31.12.2011

Uus vuosi

Ihana päivä ollu tänään.. ei oo tällaista uudenvuoden juhlintaa aiemmin ollutkaan. Linon ehdoilla ja perinteitä kunnioittaen.

Aamulla rauhallinen lehden luku puuron kera ja uuden meikkivoiteen kokeilu (gatineau). Aamupäivällä käytiin kaupoilla, ensin kermamunkilla cafe herkkuhetkessä, sieltä kävellen legokauppaan ostaan imuripusseja, käveltiin s-kauppaa, isi perässä autolla. Ostettiin uudenvuoden ruoaksi porkkanoita, kurkkua, kermaviiliä, parsakaalia, perunasalaattia, ranskiksia ja nakkeja.

Postista nappasin lilla companyn vaatepaketin ja apteekista rautaa, lisää rautaa. Lahjakulman -40% aleilta ostin pari nukkumatyynyä, kruunu pipari/keksimuotin, rusinoita, valkosuklaakahvia ja villahuovan. Toi ale mieletön, laatutavaraa sisäänostohintaan.

Kotiin päiväunille ja siinä samalla hienopesuja villapyykille, ei kutistunu edes! Kiva kun on sitä villapyykin omaa pesuainetta nyt, tulee pestyä villatuotteet oikeanlaisesti.

Häälahjaksi saatu Pentikin lyhty siivilöittää valon kauniisti

Unien jälkeen siivottiin sillä verukkeella että Lino soitti mummin kylään ja oli reilu puol tuntia aikaa järjestää paikat ja imuroida ja nyt on hyvä mieli kun joulusta saakka pyörineet tavarat löysivät paikkansa ja koti nyt nätti, vaik vieläkin on vaatteita kasoilla silitykseen menossa, kaappiin järjestelemättä jne..mut eihän kaikki voi olla tiptop.

Lino pitää omanaa mun "Diorin aurinkolaseja

Mummin kaa juotiin teet pentikin posliinikannusta, harvemmin, mut välillä kiva kattaa pöytä. Sytyttelin kynttilöitä ja ihasteltiin uutta valkoista mattoa ja leikittiin.


Vaarin tekemä tukkiauto kera Telkän tekemät pikkuautot ihanalla uudella matollamme


Uus matto ja punaiset tyynyt

Porukalla lähdettiin ulkoileen ja muutama raketti lähetettiin. Upeet näkymät järven ympärillä ja jo paljon paukku seiskan aikaan. Juostiin pitkin onninpolkua, lino onnessaan pikkulumesta.


Sit oli aika syöda kaupasta ostettuja sapuskoja,uuniparsakaali oli hyvää perunasalaatin kans, ranskalaiset ja nakit ei oikeen uponnu, pojat tykkäs ketsupin kera.

Laitettiin uus smurffi-leffa pyöriin, siinä ikäraja 7vuotta, joten samalla leikittiin lego poliisiasemalla.

Tinojen valu oli musta kaikkein kivointa, en oo niitä tehny moneen vuoteen. Jokainen sai omansa ja sitten laitettiin viel kolme tinaa kerralla ja se oli perheen yhteinen ensvuoden ennuste. Tulkintaa pitää opiskella netistä vaik huomen. Mut perheen yhteinen kasa näytti ihmishahmolta, josko se olis vauva.

Hihat kastu !

Ysin jälkeen puettiin viel vaatteet päälle ja mentiin räjäyttään pata ja nauttiin pikku tähtisädetikuista.
Nyt koko porukka kattellaan ikkunasta ulos ja ihaillaan koko kylän yläpuolelle piirtyvää värikästä tähtisadetta. Mitähän keskiyö tuo tullessaan, nyt poika nukkuun ja sit tullaan uudelleen ihaileen näkymää joka on vaan kerran vuodessa!


