästiin löylyttelemään. Pikkujouluista kun ei malttanut kesken lähteä. Saunassa, vessoissa, pöydillä, joka paikassa testereitä Frantsilan tuotteista ja kyl on iho nyt kaunis, on jalkavoidetta, rintavoidetta, niskoissa kipuöljyä, kasvoissa savinaamiot, kasvovesi, monet eri voiteet..lisäks dödöt ja tuoksut sekä sisäisesti otettavat valmisteet testattu.

Tääl huippuenergia, kaikki on yhtä ja kaikki on tässä ja nyt. Niin ja tää kiireettömyys, avoimet hymyt, katseet, keskustelut, auttaminen.

Ja kun täs talossa ollaan ja ei tarvii lähtee mihinkään, saunakin tuos pihassa ja kaikki tapahtuu sadan metrin säteellä. Ei lähtemisiä, senkun ollaan vaan ja tehdään mitä millonkin täytyy.

Siel saunassa kun Terhin kaa istuttiin ja Terhi aikoinaan Virpin lapsia kaitsenut 30v sitten, avas Virpi oven ja kutsui meidät aamun joogaan. Ihan huippua!

Siis, että kaik on tervetulleita kaikkeen.
Tää paikka vie sydämen, ihana!!

Kaik jo nukkuu, mut tietty mä vikana valvon, uniteetä juotiin monta kuppia, loistavat keskustelut viel iltapalalla pirtissä. Upeita tarinoita, kokemuksia.
Ja viel huominenkin tätä, jee!

Lapsia ikävä, seuraavan kerran otan ne mukaan ja toivottavasti Esakin lähtis.

S

Terveisiä Frantsilasta

28.11.2013

Loma lähestyy

Eilen Niina kehotti ruveta ajattelemaan tulevaa lomaa :) ..ite kun en osaa aatella asiaa kun vasta edellisenä iltana, mutta rupesinkin jo tänään vähän miettimään et mitä tarttis ottaa mukaan ja varsinkin keräsin lasten jutut kasaan, sillä esim. joulukalenterit on tärkeää pojille, vihdoin se joulukuu alkaa!!

On muuten nopeaan mennyt tämä syksy, ihan hujauksessa, tykkään syksystä ja koti-illoista, syksyllä sitä ollaan kotona enemmän ja välillä muistaa sytyttää kynttilänkin.

Lauantaina köröttelen Hämeenkyröön ja sunnuntai iltana takasin. Oikeastaan ihan saman ajan olin pois perheen luota silloin Habitare-messuillakin. Mut ei tää helppoo ole lähteä pois perheen ja varsinkaan Lennin luota ja ottaa aikaa itselleni. Mielummin kun antaisin kaikkeni pojille. Ihan kun olisin itsekäs että jotain omaa hömpötystä 1vrk mut tää tekee hyvää meille kaikille.

En siis vielä ole osannut nauttia ajatuksesta sitä ilmoittautumishetkeä lukuunottamatta, mut ehkä la aamuna ajaessani tuntuu se vapaus fiilis.

Lenni on edelleen yks "shukka ja houssu" päivittäin kerätään pitkin kotia puhtaita sukkia, housuja sekä vaippoja ja paitoja..on näet laajentanu jo niihinkin.. Menee pieni tippa vettä tai vähän ruokaa vaatteille, riisuu itsensä ja hakee koko sarjan uusia :D

Kova tuuli ulkona, silti koiria käyttäessäni teki mieli lähteä pidemmällekin lenkille. Kroppa oikeen huutaa raitista ilmaa. Ilmottauduin töissäkin tekeen niin paljon pihahommia kun mahdollista, tänäänkin niin hyvä keli, joskin neljän aikaan oli jo synkkää ja myrskyistä.

Pyykit koneessa ja kylmä puuro odottaa kattilassa, lapset nyt just nukahti ja pääsen touhuamaan omiani.

Niin ja viel kun kuulin erään vanhemman valittavan lasten nukkumaanmenon vaikeutta, niin ehkä sekin aika meillä tulee, mut tähän asti pojat oikeen odottaa et koska mennään sänkyyn ja mikä kirja luetaan ja vaik me vanhemmat ollaan viel siivoo keittiöö tai suihkus tai pyykkei laittaas niin Lino lukee Lennille kirrrjaa sen aikaa kunnes jompikumpi tulee jatkamaan.

