28.10.2010

Tekstari Annelle laivalle

On hienot30v pallot!! Koska toi kuva on otettu, ku eks sä nyt oo laivalla :) onneks se maha tänään kiukkuaa, niin ei sit huomenna eikä ylihuomen. Ja hyvä syy nyt olla syömätä sokeria tai viljoja tai maitoa ja perunaa. Syöt vaan kasviksia, (mut ei paprikaa ei sipulia) ja sit lihaa ja maustamatonta jogurttia ja lähtee äkkiä kilo viel painoaki ennen la iltaa!! :) Ihana toi valkoinen stokketuoli kuvas, en tajua miks meil musta, ku on valkoinen pöytä, ehkä ku seinät mustat, nii hukkuu niihin. Joo ja hyvää tekee nukkuaki, sul on melkonen viikonloppu tiedossa ja miten ne kirjamessutki sattu samalle, olis ollu ihana mennä sinne kans sun synttäreitä viettään. Mutta se hyvä teema ja idis ens vuodelle. En olis uskonu että haluaisin kirjamessuille, mutta haluan ihan hirveästi :) Hyvää yötä ja onnea jo etukäteenki vähä! ~Sini tää viesti taitaa lähteä myös komeroon..

Högfors Multimedia message

Tää on Oriveden wanhan meijerin lämmityspannu.(Nykyinen Liuskemestareiden tehtaanmyymälä ym.) Pannu on Högfors vuodelta 1952 ja nielee reilun metrin mittasia halkoja. Tässä on vaan jotain niin nostalgista, tulee mieleen höyryveturit tai höyrylaiva, harvoin tälläisiin missään törmää. Tää pitää viikottain rassata puhtaaks, siskoSennillä siitä suurempi kokemus, aikasemmilta vuosilta, nyt melkein päivittäin pitää puhdistaa, on käynyt jo niin vanhaks. Tänään haisen savulle, oon pitkästä aikaa työskennelly tuon vanhan kapistuksen kans tässä päivän mittaan, nielee puuta niin pirusti. Vaatii käyttöä talvella päivittäin aamusta iltaan ja meillä ollu tääl lämmitysvuorot. Lämmittää kokonaan tän ison vanhan kiinteistön. Se siitä pannusta, jäipähän siitäkin nyt merkintä päiväkirjaamme :)

Hääkuva

Aivan mielettömän vaikeaa valita yksi virallinen kuva juhlista joista meillä on 4000 kuvaa :) ja hulluinta täs on se että ei olla esan kaa samoihin kuviin tyytyväisiä. :) Ei olla edes niitä kauheesti selattu viel, mut aina jompikumpi irvistää tms.Yksi ainoa kuva johon olemme yhtämielisiä niin vieressäni seisoo myös Matti, ajatus olis, että jos matin sais nätisti pois niin sithän meillä olisi virallinen hääkuva.

Mä äsken selasin kuvia läpi, ihan hullut juhlat, jos ei olis kuvia niin monet jutut unohtuis kokonaan yleensäkin. Nyt on taas kauheen myöhä, olin menossa sammuttaan konetta kympin aikaan ja kone sammu vasta puolenyön jälkeen. Nyt mä jo nukkumas, kuiskasin Topin nukkuun mun viereen, se niin kiva pikku uninalle ja herää viel aamullaki mun kainalosta, se vois vaa mennä suihkuun välillä. Villakoirathan pitäis pestä säännöllisesti, se onkin ihan hauskaa, mut se föönaaminen ja turkin suoristaminen jo ajatuksena ei toimi ja koira pysyy siis räjähtäneenä. Lino jatkanu levottomuuttaan öisin, mutta kyl toi 9h ehkä joskus tulee tavaks? Yötä!

Pink!

Ihana pinkki ruusu, pinkki leivos ja tavaroita pinkkiin kassiin. Huomenna vi ska åka till Stockholm, eikun resa, muutenhan se olis kävellen (nyt välissä ihan vähän blogia pinkillä miniläppärillä :)

Tänään on leipastu Elinan kanssa kasa synttärikakkuja ja nyt katselen kuvia itsestäni pienenä. Hupaisaa puuhaa :) Sama tyyli on ollut synttäreillä 25 vuotta sitten. Kakkua ja värikkäät kertakäyttöastiat. Mahtava meininki. Sillon oon näköjään halunnut keltaiset. Nyt tää pinkki on aika hyvä väri.

Nyt niitä kamoja laukkuun ettei laiva jätä. En vaan oikein osaa pakata öisin. Aamulla vasta tietää mitä sitä huomenna haluaa ottaa mukaan.

Anne

27.10.2010

Astangaa & avokadoa

Kaupassa myydään avokadopusseja jotain 3.50E siin n.8kpl,ne nyt niin hyviä.Yksittäi maksaa puolet enemmä. Nancy opetti mut syömään tätä herkkua joskus teiniaikoina,olin sen unohtanu jo moneks vuodeks ja nyt oon syöny niitä Linon kans ainakin3kpl pvässä.Kai lapsetki saa syödä niitä? Muutama susi on ollu joukossa,mut kyl pääsääntöiseskti ollu hyviä. Tulin vähä aika sit astangatunnilta,tekee niin helvetin hyvää käydä siel vaik on hirsiläs asti,selkä ja niskasäryt saa kyytiä ja lisänny mun keskittymiskykyä. Ennen kävin treel pilatekses3-4v ja tääl kyläs ei sitä sillon ollu niin suuntasin astangaan,täysin erilaista,mut samat lihakset. Astanga rentouttavampaa vaik yhtä rankkaa,siel aina sama kaava niin ei tarvii miettiä mitään,senkun tekee. Nukutan just linoa. Syötiin iltapala ja se syöny viimepäivät tosi huonosti ja nyt naurettiin sen kans iha hepulissa ku ei menny sen suuhun vaan rupes syöttään mua ja se vaa nauro! :) ihana poika! Sini

koulua ja kelaa +Liberoa

hei,

Mun piti tulla jo eilen kirjoittaan tänne ku oli niin mahtava päivä koulussa, on niin hieno tunne oppia just niitä asioita mitä oikeen janoaa ja meillä oli laskemista, myyntikatteita, hintakertoimia, kanattavuuslukuja, kustannusrakennetta ja voittotavoitetta siis kaikkea taloudellisuusjuttuja, joita en siis oo ennen missään opiskellu, muuta ku kantapään kautta töissä.

Käytiin myös läpi eri ihmistyyppejä, Hallitsevuus, Vaikuttavuus, Pysyvyys ja Myöntyvyys  ja näiden ala luonteenpiirteet ja ongelmat. Oppii ymmärtämään ihmisiä uudella tavalla kun hyväksyy heidän luonteesa eikä yritä muuttaa vaan auttaa ja kannustaa, jep, mut kivaa oli ja mielellään olisin koulussa vaik joka viikko!

Soitin tänään sinne kelaan ja rupesin selvittään niitä kotihoitorahahommia, ku sain siis hylätyn päätöksen syyskuussa. En missään vaiheessa oo hakenutkaan hoitolisää ja nyt siel puhelimes selviskin että hakemukseni koski pelkkää hoitotukea ja silti ne oli vaatinu multa kaikki mahd tuloselvitykset ja esanki ja niitä ei olis missään vaiheessa edes tarvittu!! Ei kenenkään hoitotukihakemusta voi hylätä ku se ei liity millään tavoin tuloihin. Olin aika törkee ja soitin numerotiedustelusta päätöksen allekirjoittaneen tyypin numeron ja soitin sille suoraan ja rupeshan asiat selviään ja pahoitteli sekaannusta. oon ollu vaan aikasemmin niin väsyny selvittään tätä asiaa, nyt ihana tunne kun kunnossa. Mutta vielä... se hoitoraha on kk 314e - verot, eli siis toodella vähän mitä siitä jää käteen ja sillä meidän äitien pitäisi maksaa asuminen, ruoka, vaipat ja yleensäkin eläminen, on tää hullua, en ikinä pärjäis jos en kävis samalla töissä. Ja mulla ei oo edes sitä autoa kuluna ja syön 2kertaa päiväs kaurapuuroa, joten mun ruokakaan ei paljoa maksa. No se näistä asioista, asiat kunnossa nyt. :)

Syötin äsken Liberovaippakoodit liberokerhoon ja nyt siel pisteitä jo vaikka kuinka, mut melko heikko se mitä niillä voi ostaa, pyjama, t-paita, body, cd ym.. jos on oikeesti viitsiny kerätä koodeja vuoden ja laittaa ne tonne niin haluisin jotain oikeesti hyödyllistä niillä vaikka sitten jonkun nätin bodyn tai t-paidan tai kivan lelun tms, ne niin niitä mainoslahjoja vaan. Pian töihin vähäks aikaa ja illalla 2 viikon tauon jälkeen astangaan.

Niin ja oon syöny niitä hedelmiä, kasviksia ja marjoja varmaan kilon päivässä ja silti tuli eilen kurkku kipeeks ja pikku flunssa, mut tänään meni jo ohi kai se kilo nopeuttaa paranemista.


Sini

25.10.2010

maanantaidraivia!

Olen huolissani, et kummipoika ei ole ihan terve, 9 h on älyttömän pitkä aika, ja samalla mun unitoive. Joka yö olis ihana nukkuu just yhdeksän tuntia.

Kummitätikin on tosin vähän seonnut, ehkä meillä on Linon kaa joku synttäriviikon huuma ja sekoominen. Lino on siis vuos sitten syntyny mulle synttärilahjaks. Ja voi Lino-parkaa, mulle kävi sama amppariepisodi, tosin mua pisti "kuollut" amppari, joka oli alun perin elävänä eksyny Lahtien saunaan. Taitaa olla Casa Lahti noussu jonkun ampparipesän päälle ja nyt ne on sit suuttunu ?!

Tulin töistä tänään myöhään kotiin. En tiedä mikä draivi iski, johtuuko siitä et niin kiva viikko tulossa vai normaalia paremmin levätystä viikonlopusta, niin vai Lakun upeesta syksynlehtikakusta, jota tankattiin Kristiinan luona lauantaina, mut tänään hommat eteni sujuvasti ja todella mielenkiintonen kirjaprojekti alkaa kun alkaakin valmistua pikkuhiljaa. Käytiin tänään myös mukavalla lounaalla hienos ravintolas, nää liittyy siihen et pomo on laskeutumas eläkkeelle niin yhteistyökumppanit haluu tavata lounaalla ja joskus sinne pääsee itsekin mukaan jos sattuu liittymään kirjapisniksiin.

Kävin nopsaa Fressillä pumpissakin välissä ja sit taas jatkoin hommia. Juoksin viime tipassa, mut ehdin kun ehdinkin. Kun sali on liian lähellä niin tulee lähettyy ihan liian myöhään. Tänään en malttanu infrapunaskaan istua, vaikka niin mainostin, että säännöllisesti pitäs käydä.

Ei saa ottaa tavaks tehä töitä iltasin, mutta koska loppuviikko to-pe ollaan laivalla ja Ruotsis käymässä, niin ihana saada töitä valmiiksi nyt alkuviikolla ni voi sit juhlia synttäreitä rennommin :) Ja jos maanantaina iskee tällanen sekoominen niin se pitää hyödyntää :) Voi olla, että draivi katoaa yön aikana, mut houp not!