Ihanaa vuotta 2012! <3









Tässä tinojen tulokset, ylhäällä vasemmalla Linon, oikealla Esan
alhaalla vasemmalla koko perheen ja oikealla alhaalla mun. Mulla oli sellaista sammalta hirveesti mun omissa, samoten koko perheen tinoissa. Linolla oli melko pientä sälää, esalla kolme "keppiä, mitä sit ovatkaan :)
Luin jotain tulkintoja netistä, mut niissä oli melki kaikissa jotain epäonnea jne.. en viitsiny sit enään, haluan itse nähdä ensi vuoden positiivisena. Tää vuoden ensimmäinen päivä on ainakin ollu just ihana, vaikka mulla väsymyksestä nuppi kireällä välillä, niin pojat pistää nauraan.

30.12.2011

Tittyyn pesä!

Isi teki eilen pahvilaatikosta Linolle majan, nyt sinne hamuaa Masikin ja Topikin oläi vuorollaan. Laatikossa on yks luukku ja kansi auki, yksinkertaista mutta nii hemmetin hauskaa!

Unta..

Ihania koteloita maskussa. 15,90, en raaskinu herätysostona hankkia vaik tarvetta olis.

Nukuttiin edellisyö niin hyvin että tänäyönä en oo sit nukkunutkaan ku kolmesta kuuteen. Luin yömyöhään kirjaa ja odotin että silmiä rupeis väsyttään ja kun kuudelta heräsin, siirryin nälän pakottamana keittiöön ja koneelta lueskelin muotiblogeja.

Haluaisin itselleni kunnon ison laukun. Unelmien laukku olis joku Mulberry, mut siihen ei taida mahiksia olla, joten olen päätynyt katselemaan lähinnä muutaman sadan Michael Korsia tai vastaavaa. Pitäis päästä stockalle katsastaan tilanne. Niiden verkkokaupassa oli ihana toffee MK laukku mutta ei enään ja kokokin olis hyvä nähdä livenä. Laukun ideana olis että seuraisi mua aina 10v eteenpäin.

Ennen oon ostanu aitoa nahkaa laukkuja, maksanu niistä jotain 70-120e, mutta nyt on melko huonos kunnos kaikki vuosien käytön jälkeen eikä enään niin tyylikkäitäkään.

Laukun tulis olla suht suuri, menis hoitolaukustakin, pikkulaukkuja löytyy ja sain joululahjaksikin. Mun päämäärä oli päästä aleille joulun jälkeen, mutta en oo päässy vieläkään!

Mistä noita laukkuja voi ostaa kun stockalta, sokoksella oli suppea valikoima, ideaparkis tietty, mut sinne asti tuskin pääsen. Tuntuu tuo treelle lähtö nykyään niin isolta asialta.

Lino nukkunu mun kainalossa viimepäivät, mietityttää kovasti et mitäs ku baby tulee, pitäis kai totuttaa taas poikaa omaan sänkyyn, on vaan niin ihana tossa vieressä tuhisemassa Ruskovillan silkkipuvussaan.

Ollaan nyt muutamana iltana tultu kaikki porukalla ysin aikaan makkariin, mäkin hoitanu iltarutiinit ennen sitä ja sit vaan höpisty ja luettu kirjoja. Pojat nukahtanu kympin jälest ja mä aloittanu oman kirjan lukemisen. Ennen kun mulla oli sata projektia käynnissä viel kympin aikaan, liioittelua, tarkoitan pyykkejä, koirien lenkitystä, iltapalaa, pesullakäyntiä, siivoilua jne..

