27.10.2010

koulua ja kelaa +Liberoa

hei,

Mun piti tulla jo eilen kirjoittaan tänne ku oli niin mahtava päivä koulussa, on niin hieno tunne oppia just niitä asioita mitä oikeen janoaa ja meillä oli laskemista, myyntikatteita, hintakertoimia, kanattavuuslukuja, kustannusrakennetta ja voittotavoitetta siis kaikkea taloudellisuusjuttuja, joita en siis oo ennen missään opiskellu, muuta ku kantapään kautta töissä.

Käytiin myös läpi eri ihmistyyppejä, Hallitsevuus, Vaikuttavuus, Pysyvyys ja Myöntyvyys  ja näiden ala luonteenpiirteet ja ongelmat. Oppii ymmärtämään ihmisiä uudella tavalla kun hyväksyy heidän luonteesa eikä yritä muuttaa vaan auttaa ja kannustaa, jep, mut kivaa oli ja mielellään olisin koulussa vaik joka viikko!

Soitin tänään sinne kelaan ja rupesin selvittään niitä kotihoitorahahommia, ku sain siis hylätyn päätöksen syyskuussa. En missään vaiheessa oo hakenutkaan hoitolisää ja nyt siel puhelimes selviskin että hakemukseni koski pelkkää hoitotukea ja silti ne oli vaatinu multa kaikki mahd tuloselvitykset ja esanki ja niitä ei olis missään vaiheessa edes tarvittu!! Ei kenenkään hoitotukihakemusta voi hylätä ku se ei liity millään tavoin tuloihin. Olin aika törkee ja soitin numerotiedustelusta päätöksen allekirjoittaneen tyypin numeron ja soitin sille suoraan ja rupeshan asiat selviään ja pahoitteli sekaannusta. oon ollu vaan aikasemmin niin väsyny selvittään tätä asiaa, nyt ihana tunne kun kunnossa. Mutta vielä... se hoitoraha on kk 314e - verot, eli siis toodella vähän mitä siitä jää käteen ja sillä meidän äitien pitäisi maksaa asuminen, ruoka, vaipat ja yleensäkin eläminen, on tää hullua, en ikinä pärjäis jos en kävis samalla töissä. Ja mulla ei oo edes sitä autoa kuluna ja syön 2kertaa päiväs kaurapuuroa, joten mun ruokakaan ei paljoa maksa. No se näistä asioista, asiat kunnossa nyt. :)

Syötin äsken Liberovaippakoodit liberokerhoon ja nyt siel pisteitä jo vaikka kuinka, mut melko heikko se mitä niillä voi ostaa, pyjama, t-paita, body, cd ym.. jos on oikeesti viitsiny kerätä koodeja vuoden ja laittaa ne tonne niin haluisin jotain oikeesti hyödyllistä niillä vaikka sitten jonkun nätin bodyn tai t-paidan tai kivan lelun tms, ne niin niitä mainoslahjoja vaan. Pian töihin vähäks aikaa ja illalla 2 viikon tauon jälkeen astangaan.

Niin ja oon syöny niitä hedelmiä, kasviksia ja marjoja varmaan kilon päivässä ja silti tuli eilen kurkku kipeeks ja pikku flunssa, mut tänään meni jo ohi kai se kilo nopeuttaa paranemista.


Sini