19.12.2011

Kuhmalahti

Eilen käytiin Kuhmalahden kirkossa kuunteleen kauneimmat joululaulut. Lino oli pikku vasikka ku paljasti heti mummin hypätessä kyytiin että mennään kirkkoon ja parempihan se olikin jo kertoa ku mummi oli miettiny että mihin moottorikelkkasafarille ollaan oikeen menossa.

Kirkko oli kaunis, siel mieliki rauhottu, tuntu sellasta lämpöä sisällä ja oli hyvä olla. Sylvian joululaulu oli ihana, jouluyö, juhlayö toi joulun niin lähelle ja kirkossa olo huipentui maa on niin kaunis raikuvaan yhdessälauluun.

Kolehti siellä myös kerättiin ja onneks oli Linon rahapussi mukana, nyt tsekkasin ettei mee nappeja kolehtiin, ku päiväl yritti niitä tarjota Löytötexin tädille. Se ilme ku tiputteli niitä rahoja sinne kolehtiin yksitellen ja kurkkas oikeen syvälle perään. Sen jälkeen olikin selittämistä kun Lino hoki kovaan ääneen, tahtoo lisää laittaa lahaa kippoon, lisää laittaa lahaa kippoon! Et ei enään laiteta.
Meil oli eväänä herneitä ja siemeniä, jotka ei tosin tehny kauppaansa, smoothie,omenamehua ja rusinarasia. Näillä pärjättiin hienosti, noi rusinat ku jätti viimeseen 10minuuttiin.

Kuoron esittäessä lauluja Lino istu nätisti mun sylissä ja katteli tyttöjä, jotka sit aina meni takas istuun penkkiin ja nyt taas ne tuli. Eli kameroita ja puhelimia ei tarvittu ja vastustan ajatusta että tekniikkaa pitäis olla joka paikassa jotta laps viihtyy. Kirkko ja sauna on sellasia paikkoja missä opitaan kyl oleen vaikka sormia laskeskellen, minkä Linokin keksi eilen ku kävi tylsäks. Saunas ku on aina löylykippo ja vettä, siel ei käy aika pitkäks. Nätisti oli, huutanu ei, eikä yrittäny karata mut höpötti tauotta kaikki havaintonsa ja mua nauratti sen jutut.

Viimeyönä harjoittelin taasen pitkästä aikaa photoshopin käyttöö, ihana ohjelma, 10 v sitten se koulussa opiskeltiin, hyvin käyttö sujuu ku säännöllisesti käyttää mut onhan ohjelma uusiutunu paljon, uusia kikkoja, toimintatapoja ja olis kiva päästäkin photari-kurssille päivittään ohjelmataidot ja tiedot. Mut mainokset ym.. luonnistuu kätsysti ihan perustaidoillaki.

Joulukorttiprojekti viel pahasti kesken, tarvikkeet loppu kesken jne..mut en stressaa siitä, lähtee ne mitä ehtii lähteen, loput jää lähettämättä ja nytki viety kortteja mennessämme ku ihmisten ilmoilla käyty, kiva antaa kortti suoraan käteenki.

Hei viel piti kertoo et anoppi tapas kirkossa vanhoja työkavereitaan ja tuttujaan joita osaa on nähny viimeks vuonna -74 siis hä, siitähän on 37vuotta! Jatkettiin matkaamme puuroa syömään srk talolle ja siel sai höpöttää kuulumisia ja vaihtaa yhteistietoja, otettiin myös kuvia. Voi ne oli kaikki niin mielissään tavatessaan toisensa.

Mä keskityin haudutetun riisipuuron nauttimiseen, esal oli silmät pyöreenä ku näki että santsasinkin, mihin ihmeeseen sää vedät noi kaikki puurot, oon harjoitellu, kattilallinen menee puuroo ku puuroo. Hemmetin hyvää oli. Söin himaski viel kaurapuuroo Linon kaa pikkukattilallisen iltapaloiks.

Tänään pitäisi sukeltaa kassien joukkoon autotalliin ja tehdä vaatelahjoitus lastenkotiin, olis ihana luovuttaa pestyjä ja silitettyjä vaatteita, nyt taitaa pesemisen vastuu jäädä vastaanottajan puolelle. Ei ne toki likaisii oo mut rytyssä ja ulkoilmaa saaneita. Jos vaan sattuu kellään oleen vastaavia kasoja, ikea kassillisia vaatteita varastossa niin ottajia on. Mun äiti niitä kuskailee.

Viis yötä jouluun on.


S