Kymmeneen mennessä kumpikin unessa ja jos uni ei Linolla heti tuu niin ainakin hienosti yrittää. Välillä toki tulee luokseni antaa vielä yhden hyvänyönhalin tms. mut yleensä rauhoittuu hyvin. Eli juoksurallit ysiltä ympäri kämppää, sitten on hyvä kaatua sänkyyn. En siis tiedä miksi joku lapsi ei halua nukkumaan, onko nukkumaanmenossa jotain epämiellyttävää vai voisko se olla kivaa?

S

S

27.11.2013

Askarrusilta

Poikien perhepäivähoitoryhmä kutsui lapset koolle vanhempien kera askartelemaan, syyskaudenpäättäjäiset.

Meidän poikien askarelemat rummut, kapulat ja helistimet..toisin sanoen meidän vanhempien tekemiä, pojat kyl tykkäsivät,maalata, muuten leikkivät ja luttasivat huovutusvedellä :)

Kummitytön tekosia nuo kauniit pallokuosit ja siniraidallinen helistin jossa pitsinauhat, ihanat!

S

26.11.2013

Tänään 26.11

On isin 55vee synttärit, juotiin montulla kahveet kera parin kivimiehen ja parin rakennusmiehen ja samalla harjakaiskahveet kun viimeinen kattopelti vihdoin juuri ennen lumimytäkkää paikallaan. Varastohalli on ollut suunnitteilla jo parin vuoden ajan ja nyt se on lähes valmis!

Isi kertoi et vuodet menee hurjaa kyytiä ja justhan sitä oli 35-vuotias.

Tänään vähän jälkeen kello kuuden syntyi ystävillemme tyttö. Onnea! <3
Jennystä tuli isosisko :)


S

Plazassa

Uudehkossa Plaza-lehdessä oli näin upea kohde esittelyssä! Liuskekiveä ja muutenkin ihan unelmasisustus!

S

25.11.2013

Sokeritonta...

Mulla jäi viimeks juttu kesken..

Ihaninta tämän päätöksen jälkeen on ollut virkeä hyvä olo. Mielitekoja on ollut mut taatelit, viikunat, aidosta kaakaosta tehty ja hunajalla makeutettu kaakao ovat pelastaneet. Vaivaa joutuu näkemään vähän enemmän mut toisaalta tää hyvä olo palkitsee.
Venhää kuitenkin saan syödä joten tää on aika pieni askel kun ei tarvii ihanista leivistä kieltäytyä vaikken niitä kauheasti syö mut se stockan oliivileipä on tajuton ja sit ite tehdyt sämpylät spelt-vehnästä. Mut jääpähän ylimääräinen herkuttelu vähemmälle.

Lounaalla on jäänyt jälkkärit pois ja olo ei ole niin täysi ja väsynyt kun aiemmin. Sienijuomaa viel iltapäivisin niin loputkin makeanhimot lähtevät.

Hassuinta täs se, että perjantaina pikkujouluissa unohdin, että mul on tälläinen päätös, enkä ollut juonut alkoholia viel tilkkaakaan. Söin kakkua kahvin kera niinkun juhlissa pitääkin kunnes viimeistä palaa syödessäni tajusin et mitä hittoo teen :D

Ei se mitään, sellaist sattuu ja lakko jatkuu ja tän lakon tarkoitus on lopettaa piipahdukset siwaan hakemaan suklaata ja leipomoon hakemaan pullaa. Kun kohtuutta ei ole vaan sokeri liiaksi hallitsee niin on tällainen lakko just hyvä juttu ja kuin ihanan helppoo on olla kun ei ota sitä yhtäkään keksiä, ennen kun söin sit viis tai vaik kymmenen.

Sokerilakko tarkoittaa valkoisen sokerin boikottia, täysruokosokeri ja palmusokeri sopii jo paremmin vaik hunajaan yritänkin vain keskittyä.

Mul oli just uunissa suklaakakku joka sielt kaupasta se valmis jauheseos johon lisätään munat, voi, maito ja kakku uuniin, sit annetaan vähän jäähtyä ja päälliset päälle kuten kermaa vaniljan kera sekä mustikoita. Kaakkua voin syödä kun ei teollista sokeria ja kookospalloissa sitä palmusokeria. Mut ihanaa olis ettei tällainenkaan makea hallitsisi mua mut täs nyt harjoittelen leipomista joululle, että on sit omat herkut mukana ja tietty muillekin tarjolla.

