19.11.2013

illallinen jähtyy

Klo 20.30..Tääl vartoo isille ruoan loput, syötiin tänään myöhäinen päivällinen sillä Lino oli isänsä kanssa uimahallissa neljän jälest heti ja kuudesta eteenpäin Esa olikin jo palaverissa ja pian kai tulee kotio. Jähtyy on meidän perheslangia.

Hoidosta tullessa syötiin omenoita ja tattarinäkkäriä, illallisella oli pakkasesta ite fileoimaa kuhaa..näyttikin just niin riekaleisilta, vihanneksia, tilli-kermaviilisoosia, juomaks yrttivettä kera omenan kuorien sillä omenasta muu osa meni marjakiisseliä makeuttamaan.

Piparminttuteetäkin vatsaa hellimään.
Kiisseliä aattelin iltapalaks mut kun ruoka meni myöhäseks, syödään kiisselit sit aamulla, siel on punaviinimarjoja ja mustaviinimarjoja ja mansikoita. Näin saa happamatkin marjat käyttöön. Kiisseliä ei oo sen enempää kiehutettu kun että vesi kiehui ennen jäisiä marjoja, makeutus hunajalla ja ripaus steviaa, en tykkää stevian mausta mut pienissä määrin tuo sopivan makeuden ilman hallitsevaa makua ja ripaus suolaa tietty ja pamixilla sileeks.

Sitruunaa oli reippaasti niin kermaviilikastissa kuin lopuks kalojenkin päälle puserrettuna.

Toi paistinpannu on Ikeasta, halppis valurautapannu, hyvin toimii paitsi ei kananmunien kans, ne jumittuu kii total.

Nyt lapset unille ja huomenna tulossa mielenkiintoinen päivä, aamulla hetkeks montulle eli toimistolle sitten Tamperetta kohden tapaamaan lounaalla puolitutun ja Ikeasta haen pikkujouluihin tarvikkeet.

Montun toimisto on melkosen karu, pyörtyisit jos näkisit ja niin Anne tais aikalailla järkyttyä kun siel kävi. Mut mul on ideoita ja kyl se siitä paranee talven mittaan, mul on huippuhyvät suunnitelmat päässä ja isän kaa pistetään hyrskyn myrskyn siel joku päivä. Ollaan isän kaa nyt samas huoneessa ja on huippu hienoo ollu oppia paljon kuuntelemalla, mut työrauhaakin välillä kaipaa, mä en mut isä ehkä kun mul aika kova ääni ja kokoajan puhelimessa.. ja parempaa kuuluvuutta puhelimiin niin isä pääsee muuttamaan viereiseen loossiin, siel on tilaa ja puhelinkin toimii vaik montussa ollaankin.

Tervetuloa joskus louhimovierailulle, ainakin sit kun edes yks nurkka on edustuskunnossa..kesälkin kirjoittelin myyntipuheluiden muistiinpanoja ulkona roskalaatikoiden päällä :D tai seisoin kiven päällä et olis kenttää luuris ..kaikkeen tottuu

Monttu <3

S