18.12.2011

Joulututti

Lino pääsi ostoksille Lego- kauppaa (Löytötex), huomaa oma rahapussi kaulassa. Poika halus ostaa itselleen uuden tutin; joulututin. Oranssin tiskiharjan osti kans, nyt on oma harja ja sopii hienosti väriltään ostamani appelsiinifairyn kaa, tuoksuu muuten hyvälle. Kirkkaanpunainen joulututti löyty hyllystä, samanvärinen ku paloauto ja tonttuki.. Itte makso kassalla, vaik eka napit ei kelvannutkaan..







Pikkutonttu päiväunilla, me&i joulubody, itte laitto lakin päähän ja joulututti mukana, suussa tosin äidin valitsema musta tutti. Vähän tais pelästyä kameran ääntä, niin on kädet nyrkissä. Tutta- tonttulakki on ihanan pehmeä ja pipomainen, pysyy hyvin päässä.


Käveltiin tänään pojan kans muorille ja vaarille, olisko sinne n.1,5km, hienosti jakso kävellä, välillä oli tietty pakko leikkiä "on liukasta" leikkiä ja kaatuilla kuraloskaan.


Ostettiin sellaisia irtokirjaimia täs viikolla ja jätkä osaa etsiä aakkosten joukosta omat kirjaimensa ja järjestelee nimensä oikein ja isin ja oonan osaa kans kokonaan. Muut kuten äiti, masi, mummi, mummeli, topi, vilma, vilja, roope, senni, sofia, anne, tiia, pete saa alkukirjaimet. Aakkosista tuntee nimeltä puolet, kova halu sil on aina kirjoittaa. Hei niin stokke alustas taitaa olla aakkos pohja, vaihdanpa kiireesti sen autojen tilalle. Parin vuoden päästä kai osaa lukeakin. Just luin facesta et jonkun 3v8kk osas lukee, ihan käsittämätöntä! :)

Pian lähdetään viemään anoppia joululahjaretkelle Kuhmalahden kirkkoon joululauluja laulamaan ja pääsee ajokortiton anoppi sytyttään vanhempiensa haudalle kynttilät jouluks. Onneks on niitä 7vrk kynttilöitä. Plussana reissussa vielä se että Kangasalan op tarjoaa kirkon jälkeen puuroa ja glögiä. Katsotaan miten reagoi tähän ylläriin, toivon että on mielissään.

S