Anne

nukkua mä sain

Hei,
Viime yö oli Linon paras ikinä! Poika nukku 9h putkeen, sit joi klo 7 aamul maidon ja jatko uniaan klo 10 asti!! Mitä hemmettiä! En mä kyl usko että toi tavaks tulee, mut todella epätodellinen olo oli aamulla et enks mä muista yöstä mitään vai oliks tää nyt totta. Mää nyt hehkutan tätä, mut ku en oo nukkunu vuoteen noin paljoa.

Ikävämpi sattuma oli ku hääräsin keittiös ja Lino siinä jaloissa kanssa ja yhtäkkiä rupes huutaan ku mikä ja ku näin niin sillä iso ampiainen kädessä, au au, mietin siinä et mitä nyt ku joillekkin hengenvaarallinen ja toivoin vaan et Lino ei olis liian herkkä sille, soitin sit terveyskeskuksen päivystykseen ja neuvo vaan kylmää ja sokeria ja jos turvotus ei laske niin sit lääkäriin.

Käsi oli pian pallona ja yritin hautoa sitä jäisellä marjapussilla, eihän siitä mitään tullu, sit keksin et laitoin jääkylmää vettä koirien vesikippoon, sitä Lino ei voi vastustaa ja uittikin käsiään siellä innoissaan, ihmetteli kai ku en kieltäny ollenkaan. Leikittiin sen jälkeen myös irtosokerilla ja innoissaan nuoleskeli näppejään, onnen päivä. Itku hellitti pian ja turvotuskin laski ja siirryttiin ajatteleen päivän muita menoja. Niin ja selvis että olin unohtanu jumppakenkäni yläasteelle, kiva kun löyty, vaik olis voinu hukkuakin nií olis saanu uudet sieltä uudesta stadiumista :)

Nakitettiin vaari hakeen meitä ja mentiin syömään mummun ihanaa kasvispossupaistivuokaa ja juotiin kahveet päälle S-keksien kera. Sitten vaari ja muori lähti kylille, niin me päästiin samalla Linon kans töihin. Lino meni päikkäreille, nukkuu nykyään vaan yhdet 2h päikkärit ja sit ehkä 15-30min joskus illal joskus ei. Mä pääsin purkaan paperipinoja. Lino nukku just sen 2h ja sit laitettiin kurahaalarit päälle ja pääsi leikkiin pitkin myymälää ja sain hoidettua loputkin hommat. Esa tuli hakeen meidät kotiin ja lähti ite sit paloasemalle ja me Linon kans käytiin läpi mun huomista koulupäivää, lämmitti mun kalenteria sen omassa mikrossa.

Seiskan aikaan puettiin lämpöset päälle ja lähdettiin kantoreppulenkille koirien kera. Sain ystävältäni aivan ihania vaatteita Linolle ku hänellä vuoden vanhempi poika, nyt Linolla oli turkoosi Minymon takki ekaa kertaa päällä ja mummun ostamat lampaannahka/villa töppöset, iteki laitoin ekaa kertaa pitkikset. Käveltiin paloasemalle asti onninpolkua pitkin joku 40min ja se reppu kyl niin hyvä ettei yhtään ota selkään ja sit nähtiin paloautot ja isi ja jatkettiin lyhyempää reittiä kotiin 20min. Ihmisiä huvitti ku mul kaks valkoista puudelia ja pikkupoika repussa tai en mä tiedä mikä niitä hymyilytti, kai me ollaan hassunnäkönen konkkaronkka.

Syötiin iltapalaa ja mä kaaduin meidän tuolilla ja nyt on seinäs lohkeema ja se on musta seinä, niin näkyy niin pahasti ne valkoset kolot ny, Lino söi puolikkaan banaanin viel puuron päälle ja vitsi siinä menee aikaa että saa sen keittiön siistiks kaiken sen syömisen jälkeen, puuro tarraa pahiten ja Lino haluaa syödä itte :)
Tein sit viel marjajogurrtismoothieta iltajuomaks, meil pakkanen täynnä kaikenlaatusia marjoja ja toi ehkä helpoin ja paas tapa tyjhjentää pakkanen ja ei tuu flunssia ku muistaa syödä niitä joka päivä.

Huomenna siis koulupäivä ja rupesin tos illal miettiin että millähän trelle pääsisin, (pääsisinhän sinne millä junal tai bussil vaan, mut linon vieminen hoitoon ennen lähtöä, pitää miettiä sekin) sit tuli vaarin kans kyydit puheeks ja ne muorin kans oli aatellu lähtee kaupunkiin asioille ja siinähän se kyyti sit selvis ja heitetään Lino vaan sitä ennen äitelle. Joskus vaan tuntuu et oma auto olis kiva, mut se rahan määrä mitä siihen menis, ei  houkuta, näinkin selviää yllättävien sattumien ansioista. Meil aamulla heti siel thomas-testi, luonnetesti kai, niin mä ymmärsin, kivaa ku en oo ennen tehny.

Nyt näin aikasin jo nukkuun
Sini

24.10.2010

Kauniita unia, heppojen kuvia

Upee Horse Show Hartwallilla tänä viikonloppuna. Itse olin siellä katsomas kouluratsastukses kürin finaalin ja 160 cm Rolex esteluokan, ihan hullun jännää ja hienoa. Suuri suomalainen tänä vuonna nainen: Nina Fagerström, upee kisa, vaikkakin tänään Nina jäi jäi tässä Rolex-luokassa 7:ksi. Niin ja hupaisa päätös tapahtumalle kun miehet hyppi omin jaloin itsensä kokoisia esteitä pinkeissä huppareis :)

Hgissä ei oo lunta, satanu tänään vettä vaa ja itse ajoin Tre-Hki tänään älyttömässä sumussa. Kävin kaverin tupareissa, todella ihanasti sisustettu koti, jossa mm. pinkki makkari! wau! Eilen aivan mahtava aurinkoinen keli, tehtiin Teijan kanssa piiitkä lenkki Espoossa, Teija tsemppas tällä kertaa, oma kunto mennyt alaspäin. Myös hra Stubb tuli vastaan just kun oltiin sen juoksuajoista puhuttu :) Suunniteltiin taas maratonmatkaa jonnekin uuteen paikkaan, tai edes puolikkaalle, niin ja Finlandiahiihtoa!

Anne

Haalarihankintaa, pumppia ja currya

Oon etsiny viime talvesta lähtien Linolle kivaa haalaria. Viime talven pelastus oli kun Anne löysi alesta ihanan haalarin, nyt on menty nää pikkupakkaset äitiyspakkaus haalaril,se jää pian pieneks ja nyt mä sit tänään kun surffasin ja vertailin ja lopulta löysin Minityylin avustuksella tän niin hienon haalarin! Tilasin sen jo ja täl vkoa tulee jo. Babyshop.se.

Näin muksumessuilla kans ihanan värikkään molokids sateenkaari haalarin, mut sit kävin jotain tänää lukeen siitä netistä ja jengil tulee siitä mieleen sateenkaariperheet, mul ei olis käyny mieleskään ja mitä sitten nitä kenellekkin tulee mieleen, mut sitten näytin sitä esallekkin ja sano että haluais jotain yksinkertaista. Mä oon aina kyl kans yksinkeratisuuden puolel, mut se sateenkaarihaalari olis ollu niin makee! Tääl viel kuva siitä http://www.miniq.fi/product/molo-kids-toppahaalari-sibiria-rainbow.html Ja tää mikä nyt sit tilattiin on kuvassa mini rodinin täys musta, helppo piristää ihanilla kaulahuiveilla ja pipoilla. Tää on just sellanen mitä oon kauan etsiny, yksinkertaisuudessaan ja tylsyydessään :) Heijastimia kaipaa, mut voidaan siihen parsia joku kivan mallinen kangasheijastin sit johonkin.

Ihana kotiviikonloppu ollu, tänään melki koko päivä himas, aamul käytiin ulkoiluretkellä ja nyt illal siskon kans fixsportis bodypumpissa, oli kivaa, tunti oli ihan yli täys, mahtavan energisiä ihmisiä su iltana, en oo ollu ku kerran joskus aikasemmin, huomen on varmasti joka raaja kipiä. Se oli positiivinen yllätys ku en sillon äiti-vauvajumpas jaksanu yhtään vatsalihasta tehä, niin nyt puolvuotta myöhemmin perusvatsoja meni taas kasakaupalla, mahtava kehitys ja aika parantaa.

Esa oli tehny sillä välin thaikkuruokaa, vihreetä currya ja maustamatonta kanaa ja valkosipulia ym. ihanaa vaihtelua ja kiva syödä lämmintä ruokaa. Mähän herään aina yöllä nälkään jos en tankkaa tällai kympin aikaan yötä vasten. Anne on ollu tänään hevosia katselemas, saadaan siitä kai sit raporttia huomen, mut jännä kisa oli ollu esteis.

Stadium koskikeskus avataan torstaina, siel ihan hulluja avajaistarjouksia. (esim.peak hupparit 45e (ovh jotain 99-119e) Sinne siis torstaina! Perjantaina Sofia 18vee ja Anne 30vee ja viikon päästä Lino 1vee! Paljon kivoja juhlia tiedossa!

Ihanaa alkavaa viikkoa, nautitaan upeasta ensilumesta ja puetaan pipoja ja huiveja unohtamatta pitkiä kalsareita niin ja Senni lähti meiltä kesärenkailla ja meinas ajaa tre asti, mut onneks saadaan isi apuun aamul vaihtaan nastat alle.

Sini

Retki

Uuden tuli-kantorepun avuin retkellä. Ihan mielettömän hyvä! Nyt anopin ruokapöytään :)

23.10.2010

Muksumessut ym. la tohinaa

Mahtava la! Aamu alkoi jälleen vauvauinnilla,isi myös mukana ja kamera kans,saatiin kivoja sukelluskuvia. Meillä ollu reilun vuoden olympuksen veden ja iskunkestävä,iha huippu kamera ja hyviä kuviaki. Altaalta suunnattiin kiiruusti kotio ku ystävät tuli hakeen mua ja Linoa muksumessuille.

Oltii vuosi sitten siel mahat pystys ja mä inhosin raskausaikaa ja en voinu uskoa et mulla oikeesti jonain päivänä oma lapsi ja nyt ku oli tuol messuil ja meil lapset mukana ja koko homma taas konkretisoitu ja siis osaa arvostaa tätä hetkeä nyt iha hemmetisti. Messuilla oli poliisit ja palomiehet,poliisien motskaria käytiin testaamas mutta paloauto tutkimusmatka pitää tehdä sit isin esittelemänä :) Ei siel ollu sitä aarrekidiä tänä vuonna ja olin aatellu ostaa niiltä vaik mitä.

