10.11.2013

Isienpäivä

Isänpäivää!!
Isin lahjat
Ihanaa isänpäivää!!
Otettiin porukkakuva aamulla lähettääksemme sen mun isille eli isoisävaarille. Oltiin lähdössä aamupäiväulkoilulle, vietiin Masi äitelle kun tiedettiin että metsuri tulee poikien päiväuniaikaan ja saadaanpahan nukkua rauhassa kun kaama ei räksytä.

Lino ja Lenni olivat tehneet hienot isänpäivälahjat, palapeli isin kuvalla ja Lennin jalkapohjasta kuva! Ihanat ja niin innoissaan ja tosissaan pojat niitä veivät aamulla isälleen. Lino kysy et onks nyt sunnuntai, onks isänpäivä??

Meil ei sen ihmeempiä ollu ohjelmassa, eilen leivottiin suklaakakkuja joita syötiin montulla kun siel vietettiin isoisävaarin kaa eilen isänpäivää koneilla ajaen, vitsit siitäkin sais,pitkän tarinan, kun ruoat sinne kuskattiin ja en suostu mikroo käyttään ja tapa jolla ruoka pysyi lämpöisenä jne.. Hauskaa kaikin puolin ja Illar, konemieskin sai suklaakakkua.

Esalle isänpäivälahjaa siivosin jo alustavasti eilen ja tänään aamulla sit keittiön vimpanpäälle..tulee parhaimmalle mielelle aina siististä keittiöstä, mä kun en normaalisti aina jaksa sitä puunata tai meil ei kukaan, ehkä kerta viikkoon se kunnol siivotaan.





Tänään Senni oli isin luona Tampereella ja saatiin tuo kuva sieltä. Meil kävi Esan isä kahveella ja loput suklaakakut puoliteltiin. Mietittiin meille kompostimahdollisuuksia ja jo aiemmin mietin sitä naapurikimppaa siis josko tuon rivitalon kompostiin sais käydä kippaamassa ja sit meille tulis pikkulasku sielt yhtiöstä. Kompostori on haaveena joskus, sit kun saan ne kasvimaat tai edes toimivan yrttitarhan.

Ihan tajuton tehopäivä ollut tänään, kai nyt kun pitkästä aikaa oli lähes koko päivän kotona ja sit kun ei avaa töllöä tai konetta niin johan tapahtuu vaikka mitä.

Jääkaapissa,ei ollut aamulla mitään ja isänpäiväbrunssi ei sit ihan onnistunu, syötiin kaurapuuroo mustikoilla ja juhlapäivän kunniaks mansikoitakin :)
Ruoaks edellispäivän jauhelihasoosia, se laatuliha mitä ostettiin 24kg niin on ihan taju hyvää, niin eri makuista, maukasta!! Perunoita löyty just erinäisistä pusseista yhteensä 6kpl,ja raejuustopurkin jämä kaapista. Siis mun piti käydä la kaupassa ja sit en ehtiny ja tänään on ollut varsinainen tähteiden päivä. Kerman loput Esan kahveihin kun maitokin oli loppu, mä join kauramaidon kaa vaikkei ny ihan maitokahvin veroista oo.

Välipalaks heitin blenderiin kolhiintuneet happamat omenat kera banaanin, manteleiden, pellavansiemenien, hunaja, suola, riisimaito jne..viherjauhetta ym..en muista enää, mut taju hyvää tuli ja kaikille ukoille meni siis pienemmille ja isommallekin. Saatiin vihanneshedelmälokero jääkaapista nyt tyhjäks.

Esan isä toi meille kahvimaidot ja lopusta pun.maidosta tehtiinkin sit muuten veden ja voin kera riisipuuro.
Tää oli vähän kun iltaruoka/iltapala.

Lähdettiin seiskan aikaa ulos koko revohka asentamaan ulkovaloja, pistorasioita kun ei oo tarpeeks ulkona mut nättiä tuli..kuvia tulossa.

Iltapalaks Uotilan kauraleipää, tähän saatiin vinkki joskus Palosaarilta ja sen jälkeen kuulunut vakiokauppalistaan, viel kun paahtaa niin parhaita leipiä mitä oon syöny.

Asiaa tulis vaik kuin mut lähetetään tää ny..

S