Nyt on ollu ihana antaa itselleen aikaa lukea. Se tuli vähän pakonkin edellä kun piti palauttaa kirja neuvolaan ja sitä tietty äkkiä rupesin lukeen, sain jatkoaikaa ja hyvä niin, sillä vasta viimeyönä sain kirjan päätökseen. Kertoo luonnollisesta syntymästä, kirja vuodelta -92, asiat muuttuneet tuon jälkeen kovasti, olis kiva saada lukea päivitettyä tietoa. Mutta jo tuolloin siis 20v sitten kotisynnytykset olivat lisääntymässä. Hollannissa puolet on kotisynnytyksiä, vau. Itselläni ei ole mitään sairaalaa vastaan, osaan kyl esittää toiveeni, toivottavasti mua kuunnellaan, esa pitää huolen mun puolesta. Jännittää silti toosi paljon kaikki tuleva kun ei tiedä mitä on tulossa : )

Yritän torkahtaa vielä hetkeksi ennen kun poika herää, jotta jaksan tän päivän, Hb oli laskenu entisestään, ihmekös kun menee välillä jalat alta, mä en tiä mitä voisin tehdä että se nousis ku syön ja oon syömättä jo kaikkee. Mä maidon litkijä en oo juonu enää edes maitoo, syöny kahta eri rautaa, parsakaalia, kaaleja ylipäätään, kuivattua nokkosta, kaurapuuroa ja marjoja ja c-vitamiinia lisänä, siemeniä, pähkinöitä, lihaa jne.. Sen olis pakko nousta yli 120, kuukauden sisään.. ??

S

29.12.2011

Lapsi

Lapsi, jota ivataan, oppii pelkäämään.
Lapsi, jota arvostellaan, oppii tuomitsemaan.
Lapsi, jota petetään, oppii pettämään.
Lapsi joka kohtaa vihamielisyyttä, oppii hyökkäämään.
Lapsi, joka saa hellyyttä, oppii rakastamaan.
Lapsi, jota rohkaistaan, oppii luottamaan itseensä.
Lapsi, joka saa tuntea totuuden, oppii ymmärtämään oikeutta.
Lapsi, jota kiitetään, oppii olemaan kiitollinen.
Lapsi, joka näkee annettavan omasta muille, oppii olemaan huomaavainen.
Lapsi, joka saa tietoa, oppii tuntemaan viisauden.
Lapsi, jota kohtaan tunnetaan kärsivällisyyttä, oppii olemaan pitkämielinen.
Lapsi, joka elää onnellisena, löytää rakkauden ja kauneuden.

Ronald Russell
vau.fi

28.12.2011

Tuutikki siivoo

Vagabond-pukki oli tuonu kuusen alle muumireppuun myös ihanan tyynyliinan ja meil oli siihen just sopiva tyyny odottamassa liinaansa. Tyylikäs ja leikkimielinen, tulee kyl ny meidän sängyn koristeeks.

"Kirjastokauppa"

Lino sai tänään oman kirjastokortin! Lainattiin barbapapa, lumiukko ja puppe kirjat. Tässä kirjastopoika opastaa Lino-poikaa lainauksen ihmeelliseen maailmaan.
Jätkä oli ihmeissään kun kirjastos oli niin paljon kirjoja, mut voiton vei rappuset jotka ei vie mihinkään vaan oli täynnä kirjoja esillä ja ne tietty lakos ku poika rynni rappusia ylös.
On se ihme ku omat kirjat voi kotona hyvin, mutta eiköhän heti barbapapasta revenny sivu ja kaatu mehut päälle jne.. Korjaillaan..

Saunaan tänään

Lino vaihtaa isin kaa kiuaskiviä saunaan tai siis pelleilee ja hyppii ja jouksee sänkyyn uimaan ja taas saunaan ja sit crocsit jalkaan ja suihkuun. Crocsit on muuten ihan loistavat suihkukengät lapselle, ei liukastu!! Linolla uudet joululahjaks saamat housut jotka sopii ihanasti jo ennestään olevan koirapaidan kaa.