Pakkohan nyt aina jotain ostaa,niin tuli-kantoreppu tarttu mukaan ja huomenna päästävä kunnolla testaan sitä luontoretkelle. Sit varasin leikkikalujen kotikutsut sieltä 16.11 meillä,ihania leluja niil, joku leikkien.fi Oltii siel messuil 12-15. Lino on kyl hassu ku niin nopea ja juoksee ihan hetkessä karkuun,kerran sydän hypähti ku se katos muiden lasten sekaan leikkimään,mutta siis viihtyis varmasti tarhassa,toivottavasti saa paikan tammikuun aikana,tääl kova ruuhka hoitopaikoissa.

Tultii kotii vaa syömään ja jatkettiin leikkiin ystäville. Kummityttö oli saanu ihanan valkoisen oman huoneen ja siel istuttii ja leikittiin,Masi & Topiki oli mukana,siis mein villakoirakaksikko. Käytii isiä moikkaa kotimatkalla ku se vähä joron jäljillä. Kotiinhan saapu esaki jo ennen kymmentä ja sain kaikki pojat nukkuun ja itelleni lasillisen punaviiniä ja aloin silittään pyykkejä, harvoin silitän,mut jotkut tietyt vaatteet on pakko.Tulee niistä niin uuden näköisiä ku vähä raudal sipasee.Eipä olis uskonu vuosikaan sitten että vietän la iltaa pyykkivuoren kanssa,ihanaa tää on. Mulla hirvee kynnys avata tv nykyään ja tietokone,ei malta ku kaikkee muutaki aina edessä. Kivaa sunnuntaita! Lepoa ja ihania syysretkiä!

Sini

Radio Millennium - ei enää pelitä Linon lasit

La illan huumaa!

22.10.2010

Infrapunasauna

...parantaa kaikki vaivat. Tai ainakin maailman. Menin kuin meninkin tänään töistä suoraan salille. Ehkä mua hieman vauhditti päivällä tankattu possumunkki, äippälomalaisen kunniaksi sellasia mutusteltiin töissä. Hyväääää. Vielä possua enemmän vauhditti oma selkä. Mun selkä vaatis pilatesta ja treeniä muullonkin kun perjantaisin... Mutta siis Fressille ja kevytspin ja core. Ihanaa perusjumppaa se core! helpotti heti selkäänkin ja piristi mieltä kummasti, joskin perjantai on viikon paras päivä muutenkin.

Sen jälkeen infrasaunaan, jota mun yksi ystävä hehkuttaa niiiin pal että itekin pitää nyt kokeilla säännöllisesti kun uudella salilla sellainen on. Naisten puolella ei oo tavallista saunaa ollenkaan, se on epistä ja vähä tylsää. En oo oikein ollut koskaan vieraiden ihmisten kanssa kuntosalin saunassa höpöttävää tyyppiä, mut tuolla saunassa tapaa usein tosi puheliaita naisia, tänäänki loistavana juttuseurana yks toinen hullu, joka raahaa kännykän saunaan :) mutta siellä infrasaunas ei siis ole vettä, paitsi oma hiki, mut sitäkin alkaa muodostua vasta n. 20 min jälkeen. Uskon, että känny kestää. Kestäähän se 40 asteen lämpöä ja kevyttä kosteutta tuolla kaukomaissakin...

Viikonloppu on HIHS-viikonloppu, hepat valtaa Hartwall Areenan. En oo vielä ostanut lippua, mut sunnuntaina olis tarkotus mennä katsomaan. Huomenna on Kristiinan synttärit ja tuparit Trella, en oo vieläkää ihan varma lähdenkö sinne. Tekis mieli kyllä.

Nyt käynnistyy itelläki vika viikko alle 30-vuotiaana. Tai siis 24-vuotiaana :) ei sitä 25 enempää täytä kai koskaan. Ensi viikosta tulee kiireinen. Pitää saada yksi kirja painokuntoon ja siinä ohessa käydä Tuiskun Anttia moikkaamassa laivalla ja vielä päälle Hki-porukan synttärijuhlat lauantaina, kiva viikko tulossa. Nyt pitäs levätä tää viikonloppu kunnolla, et sit jaksaa. Ei tiedä, mikä kriisi iskee tuosta täyttyvästä 25-vuodesta vielä, pitää varautua :)

Anne

21.10.2010

Lino halii Viljan lämmintä masua

Aaaaai :)

Kurpitsa ja kumisaappaat


Ajattelin tänään ehtiä imuroimaan, palauttaan kouluhommat, Kela-paperit, laskut, pyykkäämään ja yleensäki vähän siivoamaan ja Linon valokuvien teetätys, nyt on puolipäivä ja en oo viel aloittanutkaan mitään noista ja jos Lino vaik nyt nukahtais niin torkahdan ja herään tähän päivään uudelleen ja tehokkaampana.

Lino itkustanu koko aamun, sylissä vaan pitäny olla ja nyt sit itkee vaunuissakin ja ei unesta tietoakaa. Onkohan nyt joku hammas tulos vai vaan sylin tarvetta.

Ostin eilen kaupasta ison kurpitsan, 6 kg, hieno ku mikä.

Haettiin Matiakselta saadut saappaat sisältä ja nyt meni tää nukkuminen leikkimiseks. Saappaat ei vaa meinaa pysyä jalas, taitaa olla isot viel. Tää ulkoilu piristää niin että ei täs mtn unia tarvita, kone päälle ja hommiin ku vaa Lino sais unen päästä kii ensin. Aina vaa pitäis mennä ulos ku väsyttää, vaikka vaan lakaseen portaat.

V-loppuna tre Pirkkahallis muksumessut, viime vuonna hyviä löytöjä Aarrekid ja Kimperi ym. -osastoilta.

Nyt L nukahti ja kuorsaa, yes!
Sini

hullut yöt

Mun ja meidän pitäis ruveta menee kympilt nukkuu et jaksetaa marras joulukuu ku pimeää. Mä iha rikki yöstä, Linon nukkumaanmeno vaikea,istuin tunnin sen sängyn vieressä,sit yöllä oltii hereillä 1.5h ja aamuyöllä viel yks tunti. Keikku pystys sängyn laidalla ja itki yhtä soittoa,ku kaadoin välil makuulleen niin suuttu entist enemmän,luettiin välillä kirjaaki että rauhottu ja sit ku ei enää jaksanu olla hereillä niin nukahti. Aamuyöstä toinen mokoma,sillon ei itkeny niin paljoa mutta hereillä kuitenkin. Oli taas erilainen yö ja tuntuu ens yö helpolta jos ei tarvii kauheesti valvoa.

Uusimmas akuankassa Aku asentaa liuskekiviä :)

Lino dippas eilen Esan puhelinta pönttöön ja kanto mun meikit sinne, taitaa olla pönttö nyt iha hitti.

On niin tempperamenttinen kaveri,saa mahottomia raivokohtauksia ku joku ei mee niinkun haluaa, aikasin nää rajat sit alkaa,mä luulin et vasta vuoden parin päästä tai mitä se sillon sit on!?

Tänään kotipäivä ja pienet ystävät tulossa kylpyyn iltapäivällä :)
Sini

Korkeakulttuurikeskiviikko 20102010: Molièrea Marimekoissa

Merja on mun luona syyslomalla. Se on shopannut koko päivän ihania juttuja ja mä oon ollut duunissa, kuinkas muuten. Illalla oltiin syömässä mun uuden Fressin ravintolassa, jonne olin voittanut dinnerin kahdelle. Se oli eka osa meidän illan teemasta - teatterista. En ole piiitkään aikaan ollut missään teatterissa. Nyt pääkohteena oli oikein kansallis-sellainen. Coronita taitaa olla sen uuden Fressin ravintolan nimi ja se oli hyvä. Vaikka meidän visiittiin liittyi oma säätönsä ja teatterinsa, niin suosittelen sitä paikkaa. Se on pieni tunnelmallinen ravintola, vaikka onkin kuntosalin yhteydessä. Jengi istuu siinä treenin jälkeen kaljalla, tehokasta :) Ite en oo ehtinyt nyt salille tai jumppaan, onneks edes kuntosalin ravintolaan.... :) Huomenna vois korjata tän asian, selkä on heti kipee jos ei käy pilatekses ja/tai salilla.

Sen jälkeen mentiin oikeeseen teatteriin, ekaa kertaa Suomen kansallisteatterin päänäyttämölle. Siivooja töissä kysyi, mitä menet katsomaan. En muistanut. Meppi hoiti lippubisnekset. Nyt muistan: Molièren Ihmisvihaaja, jonka johdosta meistä tuli melkein teatterin vihaajia. Esitys kesti kauhuksemme 2 h 45 min. Lipunmyyjä sanoi: Tulette aivan varmasti pitämään tästä. Pidimme melkein ainoastaan väliajan drinkkitarjoilusta. Olisi ehkä pitänyt tietää, että koko esitys oli riimejä. Odotimme vain väliajan viinejä. Emme vaan ole tarpeeksi fiinejä.

Esityksessä kaikki asut oli Marimekkoa, se oli hauska juttu. Muotinäytös kansallisteatterissa. Kuka on Pikkumyyn ääni? Mietin koko ajan, oliko se tossa näytelmässä myös. Yksi toinen myös näytti Pikkumyyltä.

Anne

20.10.2010

Lino töissä

Lino töissä, hoitelee raha-asioita.

Anne ja Jouko TV:ssä :)

Katsokaahan. Bongaa Anne ja pomoni Jouko pätkässä:
Suomalaiskirjaa ylistetään maailmalla (20.10.)
Riikka Pulkkisen Totta-teosta ylistetään kansainvälisesti.
 
 
On muuten kirja, jonka päätin ostaa. Se myi tosi paljon käännösoikeuksia maailmalle, kuten tossa jutussakin puhutaan.
 
Anne
 
 

19.10.2010

Kuhaa

Olin vähä yli kuuteen tänään töissä ja siinä viiden aikaan Esa toi mulle auton ennen ku lähti savusukeltaan ja näin siis ukkoni ekaa kertaa palomiespuvussa, ei hassumpi ;)

Hain eka koirat muorilta ja vaarilta ja vaari tarjos mulle fisua mukaan, kokonaista, oon kerran aikasemmin fileoinu mestarin opissa, mut nyt että sitten menisin yksin kalani kans kotiin ja vielä muistaisin, jep mutta otin kalani mukaan ja jatkoin matkaa äitelle hakeen Linoa. Perhe oli siis levitelty ympäri kyliä hoitoon, kukaan ei jaksa kaikkia kerralla.

No muori ja vaarihan tuli mun perässä äiteä hakeen Elsan nimipäiville, mitkä oli ollu jonain päivänä ja houkutteli mut ja Linonki mukaan, siinä sitä taas mentiin keskelle metsää pieneen ihanaan tupaan kaffelle. Karpalokakkua ja munavoita piirakan päällä. Lino nukku koko reissun ja päästiin vasta puol ysi kotio.

Mulla oli ollu jemmassa Linolle 1v lahja, mut en enää malttanu odottaa ja avattiin se porukalla. Se on sellanen paloautokirja ja ambulanssi ja poliisi siis hälytysajoneuvokirja ja sit siinä irtoo ne autot niistä sivuista ja saa renkaat niihin ja piti teipata niihin oikeet logot, Esa oli tänää just teipannu töissä ambulanssin ja sai teipata taas. Toi kirja oli vähä niinku iskältä Linolle ja mä haen sieltä sen toisen viel missä on pyöräkoneita ja kaivureita ku ne mun hommia ja sit voidaan kilpailla Esan kaa et kumman juttuja luetaan.

