9.12.2011

Suklaailta

Kutsuin pari ystävää meille syömään suklaata ja juomaan kaikessa rauhassa teetä. Ajattelin tänä materiaalisena kautena että hetki ystävien kanssa on tärkeämpää kuin aineelliset joululahjat.
Innostuin laittamaan myös vähän suolaistakin ja kerron nyt mitä kaikkee pöydästä löyty, jotta vastaisuudessakin voi harkita samantyylistä menuuta. Aloitettiin hauduttamalla ruusuketeetä. Vihreätee sekä punaviini ovat parhaita juomia ruokailun yhteydessä edistämään ruoan sulamista. Jokaisella oli ihana puolukka-vanilija-ruusuke lasissaan hautumassa ja avautumassa kun kilistettiin alkutervehdys punaviinillä.



Kukkakaali- nokkosmuusi, sis. myös ohranoras sekä hamppuproteiinijauhetta + voi ja kerma.
Highland- naudanlihapullat kera sipuli, porkkana, paprikapaistos, mausteena tuoretta basilikaa.
Ahlmanin ruohosipulijuusto, saaristolaisleipä, herneitä, puolukoita. Syötiin pienistä kulhoista jotta jäis tilaa jälkkärillekin. Lihapullat oli tajuttoman kokoisia ja jo yks täytti vatsan, lihapullia myy Keisarin Puoti meijerillä.


Ruusukkeesta sai monenmonta teekupillista, oon haaveillu pitkään kokeilla noita teen kaunistajia, kunnes Oriveden luontaistuotekauppaan vihdoin sellaisia oli myyntiin saapunut. Yksin niitä ei raaski käyttää, juhlateetä vain.

Jälkiruokajuomaksi valmistin rakkauspakkauksen jauheesta kaakaoo raakamaitoon hunajan kera. Maisteltiin suklaanappeja yhdessä lakkojen ja jäätelön kanssa. Jäätelöinä oli savontilan kahvi-rommi-kermajäätelöä sekä Luomu vanilijajäätelöä. Suklaa todellakin oli niin täyteläistä että sopi kivasti jäätelön seuraksi. Lakat raikasti kokonaisuutta. Raakasuklaa säilyy viikon jääkaapissa valmistuksen jälkeen ja yllättävän paljon siitä paketista sitä sai aikaiseksi, jäi viel mun herkuteltavaks ensiviikollekin.

Meil oli paljon kynttilöitä palamassa ja pientä joulufiilistä ilmassa. Sain tuoksuvan appelsiinin ja itetehdyn kynttilän emännänlahjaa :) Tuntuu että tuo reilu parituntinen ei vaan millään riitä kun raapaisemaan kuulumisien pintaa, niin jäi jutut kesken. Mutta ihanaa että saatiin tämä tärkeä hetki vietettyä.
Pojat oli uimahallissa kynttiläuinnilla. Nii ja meinasin unohtaa Masin ulos, onneks osaa pyytää sisälle ite. :)