12.12.2011

Tonttujen yö - Paltanmäki

Viel oli ohjelmassa tonttujen yö, kun pojat heräs, otettiin mummikin kyytiin ja kiivettiin Paltanmäkeen. Kunto pahanen heikko, puuskutin mäessä, huippuhyvää liikuntaa ja kivaa ulkonaolemista ja kun kynttilöitä satoja ympärillä, oli näky kaunis. Lino matkusti stiigalla, niinkuin viimevuonnakin. Vuosi sitten pakkasta oli yli 20°, nyt keli ihanan mieto, lähellä nollaa. Tuulimyllyllä oli ongintaa, pussissa pipari, tikkari, posliininalle ja kuusenkoriste. Hienot näkymät myllyltä keskustaan päin.


Lino maisteli makkaraa mummilta ja haettiin jälkkäriks riisipuurot, en jaksanu syödä kippoa, niin iso oli. Mummi osti arpoja ja voitti mm. wokkikirjan, mikä matkusti meille ja innostuin wokkaan iltasella kaikki mitä kaapista löyty. (parsakaali, porkkanaa, paprika, tomaatti, pippurijuusto,ruohosipulijuustoa, omena, sipuli, nokkosta, siemenet, kookosöljy, mausteeks voita ja intiaanisokeria sekä yrttejä) Tuli melkosen mautonta vaikkei uskois ku kaikkee, olis pitäny ehkä olla joku hallitseva ainesosa, esaki söi vähän, mut ei nauttinu, sanoin vaan et miettii et siitä saa vähä vitamiineja, niin sit tuntuu edes hyödyllisemmältä syödä ruokaa josta ei tykkää. Mä saan siitä viel huomisen annokseni, voisin aina syödä tollasta sapuskaa, täyttävää, lämmintä ja terveellistäki.


Pojat laski stiigalla Paltanmäen pari kertaa alas ja voi sitä riemua. Pikkujätkä käkätti ääneen ja sitä enemmän mitä kovempi vauhti, hurjaa. Käytiin viel Papalla kylässä Kiikanmäessä. Mä sain sinne puhelun et mun ystävä oli saanu lapsen. Puhuttiin hänen kanssaan tänään päivällä ja tunti puhelun jälkeen poika 3400g, 49cm oli nähnyt päivänvalon. Siinä päivän puhelussa toki tuli ilmi että menoa se on, mutta että noin nopeasti. :) Äiti voi siellä nyt hyvin, vauva näyttää isoveljeltään. Onnea koko perheelle!
S