Tein just myös kookospalloja. Tää leipominen siks kun isillä huomenna synttärit ja meil töis kakkukahveet ja Antill keliakia.

Kookospalloihin tuli 3dl kaurahiutaleita, 1/2dl manteleita, 1dl kookoshiutaleita/lastuja, 1dl kookospalmusokeria, 1tl vaniljaa, 2rkl laadukasta kaakaojauhetta ja 100g voita ja vähän hunajaa sekä 1rkl vettä.
Meen pyörittelemään nuo just palloiks, katotaan tuleeks syötäviä.

S

Kivimiesten kengät

On kenkä sit kotimainen tai ulkolainen, saman aikaa kestää ja pian jo saumat repeää ja varpaat saa kaverikseen pikkukiviä. Keskimäärin miehillä menee vuodessa kahdet kengät.

Mietin just tänään kun yleisin on just toi sivusauma et saisko sen vahvistettua jollain. Voi kun olis suutari tässä kylässä niin käyttäisin kengät sen kautta.

Ideoita otetaan vastaan :)

S

24.11.2013

Putket soosissa


Keittiön viemärin haju riitti ja yhtäkkiä huomasin olevani kumihanskat kädessä.  Pyörittelin putket irti ja valmistelin Esaa joka oli menossa päiväunille et on valmiudessa avuks jos tilanne vaatii. Noo eihän se malttanu sivusta seurata vaan napattiin kuva putkista et osataan viel takaskin ne ruuvailla. Näiden lisäks on tiskikoneliitäntä ja sit se jos lavuaari täyttyy sivuvaraputki..nää termit aika hukassa :)

Putket oli täynnä skeidaa, pyörittelin wc-paperilla isoimmat liejut ja sit khh altaaseen likoamaan mäntysuopa-sooda veteen.


Yritin ekaks sitä hajua veke soodalla, etikalla ja kiehuvalla vedellä, mut nyt Esa lähtikin hakemaan kaupasta kodin putkimiestä et saatiin se alimmainen iso putkikin puhtaaks, hajua kun tuli edelleen. Ei oo mitään tietoo kuin tollaset pitäis oikeesti putsata ja kuin usein. Me asuttu täs 5vuotta ja olihan se puhdistamisen tarpeessa. Kodin putkimiestä sinne kerran vuodes kaadettu, mut ei kai sekään kaikkee syö. Pulloharjalla hinkkasin joka osan puhtaaks ja nyt pitäis olla taas raikkaat putket.

Tää sama tekis mieli tehdä tietty joka lavuaarille, vessois ny yksinkertaisemmat systeemit, mut kyl meinas jo epätoivo sen kaiken paskan ja sen hajun keskel iskee et Jesselle meinasin soittaa. Hän voi kommentoida tätä kokemuksen äänellä sit, kiitos :)

Tulipahan tämäkin kaappimme nyt hyvin tutuksi :D

S

Sunnuntaikävely

Lasit mukana
Muori ja vaari haettiin matkaan
"en jaksa kävellä"
Lenkillä lasten ja koirien kanssa sekä muorin ja vaarin!! Ulkoilutettiin isoisovanhempia :) upee keli tänään.

Haluan kuulla lisää Annen merijooga v-lopusta!!

S
  Kuvat ei suostu lähtemään kerralla - Anne näitä lähettelee :) nämä kuvat ovat Merijoogan kuvia.               

 

Hanko/ Merijooga v-loppu

Ravintola Origo
                 

Hangon joogasali

Merijoogaa
                 
  Kuvat ei suostu lähtemään kerralla - Anne näitä lähettelee :) nämä kuvat ovat Merijoogan kuvia.               

 

Hanko

Marraskuun merimaisema
                 

Merijoogaa!

Merijoogan huikea merimatka joogaillen päättyi tällaiseen valoilmiöön!
Upea viikonloppu pe-su joogaillen, hengitellen ja intuitiosta oppien.

23.11.2013

Kaakkao

Lennistä kuva
Lenni otti äitistä kuvan!!
Sokeriton kuulumisia on vaik kuin paljon :)

Tehtiin kaakaoo just kauramaidosta, tummasta kaakaosta, hunajasta ja suolasta.