Pojat jatko kirjal leikkimistä ja mä avasin koneen että pääsin youtubeen katsoon fileointifilmiä ja sellanen löytyki, näyttää niin helpolta, mut ei se vaan noin luista se veitsi ja menin jo veistäkin pilkkaan ja Esa vakuutti sen olevan parasta merkkiä, niinku joku sen tavara vois olla huono.

Mulla tietty kumihanskat kädes, en pysty kalaan ilman koskeen ja pussi kalan päässä etten nähny sitä ku alotin :) (mä kuolen ite tääl nauruun)

Onnistu iha hyvin tai paljon siihen ruotoon jäi kii viel hyvää syötävää, ja paistaes huomas et muutama ruotoki oli päässy mukaan. Mut jos nyt alan tota hommaa tekeen sillon tällön voin suunnitella että 10v päästä oon jo melko hyvä.

En oo edes viel päässy syömään ku Lino oli itkunen ja se sylissä siinä paistoin ja sit Esa nukahti ja menin Linoo laittaa nukkuun, istun sen sängyn vieres ja täytän uni/ruokakalenteria, mitä pidetään että tulis rotia elämään. Aikansa myllersi ja nukahti. Olin just ottamassa kuhaa lautaselle ja porkkanaa ja parsakaalia ku anne soitti ja nyt oon sit täs koneel vieläkin.

En oo syöny ruokaa tänään, kaurapuuro, kauraleipä ja ne mariekeksit ja kahvit, muutama namu ja tietty Elsan tarjoilut. Eilen taisin syödä just näin puoliyön aikoihin kans ku ei aikasemmin ehdi ku ei osaa sanoa ei. Nyt on ihana rauha ja hiljaisuus, näin iltasin tykkään kyl hengailla itekseniki ja järkkäillä paikkoja.

Eilen yönä sain järkättyä Linon huonetta ja sen vaatteita, ei sentään viel sillain ku Anne.J laittaa tyttärensä Jennyn huoneen ja vaatteet, mutta siihen pyrin jonain päivänä. Löysin myös ihanan burberryn mustan kevyt takin, mikä ihan unohtunu käyttää, ostin sen vuosi sitten yhdelt Huuto.net mammalta jonka luona kävin Espoossa. Tietty oli pakko pukea se takki hupparin päälle tänä aamuna ku äiti tuli meitä hakeen ja menivät Orikirppikselle hengaan ku olivat mut vieneet töihin.

Huomen ke on se alexander-tutuksi avoimet ovet Orivedel klo 9-13.30 ja luento to klo 15-17 (ilmanen)

Treel to 21.10 klo 13-15 Messukylänkatu 36 as 6 (ilmanen)

Hki su 24.10 klo 11-13 Nervanderinkatu 10 (10e) yllättäen Hkis maksaa

Nyt kuhan kimppuun, nukkuunki olis ihana mennä ku vaan malttais, jää unet niin hiton vähiin aina, huomen muuten FixSporttiin kaikki, siel zumba klo 17 ja sit kahvakuula sen perään klo 18.

Sini

Suunnitelmia vai ei?

Tästä 5v-suunnitelmasta on tullut hauska keskustelu. Hyvii pointteja!

Mä oon kanssa aina vähän ollut pihalla tosta Sinin suunnitelmallisuudesta. Me ollaan molemmat joo positiivisia ja tuetaan siinä asias toinen toisiamme. En ikinä olis näin positiivinen ilman Siniä, enkä kaikissa asioissa niin oma itseni kun oon nyt, kun oon ton toisen hullun tavannut ;) Ollaan siis tavallaan vähän huomaamattamme toistemme personal tsemppareita ja siks on kiva kirjoittaa näitä juttuja, jos jollekin muullekin näistä meidän jutuista tulee tsemppiä,  suunnitelmallista tai suunnittelematonta. Sini on esim. pystynyt tsemppaamaan mua joissakin mun työhön liittyvissä asioissa aika konkreettisesti, vaikka se ei tajua niistä oikeesti paljoakaan :) Eivaan, tajuaa jo nykysin aika paljonkin, mutta ne on oma maailmansa, ihan eri kun missä Sini itse tekee työtä, vaikka ei ne munkaan työasiat tosiaankaan mitään tähtitiedettä ole. Ja maalaisjärkee pitäs niissäkin vaan käyttää.

Mut siis suunnitelmat, en oo varma, oonko koskaan osannut tehdä suunnitelmia tolla tavalla. Ajattelen pikemminkin niin päin, että jos asioita liikaa suunnittelee, niin sit kun ne suunnitelmat romahtaa niin ihminenkin siinä samalla. Useille varmasti käynyt niin, romahdukset ei kuitenkaan toivottavasti ole isoja. Mut välillä ne on. Miten niissä tilanteissa sit muutetaan suunnitelma jos se pitääkin yhtäkkii muuttaa kokonaan?  Mut joo, varmasti jotain isoja linjoja pitäs olla. Välillä ite on tuuliviiri rauhaton, mutta silti pitäs pystyy pitään ne isot linjat ja asiat, liian montaa asiaa ei esim. saa muuttaa elämässään yhtä aikaa.

Jatketaan tätä suunnitelmallista keskustelua vielä :) Niina vois kommentoida kanssa. Tiedän, et sillä on kanssa fiksuja ajatuksia tästä(kin) asiasta.
t. Anne

Ruokatauko

Päivä menny taas todella nopeaan ja kauhee nälkä äsken yllätti, vasta nyt puol neljä. Kauraleipää eväänä. Syynä myöhäiseen ruokataukoon on että tääl myymäläs on aina tarjolla keksejä ja namusia ja patukoita jne.. Mä yleensä laitan ne laatikkoon töihin tullessa, mut nyt niitä tuli syötyä vähä ja vie nälän. Täytyis olla vaan hedelmiä esillä. On mul tos omena, banaani ja appelsiini mukana, mut ei niitä tuu syötyä, tai nyt voisin pakottaa itteni mennä kuorii se appelsiini.

Asiasta pyttyyn. Nyt Esan täytyy viimeistään oppia laittaan wc-kansikin alas ku tänään huomasin että Lino kanto lelujaan pönttöön, mä siinä aamukiireitä touhusin ja poika uittaa leluja pöntös ja oli melki iteki siel puli puli. Ei muuta kun lelut huuhteluun ja poika käsivarsipyykille. :)

Alexander-tekniikka: Tää työtuoli rikki, siis kauheen matalalla, niin onneks tääl pöytä mitä pysty laskeen, siis laskin tota näyttöä 20cm alemmas ja nyt ei tarvii enää olla nokka korkealla ja niskat jäykkänä töissä, vaikuttaa tosi paljon työasentoon ja oloon. Nyt katson näyttöä alaspäin en enää ylöspäin.

Sini

viel suunnitelmista

Mä toivon ettei kukaan ota muutenkaan liian kirjaimellisesti mitään tekstejä täällä. Mulla on vahvoja mielipiteitä, mutta olen myös avoin muiden näkemyksille. Muutenkaan ei kannata ottaa mitään liian vakavasti, tasapaino siis kaikkeen ja se maalaisjärki. Opin analysoimaan itseäni paremmin ku nään mitä ihmettä oikeen kirjotan ja haluisin jatkaa tällä vapaalla linjalla ja tää vaatii melkosen paljon julkaista näitä ajatuksia täällä kaikkien nähtäville, omia ajatuksia joista ihmiset voivat tuomita mut, loukkaantua. Toivottavasti suurin osa lukee näitä ymmärryksellä ja avoimuudella.

Sini

Joo, tätä blogii pitää todellakin lukee avoimuudella. Täältä ei saa lukea mitään rivien välistä. Minkään ei oo tarkoitus loukata ketään (vastuuvapauslauseke ;)
Anne

1kk, 1v, 3v, 5v, 10v, 20v suunnitelma

Vielä tarkennusta tuohon suunnitelma-asiaan. Riippuu siis ihmisen elämäntilanteesta minkä pituinen suunnitelma kellekin sopii. Anne avarsi äsken mulle tätä asiaa puhelimes, joo mulle kun on sopinu toi 1v tai 5v suunnitelma, ku oon jo teininä päättäny että rakennan Orivedelle talon ja teen lapsia ja Liuskeelle töihin jne.. 1v suunnitelmaa käytin sillon kun treenasin maratonille ja 10v suunnitelmaa oon käyttäny ku opetellu syömään terveellisesti.
1kk suunnitelma on hyvä ku päättää saada itelleen hyvän olon, syö hyvin, liikkuu ja hoitaa säryt pois ja ulkoilee ja muistaa antaa aikaa itselleen. Joten jokaiselle siis jotakin tai kaikkea :)
Sini

Anne kirjota säkin tähän viel jotain.

suunnitelmien selvitystä

Avaan hieman tuota 5v suunnitelma hommaa. Mä elän ite hetkessä, mutta on jotain asioita mitä oon halunnu teinistä asti ja oon tyyliin kirjottanu niitä johonkin päiväkirjaan ja pikkuhiljaa ihminen alitajuntaisesti pyrkii niitä kohti vaikkei muistaiskaan mitä sinne on kirjottanu. Ajatus toimii samalla tavalla, A-tekniikka opettaja opasti mua eilen että pääsisin kynsien syömisestä eroon, niin mun pitää ajatella joka päivä muutaman kerran että "haluaisin lopettaa kynsien pureskelun" ja pikku hiljaa se sit toimii. Ajatuksen tasollakin voi suunnata omia tekemisiään.

Mulla on haaveita 5v päähän ja mä ajattelen niitä aika paljonkin, en mä tiedä et toteutuuks ne, mut sinne suuntaan ainakin jos pääsis niin olisin tyytyväinen. Tietysti otan huomioon myös elämän yllätykset ja käänteet ja siks osaan nauttia joka hetkestä, lähes jokaisella asialla on myös positiivinen puolensa. Se on mussa joskus ärsyttävääkin joidenkin mielestä.

Esan veli oli hyvä ku valitti et ei jaksais ajaa kotiin 2h matkaa ja aina on se automatka jne.. mä sit siihen et -eiks oo ihanaa ku sulla hyvä auto alla ja kaunis kesäilta ja saa vaan istua paikallaa ja ajaa ja kuunnella hyvää musaa, mikäs sen mukavampaa,  ja veljen vastaus oli -optimistin ja pessimistin ero on se että pessimistil on asiat huonosti, mut optimistilla asiat voi olla vieläkin huonommin.

Mun kirjoittama teksti on melko vaikealukuista, yritän parantaa sitä pikkuhiljaa luettavammaksi.

Sini

5-vuotissuunnitelmia ja kehoneuvontaa

Maanantai voisi olla aina vapaapäivä, viikonloput päivän pidempiä. Nyt mennään jo tiistain puolella, mutta en malta olla kertomatta vapaapäivästä lyhyesti. Olen tavannut tänään kaksi ihanaa, ammattitaitoista naista.

