17.12.2011

Mina olen tippupoika!

Mua huvitti ku luin facesta et jotkut kirjoitti olevansa viimetingassa kun toissapäivänä viel kirjoittelivat kortteja. Mä sain vasta inspiksen sillon niitä ruveta suunnitteleen ja tänään kävin ne teettääs ja askarreltii tai lino kirjoitteli nimeään illal kortteihin ja liimas tarroja jne.. Kivaa puuhaa. Ja ne ehtii lähettää vasta tiistaina jopa Ruotsiinkin, joten eihän täs oo edes viel kiire..


Tänään oli pojan vika hoitopäivä, surku kävi, niin nauttii siel olla ku hoitopäivät tosiaan ollu sitä 5h niin ollu just sopiva ton ikäselle, sillai ettei mulle protestoi ja uskoisin et neljä päivää viikos olis täydellinen eli 20h vkos olis niin ihana ratkaisu alle 3 vuotiaille, voi ku siihen pystyiskin sit ku taas palaan töihin. Siis enhän mä ainakaan ny tän mahani kaa jaksa sillain laskee pulkalla mäkee mitä ne hoitokaverit, meil kotona on tylsempää koirien viemistä kävelylle ja lumitöitä, stiigailua jne vaik joka päivä jotain keksitäänkin, niin on ne kaverit tärkeitä.

Jos tätä taloo ei olis niin tekisin varmaan seuraavat vuodet just töitä tollain 20h vkos jotta sais viettää aikaa lasten kans, nehän ne maailman tärkein asia on. Lainavapaus pariks vuodeks, tuskin näillä talousnäkymillä mahdollista.

Lino vasta nukahti (klo23) vaik ei nukkunu hoidos päiväunia, ("tahtoo pois täältä sängystä.. oli huudellu tädeille ja pääsikin leikkiin kun uni ei tullu) torkahti autoon kyl sit ku sen hain ja ajattelin et tänään menee varmaan ysiltä nukkuun, ei kyl ollu pahalla päällä lainkaan vaik noin lyhyil unilla ja hassutteli tääl munkaa ku iskä meni jo aiemmin nukkuun.

Kävin katsoon tänään alle viikon ikäistä vauvaa, ihan mahottoman pieni vaik oli yli 3kg, ihana tuhisija <3

Meil huomen yhdet juhlat illal koko porukalla, Lino taitaa saada jalkaansa punaiset chinot joulun kunniaks, muuten jääny vähemmälle käytölle. Ne juhlat perinteiset aina vko ennen joulua, siel ihanaa ruokaa, isossa leivinuunissa haudutettuja lihoja jne..

Linoa luullaan tytöks joka paikassa vaik en oo käyttäny punaisia vaatteita ja on ollu pipoki päässä joka valkoharmaa ja sinivalkoraidallinen huivi kaulas ja sininen siiliheijastin ja musta haalari, sininen huppari, löysät farkut, poikien tyyliset ruskeat kengät jne... mitä tyttöö tos on? Ensin en viitsiny eilen korjata mut sit ku samat ihmiset tuli jutulle uudestaan ja mainitsi että onko tyttö nähny tonttuja tms? Niin korjasin ku Lino jo iteki sano että minä olen pikkupoika "tippupoika" !! : )

Kirjotinko jo että luontaistuotekaupasta löyty geeli jossa ei myrkkyjä ja sitä voi käyttää ny Linon etutukan kasvattamiseen, pysyy päivän ihan ok sivulla ettei roiku nenän päällä ettei kukaan vahingossakaan leikkaa ja on niin komee poika geelatulla tukalla, ehkä laitan tästä kuvan liitteeks jos löydän puhelimesta sopivan. Niin siis toi tukka varmaan suurin tytöks luullun aiheuttaja, mut eilen oli pipo päässä et ei aina kuitenkaa. Ei toi asia mua yhtään haittaa, ite oon kans monasti luullu lapsia vääriks ja sillonhan se noloo on, mut kuhan ihmettelen.