26.12.2011

Multimedia message

Joulu meni nopsaa, yritin vielä juhlia tapania oluen ja suklaan voimin :) mut huomenna töihin ja tänään jo arkisesti jumpassa. Eilen käytiin pyörähtämässä perinteisis Oriveden hotellin joulupäivän bileis, joissa varmaan vuoden paras myynti ja tupa täys aina. Ennen sieltä tunsi kaikki, nyt alkaa olla niin nuoria suurin osa et hyvin ehtii yhdes illas jututtaa kaikki tutut... :) 

Joulussa parasta lepo, sai vaan olla ja lukea. Anna-Leena Härkösen Onnen tunti vei mukanaan niin kuin happy hourit yleensäkin. Kantsii lukea ehdottomasti. 

Ihana kun ehti nähdä paljon kavereita, ja vähän ulkoiluttaa lenkkareita ja syödä paljon herkkuja. 
Tänään pahin myrsky ties kuin pitkään aikaan, Sini ja Lino tuli meille syömään lämmintä puuroa kun sähköt oli menneet omasta kotoa.

Auri paistaa

Suomessa myrskyää, mutta Immasilla aurinko paistaa!

Tapaniksi vaihtuu

Tähän aikaan monet jo herää, musta tuntuu etten viel ole sikeästi nukkunutkaan, sikein uni ajoittuu yleensä 6-10 välille. Ennen Linoo unet oli sikeimmillään 7-12. Mä kerran jouduin työnpuolesta herään 5 jälest kuukauden putkeen ja mä en sinä aikanakaan tottunu tuohon rytmiin ja uni ei illalla tullu pitkistä päivistä huolimata ja elin kovassa väsymyksessä.


Esa keikalla, siks mä täs oon hereillä. Lino nukkunu levottomasti kans, sai eilen kahvipöydässä piirakkaa ja kastia, ei se tarttis mut ihmiset antaa vaan, sit toisen vatsa turpoo ja paukuttelee yöl. Yhtäkään suklaata ei oo syöny, ei taida tietää mitä ne edes on. Poika on niin onnellinen päärynänpalasista ja omenasta, niitä ollaankin syöty, tekee itellekin hyvää, poistaa sitä syönnin tunkkaista oloa.

 Mä oon keskittyny aikalailla laatikkopuoleen ja kalkkunaan, Ruoveden herkun chilimajoneesin kera, rosolli ilman silliä kans ihanaa. Argentiinalaista punaviiniä nimeltä Paula maistelin ruoan kans, todella pehmee. Sitä odottaa että saa joku päivä nauttia taas kokonaisen lasillisen viintä.

Kivaa että joulu jatkuu viel tapanina, mä en osais lähtee pizzalle niinkun monet jo menee. Jouluruoat on ihania.

Kiva kuulla miten ihmisil oli menny joulupäivän riennoissa, toiv anne laittanu tänne sen ihanan kuvan.

Liitteenä kuva Limpparista uus pusero päällä, mummi oli kutonu.

S

25.12.2011

24.12

Otettiin masukuva joulun kunniaks.

Moi koira..

Kuvassa Sennin ja Maiskin Saga haukku

Aatosta kohti joulupäivää

Jee! Vuoden odotetuin päivä kasassa ja onnellisena nyt nukkumaan. Lino sai ihania paketteja ja sain mäkin kaikkee kivaa. Kuvassa ihanat Marimekon sukat ja ruskovillan musta alusasu. Luettelen jotain Linon lahjoja mitä avattiin, kaikkeahan ei viel ole edes avattu, jätettiin huomisellekin jotain. Lino sai mersu-pipon, tupsupipon, kaivinkoneen, joku tupperware lakaisinkoneauto, joka kerää palikoita kun ajaa niiden yli, palapeli Linon ja Viljan kuvasta, pop.fleece, mörköreppu, joka jo täynnä kirjoja, kuten aapiskukko, värityskirjat, kyniä, jne.. Salama-pesusieni ja suihkusaippua, reisiin asti ylettävät villasukat..

Ihanan tunnearvoinen lahja oli mun pikkusiskon itsetekemä puvuntakki! Mielettömän hyvin ommeltu, siistiä jälkeä, ruutuvuorella. Lino sai myös collegehousuja ja me&i paidan missä ankka takapuolella pyllistää, sukkia, mukeja, palomiespaita, sadetakki vuorella, soitin setti, yrittettiin sitä soittamalla löytää jäätelöauton soundia, mut ei onnistunu, perus lastenlaulut soiteltiin ja lauleskeltiin.

