11.12.2011

Omppuostoksilla

Ihana viikonloppu! Meil ollu koko porukka hyvällä päällä ja paljon vietetty aikaa perheenä, kukaan ei oo kiukutellu. Täydellistä siis, niin kevyttä ja iloista olemista ja pikkuasioista nauttimista.

Aamupäivällä suunnattiin joulumessuille opistolle. Joskus siel ei oo ollu ostettavaa, mut nyt oli vaik mitä ja olis ollu enemmänkin ku olis raaskinu. Ihania käsitöitä ihmisillä ja edulliseen hintaan myivät työhön nähden, mutta silti en raaskinu ostaa. Jos olis ylimääräistä rahaa niin varmasti olis käteen jääny ihanat huovutetut luistimet, käsinukke Linolle, heijastimia, lasten vaatteita, rukkasia, upeita esineitä, taljoja, muovailuvahasaavi, värikyniä, joululahjat kaikille jne..

Ostin Linolle palan muovailuvahaa 3e, valkoista, tylsä äippä oon ku en väreistä piittaa, mut ehkä saadaan siitä nätti lumiukko muovailtua. Itselleni ruskean kärmenahkavyön kultasoljella 10e, kaunis ja pitkä, menee mun leventyneen lantion ympäri. Linolle puseron, vähän ku vaarinpaita, sellanen beigeruskea, mielettömän hieno, hieman viel iso, kokoa 92cm, hinta 10e ja kotimaista käsityötä oli poistomyynnis, ihania vaatteita muutenkin siel, enemmän tyttöjen, sen yrityksen nimi on joku "lanka" mikä lanka se oli? Pomppiva?

Yhden perunalaatikon ostin pakkaseen ja lapin ruokavaunusta pari nokkoskeittoa, pari metsäsieni- villivihanneskeittoa, porokeitto ja yrttiporolaatikko. Meil oli noita eväänä viimeks egyptis, kuiva muonaa, kevyt kantaa ja puhdasta suomalaista sapuska, saa nopeasti hyvää ruokaa.

Linolla oli kaks 50sentin kolikkoa ja halus ostaa niillä omenoita, istuttiin kahvilas ja sano muille et istukaa ja odottakaa tässä, kohta takaisin, äiti tulee mukaan..sit mentiin omppumyyjälle ja hienosti anto rahat ja sai omput kassissa tilalle, ymmärtää täysin ton rahalla ostamisen. Ja omppu oli hyvää, heti tietty syötiin, myyjä lupas että on myrkyttömiä ja kävin hakeen viel kassillisen niitä lisää. Pari omppua tulee päiväs syötyä ja oli niin nätin punaisia että menee koristeestakin. Joulumessuilla oli mukana mummeli, muori, Senni, Maiski ja Espe. Kiva tapahtuma.

Illalla tein wokkia ja sinnekin meni joukkoon omppua.
S