Ensimmäinen opettaja opetti Alexander-tekniikkaa. Kokeilin sitä ensimmäisen kerran ja ekan oppitunnin opit pysyvät päässä puoli tuntia, mutta aion jatkaa kurssia ja yrittää muistaa vapauttaa niskani. Sellainen ajatus pitää aina käydä läpi jos kohtaa minkä tahansa ärsykkeen. (Katsotaan mitä tapahtuu reaktionopeudelle, jossa muutenkin olisi silloin tällöin toivomisen varaa... :) A-tekniikka on ajatukseen perustuva tekniikka, jossa kehoa opetellaan käyttämään kustannustehokkaammin. Sini on kirjoittanut tästä enemmän. Suosittelen kokeilemaan minäkin.

Toinen kurssi liittyi pukeutumiseen. Järjestän hyvän ystäväni kanssa synttärikemut Hgissä muutaman viikon päästä. Keksimme, että menisimme pukeutumisneuvojalle katsomaan asuja, jotakin hienoa, muttei liian, jollakin tavalla yhtenäistä. Sovitettiin niitä Jumbon Stockalla tänään yli kaksi tuntia. Yllätys, yllätys päädyimme lopulta mustiin mekkoihin, mutta ne eivät ole ihan tavalliset ja korut ja kaikki eli koko kokonaisuus on nyt valikoitu huolella eikä tarvitse vikana iltana juosta Hennesille tai VeroModaan. Sovitettiin ehkä 15 asua molemmat, aika paljon samoja. Ja tosi monta sellaista, joita ei ikinä olisi ottanut itse sovitettavaksi. Tosi hauskaa puuhaa! Kokeilkaa. Stockalla edullista, Exclusive-asiakkaille ilmaista. Ensi kerralla olen ehkä itsekin hieman hiljempaa ja kuuntelen vielä enemmän ammattilaista :)

5-vuotissuunnitelmista se, että kirjoittakaa niitä ylös. Ja olkaa valmiita muuttamaan niitä jos jokin juttu ei mene kuten suunniteltu tai muuten haluatte muuttaa suunnitelmaa. Olisi hauskaa jos itse voisi lukea mitä 5-vuotissuunnitelmia on tehnyt 5 tai 10 tai 15 vuotta sitten - jos on tehnyt :)
Anne

18.10.2010

maanantain multimedia message :)

Maanantai: kävelen täs just kotiin muorilta ja vaarilta, olivat viikon haapsalus kylpyläs ja mentiin kiireesti linoa näyttämään ja tietty tuliaisia hakeen. Ihan huippu oli valkonen slipoveri, mis oli L-kirjain, aivan ihana ja just sopivan kokoinen pienellä kasvun varalla, sit oli pipo, hanskat, sukat ja musta huppari ja housut, just sellaisia yksinkertaisia mistä tykkään niin paljon, hyvä muori! Ne on siis linon isoisovanhempia ja viel teräskunnossa :)

Oltii tänään annen kaa siel alexanderis vuorotellen, kyl se vaa niin hyvä on, korjaa virheasennot ja oppii oleen taas yhtä rennosti ku pikkulapset. Tänään opin että tosi monilla on leuka liian ylhäällä aina ja siks niskat jatkuvas jännitykses eli auton penkit ja työtuolit nyt mahd korkealle että saa opetella katsomaan alta kulmien. Sen aikaa ku anne oli siel sain aikaseks kouluhommat istuskellen ulkona terassil auringos. Otin mummulta mukaan sellasen ison lasipallon mihin keräilen nyt lehtiä pohjalle ja kynttilä päälle. Syksy sisälle kans. Sini

17.10.2010

Multimedia sunnuntai ilta/yö

Ollu iha mahtava viikonloppu,erittäin kehittävä ja avartava. Porukassa keskustelu tiivistyy ja kun vaan avaa suunsa ja osaa kuunnella myös muita, kuulee ja oppii upeita asioita elämääkokeneilta. Sain vahvuutta olla oma itseni ja toimia äitinä niinkuin parhaaksi nään. Maalaisjärki, paras järki. Oppia pitää soveltaa ja kaikki tapahtuu aikanaan. Oon ottanu melkosen paljon ressiä tosta linon yöheräilystä, nyt vaan pitää ajatella rennosti ja mitä sitten jos annan maitoa keskellä yötä tai otan viereeni aamuyöstä, jos äiti ja lapsi voivat näin paremmin, se se on oikein.

Keskusteluissa on tullut esille tyytymättömyys elämään, pitää yrittää ja jaksaa yrittää muovata ympäristöään haluamalleen tasolle, pienin askelin, esim. 5v-suunnitelmalla ja pyrkiä siihen,ei parane tyytyä,ei saa jämähtää, ollaan onnellisia siitä mitä nyt on tässä hetkessä ja puhutaan ja kannustetaan ihmisiä ympärillämme, luodaan positiivista ilmapiiriä. Välitetään jokaisesta ja muistetaan hymyillä :) tällaisia ajautuksia tänään. Sini

pitkä viikonloppu

Pitkä viikonloppu on vähän kun olis lomalla. Kun maanantai on vielä vapaa ja on maalaismaisemis kaukana duunipaikan ovesta niin tuntuu ihan lomalta. Ei vaan, mä kyllä tykkään et joitakin työasioita voi hoitaa koko ajan, vaikka varmaan oikeesti välillä pitäs pitää totaalisesti näppinsä erossa työkoneesta. Mut on kivaa jos on joku hetki et ehtii niin voi vapaallakin hoitaa jonkun työasian ja se on sitten pois kiireisestä työviikosta.

Sini onkin jo naputtanut tänne meiän viikonloppuohjelman. Oon nähny tosi paljon kaikkii ystäviä, hauskaa. Ollaan hengattu Sinin kaa melkein koko viikonloppu yhes, kivaa, ja kummipoika tietysti mukana, kaikkialla paitsi hotellilla Saria katsomas. Sari on meiän ystävä, joka laulaa bändissä. Tosi hauska seurata miten hyvä siitä on tullut. Mun synttärinä 2 vkon päästä pe ne esiintyy Trella Gloriassa, olis mahtava mennä sinne mut ite oon Tuiskun Antin kaa laivalla sillon :) Kaikki Tre-tyypit menkää katsomaan!
Anne

Sunnuntai osa 3/3

3/3
Kokeilin viljoon myös linon uutta kiddy turvaistuinta, on iha hemmetin helppo laittaa ja se tykkäs ku sai olla kasvot menosuuntaan. Siinä tulee vaan se turvapalkki vyötärölle ja sit auton turvavyö helposti siitä päältä kii. Paljon helpompi laittaa ku kaukalo, mut tietty hankala raahata aina autost sisälle, ku ei koskaa tiedä millä autolla kuljetaa. Kaukalon sai vaa lapsen kera kainaloon. Mut iha helpoin ja parhaaksi testattu tuo kiddy-istuin. Myy vauvapop. Nyt pikku päiväunet, anne läks tre, sitten viidelt me akat taas kokoonnutaan kynttiläkutsujen merkeissä. Ihana kevyt viikonloppu, saa vaa hengailla pitkin poikin ku ei mitää isompia menoja ja saa olla välillä kotonaki hetken. Nyt äkkiä silmät kii, lino nukkuu ehkä enää vaa puoltuntia. Pakko viel mainita että saatiin niinal tankkimaidost tehtyä riisipuuroa, siel ku on lehmää poikineen, niin hiton hyvää, kokeilkaa. Treel Ahlmannilt kai saa käydä ostaan sitä, jouluks ainaki. Ihana joulu tulee pian, ei lahjoja vaan yhdessäoloa! Sini

Sunnuntai osa 2/3

2/3
Ihmeesti sitä rentoutu ja tanssijalka luisti vaik ei ollu huppelia. Yhden fernet brancan otin kyl lämmikkeeks ku vatsaa kivisti. Se mun lempijuomaa vaik helvetin pahaa. Huikkasee semmosen ja sit vaa vettä saa juoda muuten, en kykene kaljaan tai siideriin tms. Oli paljon tuttuja ja sit puol kaks ku tuli valomerkki niin lähdettii polleen, siel tuli väsy uudelleen, mut hauskaa oli ja käkätettiin siinä vähän aikaa tuttujen kans ja sit annen kaa lähdettii hakee autoa hotellin pihast ja nukkuun. Lino ei nukkunu kovinkaa hyvin ja oltii silmät ristis aamul esan kaa, se lähti paloasemalle ja mä opiskelin lastenhoitokirjoista apua tohon yöitkuisuuteen. Sit haettiin anne ja halusin testata sen audia, minkä nimi on viljo. Ajettiin kangasalle päin ja sit pysähdyttiin niinalle ja viljalle aamukaffelle ja pohdittii elämää ja sen monimuotoisuutta ja sitä miten puhuminen kaikesta mitä ajattelee, on tärkeintä ja sillon ihminen voi paremmin ku osaa puhua, taito se on. Jatkuu..

Sunnuntai osa 1/3

1/3
Sain ku sainkin itseni piristyyn illal ja Lino nukahti ku seinään kun oli tarpeeks väsyny ja päästiin lähteen annen ja antin kaa kylille. Mä toimin kuskina ja eka heitettiin meidän vanhempi koira Masi mun äitelle, se ku odottaa jos jompikumpi on pois ja haukkuu niin kotona ei nuku kukaan. Todella iso ongelma oli Linon vauva-aikana, nyt osaa jo pelata nää tilanteet, kuten kun esa tulee myöhää reeneistä ja poika jo nukkuu niin se soittaa ja mennään koirien kaa ulos haukkuun. Päästii hotellille klo 23 ja siel ei pystyny maksaa pankkikortil ja meil ei käteistä ja siinä samas fixsportin omistaja piia tuli pelastaa ja makso meidät. Oli viel väittelyy autossa et ei sellasia paikkoja oo enää mis ei kortti käy. Sari ja Fullhouse ei ollu ehtiny viel aloittaa onneks, mut sitten ku soittivat niin oli kyl niin hyvä meininki ja kun kaikki osaa ne biisit. Vetää siis esim. suomipoppia, kirjoita postikorttiin, dont speak, tosi monipuolista ja kaikille sopivaa. Jatkuu..

16.10.2010

Multimedia message La ilta kotona/hotellil

Iltaa. Nukutan just linoa, meillä hyviä ystäviä kylässä ja meinaan iteki täs lastenhuoneen matol ottaa pienet torkut, ku hotellil tänään sari ja niitten bändi Fullhouse ja esa lupas jäädä linon kaa ku sil aamul aikane herätys. Mul tämmönen mahd ja oon iha väsy, en oo ollu pitkään aikaan näin väsyny, mut huonot yöt takana ja tänään ollu aktiivipäivä.
Herättii seiskalta ja ysilt lähdettii vauvauintiin, mihin Anne lähti meidän kaveriks. Lino oli kyl niin innoissaan vedestä, läpytti mielettömästi, puol tuntia ei riittäny ja jatkettiin väsyttämistä viel toises altaassa. Nyt se lino ei sit nukahtanu, en viitsi toista huudattaa, leikkiköön viel vähä. Nukahtaa yleensä niin helposti. Tultii uinnista kotio ja lino nukku jo ku puin haalaria. Nukku vaan tunnin, olis luullu et enemmän. Mummi haki Linon hoitoon ja anne haki mut kohti oriveden melko uutta liikuntakeskusta FixSportia. Käytiin eka rääkis crossfix- tunnilla ja sit palauttava zumba perään.