Itku tuli kesken kun luin ystävän kirjoittamaa kirjettä ääneen, oli ostanu maha-asukille pop.in vaatteita huuto.netistä ja se ajatus vaan että saisin niitä joskus pukea tuntuu niin kaukaiselta mutta silti jo todelliselta ja uskomattomalta. Ihania vaatteita, niin tyylikkäitä.
Kiva että maha-asukkiakin muistettiin.

Joulusauna meinas jäädä väliin kun hanasta ei tullu ku kylmää vettä, mummelin öljypannu oli sammunu itellään, saatiin käyntiin ja sen verran lämmintä vettä pojalle ammeeseen mikä sit nostettiin saunaan. Saunassa lueskelin saunakirjaa mikä toimi mun päiväkirjana 10vsitten, melkoslailla on elämä siitä muuttunu!

Syömistä tuli harrastettua sopivasti, ei ähkyä, suklaata ei ollu esillä niin ei tullu siitäkää övereitä, maitohappotabletit oli mukana menossa ja ne pelasti vatsakivuilta. Kalkkuna chilimajoneesilla ollu huippuhyvää. Ihanaa kun kaikki ihmiset ollu tänään rennosti yhdessä. Aamupäivä/päivä espen perheen ja ilta mun perheen kera. Tapanina mennään sit viettään joulua viellä mun isän luo. Kivaa kun joulu ei lopu tähän päivään. Mun äiti puhu myös tänään uudestavuodesta, en oo tajunnu et sekin tulee kohta, joulunjälkeistä aikaa kun ei tule viel ajatelleeks kun elää hetkessä. Lino valvo kans puolilleöin leluilla leikkien ja sit simahti onnellisena isin kainaloon. Huomen on selittämistä ku ei oo luukkuja mitä avata. Mut onneks on niitä lahjoja, jenkkimeininkiä siis!

S

24.12.2011

Ekat paketit

Ekat joululahjat tonttu oli tuonu mummin kuusen alle. Lino sai mm. sukset, Marimekon Jokapoika-paita, Muumi kirjainpeli, joka ihan mielettömän kiva nyt kun kirjaimet kiinnostaa ja aakkosia opettelee.
Nyt siirryttiin mummelille ja pepelle, tääl koko meidän suku (sis. 5koiraa), pukki tulee pian..

Joululenkillä

Lähdin aattona perinteisesti lenkille, tänä vuonna sininen hetki oli tämän näköinen. Olis kyllä kiva et olis vähän lunta, etenkin kun menin katsomaan viime jouluisia vastaavia kuvia, joissa lunta oli ja sininen hetki kuvattuna hieman eri valoisena. Tänä vuonna ruoho on vihreää :) Mut toisaalta ei ole liukastakaan, meinasin pitkästä aikaa ulkoiluttaa lenkkareita vähän joka päivä. Mulla on miniloma, jo tiistaina töihin taasen takaisin. Aattona seurana lenkillä kuraiset koirat, joita lainasin kun Sini, Esa ja Lino olivat järven toisella puolella syömässä.

ps. Tunnustamme et käytettiin ihmisten pyyhettä t.joululenkkiläiset Masi, Topi ja Anne.

Värikkäitä naruja


Ihania paketteja, vaikken niin lahjoista välitä, mutta tuo värikkyys ja lapsenomainen riemu joulusta kuvastuu paketeista, kuusesta, ihmisistä sen ympärillä.

Tänä jouluna paketit saa olla kuusen alla, ens joouluna pukki taitaa ne vasta tuoda. Kummasti paketteja kertyy vaik on lahjojen ostokielto. Linon taitaa melki kaikki ollakin. Mä toivon tänäkin jouluna lahjaksi onnellisuutta ja mielenrauhaa.