Jatkan myöh.. :)

Kiitooosz

Sitä Kiitosta tuossa kuvassa sanoo Annelle kun postilaatikosta löytyi ihana paketti. Osas koota ihan itte :)

Kun Lino jäi mummille yökylää





Pikku ukko ja lumiukko

Lino ja ukko
Lumiukko
Linon tekemä lumiukko väärinpäin. Se seisoo kuulemma päällään, porkkanasta näkee mis sen pää on. Tää isompi ukko on asia erikseen :D

Kivi ja silta


Täs kulkee polku siltoineen meidän toimiston ja parkkipaikan välillä. Tuolla kivellä seisoin useana päivänä kesällä luuri korvalla. Monttu <3

Fleecehuopa

Laulumaja
Täs kuvaa meidän virityksistä laulumajalle. Kuusen kaappasin kotoamme mukaan ja kipollisen koristeita. Ikesta fleecehuovat pöydille ja räsymatot saumakohtiin. Myymälästä kauniit ruukut lainavihreille, takorautaa ja kynttilää reilusti. Edullista, simppeliä, nopeaa, kevyttä koristusta muutaman tunnin kekkereihin. Ei tullut otettua kuvaa kattauksineen, ihanaa ruokaa syötiin, Anu tekee meille aina kotiruokaa kuten kurpitsalaatikkoa, punajuurilaatikkoa, valkosipulikermaperunoita, itse savustettua kalaa, sienisalaatteja, sellerisalaattia, lihapullia. Mahtava joulupöytä ja oli siel kaikkee muutakin mut nää oli erityisesti mieleeni :)

Joulupukille

Lino teki tällaiset toiveet pukille tänä vuonna. Tärkeimpänä Salama rekka. Lennille vauva ja äitille uus merinovillapuku.

S

Tippujoulut

Kaik pojat oli mukana eilen pikkujouluissa. Pojat läks nukkumaan ja äiti tuli yöllä kipittäen perässä. Helkkarin hauska ilta, vauhti päällä ja hyvää porukkaa.

22.11.2013

SannaH



Torstai ja kotiravintola

Kotiravintola
Otettiin pakkasesta Herefordia sulamaan ja opeteltiin pihvien paistamista. Jauheliha on jotenkin niin helppoa ja pihvilihaa ei niin arkena osaa syödäkään mut kun ottaa sulamaan niin tuleepahan opeteltua.

Kun on hyvää lihaa niin olihan se avattava punaviinipullokin. Pullo on ostettu synttäreilleni tammikuussa, vähällä on viinin nauttimiset ollu.

Lihan seuraksi uunikasviksia, palsternakka, porkkana, peruna, oliiviöljy, voi, pippuri, suola, chili, rakuuna.

Tää oli erittäin hyvää ja kun nyt harjoitellaan laadukkaan lihan käsittelyä ja valmistusta lisää niin seuraavan kerran meil in jotain loistavaa.

Hei meinas unohtua yrttivoi
100g voita
Persiljanipusta puolet
Yrttisuolaa
Pippuria
Tacomaustetta

Lino mummilla yökylässä, Lenni onnessaan kaiken keskipisteenä kynttilän valossa hymyili ja mussutti lihojaa.

Arjen luksushetkiä, jos et pääse ravintolaan, tee ravintola kotiisi :)

S

21.11.2013

Pukala

2. äitienpäivä Pukalassa 2011


Löytyi luonnoksista...

Yksinkertaista tekstiä

http://samisundvik.com/2013/11/07/vaihtelua-ruokavalioon/

Tuon linkin takaa löytyy todella simppeli kirjoitus ravinnon laadun parantamisesta.
Tulosta myös miehellesi luettavaksi..ei voi siis yleistää, mut ainakin meidän perheessä asetelma on näin vaik eteenpäin mennään koko ajan.

Löytyi luonnoksista..

Lastasi saattaa vituttaa

http://veikkonen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/142628-lastasi-saattaa-vituttaa


Tällainen löytyi luonnoksista...



Makean nälkään


Yliskyläntie

Kauni luminen maisema tuli hetkessä!!