Niin on se niin ku tenavan saa hoitoon, täytyy hyödyntää se aika kunnolla. Mut ehkä just noi jumpat veti mult energiat illasta. Mentii sen jälkeen Sirkka Immasen täyshoitolaan syömään kaikkia ihania ruokia ja viel Sirkanpäivä vadelmakakkua. Torkahettiin hetkeks ja lähdettiin hakeen linoa puol viidelt hoidosta. Vilja ja Niina kävi leikkimäs meillä ja höpöttelemäs.

Nyt on glögiä hellal ja talo täynnä palomiehiä. Tääl on linon kummisetä Anttiki ja mä saan vaan istua rauhas ku muut viihdyttää linoa. Esa paloasemal taas huomisen ja me naiset mennään hömpöttään kynttiläkutsuille. On tää niin kivaa ku paljon ihmisiä, tykkäisin elää yhteisös, ainaki välillä. Nyt saunaan annen kaa ja jos saisin jostain sen energiapiikin ja saisin itteni hotellille, olis se kiva pukeutua pitkästä aikaa ja korkkarit tuntuis jalas ihanilta. Ihanaa lauantai-iltaa ja rentouttavaa sunnuntaita ystävät hyvät!

Sini

Hangon keksi (vai Naantalin aurinko)

Hangon Keksi oli aikoinaan yksi Hangon ensimmäisistä teollisuuslaitoksista ja Hangon hymynaama on edelleen yksi Suomen tunnetuimmista tuotemerkeistä.

Hangon Suklaa Cookie ja Suklaa Hymy ovat tämän päivän versiot perinteisistä keksiherkuista.

Sini&Anne

15.10.2010

Masilla Masia

Perjantai on paras. Pe on myös Pepe-päivä, ollu jo kauan, mun kampaajan nimi on Pepe ja käyn sillä aina perjantaina, koska se asuu Trella. Tää pepepe on myös Masi-päivä, oon Masin luona eli Lahdilla ja täällä tarjolla loistavaa ruokaa ja viiniä. Masi-merkkistäkin tuli mun kassis mukaan, se on koirankaimaviiniä. Hyvää.

Kustannustoimittajakin ehtii kirjottaa ja korjailee Sinin kirjootusvirheet. Paras niistä oli et Lino on kun Hangonkeksi kun se pääsee LATASEEN :) siis piti olla altaaseen. Kummitätikin pääsee sinne huomenna, lataseen altaaseen, jännäää!

Viikon hommat pulkas ja pian päästään joo pulkkaileen, sellasta pohdittiin ja on jo melkein talvi täällä landella. Tänä aamuna on kuulemma ollut jo lumi maassa, tosin mustine aukkoineen :) Hgis ei vielä ollu, (pelkkää mustaa aukkoa vaan? :)

Anne

pe ilta ja ihana viikonloppu

Heip,

Mä viel töissä, sain just kiireellisimmät hommat pulkkaan, oon taas autoton ja nyt venaan et Anne tulis hakeen mut täältä. On menny päivä taas hurjan vauhdikkaasti, ei täs kahdes päiväs kyl viikon hommia tehä, tullaan Linon kaa sit maanantaina jatkaan.

Oli ihan hullun rankka yö viime yö, huh, Lino meni nukkuun vasta klo 22 ja sit jo ennen puoltayötä rupes itkeskeleen 5 min välein, ei sil viel nälkä voinu olla, mut yhdelt sit annoin maidon, mut ei sekään auttanu, sitten kanniskelin sylissä ja yhtäkkiä pilkkopimeessä tuli melkoset seokset mun päälle, vaatteet vaihtoon ja sit Lino rauhoittui ja otin sen kuitenkin kainaloon, nukuttiin pari tuntia kunnes tää sama juttu alkoi uudestaan, se oli sellaista koiranunta koko loppu yö, mut onneks Linoki oli niin väsyny et torkahteli ysiin asti. Ei tää yks tällanen yö viel pistä väsyneeks, mut pari viel lisää niin sit rupeis oleen taas se mitä sillon ennen olikin, kuplassa oloa, tai vaan niin väsy ettei tajua mitään.

Lino ollu nyt päivän äitellä ja laitto viestiä että ollu just vähä omituinen mut helpotti ku sai vatsansa tyhjäks, voi pientä kun ei osaa kertoa vielä mikä hätänä. Huomen aamul vauvauinti, pari kertaa jäikin jo tos väliin, Lino on kun Hangon keksi ku pääsee altaaseen. Oli muuten hauskaa ku sillon oltiin siel Hangos niin siel oli tää Hangon keksitehdas ja logo just ku iloinen naama vaan voi olla. Tuli siis nähtyä sekin sitten.

Mun on pitäny kertoa mun mahtavan kummallisesta messureissusta viime viikolla Helsinkiin rakennusmessuille. Lähdin viime to aamul junalla ja ei mulla paikkalippua ollu ja juna täys ja menin sit ravintolavaunuun, siinä pöydäs istu kaks vanhempaa herrasmiestä ja olivat kans menossa messuille, pyysin käymään myös meidän osastolla ja siitähän ne kivikaupat sit lähti jo junassa. Toinen kertoi et vaimo halunnu jo pitkään kiviä laittaa, mut ei oo tienny mistä niitä voi ostaa. Puhuttiin myös että hattuja pitäisi taas käyttää ja kävelykeppejä, ne lois arvokkuutta katukuvaan. Niin toi puhe tais lähtee siitä kun miehet ihmetteli kun naisilla näkee viittoja, niin ja lisäsin et muhkeat olkapäät on nyt kans viimestä huutoa. On se vaan hauskaa kun tapaa perustyyppejä ja jokaiselta ihmiseltä voi aina oppia jotain uutta.

Messuilla tietty viereisten osastojen tyyppien kans tulee tutuks, oli Ylöjärveltä ja Pirkkalasta, pitkin poikin, siel jengi on yhtä, vähä ku suomalaiset näkee toisensa Kanariansaarilla niin sitä ollaan kavereita. Meidän osastolla kävi paljon porukkaa ja se tietty kiinnostaa myös sivusta seuraajia, joille kivi ei oo tuttu ja ihmettelevät et mikä hitto siinä kiinnostaa ja se nekin pyörälle päästään kivistä kun aikansa katselevat.

Vastapäisel osastol oli jälleen mukava 50 v. ukko ja sit sen poika tuli iltapäiväks sinne kans töihin, perheyritys kai sit kans, joo ja tää jätkä ei kun istunu siel nojatuolis keskel osastoa, selas puhelintaan, kosketusnäyttöä!! siis tiedätte sen liikkeen kun hipasee näyttöä ja selailee, sitä mä sit katselin siinä seuraavankin päivän, niin ja parasta oli se ku mussutti patonkia siinä ja joi kahvia, en nähny sen juttelevan yhdenkään asiakkaan kans eikä siinä niitä muutenkaan kyl paljon käyny. Se sen isä oli sosiaalinen ja iso tyyppi ja varmasti otti jaloille seisoskelu, mut osas palvelualttiuden.

Toi on vaan niin käsittämätöntä kun messut maksaa ihan helvetisti ja itel ainakin on huono omatunto jos on hetkenkin pois osastolta, on se niin kivaa ku saa tehdä kauppaa ja tyypit oikeesti haluu ostaa kiveä. Ite seisoskelin aina vähä osaston ulkopuolel ja sit ku joku kävelee sisään niin vähän ajan päästä menee heittään jotain juttua, ei edes kannata kysyä et voinks auttaa, ku ne sanoo et ei täs kuhan katsellaan, vaan menee vaan höliseen ja siitä se sit lähtee. Naisella on vaikeaa rakennusmessuil, ne ennakkoluulot että ei toi voi tietää mitään, nyt on hyvä ku omas talos on niin paljon kiveä ja niitä paljon asenneltu, niin osaa oikeasti kertoa kokemuksella.

Kirjotin tänään tääl töis kivien asennusohjeet itseasentajille tällaisiin pikku sisustushommiin ja oli ihan pakko laittaa sinne alas ku aina pitää kirjoittaa, et kuka tehny ja koska niin "Naispuolisen kirjoittama asennusohje, kokemuksella 15.10.2010". Ne oikeet ohjeet kun on julkisivuihin ja isoihin projekteihin niin onpahan nyt palikkatekstil ilman ammattisanastoa olevatkin.
Nyt Anne tuli, kerron messupaluumatkast myöhemmin lisää.

Sini

14.10.2010

Multimedia torstai

Yks tapa aloittaa vloppu jo tänää olis viikonloppusiivous, en todellakaa harrasta säännöllistä siivousta, mut olishan se selkeää ku kerran vkos olis siistiä, toisaalta taas tasapaino kaikessa, siivoaa jotain vähä joka päivä ja yleensä jossain lähtö kiireessä sitä saa samal pitkään vaivanneen laatikonki siistiks. Vie mennessäs, tuo tullessas on juttu mitä oon aina opetellu ja aina tuun opetteleen. Nyt jämähdin äitelle, tää on ku lomaa olla tääl, saa unohtaa kotihommat. Tääl aina siistiä, äiti on tarkka. Tekee asiat aina heti. Olin muuten tänään töissä ilman meikkiä, ei tää nyt eka kerta oo mut kyl sitä jotain punaa ainaki poskis on, tukkaki iha likane, mut mitä väliä sillä oikeesti on, ku välil on räjähtäny nii sit on luksusolo ku taas laittautuu. Huomasin siis vasta äsken vessan peilistä että apua,vaatteil onneks saa suht siistin ilmeen ilman maalattuja kasvojaki. Lino vaan tohottaa, ei oo tainnu olla kauhee ikävä. Niin huomen pitää muistaa tilata multimedia paketti soneralt. Sini

kello huristelee

Moi, joo mahtava toi rengaspalvelu, eikä tohon hintaan viittis edes ite vaihtaa ainakaa vesisatees ja ilman apua.
Kiva päivä ollu tänään töissä, jokseenkin raskas ehkä ku oon nyt tehny vihdoin niitä veemäisiä hommia joita siirtäny viikko kaupalla, siis asioiden selvittelyä jotta mapit olis koreena lähtiessään tarkastukseen. Ei lahjanarulla kuitteja a4 paperis vaan nyt osaan jo enemmänkin tätä paperitouhua.


Äsken tapahtu ihan hassu juttu, ku autoin siskon kaa yhtä tuntematonta tyyppiä kesken lenkin tos muutama viikko sitten niin nyt se apu niinku tulee takas sit kivikauppojen merkeissä, siis tää on vaan niin loistava kiitos siitä, en voi kertoo enempää, mut aina jos antaa tai auttaa niin kyl sen sit saa joskus takasinkin jollain positiivisel tapaa.

