25.11.2013

Sokeritonta...

Mulla jäi viimeks juttu kesken..

Ihaninta tämän päätöksen jälkeen on ollut virkeä hyvä olo. Mielitekoja on ollut mut taatelit, viikunat, aidosta kaakaosta tehty ja hunajalla makeutettu kaakao ovat pelastaneet. Vaivaa joutuu näkemään vähän enemmän mut toisaalta tää hyvä olo palkitsee.
Venhää kuitenkin saan syödä joten tää on aika pieni askel kun ei tarvii ihanista leivistä kieltäytyä vaikken niitä kauheasti syö mut se stockan oliivileipä on tajuton ja sit ite tehdyt sämpylät spelt-vehnästä. Mut jääpähän ylimääräinen herkuttelu vähemmälle.

Lounaalla on jäänyt jälkkärit pois ja olo ei ole niin täysi ja väsynyt kun aiemmin. Sienijuomaa viel iltapäivisin niin loputkin makeanhimot lähtevät.

Hassuinta täs se, että perjantaina pikkujouluissa unohdin, että mul on tälläinen päätös, enkä ollut juonut alkoholia viel tilkkaakaan. Söin kakkua kahvin kera niinkun juhlissa pitääkin kunnes viimeistä palaa syödessäni tajusin et mitä hittoo teen :D

Ei se mitään, sellaist sattuu ja lakko jatkuu ja tän lakon tarkoitus on lopettaa piipahdukset siwaan hakemaan suklaata ja leipomoon hakemaan pullaa. Kun kohtuutta ei ole vaan sokeri liiaksi hallitsee niin on tällainen lakko just hyvä juttu ja kuin ihanan helppoo on olla kun ei ota sitä yhtäkään keksiä, ennen kun söin sit viis tai vaik kymmenen.

Sokerilakko tarkoittaa valkoisen sokerin boikottia, täysruokosokeri ja palmusokeri sopii jo paremmin vaik hunajaan yritänkin vain keskittyä.

Mul oli just uunissa suklaakakku joka sielt kaupasta se valmis jauheseos johon lisätään munat, voi, maito ja kakku uuniin, sit annetaan vähän jäähtyä ja päälliset päälle kuten kermaa vaniljan kera sekä mustikoita. Kaakkua voin syödä kun ei teollista sokeria ja kookospalloissa sitä palmusokeria. Mut ihanaa olis ettei tällainenkaan makea hallitsisi mua mut täs nyt harjoittelen leipomista joululle, että on sit omat herkut mukana ja tietty muillekin tarjolla.

Tein just myös kookospalloja. Tää leipominen siks kun isillä huomenna synttärit ja meil töis kakkukahveet ja Antill keliakia.

Kookospalloihin tuli 3dl kaurahiutaleita, 1/2dl manteleita, 1dl kookoshiutaleita/lastuja, 1dl kookospalmusokeria, 1tl vaniljaa, 2rkl laadukasta kaakaojauhetta ja 100g voita ja vähän hunajaa sekä 1rkl vettä.
Meen pyörittelemään nuo just palloiks, katotaan tuleeks syötäviä.

S