20.11.2013

2.pvä ilman sokeria

Kuvassa Ikean kylppärituoli bambua, ihan hyvä idis ja jotain vastaavaa kaivataan kylppäriin, meil tasot siel bambua niin sopis, muuten ei kyllä ihan natsaa jotenkin.

2.sokeriton

Eli haastavimmat hetket makeanhimon kanssa on aina ruokailun jälkeen, joo kahvi voi helpottaa hetkeks mut 2-4h se makeanhimo kestää. Kun tänään käytiin salaattilounaalla ja siitä hurruutin ikean pihaan niin himoitsin niitä daim kakkuja ym..Onneks löytyi kassista sellanen instant sienijauhe, joka on loistava ravintolisä teen tai kahvin joukossa. Mul oli teet termarissa ja sinne siis jauhepussi ja en tiä mut nii, vaan se makeanhimo läks. Uskoako oikeesti vai hä mut ekaa kertaa siis koitin ja nuo tuotteet kotimaisia lääkinnällisiä sieniä kuluttajaystävällisessä pakkauksessa eli annospusseissa. Hei mut sinne läks makean himo, vau! Muita sieniä on tullut kokeiltua aiemmin ja niistä loistavia käyttäjäkokemuksia. Virkistää kuin kahvi mut samalla parantaa kehoa, kuten pakurikäävän hyödyt kaik varmaan jo onkin lukenu. Nostaaa immuniteettia jne.

Kotona söin omenoita ja sit ruoan jälest en mitään makeaa mut iltapalan eli marjojen ja kaurapuuron jälkeen keittelin teetä ja lämmitin kauramaitoo johon lisäsin suolaa ja hunajaa ja rakkauspakkausta. Sitä kun oli kaapissa viel muutama rkl, niin hyvää kaakaoo tuli et tätä sit makeanhimoon ja varsinkin suklaan tarpeeseen. Rakkauspakkausta saa ehkä tuost paikallisesta Kamomillastakin. Sisältää raakakaakaojauhetta, macaa jne..en muista enää mut sellainen tasapainoittava ja energisöivä ja toki herättelevä seos nimensä mukaisesti.

Niin ja tää oli vast toinen päivä. Oon varautunut et eka viikko menee sokerin vieroitusoireissa, toivottavasti ei :)

S

Joulupukin kodissa sataa lunta



Tultiin kotio ja poika pyys saada katsoa tietokoneelta videoita, no en antanut ja kinus saada katsoa telkkaria, no siihenkään en suostunu vaan mentiin kaivamaan joulukoristeet esiin ja siitähän ilo repesikin ja leikkiä koko illaksi. "Ei mua enää ikinä videot kiinnosta, mää vaan koristelen kämppää" ja niin koristelikin..loppujen lopuks kaik koristeet onneks kerääntyi tähän yhteen nurkkaukseen joulupukin kotiin. Siel satoi lunta, vilkkui valot ja välillä oli kytkin hukassa. Haki S-koukkuja ja kiinniteli niillä erinäisiö esineitä tangoista roikkumaan. Ei voinu kun ihailla tuota innostusta ja joulufiilistä mitä tuo Linon luomus ja sen tekeminen sai aikaan. Poika leikki tuolla lähes koko illan.

Katsottiin tosin poikien kans Lumiukko dvd, oli viel paketissa ja pyörinyt siihen malliin pitkin kämppää näkösällä et nyt oli hyvä aika katsoa se. Lumiukko on ihana ja tunnepitoinen. Aikoinaan katsottiin se aina jouluaattona äidin ja Sennin kanssa telkkarista, yks tärkeimmistä hetkistä. Nykyään vietämme aamupäivät aattona anopilla ja siel on tullut kyynel silmään välillä siitä että en ole meidän naisten kaa katsomossa tai joskus esim joulurauhan julistus tullut samaan aikaa ja arvata saattaa että lumiukko jää kakkoseks. Mut tänä vuonna saan katsoa sen varmasti poikien kanssa. Lino tykkäsi kovasti. Pidin kumpaakin sylissäni tämän puolituntisen ajan tänäön ja vitsit miten ihana hetki.

Jos Lino katsoo pikkukakkosen, just tollain jonkun videon niinkun Lumiukko ja sit viel hammaspesun jälkeen isänsä kans muumin niin siitähän tulee 2h videota tälle päivää, huh se on paljon. Pitänee olla tarkkana jatkossakun ja järkkäillä vaan askarrusta ettei ainakaan enempää tunteja tulisi.