Linoa pitäis jo kiireesti mennä hakeen, mut yritän tänään etten avais konetta himas vaik oon luvannu Linolle sen 1v lahjaks kuva-albumin sen ekan vuoden kuvista ja niitä on tuhansia ja sit vaa pitäis valita, onneks Niina ja Vilja lupas tulla ens viikol auttaan tai siis vaan istuttaan mut tekeen vaan sitä. Kivaahan sekin on kuvia katsella. Mut menee yleensä koneella olo muihin juttuihin kuten nyt tää.

Hei, nyt muutin et myös ne jotka ei oo kirjautunu bloggeriin voi kommentoida, eli kaikki vaan, laittakaa tarinaa tuleen kommenttien kautta.

Mä sain muutamalta ystävältä ne 10 heikkoutta ja 10 vahvuutta ja ne on niin kehittäviä ja pistää ajatteleen, kokeilkaa, mut suuttua ei saa, mä en olis edes pystyny suuttuun noille ku ne ei ollu tarpeeks ankaria, heikkoudet oli liian hyviä, kuten ei jaksa keskittyä yhteen asiaa, häsää kaikkea, hetken mielijohde, ei suunnitelmallisuutta, paitsi jos rupeen suunnitteleen niin sit kyl suunnittelen, mut elän kyl niin hetkes koko ajan. Kivaa oli saada palautetta, niin ja ne kouluhommat vielkin tekemättä, tää on mulle ku muistilistaa.

Tänään pitää polttaa kynttilöitä, on niin mahtava syys ilma ja kivaa olis käydä hakemas muutama vaahteranlehti lasimaljaan koristeek keittiönpöydälle. Tänään on kaverin pojan 2v syntymäpäivä, vitsit miten aika menee nopeasti.

Mul oli eväänä töis tänää raejuustopurkki ja pari leipää ja hunajameloni, hyvin niil pärjäs kokopäivän, vaik rakastan käydä syömäs vallesmannissa bufeelounaan, ainakin jos isä maksaa sen, se siis soittaa usein et lähekkö syömään, se ollu aina isän tapa nähä meitä, varmaan ainut hetki päivästä ku kummatki paikallaan yhtäsoittoa puoltuntia. Huomen taas töis, siis teen tällaista lyhyt vkoa 20-30h vkos, sil selviää just noista pakollisista maksuista ja säästää viel hoitomaksun, enkä mä viel raaskikkaan Linoa viedä, ehkä sit ens keväänä vasta. Oon töis aina ku äiti pystyy hoitaa linoa ja tietty linon kans! Viimeks sil oli kurahaalarit päällä, pitää laittaa niihin liuskemestaritlogo, pikkukivimies. Nauttikaa ihanasta syysillasta! Niin ja kannattaa alottaa viikonlopunvietto jo to iltana niin tuntuu vloppu pidemmältä, siis vaik menemäl saunaan tai ne kynttilät tai lasi viiniä.

heippa

sini

talvirenkaat

Vitsi mitä palvelua: Ostin autoni Laakkoselta ja nyt sain sieltä seuraavan tekstarin:
Yllättääkö talvi tänäkin vuonna? Talvirenkaiden vaihto Laakkosella 25 euroa. Vastaa viestiin .... niin otamme sinuun yhteyttä!
Wau mikä autoilevan naisen palvelu. Vielä parempi tietysti jos joku komee duunari tulis ihan kotiovelle kolkuttelemaan renkaiden kanssa :)

Anne

13.10.2010

Tekniikka viel hakuses

Immanen! Toi laatikko mis meil Casa Lahti jne, niin nyt ne tekstit ei näy sillai ku oli viimeks, mitähän pitäis sille tehä, niin ja tästä blogista alkaa nyt jo kasaantua univelkaa :)

Huomen koko päivä töissä ja yritän etten tule työaikana tänne, siel odottaa mua hitosti rästejä ja tän blogin opiskelu tietty paljon kivempaa. Mun äiti tulee kivasti huomen hakeen mut ja Lino aamul ja heittää mut töihin, tää on niin mukavaa olla autoton ja passuuttaa muita. Lino pääsee sit leikkii Mummelin kans koko päiväks, niin ja nyt muuten mul ne vaunukankaat ja se haalari siel konees, ehtiiks edes kuivuun aamuks.

Varasin itelleni ja Annelle ajat sinne Alexanderiin ma puoliltapäivää peräkanaa. Tuntuu kyl et olis joku kapula hampaiden välis, niin hassu tunne ku ei leuat lukos ja naama tuntuu pidemmältä, voitte vaan uskoa kuin hölmö olo siel tunnil tuli, vitsit jos tää vie mun päivittäisen pääkivun pois niin bravo!

Toi oli hyvä ku onnistuu päivittään puhelimel, siis yritän jatkos et kaikki mitä olisin annelle lähettämäs niin lähettäsinkin tänne, joo ei se sitä puhelin laskuu kyl sit pienennä. Äkkiä pitäis mennä jo nukkuun, Lino rupeaa ain heräileen 1-2 aikaan yöl ja sit juo maidon 4-5 ja sit heräilee 6-7 ja noustaan n.7, siis ei täs ehi paljoo nukkuu, mut tää on niin kivaa!!

Sini

Keskiviikko

Lino on levittäny mun aurinkopuuterin ympäri olohuonetta :) Ihania kädenjälkiä sohvis. Sini

kiva päivä 2/2

Vielä kauheesti asiaa tästä päivästä, siis Annelle oon tottunu kertoon ihan kaikki mitä duunailen ja nyt siis hassua ku näitä pääsee lukeen kaikki, mut siis ajatelkaa nää tekstit sillain :)


Aamu alko jo seiskalta ku Lino heräs ja sit perus aamupuurot naamaan ja kalanmaksaöljyt. Neuvolas kommentoitiin maksaöljyt vanhanaikaseks, mut kyl se vaan on hyvä juttu. Niin sit appiukko tuli hakeen meidät ja haettiin porukal mustanharmaata S06 ohutlaastia meijeriltä (kivimyymälästä), sitten Lino pääs sisäl kotio leikkiin papan kans ja mä pääsin hommiin vitun kylmään ulkoilmaan, oon ihan varma et tääl notkos viel joku 3 astet kylmempi, kahdet villasukat ja kaulahuivi alaseläski, ku olis tuonkin homman tehny jo sillon kk sitten ku oli melki ne helteet vielä. Mahtavaa kuitenkin kun sai työskennellä rauhassa, sit pappa lähti kotio ku Lino meni päiväunille. Eihän poika kauaa nukkunu ja oli pakko ottaa se saumaushommiin mukaan ja nyt on toppahaalari mustanharmaa ja valkoset vaunutki, täytyy muistaa laittaa koneeseen.

Tänään onnistuin jo melki päivittään tätä kännykäl niin ei tarttis koneel istua. Esa oli hyvä ku lähti reeneihin ku ihmettelin et miks oot sulkenu koneen, se sano "ettet istuis koko iltaa siel internetis" :) Meil ollu siis keskustelua siitä ku en kato tv:tä ku harvemmin ja sit tietty toivoisin ettei Esakaa kauheesti katsois ku tv vie ihmisen ihan pois tilanteesta siis ei oo niinku läsnä. Saa sitä katsoa, muttei koko iltaa, mäkin yritän saada jotain muutaki ny illan aikana aikaseks ku tätä tekstiä. Se olis hyvä ku tekis jonkun homman kuten laittas vaatteet vaik kaappiin ja sit pääsis kirj tänne niinku palkinnoks.

Lino löysi cd levyn tuolt laatikost ja osas laittaa siis avata ensin ton koneen luukun ja laitto sen sinne ja sulki ja ei tod oo ikinä nähny sellasta ku en käytä ceedeitä.

Sini

Kiva päivä

Mul on puhelimen kello etuajas vaa 4 min ja se helpottaa kummasti elämää, lähtee kiireel ja sit sen lähties muistaaki ja sit saa rauhas mennä. Oon menos just risteykseen, mist Mira nappaa mut mukaan astangatunnille. Kävin Hirsiläs tänään jo kerran, otin Alexandertekniikkayksityistunnin, opetellaan oleen jännittämättä turhaan lihaksia. Melko mullistava kokemus, tajusin että oon purru leukojani yhteen puhuessa ja jopa hymyillessä. Eli mitä iloisempi ja puheliaampi oon ollu nii sen kireämmät niskat ja koko akka! Maanantaina uudestaan! Nyt on kaks kertaa yhden hinnal! Niin ja mulla on tää ihana harmaa pipo mitä ostettii vuosi sitten Hietalahdentorilta (Annen kommentti: kiitos muistutuksesta, itse ostin neljä ihanaa väriä :), kaivoin äsken talvivarastosta ja eihän siitä oo ku hetki ku just ne sinne pakkasin. Talvi on kiva ku saa unohtaa rästissä olevat ulkohommat. Ens vko on Alexandertekniikkavko, Orivedelki hyviä tarjouksia ja avoimet ovet sinne koululle, tää mulle siis ihan uus maailma, mut tuun ihan varmasti kirjottaan tästä lisää!

Sini

Mullaki kiva päivä (tilipäivä). Ihanan rauhallinen viikko kun saa tehdä töitä toimistolla, ei koko ajan juosta paikasta tai kokouksesta toiseen. Haluan kanssa tonne A-tekniikkaan!! Siitä innostuneena pyysin maanantain vapaaks töistä ja pidän pidennetyn viikonlopun pitkästä aikaa. Tekee muutenkin hyvää, aion mennä kaupungista maalaismaisemiin. Mun täytyy hehkuttaa uusista tekniikoista laitepilatesta. Oon tänä vuonna vasta alkanu käymään, se on niin tehokasta ja kivaa. Sen laitteen nimi on Cadillac :)

Anne

12.10.2010

Hanko & appi

Nyt oli pakko laittaa otsikkokin isol alkukirjaimel.
Kirjotin tänne äsken pitkät pätkät ja sit kaatu kone ku lataan siis faceen just reipasta 100kuvaa ja täs siitä pari Hangon retkeltä.
Hangossa asuu siis rakas serkkuni ja siellä oli samalla myös Itämeri-maraton ja Annehan ja pikkusisko Senni kävi sen kipaisemassa. Se oli Sennin ekakerta.

Niin kirjoitin myös että en oo ollu koneella koskaan näin paljoa päivän aikana ku nyt, taidan olla melkos innostunu  tästä projektista, niin ja oli muutamia töitäki, mitkä piti olla huomen, niin ja kouluun ne tehtävien palautukset piti olla tänään, se nyt jäi puolitiehen. Immasen kans vaan tekstiviestit lentää vaik meil tääki ny o.


Niin ja sitähän kirjotin myös että mun appiukko (tulee ihan Uuno-leffat mieleen tost appi-sanast) tulee aamul meil klo 8 leikkiin Linon kans jotta vihdoin pääsen saumaan meidän liuksekiviportaat, oon siirtäny sitä niin kauan. Kauheen ison tilan toi kuva vaatii ympärilleen. Hyvää yötä, uni on jo iha tulosillaan.