Mä luulin yhtä lasta kerran pojaks, sil oli löysä punaruudullinen paitapusero, siis sellane poikien pusero..? ja löysät farkut ja leikki autoilla ja sit ku mulle sanottii et se on tyttö niin en millään tahtonu päässäni saada käännettyä asiaa ku ei ollu mitään tyttömäisiä piirteitä ja ihan poikakledjut päällä :)


Tänään syötiin keisarin puodista ostettua kylmäsavulohta, jota tosin vähän käristin pannulla varmuuden vuoks ja kuullotettua parsakaalia intiaanisokerilla maustettuna ja kukkakaaliporkkananokkospyreetä ja herneitä. Ei mul hajuukaan oo mitä pyree on mut kuvittelen et se on sellaista kiinteää muusia ja tehty jostai muusta ku perunasta..? ; ) enkä haluu googlettaa, ku niin kiva sana käyttää..

Kala oli hurjan suolaista vai toiko lämmittäminen sen suolaisuuden voimakkaammin esiin. Lino ei oikein parsakaalia syö tollain paloina, muutaman vaan. Kasvismuusi tosin menee edelleen hyvin alas ja siitä oon onnellinen et saa vitamiineja. Jälkkäriks Lino söi viel avokadon ku kala oli sille niin suolainen etten viitsiny paria palaa enempää syöttää. Avokadosta saa ne samat vitamiinit ja sitä tykkää itte kaivertaa.
Pastillin hakee itte aina ruuan päätteeks purkista itelleen ja mulle, pari kertaa sen kontrolli on pettäny ja syöny munkin tai viimeks annenkin pastillin mut aina on muuten tyytyny yhteen ja laittaa purkin takaisin hyllyyn, josta hakee sen ite työntämällä jakkaran eteen.

Haluaisin lukee kirjoja, mul monta tos odottamassa, miten ehtisin, niin ja aamulehden oli espen pomo tilannu meille jollain kupongilla ja en oo viel viikon yhtäkään lehteä avannu vaik kovasti haluaisinkin. Ensviikol täytynee rauhoittaa elämää taasen ja väkisinkin rauhoittuu ja tasoittuu kun on pojan kaa himas.

Siirsin meidän vanhan koneen c asemalta yhden kansion d asemalle ku kuvankäsittelyohjelma ei jaksanu pyörittää ku oli asema nii täys ja sit tänään ku tulin kotiin esa ihmetteli et miks sen työohjelma ei toimi. No siirsin kansion takas mut eihän se niinvaan mennykään ja nyt on sit se koneen tärkein ohelma käyttökelvottomana ja kaks onnetonta koneen käyttäjää. Miten siirsinkin just sillon sen ja ku olin kattovinani viel ettei siinä ollu mitään tärkeää. Nyt tarvittais joku meille joka ymmärtäis koneiden päälle.

Kuva: annelivia.wordpress.com, googlasin kauniisti pakattua..

Viikko viel ja sit joulu, mitää stressiä ei oo ollu ku lahjoja en oo lapsia lukuunottamatta kenellekään ostanu, tuntuu niin ihanan kevyeltä tällainen ja en voi ymmärtää ihmisiä jotka väkisin menevät johonkin tavarakauppaan vailla ajatusta ja ostavat vaan jotain jotta olis lahja. Lahjakortit näissä tapauksissa parhaita esim vaik 10e lahjakortti leipomoon, tai kauneuteen liittyvä lahjakortti tai pari kahvipakettia, laatuteetä tai itetehtyä hilloa/ mehua kauniisti pakattuna. Itelleni toivon aina ukolta kasvohoitolahjakorttia ku siihen ei itel koskaa varaa, mut niin hyvä kerran vuodes käydä ku iho ku korppu talvisin. Tänä jouluna sain itse olla mukana valitsemassa lahjaani joten sekin tietty loistohomma ja oikeesti tarpeellista. Inhoan yllätyksiä.

Postilaatikosta löyty tänään pussillinen ihania pikkuvaatteita ja kantoliina, ystävä oli käyny tonttuileen. Tää oli kiva yllätys. Kiitos näistä. Kantoliina ei siis se mun, mitä oon hakenu mut ihan samanlainen joten tämä passaa vaik joskus tietty olis kiva saada tietää et mihin sen omani jemmasin. : )



Ny pesulle ja sit voisin yrittää unta..

S



Kuvat: Kimperi kantoliina: pepino.fi , huuto.net