Joogas olin, on se vaan niin huippua, mitä kauemmin on siel käyny sitä suuremmat fiilarit siitä saa, antoisaa!!
Käyn edelleen ohjatussa vaik osaan kai ne jo unissani, mut alkeissa loistofiilis ja kokenut alkeet porukka ja just sopivaa kun ei tarvi ite aatella mitään, tekee vaan niinkuin toinen sanoo. Tänään seisoin päälläni pitkän tovin tai osittain käsien varassa mut anyway se oli kivaa!!

S

The Salad Bar Hämeenkatu & Ikea



Ikean verhovalikoimaa
Tänään vierailin ekaa kertaa uudessa salaattibaarissa. Annos maksoi 7,5€ ja oli erittäin täyteläinen kaikkine makuineen. Kävin lounaalla Heidi Kuusiston kanssa, hän kirjoitti aikoinaan suosittua quinoaa blogia ja saman henkisyys meitä yhdistää sekä samanikäiset pojat ja josko jotain yhteistyötä joskus tulevaisuudessa.

Kävin hakemassa tarvikkeita montun toimistolle sekä pikkujoulutarvikkeita. Kallein ostos oli mahti-iso ruukku (30€) montulle oven viereen ja saan siihen kanervan ja havuja..ehkä jonkun lyhdynkin vielä. Nyt rupes feminiininen puoli jylläämään keskellä karuja kiviä.
Tauluhyllyjä kivimalleille, verhotangot, kehyksiä kohdekuville. Pikkujouluihin ostin niitä halppis fleecejä 3,90€ kpl pöytäliinoiksi. Kysyin viel siel Ikeas sellasilta arvokkaan näkösiltä rouvilta et " saanko kysyä kun näin nuorena ihmisenä en aina tiedä perinteisistä kattaustavoista et onko tökeröä käyttää fleeceä pikkujoulupöytäliinana, olis niin sopivan kokoinenkin ja edullinen?" ja rouvat kehui et loistoidea, ei lainkaa tökeröä, tonttujen pukuhan siitä mieleen tulee eli sopii hyvin :D Jep ja niitä läks mukaan, ne voi pestä ja antaa eteenpäin tai laittaa varastoon ja käyttää ens vuonna uudelleen. Samanhintaiseks tulee kun kerttis liinatkin eli n. 2€ metri.

Ikean kerttis- lautaset oli osaltaan loppunut mut onneks ostin niitä viimeks sen verran reilummin et kotoo löytyy kahvilautaset. Niin tyylikkäitä kun neliskanttisia ja punaista kuvioo. Ihanaa järkkäillä pikkujouluja ja sormet syyhyää päästä laittamaan tiloja kuntoon, meil ennestään jo niin ihania joulukoristeita myymälässä joten niillä saa kaikenlaista aikaiseksi. Niin ja Ikeast tarttu mukaan pienet räsymatot pöytäliinojen päälle siis kynttilä ja havusysteemien alle. No laitan kuvaa sitten myöh. Kaikenlaista hyödyllistä kuitenkin ettei jää pelkkään pikkujoulukäyttöön.

Mul ei kierrä enää sormissa veri kun täs sängys makaan ja kädet ylhääl kirjoittaa. Pesulle ja nukkumaan..ja ihmettelemään mitä huominen tuo tullessaan : )

S

19.11.2013

illallinen jähtyy

Klo 20.30..Tääl vartoo isille ruoan loput, syötiin tänään myöhäinen päivällinen sillä Lino oli isänsä kanssa uimahallissa neljän jälest heti ja kuudesta eteenpäin Esa olikin jo palaverissa ja pian kai tulee kotio. Jähtyy on meidän perheslangia.

Hoidosta tullessa syötiin omenoita ja tattarinäkkäriä, illallisella oli pakkasesta ite fileoimaa kuhaa..näyttikin just niin riekaleisilta, vihanneksia, tilli-kermaviilisoosia, juomaks yrttivettä kera omenan kuorien sillä omenasta muu osa meni marjakiisseliä makeuttamaan.