Sini

Postimerkkejä

Tapasin tänään töissä Itellan edustajan. Hän antoi minulle postimerkkejä, jotta kirjoittaisin kirjeitä. Mutta sen sijaan perustimme blogin :D Ne ovat muumipostimerkkejä. Ovatko kaikki muumit laaksossa, kysyi kollegakin :)

Anne

Puhu mitä puhut mut juoksemista älä lopeta

...varsinkaan jos teet rankkoja tankkausmatkoja Saksan maalle. En tiedä, onko se se olut vai italialaiset ravintolat vaiko kenties niiden yhdistelmä, mutta en ole oikein toipunut viime viikon ke-pe reissusta Frankfurtiin vaan vieläkin turvottaa. Kävin siellä pomoni kanssa maailman suurimmilla kirjamessuilla. 12 hallia täynnä kirjoja. Käsittämätöntä. Alle puolet ehti siinä ajassa kiertää.

Mä teen siis työkseni niitä kirjoja, en Saksaan mutta Suomeen. Mikään oikee kustannustoimittaja en ole, mutta hirvee pilkun viilaaja musta on tullut. Sinin teksteihinkin pitää mennä sörkkimään ja korjaamaan yhdyssanoja :) Lisäks bisnesnäkökulmasta huomaa Sinissäkin uusia puolia. Tekstit on hyviä! Tekstiviesteistä ei aina tiedä osaako kirjottaa vai ei mut Sini osaa paremmin kun mä luulin. Tästä voi siis joskus olla vielä jotakin hyötyäkin tästä blogista. Niiden puhelinlaskujen pienentymisen lisäks. Kaikesta ei tosin kyllä pidä olla aina hyötyä. Riittää et on hauskaa. Mut ehkä taloushallintokirjojen lisäks vois joskus tehdä jotain muitakin kirjoja. Vaikka uusi bisnes sillä saralla on tosi vaikee keksiä. Opin siellä Frankfurtissa on et maailmassa ei ole sellaista asiaa, josta kirjaa ei olisi jo tehty.

Mutta joo, siinä messujen ohessa tuli tankattua, sekä pastaa että nesteitä ja tänä viikonloppuna on taas juoksu maittanu. Mikä siinä on, ettei voi käydä lenkillä joka viikko säännöllisesti kun sen hyvin tietää mikä euforia siitä tulee kun käy. Helsinki on nyt täynnä syksyn lehtiä, niin mahtavat maisemat nyt ennen kun tulee lunta -tai loskaa ja kylmä.

Tallillakin tänään just hyvä raikas keli ja kuivaa. Menin Ompulla, joka tuntu tosi pieneltä iiison Tinon jälkeen, jolla oon mennyt tässä melkein koko alkusyksyn. Tino, säkä 170 cm ja Omppu 150 cm http://www.kolmikulma.fi/23, ihmeesti se Omppu kuitenkin jaksoi olla vauhdikaskin, vaikka aika vanhakin on jo. Tallille on vaan tuota matkaa, Helsingissä menee välillä totaalisesti hermot välimatkoihin. Aamulla ajoin lentokentältä keskustaan tunnin! Ja ruuhkat oli silloin jo ohi. Onneksi on uusi auto, Niemisen Viljo nimeltään, jolla ajaminen on aika luksusta. Varsinkin nyt kun on oppinut taas hiukan käyttämään manuaalivaihteita. Edeltäjänsä Auli, joka oli mun eka ikioma auto ja siksi niiiin rakas oli automaatti ja ajelin sillä ainakin neljä vuotta. Siinä ajassa kuka tahansa unohtaa mikä niistä polkimista on kytkin ja mitä sillä tehtiinkään...

Anne

Lino

Lino on nukkunu tänään vaan yhdet unet kun herättiin vasta puol 9 aamul niin ei oo ehtiny nukkuun toisia ja on tietty nyt megaväsyny. No ajattelin et menisköhän sit jo yöunille ja kokeiltiin, mut ei se sänkykään viel ollu kiva juttu, nyt tein pedin sille peitoista ja tyynyistä tähän työhuoneen lattialle ja siinä nyt tyytyväisenä kieriskelee väsyneenä. Mahtavaa tosiaan ku oppi viikonlopun aikana käveleen ihan kunnolla ja on mennykin niin paljon että! Ollaan oltu tänään töissä ja laitoin sille työkurahaalarit päälle niin sai möyriä siel paskasil lattioil iha vapaasti ja kivaa oli ja sain tehtyä töitäki vähä. Sitten Mira haki meidät treffeille Niinaa tapaan uimahallille ja siel Lino viihdytti kanssa kahvittelijoita ja itse uimahallin täti otti Linon hoitaakseen ja käytti pesullakin, saatiin höpöttää me naiset iha rauhas :)

Kaiken kaikkiaan siis todella kätevää kaikin puolin kun Lino niin innoissaan tuosta kävelystä, että mäkin saan istahtaa hetkeks ku poika viihtyy.

Sini taas

koulu

tajusin tänään kun Niina kysy uimahallin kahvios et "mites sini sun koulu?" Niin no en oo muistanu käydä moodles tsekkaan ollenkaan, muistan kyllä että koulua on seur kerran 23.10, ja sit sieltä moodlesta huomasin, kun nyt vihdoin sinne menin et tehtävien palautushan on tänään!! Tietenkin täytyy antaa opettajalle aikaa tsekata ne. Parasta tässä on se että enhän mä saa niitä auki, adobe reader aukeaa mut ne tiedostot ei.
Hauskaa on se (liittyy tehtävään) että kehittävintä työssä on pyytää tutuilta lista minun heikkoudet & vahvuudet, 10kpl kumpaakin ja tietty tuttaville ei saa suuttua. :) Mä saan noi palautteet tänään muutamalta, very mielenkiintoista. Aviopuolisolta ei saanu pyytää :) niin ja mä luokittelin Anne sut myös sellaseks..

Sini

vaalit

Tuttavamme kampanjoi ja tekee itseään tutuksi kansalaisille, jotta saisi ääniä eduskuntavaaleissa.
-Mikä voisi olla toimiva ratkaisu lähestyä ihmisiä ja jäädä mieleen?
Ehdotin itse tänään hänelle esim. jossain messutapahtumassa osastonsa seinällä isoa kysymystä

"MITÄ LAKIMUUTOKSIA SINÄ TEKISIT?" Kerro minulle tai kirjoita tässä ne paperille ja minä yritän parhaani mukaan olla avuksi edistämässä asioita tms... (perhe, lapset, pienyritykset, hyvinvointi)

Siis toi vois olla tapa johon minä koukuttautuisin ohikulkiessani, siis menisin kirjoittaa paperille asioita jotka ärsyttää. Mua ei houkuttele ilmapallot, Linoo kyl houkuttais, enkä halua mitää tavaroita. Vesipullokin vois toimia, siihen teippais etiketiks kuvan ja tekstin.

nokial blogia ja mokia

n. klo 11.30

Hei,
Yritin eilen illalla kovasti päivittää tänne puhelimel, mut ei onnistunu, herjas puhelin et ei muistia, tyhjensin, mut silti vaan, täytyypi tutustua asiaan paremmin. Mä kävisin oikeesti koneella vain kerran kuussa, puhelimel vois käydä päivittäinkin. Meil tää pöytäkone ja rajoittaa kummasti käyttöä, ku ei viitsi edes avata, saatikka Lino ei anna mun istua tässä. Teippasin jo ton virtanappulan ettei pääsis sammuttaan niin helposti, osas painaa 5s nappia ja sithän kone sammuu heti, nyt osaa leikkiä sil cd aukasu napil, ulos ja sisään :)

Tiistai aamu
Pohjustan sen verran et Lino herää aina n. seiskan aikaan, joskus puol 8, en siis käytä herätyskelloa ja tänään sain oppia että sitä pitää käyttää, sillä herättiin koirien haukuntaan klo 8.30 ja mulla aika fysioterapeutille klo9, siinä sitten miettii et mitä helvettiä ku Lino pitäis viedä hoitoon ja ei ole autoa, soitin paniikis mun iskälle, mut se oli liian kaukana kuskaan, sit tajusin et nyt vaa pirusti vaatetta meille ja ei ehditä syömään ja fillarin tajusin olevan autotallissa. Hikipäässä polkasin pelkkää ylämäkeä äitelle ja nostin vaan Linon pyörästä eteisen matolle ja jatkoin matkaa työterveyshuoltoon, jossa nautin ensimmäiseks mukaani ottaman viilin aamupaloiks.
Olin siel 5min yli ja iloinen siitä että tällainen paniikkiaamu onnistui melkoisen hyvin.

Nyt kotona ja laitoin takkatulen just ja pian Lino nukkuun ja sit pääsen tekeen töitä ja niin mun piti katsoo kirpparitavaroita äiten pöytään.
Tänään ohjelmassa työpaikalle menoa Linon kera klo 14-16 ja sit klo16 uimahallille Niinan ja Miran kaa kaffelle. Esa koko illan palomieskurssin, taitaa kestää iha 23 asti, me taidetaan Linon kaa vaa siivoilla kotona, siihen on aina liian vähän aikaa siis tähän kotona olemiseen, täytyis malttaa pysyy täälki.

Niin ja eilisestä viel iha pakko kirjoittaa se ku mul tapana vaa mennä vaihtaa vaippa Linolle olkkarin lattial matolla ja eilen sit kävi että sil oli iso hätä just sillon ku olin laittaas uutta vaippaa ja nyt on sit hyvä syy viedä matto pesulaan :) sisäsiisteys tai pottailu ei meil vielä oikeen onnaa, ei millää suostu istuun potal edes kirjan tms seuranaan.

Mä en tiä jaksaaks kukaa lukee edes näit juttuja, palautetta ottasin vastaan.

Sini

11.10.2010

Tervetuloa!

Tää blogi sai alkunsa, kun tekstiviestittely meni välillä ihan mahdottomaks ja on ihanaa että saan jakaa sisällöt muillekin ja toivon että viihdytte.
Tänään on tapahtunu ihan hulluja, vaikka oon ollu himas koko päivän. Sisäsiisteys mietityttää ja kämpän kylmyys aiheuttaa sen, että istun koneella toppatakki päällä ja talvisaappaat jalas eikä oo edes kuuma, oon siis koko ajan menossa ulos saumaamaan ulkorappusia kun ens yönä luvattu lunta. Nyt tuli puhelu et pitää mennä töihin illaks, apua.

Sini

Joo, ollaan ihailtu hienoja blogeja tässä hiljattain ja nakutettu toisillemme lukemattomia tekstiviestejä arviolta jotain muutaman vuoden aikana ainakin keskimäärin kaksi päivässä (olis mielenkiintosta tietää, mikä on oikea luku :). Mutta onhan tämä tietokoneella kirjottaminen niin paljon nopeampaa ja saa ehkä enemmän lukijoita, ehkä ei, mutta kivaa puuhastelua itselle. Tässä blogissa on siis kaksi kirjoittajaa, joiden elämäntilanteet on tällä hetkellä aika erilaiset, mutta joita kuitenkin yhdistää niin moni asia, joita jaetaan jatkossa tännekin. Nyt, 101010 tehdyllä päätöksellä alamme kirjoittaa juttuja tänne nettiin. Pienenee ne firman puhelinlaskutkin sitten hieman :)

Anne