2.12.2011

Tippujouluja

Me kahtestaan pojan kaa kotona. Käytiin Jouluputiikissa, hain harson jossa ruskealla ja punaisella tekstiä, sen näin jo viimeksi siel ja jäi kaiveleen. Tollasia harsojen pitäis olla, tekis mieli hakee muunkin väriset viel, menee ihan trendikkäästä keittiöpyyhkeestä. Siel putiikis on myynnissä puuautoja, paikallisen puusepän ja ne hinnat on älyttömän halpoja sellasen käsityöksi. Lino sai puuauton, mielettömän hieno ja 12 e, en tajua miten tohon hintaan kukaan myy sellasia ja saatikka et kauppaki ottaa viel välistä.

Eilen käytiin auviselta hakeen pikkuset joulupaketit ruottin sukulaisille ja mun pankkikortti ei toiminu, no lähdettiin meijerille tsekkaan mun tiliä ja sanoin viel myyjälle et ei saa ihmetellä vaikka tulisin vasta aamulla uudelleen, sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja ehtiikö viideks takasin. No meijerin koneelta pääsin tiliini käsiks ja korjattua tilanteen ja takasin olimme lähdössä lunastamaan paketteja kun huomasin et auto oli perä pystyssä, nokka ojassa ja ei ketään missään. Siel oli vanha ope Silja Mäki 80v painamas jalalla jarrua jottei auto enempää kippais, soitin hätäkeskukseen ja apua saatiin vasta 25min kuluttua, siinä Lino sylissäni juttelin mukavia Siljalle jotta saatais aika kuluun, ihmettelin todella että vain pari tyyppiä kävi kysyyn et onks kaikki ok vaik 50 autoo meni opistolle johonkin juhlaan siitä ohitse. Silja kerto tarinoita miehestään ja elämästään ja on setäni hyvä ystävä opettajuuden merkeissä, kaikkee siinä selvis :) Poliisit sit tuli vihdoin ja kello oli paria minuuttia vailla viis ja ehdin lunastaan ne paketit mut myyjälle vaan tokaisin et todella koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.

Lino laskee liukumäkeä...laittaa lehden sohvan reunalle, istuu päälle ja lehti luistaa reunalta lattialle.. : )

Huomenna on Oriveden Wanhan Meijerin joulutapahtuma. Ihanan paljon yrityksiä mukana ja säpinää kaikenlaista. Oon saanu tehdä tilaisuuden eteen sen mitä olen jaksanut ja hommat niin reilassa että, paljon porukkaa järjestämässä niin asiat suttaantuu itekseen ja kenellekään ei kaadu mitään niskaan. Huomisesta joulufiiliksestä siis nautittakoon.

Aloitin kirjoittaan tätä tekstiä kun me Linon kaa etitty kaikki kaapit ja laatikot kantoliinaa, en tajua missä se on!! Käytin sitä vuosi sitten viimeksi, missä ihmeessä se voi olla? Muut Linon kadoksissa olleet vaatteet on löytyny, mut toi liina, voisko se olla jossain lainassa, ei sillä toki viel kiire oo, mut on niin ihana ja kaunis ku musta.

Nyt iltapuurolle ja nukkuun, oon ihan hemmetin poikki, esa tippujouluissa, huomen mennään yhtiin jouluihin yhdes illal ja sunnuntaina sahalahdel synttärit, kaikkee mahdollista tänä viikonloppuna siis. Linopoika on kiltti, välillä leikkii äitin tippuvauvaa ja konttaa ja makaa sylissä. Jännittää jo miten ottaa vaavin vastaan, eniten taitaa olla mustasukkanen mummeista, äitinä kun oon valmistellut jo poikaa kauan et toinen kainalo on linon ja toinen on vauvan. Vauvalla ja linolla on jo ostettuna samanlaiset pipot ja paljon muitakin Linon vanhoja vaatteita kahdes koossa, nii hauska joskus laittaa osa-samikset lapsille. 10 viikkoa viel :) nyt nautin tästä.

S