Piparminttuteetäkin vatsaa hellimään.
Kiisseliä aattelin iltapalaks mut kun ruoka meni myöhäseks, syödään kiisselit sit aamulla, siel on punaviinimarjoja ja mustaviinimarjoja ja mansikoita. Näin saa happamatkin marjat käyttöön. Kiisseliä ei oo sen enempää kiehutettu kun että vesi kiehui ennen jäisiä marjoja, makeutus hunajalla ja ripaus steviaa, en tykkää stevian mausta mut pienissä määrin tuo sopivan makeuden ilman hallitsevaa makua ja ripaus suolaa tietty ja pamixilla sileeks.

Sitruunaa oli reippaasti niin kermaviilikastissa kuin lopuks kalojenkin päälle puserrettuna.

Toi paistinpannu on Ikeasta, halppis valurautapannu, hyvin toimii paitsi ei kananmunien kans, ne jumittuu kii total.

Nyt lapset unille ja huomenna tulossa mielenkiintoinen päivä, aamulla hetkeks montulle eli toimistolle sitten Tamperetta kohden tapaamaan lounaalla puolitutun ja Ikeasta haen pikkujouluihin tarvikkeet.

Montun toimisto on melkosen karu, pyörtyisit jos näkisit ja niin Anne tais aikalailla järkyttyä kun siel kävi. Mut mul on ideoita ja kyl se siitä paranee talven mittaan, mul on huippuhyvät suunnitelmat päässä ja isän kaa pistetään hyrskyn myrskyn siel joku päivä. Ollaan isän kaa nyt samas huoneessa ja on huippu hienoo ollu oppia paljon kuuntelemalla, mut työrauhaakin välillä kaipaa, mä en mut isä ehkä kun mul aika kova ääni ja kokoajan puhelimessa.. ja parempaa kuuluvuutta puhelimiin niin isä pääsee muuttamaan viereiseen loossiin, siel on tilaa ja puhelinkin toimii vaik montussa ollaankin.

Tervetuloa joskus louhimovierailulle, ainakin sit kun edes yks nurkka on edustuskunnossa..kesälkin kirjoittelin myyntipuheluiden muistiinpanoja ulkona roskalaatikoiden päällä :D tai seisoin kiven päällä et olis kenttää luuris ..kaikkeen tottuu

Monttu <3

S

Koukkuja

Myymälässämme olevia koukkuja, ihania eiks vaan? Kävin nappaamassa kuvan tänään kun suunnittelin vanhan rakennuksen työtilaan jotain sinne sopivaa.

Sokeriton ottaa nyt jo koville, söin 3 tattarinäkkäriä makeenhimooni. Kai kun nyt tietää et ei saa syödä niin johan tekee mieli entistä enemmän, kai tää kestää viikon kunnes helpottaa. Mut samalla olen niin onnellinen tästä päätöksestä!!!

S

Sokeriton

Uskallanko..enkö uskalla..
Mun sokeriton alko just ny!!!

Puol vuotta ilman valkoista sokeria, ei muuta, tää ei voi olla paha kun ite tehtyä tms hunajal makeutettua suklaata voi syödä sit jouluna. Oon niin kyllästyny tähän fyysiseen pahaan oloon, turvotukseen, väsymykseen ja koviin vatsakipuihin jotka estävät elämästä.

Oon hakenu tätä päätöstä keväästä asti ja loppujenlopuks tää on helppo päätös kun mitta on tarpeeks täys.

Kerron fiiliksiä matkan vartelta :)

T. Sini

18.11.2013

Säkkituoliin

Mummelilla ja Pepellä on säkkituoli. Pojat kiskoo makkarista asti sen olkkariin hyppiäkseen sohvalta siihen. Hauskan näköistä meininkiä, ei puutu vauhtia.

Linon takataskukin vauhdissa tullu kuvattua..tykkää pitää pojilla takataskullisia harmaita collareita, sopii kaiken kaa ja mihin vaan ja kivat päällä.

Lenni nukahti tunti sitten ja Lino nyt just..nukahdin just jo sen viereen, mut onneks havahduin laittaan koirille uunissa kypsennetyn lihan jääkaappiin.