Ihanaa joulua!

23.12.2011

Multimedia message


Tänään piti olla Linon ja Viljan joulutervehdys lehdessä, olikohan ku kukaan ei oo sanonu mitään vai eikö vaan oo pistäny silmään. Huomenna bongattava lehti jostain, joltain... Tässä viel kans yks ihana kuva..

22.12.2011

Businesslunch sokoksella




Kiva päivä takana Linon kaa. Lounastettiin Annen kans ja kierreltiin sokoskauppaa ympäri, mitään erikoista ei ollu tarkoitus ostaa vielä, enkä ostanutkaan takkia lukuunottamatta, aleille sit haluun käymään. Takkeja katselin kun talvitakin ostosta on jo 5 vuotta ja sokoksellahan oli osa takeista jo alessa.

äitillekin avokadoa!  ...8vkoa laskettuun, melko mega mamma


Ostin Jackpotin villakangastakin -40%, todella laadukkaan oloinen ja niin lämmin, heti vetäisin sen päälleni, niin ja Anne anto sellasen kupongin millä sai viel 20e alee, joten sain kokonaisuudessa ihanat alet. Jätin toisen takin varaukseen, ja käyn tiistaina tsekkaan josko nekin olis tullu aleen, ovh 159, untuvatakki, upea kun mikä, merkiltään Mexx. Joten kerralla olis taas takkien osalta uusinta toteutettu. Niin ja s-bonustakin viel sain : )
Ei näytä tos kuvas miltää Jackpotti, mut ihana on päällä ja ajaton, veikkaan että menee 5v eteenpäin..?



Stadiumille suunnattiin Senniä katsoon ja Lino heitteli siel pikkubalancepalloa päin mallinukkeja.
Ostettiin isille kalsareita ja isin pikku vasikka se taas kerto heti kotiin tullessamme, "Heii äiti, isin kalsarit!" ja meni pönkiin kassia ja kanto ne isille..

Sofia sisko pääs puol neljä töistä ja tuli hakeen meitä Laukontorilta kohti omaa uutta kotiaan.
Lino nukahti autoon ja kannoin sen nukkuvana sisälle, taisin torkahtaa sen viereen kans ku Sofia lähti hakeen väärään bussiin hypännyttä poikakaveriaan Edeniltä : )

Nuorten uus koti oli mielettömän hyvä pohjaratkaisultaan, avara, tilava, paljon säilytystilaa, iso parveke ja kylppäri ja saunakin oli, sain litran kokosen teekupposen eteeni, ihana.

Oltiin ihan hepulissa kaikki siel ja naurettiin kippurassa, Lino esitti meille temppujaan. "minä nakupellenä lähden kotiin".. ja sitä rataa.. Kotona osas kertoo isille että minä olin pelle ja karkasin, äiti nauro, topia nauro ja ei markus vaan.... jesse nauro.

Ei muistanu jessen nimeä vaan hienosti haki sen juttuunsa tollain markuksen kautta.. osaa myös juksata ja hämäillä ja kertoilee vitsejä ja nauraa ite päälle. Tanssi peilin edessä, en mä osaa selittää, mut saatiin tajuttoman hyvät naurut.

Paluumatkalla käytiin tankkaamassa ja ku sanoin että äiti kävis tankkaamassa, niin rupes selittään;
"isille mustaa diiseliä, äitille vihleää bensaa, Lino mukaan tankkaan.."
Yhdessä me tankattiin.

Yritän nyt ihmeessä mennä nukkuun pian että huomenna jaksaisi siistiä tän kämpän.

S



Rehvit

Immasen kaa lounas Tampereen sokoksella, täällä on niin nättiä!

Kivoja kuvia, esineitä, fiiliksiä



























Kuvat: kaksihuonettajakeittio.com, vepsalainen.com, finishdesignshop.fi, ikea.fi, asko.fi, isku.fi