Linolla oli ihana nukahtaa, isänsä kainalossa ja äiti vieressä. Lino pyysi et Lenni ja äitikin tulis huomenna uimahalliin. Isin kaa kun käyvät yleensä kahestaan. Katotaan huomenna, en niin mielelläni mee mut jos tän kerran kun juhlitaan siel viel kerran Linon synttäreitä, kun oli ne tikit ja ei päästy synttäriuinnille..se olis ny si huomenna :)

S

Tukki vai heppa


Pojat ovat ratsastaneet tukilla..ihahhaa ihhahhaa. Tuo on se tukki mikä kulki myös kasvojeni päältä tuohon porrastasanteelle vyöryen, siinä se on kun kukaan ei jaksa sitä siirtää ees, on sen verran suuri. Tukista taitaa muotoutua Esan isän käsissä vaikka pöllö.

Eilen kun poikettiin täti-Sarilla, niin siel oli persilja-vettä ja jokapäivähän persiljaa smoothien joukkoon heitän mut että pelkkää persiljaa, vettä ja suolaa niin jopas on yksinkertainen ja raikas janojuoma ja mieti kuin sitä voi sit miksailla heittämällä hunajaa, jolloin tulee loisto energiajuomaa tai sit laittaa pari oksaa minttua tai sitruunamelissaa, mikä loistavaa väsymykseen ja piristää mielialaa. Siemeniä ja nokkosta voi joukkoon kokeilla.

Eli aloita viherjuomasi teko heti huomenna. Vettä, ripaus suolaa ja persiljaa sekä kuivattua nokkosta ja rohkeuden mukaan mitä milloinkin.. säilyy kannussa pari päivää jääkaapissa.
Niin hyvää ja raikasta että varppiin tulee juotua hätäseen! Ja jos ei niin muista se hunaja joukkoon.

Sokkarilla kävellessäni tuli kuulutus tyyliin näin tai tänne päin .."valikoimissamme monenlaisia siemeniä kuten auringonkukansiemeniä joilla voit helposti rikastuttaa ruokavaliotasi, sopii myös naposteluun. Liota siemeniä yön yli jolloin ne sulavat vatsassasi helpommin" !!! Vau!!

Tulin iloiseksi ja toivon että siemenhylly monipuolistuu ajan myötä ja luomua yhä enemmän.

S

Autojalaivoja

Lino piirtää paljon. Täs kaikki läheiset ja ystävät omissa aluksissaan, autoissaan, laivoissaan.

Poikettiin tänään hoitopäivän jälkeen muorilla ja vaarilla hakemassa viron tuliaiset, Lino sai Lego-piipaan ja Lenni sai Porscen missä välkkyy valot ja kuuluu ääniä. Ihan säkällä muori ostanu sellasen lego paketin mitä meil ei viel ollu, muuten rupee palo-aiheiset olemaan kasassa.

Oltiin sovittu mennä mummelille ja Pepelle syömään ja siel oli laatikko uunissa kun paikalle saavuttiin. Ensteks saa kerätä aina keksikipot ja sokeripalat ym..ruokahuoneen pöydiltä pois sillä lapset ovat välittömästi niiden kimpussa :)

Jälkkäriks vispipuuroakin, nam. Esa tuli sinne kans koirien kans ja mä lähin ruokakauppaan. Ilokseni huomasin et vaik Lennin vaipat oli lopetettu niin pyynnöstäni ne olivat palanneet hyllyyn takaisin, ihanaa. Ja tänään pyysin isompia tilauseriä Uotilan kauraleivälle, sillä iltaan mennessä kun itse kauppaan pääsen, se on jo aina loppunut. Luulis että tilaisivat enemmän mut sanoi ettei kulje, mitä ihmettä kun ei oo nytkää kuukauteen ollu hyllys ja äitellekin olisin ostanu.

Lenni on yks shukka houshu..riisuu jatkuvasti päältään kaik vaatteet ja vaipan, sit hakee uuden vaipan ja kaapista uudet sukat ja uudet housut hokien kokoajan shukka..höushu ja kiikuttaa isälleen edelleen höpisten shukka..houyssy ja isä pukee ja taas 5min päästä kaik alusta. Kun tää episodi tapahtui eilen viidettä kertaa, mä repesin sellaseen hepulinaurunmyräkkään..poika on kun dementikko joka elää yhä uudelleen saman hetken. Toki on hienoa kun osaa riisua ja osaa hakea uudet vaatteet, on niin ylpeä itsestään ja viel kun osaa sanoo nuo kaikki sanatkin!

Tänään muuten uusina sanoina tulivat poppis eli Topi ja kurkku ja peipä eli leipä.